Enlaces accesibilidad

Dos ferits crítics per la caiguda d'un arbre a una atracció de Port Aventura

  • En total, 14 persones han resultat ferides, però 12 ja han estat donades d'alta
  • L'accident ha passat a l'atracció 'Tomahawk', a la zona del Far West, i l'hauria provocat el fort vent

Por
'Tomahawk' és una de les muntanyes russes del parc, situada a la zona del Far West
'Tomahawk' és una de les muntanyes russes del parc, situada a la zona del Far West

El Servei d'Emergències Mèdiques ha atès 14 persones ferides, dues de les quals en estat crític, per la caiguda d'un arbre en una muntanya russa de Port Aventura. Els dos ferits crítics continuen hospitalitzats, mentre que els tres ferits menys greus ja han estat donats d'alta i la resta van ser atesos al CAP.

L'accident ha passat aquest diumenge al matí a l'atracció 'Tomahawk', a l'àrea del Far West. Les primeres informacions apunten que la forta ventada que bufava a la zona ha fet caure un arbre proper a la muntanya russa i algunes de les branques han impactat contra els usuaris de l'atracció, segons fonts del mateix parc.

Dues persones en estat crític per la caiguda d'un arbre a Port Aventura

Els dos ferits crítics estan ingressats a l'Hospital de Bellvitge i al Joan XXIII de Tarragona. Fonts del SEM a Tarragona detallen que entre les persones ferides hi ha dos menors d'edat, però les dues que estan en estat crític són adults. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació. Els responsables del parc d'atraccions rebutgen donar informació al respecte al·legant que la policia té una investigació oberta.

El parc diu que ha estat un accident "fortuït"

En un comunicat, la direcció de Port Aventura confirma que l'incident, que qualifica de "fortuït", ha passat per la caiguda d'un arbre proper a l'atracció 'Tomahawk' i que algunes de les branques han impactat contra els usuaris que estaven a l'atracció.

El parc assegura que després d'activar-se els protocols d'emergència, les persones afectades han estat ateses d'immediat pels equips propis de primers auxilis juntament amb el SEM, i es posa a disposició de les famílies dels afectats.

Comunicat de Port Aventura sobre l'accident a una muntanya russa del parc

Comunicat de Port Aventura sobre l'accident a una muntanya russa del parc

"Es tracta d'un succés totalment aliè a l'operativa i manteniment de les nostres atraccions, que compleixen els estàndards més alts de seguretat i estan sotmeses diàriament a rigoroses revisions", insisteixen els responsables de Port Aventura, que assenyalen que les inspeccions es passen cada dia pel matí.

També recalquen que el tren del 'Tomahawk' ha fet tot el recorregut i en cap moment ha descarrilat, és a dir, que l'incident no ha tingut a veure amb el propi funcionament de l'atracció. Al mateix temps, indiquen que han ofert la màxima col·laboració a les autoritats i agraeixen la ràpida actuació del propi equip del parc i dels serveis d'emergència per la seva eficàcia i professionalitat.

El Pla d'Autoprotecció, caducat des del setembre

PortAventura té un Pla d'Autoprotecció homologat l'any 2019, però caducat des del passat mes de setembre. Segons fonts de Protecció Civil, la companyia va presentar aquest desembre la documentació per actualitzar el document i el tràmit administratiu ara es troba en fase de "revisió", un procés que s'allarga un màxim de sis mesos.

Amb tot, des del Departament d'Interior han apuntat que el Pla del 2019 és el que cal aplicar fins que entri en vigor el nou, un extrem que des del parc temàtic han confirmat. Des de Protecció Civil, han reconegut que el fet que una empresa tingui el Pla caducat és "una situació no òptima", però que a vegades succeeix. Tot i això, han afegit que "és molt millor" tenir un PAU caducat que no pas no tenir-ne.