Enlaces accesibilidad
Actualitat

Resum de notícies a Catalunya del 6 de febrer de 2024 | Els pagesos acorden traslladar demà la protesta a Barcelona

  • Segona sessió del judici d'Alves, acusat d'agressió sexual a una discoteca de Barcelona
  • La Junta de fiscals del Tribunal Suprem veu indicis de terrorisme per imputar Carles Puigdemont
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Milers de pagesos tallen l'A-2 a Fondarella (Lleida)
Milers de pagesos tallen l'A-2 a Fondarella (Lleida)

L'actualitat d'aquest dimarts passa per les mobilitzacions dels pagesos contra la burocràcia, els elevats costos i la competència deslleial. Han bloquejat les principals carreteres a tot el territori, sent un dels punts forts l'A-2 a Fondarella (Lleida) i l'AP-2 a Montblanc (Tarragona).

La Junta de fiscals del Tribunal Suprem veu indicis de terrorisme per imputar Carles Puigdemont. La majoria de fiscals rebutgen l'informe del fiscal Álvaro Redondo que apreciava, com a molt, un delicte de desordres públics en les protestes de Tsunami Democràtic.

A Badalona, un edifici de cinc plantes s'ha esfondrat. Els bombers busquen persones atrapades dins l'edifici, sense saber el nombre exacte de desapareguts. S'han desallotjat de forma preventiva 40 pisos més de dos blocs del costat

En marxa la segona jornada del judici contra Dani Alves per violació. Han començat a declarar el director i treballadors de la discoteca i també és previst que ho facin els policies que van assistir la víctima i altres testimonis com els amics, a més de la dona de l'exfutbolista.

Notícies a Catalunya del 6 de febrer de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:13

    Aragonès es reunirà amb els representants dels pagesos aquest dimecres a Palau

     

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, es reuniran aquest dimecres amb una representació dels pagesos que faran una marxa fins a Barcelona amb tractors des de diversos punts de Catalunya. Aragonès i Mascort tenen la voluntat de mostrar al sector agrari el suport del Govern. Els pagesos tenen previst arribar a la capital catalana des de Lleida, Tarragona, les comarques Centrals i Girona, anar davant de la seu de la Comissió Europea al passeig de Gràcia, la delegació del govern espanyol i el Palau de la Generalitat.

  • 20:00

    Acaba la segona jornada del judici contra Dani Alves per violació

     

    Han declarat 19 testimonis. Per una banda, el director de la discoteca Sutton i els Mossos que van atendre la denunciant en un primer moment. Han coincidit en corroborar la versió que va donar ahir la denunciant, en el sentit que quan sortia estava molt afectada, plorava molt, els va dir que era Alves, però que no volia denunciar perquè pensava que no la creurien. Hem escoltat també l'agent que estava allà en aquell moment, al qual se li va disparar accidentalment la càmera que va recollir les primeres paraules de la denunciant aquella nit en el moment dels fets. D'altra banda, a tres amics d'Alves que van estar amb ell aquella tarda bevent i dinant. Un d'ells va arribar amb Alves a la discoteca i, en diverses contradiccions, ha dit que elles sí que sabien que aquella persona era Alves. També que aquella nit l'acusat va beure quatre copes de cava, quan abans deia que era una. També, la dona de l'exfutbolista que ha assegurat que Alves va arribar molt borratxo. Demà tercera i última sessió que començarà amb la prova pericial i la declaració de Dani Alves com a acusat. 

  • 19:50

    Badalona acull reitera que cal un alberg per a persones en situació d'emergència habitacional

     

    La plataforma d'entitats socials Badalona acull ha reiterat aquest dimarts que cal dotar el municipi d'un alberg per a persones en situació d'emergència. L'entitat ha reaccionat així després de l'esfondrament d'un edifici de cinc plantes al carrer Canigó, que ha comportat el desallotjament d'una seixantena de famílies. La plataforma recorda que aquest esfondrament "no és el primer, ni segurament serà l'últim", i ha reclamat també una campanya informativa sobre la necessitat de mantenir els edificis.

  • 19:35

    La dona d’Alves diu que va arribar a casa “molt borratxo” i “xocant” amb els mobles

     

    L’esposa de l’exfutbolista del Barça Dani Alves, la model Joana Sanz, ha assegurat aquest dimarts en el judici per agressió sexual que la matinada dels fets, el 31 de desembre del 2022, ell va arribar a casa “molt borratxo”. Sanz ha explicat que Alves va arribar a les 4 de la matinada “fent pudor d'alcohol” i va xocar amb un armari i una tauleta i es va “desplomar” damunt del llit. Els amics del jugador que van estar amb ell durant quasi tot el dia també han explicat que van beure bastant, intentant reforçar així la tesi de la defensa que el jugador hauria violat la noia en un important estat d’embriaguesa.

  • 19:32

    A Fondarella continuen els talls a l'A-2 i els pagesos preveuen també continuar la mobilització tota la nit

     

    Els pagesos continuen tallant més de 3 quilòmetres d'autovia, a l'A-2. Porten concentrats des de primera hora del matí. Aquesta tarda han decidit en assemblea que demà traslladaran aquestes protestes a Barcelona. L'acció ha estat acordada en el marc d'una assemblea que ha nascut a través d'un canal de whatsapp arran de les protestes que fa dies que s'escampen per Europa i que també han arribat a l'estat espanyol. 

  • 19:16

    Els Bombers continuen traient runes de l'edifici esfondrat a Badalona

     

    Tres persones empadronades a l’edifici que s’ha esfondrat aquest matí a Badalona no s’han pogut localitzar, segons han explicat els Bombers. Les tres persones són de tres habitatges diferents. Un dels desapareguts estava fent una videotrucada des de casa en el moment del col·lapse, segons familiars. Els Bombers preveuen unes 24 hores de feina ininterrompuda per fer el desenrunament i estimen que hi ha entre uns 60 i uns 90 metres cúbics de runa. Ja han revisat tota la part que no ha col·lapsat.

  • 19:25

    Els pagesos aixequen el tall de l'AP-2 de Montblanc i passaran la nit bloquejant la C-14 i l'N-240

     

    Els pagesos han decidit aixecar a les set de la tarda d'aquest dimarts el tall que han estat fent durant tot el dia a l'AP-2 a Montblanc. Els més d'un centenar de tractors que han bloquejat la via tornen al punt inicial de la convocatòria -on hi ha més agricultors-, que és la rotonda d'accés a l'autopista i que també connecta amb la C-14, l'N-240 i una de les entrades de la localitat. Segons ha apuntat Eduard Escolà, membre de la Plataforma 6F, alguns dels pagesos marxaran cap a casa, però calcula que un centenar es quedaran tota la nit a la rotonda bloquejant la C-14 i l'N-240. Escolà ha qualificat "d'èxit" la jornada d'aquest dimarts i ha apuntat que dimecres al matí aniran cap a Barcelona on es trobaran amb agricultors d'altres punts.

     

  • 18:35

    JUDICI ALVES | La denunciant d’Alves estava “segura del que anava a fer, però després se’n va penedir”, segons un treballador de Sutton

     

    Un treballador de la discoteca Sutton de Barcelona ha assegurat aquest dimarts al judici contra Dani Alves per agressió sexual que la denunciant va dir, després dels fets, que havia entrat al lavabo voluntàriament, però que després se n’havia “penedit”. Aquest vigilant auxiliar ha explicat que va atendre la víctima després dels fets i li va curar la ferida del genoll. Ell no va parlar amb cap de les tres noies, però va sentir com la víctima deia a la seva amiga i a la seva cosina que “estava segura del que anava a fer”, però en un moment determinat se’n va "penedir". Diversos testimonis més han confirmat que la noia estava en estat de xoc, que li costava explicar-se i que no volia denunciar perquè no es fes públic el seu nom.

  • 18:12

    Uns 150 tractors tallen l'AP-7 a l'Aldea amb la intenció d'estar-s'hi més de 24 hores

     

    Reclamen menys burocràcia i protesten pels alts costos de producció i els baixos preus de venda. Hi participen pagesos, ramaders i apicultors del Baix Ebre i Montsià, que s'han situat als dos sentits de circulació de l'autopista i la bloquegen a partir de la sortida nord de l'Aldea. La seva intenció és estar-s'hi més de 24 hores i de moment ja han muntat carpes i han fet foc per cuinar. També a les Terres de l'Ebre i de manera paral·lela hi ha un altre tall a l'N-420 a Móra la Nova.

  • 17:52

    Els pagesos gironins mantindran el tall de l'AP-7 a Medinyà tota la nit i dimecres s'uniran a la marxa lenta cap a Barcelona

     

    Els pagesos gironins han acordat quedar-se a passar la nit a l'AP-7 a Medinyà. Tot i que inicialment l'assemblea estava prevista pels volts de les set de la tarda, la deliberació s'ha avançat i els manifestants han decidit que mantindran el tall, que ha començat a dos quarts de tres de la tarda, fins demà al matí. Entre les opcions que valoren, hi ha la possibilitat de fer torns per dormir als tractors que han deixat a l'N-II, que també continua tallada. A l'assemblea també s'ha acordat que a les set del matí s'uniran a les marxes lentes previstes cap a Barcelona.

  • 17:10

    Milers de pagesos de Lleida i la Catalunya Central faran una tractorada cap a Barcelona aquest dimecres

     

    Agricultors i ramaders de Lleida s'han reunit en assemblea per decidir els pròxims passos d'aquesta jornada de mobilitzacions, que consideren un "èxit". Han acordat traslladar les protestes a la capital catalana, així com també els de la Catalunya Central. Entraran per l'avinguda Diagonal i deixaran els tractors per dirigir-se a peu al Palau de la Generalitat.
     

    Els agricultors i ramaders de la Catalunya Central es plantegen quedar-se a les portes de la ciutat i fer-hi una gran mobilització dijous. Els de la zona del Berguedà, el Bages i el Solsonès, que tallen la C-16, agafaran els tractors per anar a unir-se amb els del Vallès a la C-55 i la C-58. Altres pagesos, concentrats a Girona o Tarragona, tenen previst fer reunions en les pròximes hores per valorar si s’uneixen a aquestes marxes.

  • 16:53

    Mascort defensa al Parlament la gestió de la sequera: "Hem actuat amb temps, dades i de manera planificada"

     

    El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha destacat que s'ha aconseguit endarrerir l'entrada en emergència més d'un any i que s'ha generat aigua per sobreviure vuit mesos "sense estirar una gota dels embassaments". També ha fet referència al fet que més de la meitat de l'aigua no prové dels embassaments sinó de la dessalinització i la regeneració.

  • 16:30

    L'Ajuntament de Montblanc acatarà la sentència i la bandera espanyola tornarà a lluir al balcó abans del 15 de febrer

     

    L'Ajuntament de Montblanc acatarà la sentència del jutjat contenciós administratiu número 1 de Tarragona i tornarà a col·locar la bandera espanyola a l'edifici del consistori. Les tres banderes - catalana, espanyola i la del municipi -lluiran al balcó abans del 15 de febrer. L'alcalde Oriol Pallissó ha dit que és hora de "deixar de banda el simbolisme polític" i d'actuar per a aconseguir la independència del país. Ha assegurat que amb la decisió d'executar la resolució judicial no "traeix" els seus principis republicans.

  • 16:21

    Complicacions a l'AP-2, la C-14 i l'N-240 a Tarragona pels talls dels agricultors i ramaders

     

    Uns 300 tractors tallen aquestes carreteres i provoquen complicacions al trànsit des de primera hora del matí.

  • 16:16

    L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya prepara activitats a les aules per detectar les Deep Fakes

     

    Les imatges falses fetes amb intel.ligència artificial, les Deep Fakes, creixen un 900% cada any. Aquest dimarts en el dia Internacional de la Internet Segura, l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya prepara activitats i tallers a les aules per detectar-les.

  • 16:15

    Segona jornada del judici contra Dani Alves per violació. 

     

     

    Aquest dimarts és el torn del director de la discoteca Sutton i dels treballadors que van assistir la víctima i d'altres testimonis. En primer lloc, ha declarat el director de Sutton corroborat la versió de la denunciant. Ell va activar el protocol.

    Bruno, l'amic d'Alves, també ha testificat com a testimoni que el va acompanyar aquella matinada. Ha assegurat que ell conduïa perquè Alves ja anava begut abans d'entrar el local. Des d'on estaven es veia que hi havia un bany, que Alves va entrar primer i després la denunciant. Que Alves va sortir i es va quedar ballant i que la denunciant va marxar. Ha assegurat que quan va marxar també va conduir perquè el futbolista seguia borratxo.

    També serà el torna de la dona del jugador, Joana Sanz, de qui s'espera que corrobori que estava borratxo. 

  • 16:10

    La llei sobre caixers automàtics es debat al Congrés

     

    El Congrés votarà la norma després que aquesta sigui defensada per una delegació del parlament català formada per diputats d'ERC, Junts i En Comú Podem. Els tres diputats del Parlament de Catalunya defensen garantir per llei caixers automàtics als municipis amb risc d'exclusió financera. Aquesta mesura es va aprovar a la cambra catalana el 2022 i ara busca consens perquè sigui aplicable a tot l'Estat. La iniciativa té per objectiu "garantir l'accés als serveis bancaris bàsics mitjançant un servei de caixer automàtic de proximitat, independentment del municipi de residència".

    La llei sobre caixers automàtics es debat al Congrés
    rtve La llei sobre caixers automàtics es debat al Congrés
  • 15:50

    El Parlament porta Omella a Fiscalia per la incompareixença a la comissió d'investigació sobre pederàstia a l'Església

     

    La Mesa del Parlament ha decidit informar la Fiscalia que l'arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal, Joan Josep Omella, no va comparèixer a la comissió d'investigació sobre la pederàstia a l'Església tot i estar-hi citat com a testimoni. En la mateixa situació es troben el vicesecretari de la Conferència Episcopal Tarraconense, Enric Termes i el president del Tribunal Eclesiàstic de Barcelona, Santiago Bueno. A la reunió d'aquest dimarts la Mesa ha decidit informar la Fiscalia de la situació, tal com recull el Reglament del Parlament.

  • 15:30

    Cassola de tros, calçots i tota mena d'avituallaments a l'A-2 per resistir les hores de la protesta

     

    La protesta del sector agrícola que ha tallat l'autovia A-2 entre Fondarella i El Palau d'Anglesola continua i a l'hora de dinar els pagesos s'han organitzat per cuinar tota mena de plats. Un dels grups ha cuinat una cassola de tros per a 200 persones. També s'han menjat calçots, altres han fet una paella i alguns han cuinat una calderada de peix. Els pagesos faran una assemblea a les cinc de la tarda per valorar i decidir com continuaran les mobilitzacions. 

  • 15:00

    Els pagesos gironins tallen l'AP-7 i l'N-II a Medinyà en la protesta que clama solucions per la sequera i la burocràcia

     

    Prèviament, els tractoristes han arribat des de Girona cap a les dues del migdia a l'N-II i han interromput la circulació per aquesta carretera, deixant tractors enmig de la via i muntant un dinar popular en un camp proper. Poc després, han obert camí en direcció al pont que travessa l'autopista amb la intenció de tallar l'autopista. 

  • 14:35

    El Govern defensa que l'actual proposta de la llei d'amnistia és robusta

     

    El Govern de la Generalitat qüestiona que sigui necessari la reforma de la Llei d'Enjudiciament Criminal per a la llei d'amnistia i insisteix que la norma és prou robusta. I manté que el que és prioritari és aprovar-la al més aviat possible.

  • 14:00

    La Junta de fiscals del Suprem veu indicis de terrorisme per imputar Puigdemont

     

    La Junta de fiscals del Tribunal Suprem, reunida des de les 10 del matí, veu indicis de terrorisme per imputar Carles Puigdemont. La majoria de fiscals, 12 contra tres, veuen indicis de terrorisme. S'ha rebutjat així l'informe del fiscal Álvaro Redondo que apreciava com a molt un delicte de desordres públics en les protestes de Tsunami Democràtic. 

    Ara, els fiscals poden encarregar que es redacti un nou text amb el seu criteri, bé al mateix fiscal o, si aquest no vol, a un altre que ho pugui assumir.

     
  • 14:20

    La Comissió Europea retira la proposta de reduir un 50% l'ús de pesticides

     

    Arran de les protestes dels pagesos a Europa, la presidenta de la Comissió, Von der Leyen, retira la proposta de reduir un 50% l'ús de pesticides i promet més diàleg amb el sector. Un nou gest de Brussel·les per calmar el descontentament del camp pocs mesos abans de les eleccions europees del juny i davant la por que les capitalitzi la ultradreta.

  • 14:14

    La pagesia i la ramaderia en diuen prou

     

    En 7 anys s'han perdut més de 9.000 finques agrícoles. Suposa que n'hi ha un 16% menys. Són dades que recull el Departament d'Acció Climàtica. A més, en l'última dècada s'han perdut gairebé 3.200 granges. Hem passat de tenir-ne prop de 29.000 a 25.700. Per contra, hi ha gairebé 5 milions més de caps de bestiar. Això suposa que cada cop hi ha menys petits productors i que la tendència és que hi hagi granges més grans. 

  • 14:05

    Ordre de crida i cerca contra un acusat de violar una menor de 13 anys a Cassà de la Selva

     

    Ordre de crida i cerca contra un acusat de violar una menor de 13 anys a Cassà de la Selva (Gironès) i deixar-la embarassada. El processat, que s'enfronta a 21 anys de presó, no s'ha presentat al judici aquest dimarts a la secció tercera de l'Audiència de Girona. Les acusacions sostenen que l'acusat, que era amic del padrastre de la menor, va anar al domicili amb l'excusa de visitar la família. En dues ocasions, va aprofitar que estava sol amb la víctima i li va fer tocaments. El 19 de febrer del 2022, va utilitzar el mateix pretext i la va acabar violant. Unes setmanes després, al març, la menor es va començar a trobar malament i va anar al CAP. Allà, va descobrir que estava embarassada i va revelar que havia estat víctima d'una violació.

  • 13:52

     

  • 13:41

    El Govern deslliga la llei d'amnistia d'una reforma de la LEcrim

     

    El Govern ha deslligat la llei d'amnistia d'una possible reforma de la Llei d'enjudiciament criminal (Lecrim): "No va directament relacionat", ha argumentat Patrícia Plaja. La portaveu del Govern diu que la Lecrim "no ha de ser conseqüència" de l'amnistia. Així mateix, ha subratllat que es pot debatre sobre millorar la Lecrim, si bé ha advertit que fer-ho no serà "tan ràpid".

  • 13:40

    Barcelona revoca restriccions horàries de locals de venda d'aliments a Ciutat Vella

     

    La Gaseta Municipal de Barcelona ha publicat la revocació de dos decrets de restricció horària que afectaven locals de venda d'aliments a Ciutat Vella. Aquests dos decrets s'aplicaven sobre establiments del carrer Joaquim Costa, Emili Vendrell, la plaça dels Àngels i adjacents; i el carrer Escudellers, plaça George Orwell i carrers propers. Els establiments havien de tancar entre les 22.00 i les 7.00 hores.

  • 13:30

    Els serveis del cos d'emergències evacuen 40 habitatges dels edificis contigus al bloc enfonsat de Badalona

     

    Els Bombers han desallotjat també els edificis contigus a la construcció que ha sofert l'ensulsiada, on a més en un d'ells han detectat que s'havia produït una esquerda important. Davant el succés, el cos d'emergències ha desplegat a una unitat canina per a buscar a possibles persones atrapades en els enderrocs.

  • 13:25

    Els pagesos de Lleida plantegen bloquejar Barcelona aquest divendres

     

    Uns 1.500 pagesos de Lleida s'han reunit en assemblea per decidir els següents passos en aquesta jornada de mobilitzacions. Aquesta tarda a les 17 h està previst tornar-se a reunir i un dels punts que tractaran és fer una marxa lenta cap a la ciutat de Barcelona. En cas de fer-ho, entrarien aquest divendres cap a les 6 h del matí.

  • 13:20

    La Generalitat mostra suport a les reivindicacions de pagesos i ramaders

     

    La portaveu del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha mostrat la seva "màxima empatia i comprensió" amb els pagesos, agricultors i ramaders que avui han engegat mobilitzacions arreu del territori per protestar contra les condicions del sector, la burocràcia, els elevats costos i la competència deslleial.

  • 13:12

    Junts diu que la proposició de llei sobre caixers automàtics evita la "marginació" de 250.000 persones de zones rurals

     

    El diputat de Junts Isidre Gavín ha defensat aquest dimarts l'aprovació de la proposició de llei per garantir servei de caixer als municipis rurals com una mesura per evitar la "marginació" bancària de 250.000 persones de zones despoblades. Segons Gavín, la proposta que el Parlament porta al Congrés és una "esmena a la totalitat" a les polítiques "centralistes" de l'Estat. Denuncia que al sector bancari se li ha permès tancar oficines i sucursals sense cap mena de regulació. Segons ha lamentat el diputat, això s'ha produït en una activitat, les finances, que el darrer any ha tingut uns beneficis de 26.000 milions.

  • 13:10

    Mor un treballador en ser atropellat per una màquina que estava asfaltant una carretera a Polinyà

     

    Un home ha mort mentre treballava en les obres per asfaltar la carretera BV-1421 al terme municipal de Polinyà (Vallès Occidental). Els fets han tingut lloc aquest dilluns. Els Mossos van rebre un avís que alertava que un empleat havia perdut la vida en ser atropellat per una màquina que estava millorant el paviment de la via. La policia ha obert una investigació i ha posat els fets en coneixement del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Sabadell i del departament d'Empresa i Treball d'acord amb el procediment habitual en accidents laborals amb víctimes mortals.

  • 13:05

    Junts manté l'aposta per les seves esmenes tot i que estudiarà la proposta de Sánchez de modificar la LECrim

     

    Junts manté l'aposta per les seves esmenes que es mantenen vives a la llei d'amnistia malgrat la proposta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de modificar la llei d'enjudiciament criminal (LECrim). Fonts de Junts han apuntat que estudiaran la proposta, però insisteixen que les esmenes que van presentar són l'única fórmula que "cobreix tothom". Esperen poder assolir un acord dins del termini de 15 dies de què disposa el Congrés per aprovar un nou dictamen en comissió, fins al 21 de febrer.

  • 13:00

    Salut contacta amb autoritats i hospitals del Perú per aturar l'arribada d'infants amb càncer fora de la via establerta

     

    El Departament de Salut s'ha posat en contacte amb les autoritats peruanes i amb els centres sanitaris del país per tal d'aturar l'arribada d'infants malalts de càncer fora de la via de cooperació establerta. El Departament va detectar a mitjans del 2022 l'arribada de famílies amb nens malalts, especialment amb càncer, que anaven a hospitals catalans via urgències per ser tractats. Els centres sanitaris els han anat atenent i s'han acabat empadronant a Catalunya i tenen targeta sanitària. Des de mitjans del 2022 Salut n'ha detectat 110 casos i la majoria provenen del Perú.

  • 12:53

    Un edifici de cinc plantes s'enfondra a Badalona

     

    13 dotacions de bombers treballen en aquests moments en l'esfondrament d'un edifici al carrer Canigó de Badalona. El bloc, de cinc plantes, s'ha enfonsat cap a les 10:30 hores i podria haver-hi persones sota la runa. Les primeres informacions és que no s'ha trobat cap víctima. S'han evacuat preventivament els dos edificis del costat, el número 7 i el número 11. També, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha activat cinc unitats i un equip conjunt amb Bombers, a més de l’equip de psicòlegs. Protecció Civil ha activat en prealerta el pla Procicat.

  • 12:24

    Continua tallada l'A-2 a Lleida i comença l'assemblea a Fondarella per decidir noves accions

     

    Un miler de pagesos, agricultors i ramaders es concentren a Fondarella (Lleida) per decidir en assemblea noves accions per protestar contra la situació del sector.

  • 12:19

    Uns 400 tractors tallen la C-16 al Bages: "N'estem tips"

     

    Amb el lema 'La nostra fi, la vostra fam', més de 400 tractors del Solsonès, Berguedà, l'Anoia i el Bages han fet una marxa lenta amb tractors i han tallat la C-16 a Sallent en tots dos sentits. Els manifestants han posat taules i cadires amb la idea de seguir la mobilització durant les pròximes hores. A primera hora del matí s'han concentrat a Sant Fruitós del Bages des d'on han arribat tractors de diferents punts de la demarcació.

  • 12:01

    Els Mossos reforcen els recursos per evitar incidències en els talls dels pagesos a les carreteres 

     

    Els Mossos d'Esquadra ha incrementat els recursos disponibles per tal de fer front als talls de via i gestionar les incidències que se'n derivin. Les principals vies de comunicació del país es veuen afectades pels diferents talls i recomanen minimitzar els desplaçaments. Faran desviaments dels punts que es troben tallats. S'ha activat el servei d'Hèlix i la Unitat de Drons, així com l'Àrea de Mediació. 

  • 11:53

    Més de 180 tractors es concentren a Vic: "Estem al límit i creiem que les mobilitzacions seran un punt d'inflexió"

     

    Més de 180 tractors s'han concentrat a Vic per exigir canvis en l'administració i alertar de la greu crisi que viu el sector. "Estem al límit, però creiem que som a temps de canviar-ho; jo veig que hi ha ganes, tenim els ànims a dalt de tot i creiem que les mobilitzacions seran un punt d'inflexió", ha afirmat el coordinador d'UP a Osona i Lluçanès, Oriol Rovira. Més de 200 pagesos han acabat entrant a dins amb crits com 'Funcionaris, mercenaris'. Tot seguit han fet una marxa lenta fins a la C-17 a l'altura de Gurb on han tallat la carretera.

  • 11:45

    Els pagesos vallesans tallaran la C-17 a Parets durant sis hores

     

    Els pagesos vallesans tallaran la C-17 a Parets durant sis hores a l'altura de la fàbrica Danone. El tall serà avui de 12 h a 18 h. Pot provocar grans afectacions per l'enllaç amb l'AP-7.

  • 11:43

    Marxa lenta de tractors a l'Amposta amb l'objectiu de tallar l'AP-7 a l'Aldea

     

    A Tarragona, les afectacions principals són a l’AP-2, l’AP-7, la C-14, la C-51, la N-240 i la N-420. Uns 250 tractors arriben a l'Amposta des de diferents punts de les Terres de l'Ebre. L'objectiu és tallar l'AP-7 a l'Aldea.

  • 11:20

    Mig miler de pagesos es concentren davant la seu de la Generalitat a Girona

     

    A Girona, uns 500 tractors han arribat a la seu de la Generalitat cap a quarts d’onze. Han sortit des del pavelló de Fontajau en marxa lenta. Aquí han repartit pomes. Un grup de pagesos és ara dins, reunits amb la delegada. La previsió és anar cap a Medinyà i tallar l'N-II i l'AP-7. Han llegit un manifest on demanen millores al sector i revisar les sancions per regar els camps.

  • 11:00

    Més 1.000 tractors es mobilitzen a Lleida, segons el organitzadors


    Més de 1.000 tractors fan una marxa lenta a Lleida per protestar contra la situació del sector. A les 12:00 hores faran una assemblea a l'A-2 a Fondarella per a decidir com continuar. Ja tenen clar que aquesta nit es quedaran aquí amb els vehicles. Hi ha més mobilitzacions arreu del territori.

  • 9:40

    Cinc línies de Rodalies pateixen retards que poden superar els 30 minuts

     

    Derivat d'una incidència entre Plaça Catalunya i Arc de Triomf els trens de les línies R1, R3, R4, R12 i RG1 circulen fora del seu horari habitual que en alguns casos poden superar els 30 minuts. Tècnics d'Adif estan treballant en la resolució de la incidència.

  • 9:20

    Laura Borràs: "La llei d'amnistia no és prou robusta pel context que tenim".

     

     

    La presidenta de Junts per Catalunya i expresidenta del Parlament, Laura Borràs, deixa en mans dels seus experts la proposta del president Pedro Sánchez de limitar les instruccions judicials: "El nostre interès és una llei que vingui a resoldre la judicialització de la política". A més defensa l'"obligació" del legislador que un projecte de llei sigui prou sòlid i robust .

  • 8:25

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dimarts 6 de febrer d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras.

  • 8:05

    Primers talls a les carreteres catalanes per les protestes dels pagesos.

     

     

    Els agricultors convoquen tractorades i aturades contra la burocràcia i els alts costos. Diuen que la situació al camp és dramática, que estan tips de l'augment de costos, de les restriccions d'aigua per la sequera. Algunes de les primeres afectacions: 

    • a l'A-2 entre Bell-lloc d'Urgell i Lleida per una marxa lenta i també entre Golmés i Tàrrega.
    • Tallades la C-252 a Torroella de Fluvià i la GI-634 a Verges;
    • afectacions a l'LP-3322 Linyola-Bellcaire d'Urgell,
    • LV-2001 Mollerussa-Torregrossa,
    • N-340 Santa Margarida i els Monjos-Vilafranca
    • N-II en el tram Gomés-Sidamon.
    • A la C-55 Callús-Sant Mateu de Bages cap a Abrera
    • LP-322 Vila-Sana-Linyola
    • L-200 Miralcamp-Puigròs cap a Mollerussa també es registren incidències.
  • 8:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat a Catalunya del dimarts 06 de febrer de 2024.

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.