Enlaces accesibilidad

Laura Borràs: "La llei d'amnistia no és prou robusta pel context que tenim"

Per
Cafè d'idees - Laura Borràs: "La llei d'amnistia no és prou robusta pel context"

La presidenta de Junts per Catalunya i expresidenta del Parlament, Laura Borràs, deixa en mans dels seus experts la proposta del president Pedro Sánchez de limitar les instruccions judicials: "El nostre interès és una llei que vingui a resoldre la judicialització de la política". A més, defensa l'"obligació" del legislador que un projecte de llei sigui prou sòlid i robust i posa com a exemple la llei de llibertat sexual: "Molts jutges van intentar aplicar-la de manera contrària a l'esperit".

Laura Borràs assenyala com un dels elements a resoldre de la mesura de gràcia són les dilacions indegudes dels processos judicials que, diu, formen part de vulnerabilitat perquè hi ha jutges que no volen una llei d'amnistia: "Ara veurem si el PSOE treballa per millorar la llei". 

Borràs: "La llei no és prou robusta"

Borràs reclama que la llei d'amnistia, que Junts va votar 'no' al Congrés, resisteixi la negativa dels jutges a aplicar-la i afirma que ara mateix la llei no és prou robusta pel context que tenim: "No podem fer veure que no veiem què passa. Si s'està fent una llei amb una finalitat, si es veu que es vol violentar, obliga a treballar amb més rigor davant la ingerència".

La presidenta de Junts diu que no vol donar coses per perdudes a la negociació i creu que aquest marge de temps permetrà "obrir temps per afinar i millorar": "Afinarem tots els elements. Treballem perquè sigui la llei que doni cobertura a tothom que ho necessita".

Borràs, sobre l'amnistia: "Tothom vol dir tothom"

En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, la presidenta de Junts ha assegurat que creu que si la llei que estan negociant amb PSOE al Congrés no amnistia a tothom, es fa un "flac favor" a l'esperit de la norma i es nega a parlar de casos particulars: "Tothom vol dir tothom. El lawfare és la voluntat de fer que algú sigui culpable".

En aquest sentit, després de ser preguntada si el seu cas jutjat s'hauria d'incloure dins d'aquesta amnistia, Borràs afirma que mai han parlat de noms sinó de col·lectius, però considera que el seu cas és un exemple d'una manera de fer dels jutges "d'instruccions i giragonses": "Trobem jutges que volen criminalitzar i han trobat connivència. La llei és positiva per trencar aquesta dinàmica. No hem parlat mai de noms, parlem de col·lectius".

Borràs acusa ERC d'instal·lar "un comitè de campanya" a Palau

Borràs carrega contra els "estirabots" del viceconseller d'Estratègia i Comunicació del Govern, Sergi Sabrià, als mitjans de comunicació i en concret al Cafè d'Idees i diu que la remodelació del Govern ha acabat "amb un comitè de campanya al Palau de la Generalitat". En la mateixa línia, l'acusa d'haver entrat en campanya electoral "a sou del govern" i avisa: "Ens hi haurem d'anar acostumant".

Els pressupostos generals, de banda, i els catalans, sense avenços

La presidenta de Junts explica que ara mateix estan centrats en la llei d'amnistia i no entraran a negociar els pressupostos generals de l'Estat fins que la norma no estigui enllestida. Pel que fa als pressupostos de la Generalitat, Borràs admet que n'han parlat amb l'executiu de Pere Aragonès, però li retreu que l'executiu no avança i està sense idees: "Governa amb minoria, el país té problemes gravíssims".

Amb relació a la sequera i a la portada d'aigua amb vaixells des de Sagunt, Borràs diu que ja veurem quin preu li costa al conjunt dels ciutadans.