Enlaces accesibilidad
Judici cas Alves

Alves nega la violació i insisteix que la relació va ser consentida

Per
L'exfutbolista Dani Alves durant un judici en l'Audiència de Barcelona
L'exfutbolista Dani Alves durant un judici en l'Audiència de Barcelona Europa Press

Tercer i últim dia del judici al futbolista Dani Alves per una presumpta agressió sexual al lavabo de la discoteca Sutton el 30 de desembre de 2022. En aquesta tercera jornada s'ha sentit la resta de testimonis entre set perits, la declaració de la mare i la versió del jugador, tal com havia demanat la seva defensa.

Judici a Dani Alves: tots els detalls de la seva declaració

L'últim a declarar ha estat l’exfutbolista, que ha assegurat que la relació amb la denunciant va ser en tot moment consentida. Afirma que ell no és un home “violent” i que en cap moment la noia li va demanar que “parés o que volgués sortir” del bany del reservat del Sutton.

De fet, ha dit que tots dos estaven “gaudint” i que no va haver d’insistir gaire a la noia perquè entrés al bany per practicar sexe. I que a víctima no la notava "incòmoda".

Diferències sobre les seqüeles de la denunciant

Sobre les seqüeles de la denunciant arran dels fets ocorreguts, dues forenses han contraposat les seves conclusions i, a més a més, s'han discutit amb certa vehemència.

D'una banda, la psicòloga de l’Institut de Medicina Legal (IMLCFC) conclou que la jove pateix estrès posttraumàtic. En canvi, una psiquiatra contractada per la defensa diu que la noia pot tenir certa ansietat, però que podria ser causada per la pressió mediàtica i per exagerar els símptomes.

Una violació amb poques lesions

Un metge forense ha explicat que és molt poc habitual que una dona agredida sexualment no tingui cap lesió interna a la vagina. De fet, ha assegurat que el 80% de les dones violades presenten alguna lesió o dolor en orinar. “Que no hi hagi unes mínimes lesions, em fa pensar que el coit no va ser tan traumàtic”, ha assegurat.

Conclou a més que la ferida que tenia la noia al genoll era en un lateral i que això és poc compatible amb una caiguda, que hauria provocat una ferida a la part frontal i més protuberant de l’articulació.

Alves no anava tan begut

Segons dues psicòlogues contractades per la defensa, Dani Alves té una esfera activa i sexual que entra dins de la normalitat. De fet, a l'hora d'entrevistar-se amb ell, li van passar tests i proves per saber si tenia algun tipus de trastorn o psicopatologia, que van donar negatiu.

A partir de part de la defensa de l'acusat i testimonis propers a aquest, on declaren que anava massa begut, les professionals aclareixen que en cap cas va consumir tant d'alcohol per no saber distingir entre el que està bé i malament, ja que no tenia les capacitats intel·lectuals afectades.