Enlaces accesibilidad
Actualitat

Resum de notícies a Catalunya del 12 de febrer de 2024 | Els pagesos aixequen el tall l'A-2 a Soses, però mantenen les mobilitzacions d'aquesta setmana

  • Investiguen la mort violenta d'un pres a la presó de Brians 1
  • Els treballadors de Danone es manifesten a Barcelona contra el tancament de la planta de Parets del Vallès
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Els pagesos tallen l'A-2 i fan talls intermitents a l'AP-2 a Soses
Els pagesos tallen l'A-2 i fan talls intermitents a l'AP-2 a Soses

L'actualitat d'aquest dilluns passa per les noves mobilitzacions dels pagesos amb diversos talls a la plana de Lleida. Un dels punts calents ha estat l'A-2 a Soses, i també a l'AP-2, on els pagesos han fet talls intermitents. Aquesta setmana hi ha previstes més mobilitzacions.

Uns 250 treballadors de Danone, segons els sindicats, s'han mobilitzat pels carrers de Barcelona per protestar contra el tancament de la planta a Parets del Vallès. La manifestació, amb llançament d'ous i iogurts inclòs, coincideix amb el primer mes de l'anunci de la fi de l'activitat de l'empresa.

Investiguen la mort violenta d'un pres a la presó de Brians 1, que hauria estat asfixiat pel seu company de cel·la. El nou incident, que ha passat aquest dissabte, ha provocat les queixes dels sindicats. Des de la Generalitat, però, han demanat prudència.

Jutgen un entrenador de futbol sala per abusar d'una menor de 13 anys. S'enfronta a 14 anys de presó per agredir sexualment a la noia, a qui entrenava a Llinars del Vallès l'any 2018.

Continuen en estat crític dos dels 14 ferits aquest diumenge després que un arbre impactés contra una muntanya russa a Port Aventura. El parc ha tornat a obrir les portes mentre continua la investigació.

Notícies a Catalunya del 12 de febrer de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:00

    El Govern anuncia un principi d'acord amb la UpM per la cessió de més espai al Palau de Pedralbes

     

    El Govern ha anunciat un principi d'acord amb la Unió per la Mediterrània per la cessió de més espai al Palau de Pedralbes. Després d'una trobada aquest dilluns a la tarda entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès i el secretari general de la UpM, Nasser Kamel, a la Generalitat, la consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, ha explicat que han trobat una solució a la disputa per l'ús del Palau de Pedralbes i que implica posar a disposició d'aquesta organització internacional amb seu a Barcelona una nova planta de l'edifici d'uns 1.000 metres quadrats. Tanmateix, encara queden alguns "serrells tècnics" per tancar el pacte.

  • 19:56

    Carmen Calvo renuncia a l'acta al Congrés per assumir la presidència del Consell d'Estat

     

    Carmen Calvo ha renunciat a l'acta de diputada pel PSOE al Congrés per assumir la presidència del Consell d'Estat, càrrec incompatible amb el primer i per al qual serà designada pel Consell de Ministres aquest dimarts. La que va ser vicepresidenta del govern espanyol en la primera legislatura de Pedro Sánchez substituirà en el càrrec Magdalena Valerio, el nomenament de la qual ha estat tombat pel Tribunal Suprem (TS) per entendre que no compleix el requisit de jurista de prestigi reconegut. L'executiu estatal recorrerà contra la decisió de l'alt tribunal, igual com ho farà la mateixa Valerio. Mentrestant, s'espera que Calvo prengui possessió del càrrec abans d'acabar el febrer.

  • 19:42

    Girona aprova un crèdit extraordinari per pagar la sentència del garatge Forné

     

    El plenari de l’Ajuntament de Girona ha donat llum verda a l’aprovació de la modificació de crèdit per un préstec que permeti pagar la sentència del garatge Forné. Es tracta de 2,39 milions d’euros que fixa la resolució judicial entre la indemnització i els interessos de demora. El préstec s’ha fet a través del fons Impulso que ofereix l’Estat a les administracions per pagar sentències judicials, com en aquest cas. L’aprovació ha tirat endavant amb la llum verda dels vots de l’equip de govern (Guanyem Girona, Junts i Esquerra), l’abstenció del PSC i els vots en contra del PP i Vox.

  • 19:20

    Aurora Madaula es reincorpora a la Mesa del Parlament

     

    Aurora Madaula s'ha reincorporat aquest dilluns a la Mesa del Parlament. L'òrgan s'ha reunit avui a dos quarts de quatre de la tarda i la diputada de Junts hi ha participat de forma telemàtica. Madaula estava de baixa després d'haver denunciat assetjament masclista al grup parlamentari del qual forma part, en el que suposa la segona denúncia d'aquest tipus que diputades de la formació han fet públiques. L'altra denúncia és la que va fer Cristina Casol, denúncia que el grup va acabar arxivant i que va comportar l'expulsió de la diputada, que ha passat a formar part del grup mixt.

  • 19:05

    Bolaños creu que "la gran mentida" de Feijóo sobre els indults i l'amnistia "condiciona la legislatura"

     

    Félix Bolaños ha afirmat aquest dilluns que "la gran mentida" d'Alberto Núñez Feijóo sobre els indults i l'amnistia "condiciona la legislatura". Després d'un cap de setmana en què ha transcendit que PP i Junts van mantenir converses entorn de la possibilitat de concedir les mesures de gràcia als independentistes, el ministre de la Presidència ha acusat els populars de mantenir "una gran impostura" per "inocular crispació i odi" contra l'acció de govern. "El que hem sabut aquest cap de setmana és el que pensa Feijóo de veritat, i no se sembla de res amb el que deia fins ara", ha afirmat el ministre.

  • 18:45

    Un sindicat alerta de farmàcies que fan guàrdies nocturnes sense un farmacèutic i demana a Salut més inspeccions

     

    El sindicat Associació de Farmacèutics Adjunts i Substituts de Catalunya (Afascat) alerta que hi ha farmàcies que no compleixen la legislació vigent pel que fa a l’obligació d’un farmacèutic en tot l’horari d’obertura de l’establiment. S'ha de garantir la presència del farmacèutic titular durant totes les hores d’obertura de la farmàcia o, en tot cas, d’un farmacèutic substitut. Afascat assegura que “la realitat actual és que en moltes farmàcies les guàrdies nocturnes les realitzen o bé tècnics o auxiliars o fins i tot personal no qualificat”. Per això demanen al Departament de Salut més inspeccions, especialment els dissabtes a la tarda i a la nit.

  • 18:29

    Detingut per presumptament agredir sexualment una menor en Mollet

     

    Els Mossos han detingut un home de 33 anys per presumptament agredir sexualment una menor en la via pública a Mollet del Vallès. La detenció s'ha produït aquest diumenge a la tarda després que al matí es produís el fet a la Rambla Nova de la ciutat.

  • 18:25

    Interrompuda la circulació de trens entre Tarragona i Reus per la caiguda d'un arbre

     

    S'ha interromput la circulació de trens entre Tarragona i Reus per la caiguda d'un arbre a les vies. Afecta les línies RT1, R14 i R15. S'ha establert un servei alternatiu per carretera.

  • 18:04

    Els pagesos aixequen el tall a l'A-2 a Sosa

     

    Els centenars de pagesos i agricultors que protesten a l'A-2 a Sosa han decidit aixecar el tall després de tot el dia amb el bloqueig en aquest punt de la carretera. Això sí, preveuen mantenir les mobilitzacions durant tota la setmana.

  • 17:54

    Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort violenta d'un home a Cambrils, al Baix Camp.

     

    La policia ha rebut l'avís al voltant de tres quarts d'onze del matí d'aquest dilluns. S'han dirigit a un camí rural, ubicat entre els municipis de Cambrils i Vinyols i els Arcs. En arribar al lloc, les indicacions dels mossos i de la Policia Local de Cambrils han trobat la víctima a terra i li han fet maniobres de reanimació. Tot i els esforços, l’home ha resultat mort. La Divisió d’Investigació Criminal de Tarragona s’ha fet càrrec de la investigació per esclarir els fets i les circumstàncies de la mort. I l’autoritat judicial ha decretat el secret d’actuacions.
     

  • 17:48

    El sospitós de matar al seu company de cel·la en Brians va confessar davant els funcionaris
     

    El mort era un pres preventiu per violència de gènere i el sospitós complia condemna per assassinat. En un primer moment el pres no va reconèixer la seva agressió, però finalment el va admetre, i suposadament el va matar ofegant-lo amb una corda.
    Ara un jutjat s'encarrega de la causa, i està per veure si el sospitós reconeix o no davant la jutgessa el crim comès en la Unitat Hospitalària Psiquiàtrica de la presó.

    Investiguen la mort violenta d'un pres a la presó de Brians 1
    rtve Investiguen la mort violenta d'un pres a la presó de Brians 1
  • 17:47

    Els pagesos denuncien que les mesures per la sequera posen en risc la producció

     

    La sequera és un dels factors clau en la situació que viuen els pagesos, qui asseguren que estan al límit, entre la situació meteorològica i les restriccions per l'emergència. Unes mesures que, denuncien, no s'han consensuat. Segons el Pla de Sequera, l'agricultura ha de reduir un 80% del consum d'aigua, i la ramaderia, un 50%. I això, diuen els professionals del camp, pot posar en risc la producció.

  • 17:37

    El Centre d'Estudis d'Opinió atorga una victòria electoral al PP per la mínima.

     

    Els de Feijóo es recuperen després del darrer baròmetre i ara tindrien un 33,2% d'intenció de vot, el PSOE està pràcticament amb el mateix suport, però amb dues dècimes per sota dels populars i es deixa un punt respecte al baròmetre de gener. Sumar puja a un 10,2% d'intenció de vot i Vox baixa fins al 7,9%.

    Pel que fa als partits catalans, ERC puja fins al 2% i Junts baixa fins a l'1%. S'accentua la diferència entre els dos partits, que en el baròmetre de gener tenien pràcticament la mateixa intenció de vot. Aquesta enquesta s'ha fet durant la tramitació de l'amnistia al Congrés que no va prosperar.

  • 17:22

    PortAventura té un Pla d'Autoprotecció homologat però caducat des del setembre

     

    PortAventura té un Pla d'Autoprotecció (PAU) homologat l'any 2019 però caducat des del passat mes de setembre. Segons Protecció Civil, la companyia va presentar aquest desembre la documentació per actualitzar el document i el tràmit administratiu ara es troba en fase de "revisió", un procés que s'allarga un màxim de sis mesos. Amb tot, des del Departament d'Interior han apuntat que el PAU del 2019 és el que cal aplicar fins que entri en vigor el nou, un extrem que des del parc temàtic han confirmat.

  • 17:07

    Figueres multarà qui no reculli els excrements del gos amb fins a 1.500 euros, a partir de la setmana que ve

    A partir de dimarts comença una campanya informativa de set dies per conscienciar la ciutadania

     

    Figueres multarà els propietaris de gossos que no en recullin els excrements a la via pública. L’Ajuntament vol “corregir les actituds incíviques” que pateixen especialment els parcs, les places i els jardins de la capital de l’Alt Empordà. Per això, es començarà a multar tots aquells que no recullin els excrements del gos, quan el passegin pel carrer. Les multes, segons indica el consistori, aniran de 750 a 1.500 euros. 

  • 16:42

    Els infants de Solsona s'apoderen del Carnaval

     

    Els infants solsonins han rebut aquest dilluns les claus de la ciutat i, per un dia, s'han apoderat del Carnaval. Centenars de nens i nenes han rebut el rei Carnestoltes amb tota la comitiva de carrosses. Han entrat per la carretera de Torà i han continuat fins a la Plaça del Camp, on s’ha fet el sermó i els balls. També s'ha fet la tradicional penjada del ruc petit a la Torre de les Hores, que ha quedat col·locat al costat del ruc gran, que es va penjar dissabte. Tots els actes del Carnaval dels grans concentrat en un sol dia i on només els petits són els protagonistes.

  • 16:34

    Comença una tala preventiva a Collserola de 200 arbres morts o molt debilitats per la sequera i amb risc de caiguda

     

    El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola ha iniciat aquest dilluns la tala preventiva de 200 arbres morts o molt debilitats i amb risc de caiguda. Són majoritàriament pins pinyers i estan afectats per la sequera i per la plaga forestal de l'escarabat perforador. L'actuació és a la zona de l'estació d'FGC del Baixador de Vallvidrera, un dels espais forestals del Parc Natural on els efectes de la sequera acumulada són més visibles. Es tracta d'una àrea altament freqüentada per públic familiar i escolar, que accedeix a l'escola Els Xiprers, al Museu Verdaguer-Vil·la Joana i al Centre d'Informació del Parc Natural.

  • 15:39

    TriasxBCN pressiona Collboni a decidir amb qui vol governar

     

    Continuen les pressions de l'oposició perquè l'alcalde Jaume Collboni decideixi amb qui vol formar govern. Trias per Barcelona ha lamentat aquest dilluns que Barcelona continuï amb aquesta incertesa sobre la taula. "No és una imatge edificant", s'ha queixat el portaveu del grup, Jordi Martí, que ha avisat que no admetran que Barcelona sigui "moneda de canvi" d'altres negociacions sobre la taula. Tot i que no s'han reprès converses, els de Trias mantenen la porta oberta a parlar "fins a l'últim moment".

    Els grups municipals pressionen Collboni per formar govern aviat
    rtve Els grups municipals pressionen Collboni per formar govern aviat
  • 16:10

    La CNTC torna a Barcelona estrenant doble programa al Teatre Romea

     

    La Compañía Nacional de Teatro Clásico (CNTC) estrena un doble programa al Teatre Romea de Barcelona que incorpora les obres 'Alma y Palabra. San Juan de la Cruz' i 'El templo vacío'. La primera es podrà veure del 6 a l'11 de febrer i proposa un viatge espiritual cap a la interiorització a través de la poesia de San Juan de la Cruz, la música de Frederic Mompou i la pintura amb el quadre 'Crist crucificat' de Velázquez. Lluís Homar i Adriana Ozores són els intèrprets, acompanyats del pianista Emili Brugalla. La segona proposta es podrà veure just després, del 13 al 18 de febrer. En aquest cas, Homar recita en solitari diversos textos capdavanters de la literatura mística sota la dramatúrgia de Brenda Escobedo.

  • 16:04

    Respirar gràcies a una màquina: la rehabilitació amb ECMO millora la supervivència

     

    Els pacients amb disfunció respiratòria a vegades han d'utilitzar un equip de ventilació mecànica, el que es coneix com a ECMO. Un estudi de l'Institut de Recerca de Vall d'Hebron conclou que milloren si, en lloc d'estar sedats, utilitzen aquest suport estant desperts, perquè així poden interactuar.

  • 15:40

    L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa un nou portal que aglutina les diverses webs municipals amb dades

     

    El projecte, Barcelona Dades, pretén millorar l'anàlisi i la transparència, i aspira que la ciutadania pugui accedir de manera fàcil i intuïtiva a les estadístiques, tant del consistori, com de fonts privades. Per exemple, el consum amb targetes de crèdit està disponible, així com dades en temps real del trànsit o l'actualització del padró de manera mensual i no anual. El director de l'Oficina Municipal de Dades, Màrius Boada, ha explicat que s'estan "automatitzant processos" interns per reduir el temps d'espera entre que una dada es produeix fins que es publica l'estadística.

  • 15:11

    Continuen en estat crític els dos ferits en una atracció a Port Aventura

     

    El parc ha tornat a obrir les portes mentre continua la investigació per part dels Mossos per conéixer els detalls de l'accident. L'atracció ha estat precintada.

  • 14:46

    La ideació suïcida creix un 16 % en majors de 18 anys durant el 2023

     

    A Catalunya, els episodis d’ideació suïcida han crescut un 16 % en majors de 18 anys durant el 2023 respecte al 2022, segons les dades provisionals del Codi Risc Suïcidi. Aquestes dades representen la tendència creixent d’atenció a la ideació suïcida en els darrers anys, situant-la prop del 50 % dels casos atesos el 2023.

     
  • 14:30

    Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort violenta d'un home a Cambrils

     

    Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort violenta que s'ha produït avui al matí a Cambrils. Segons ha explicat el cos policial, cap a tres quarts d'onze han rebut un avís per adreçar-se a un camí rural situat entre Cambrils i Vinyols i els Arcs. S'hi han desplaçat efectius dels Mossos i de la Policia Local de Cambrils i en arribar-hi han trobat la víctima a terra i li han fet maniobres de reanimació. Tot i els esforços, ha acabat perdent la vida. Els primers indicis apuntarien a un atropellament intencionat.

  • 14:19

    Els pagesos es concentraran a Mercabarna i al Port de Tarragona aquest dimarts

     

    Els pagesos tornen a convocar aquest dimarts noves accions reivindicatives per denunciar, entre d'altres, la competència deslleial dels productes que no compleixen els estàndards europeus, la defensa del model europeu en frontera i la reciprocitat en les relacions comercials sobre l'ús de fitosanitaris, medicaments i mesures veterinàries; o els incompliments de la Llei de la cadena alimentària, a més de reclamar una reducció de la burocràcia. Els pagesos faran noves concentracions i marxes lentes en punts com Mercabarna, el Port de Tarragona, l'Eix Transversal o l'N-II a Santa Llogaia d'Àlguema i Orriols.

  • 14:14

    Minut de silenci a l'Ajuntament de Barcelona pels dos guàrdies civils morts a Barbate

     

    Minut de silenci a l'Ajuntament de Barcelona pels dos guàrdies civils morts a Barbate quan una narcollanxa els va envestir. Una imatge que s'ha repetit en altres ajuntaments, com el de Badalona.

  • 14:05

    Els Mossos d'Esquadra desallotgen els pagesos que tallaven l'AP-2 a Soses

     

    Els Mossos d'Esquadra han desallotjat poc abans de les dues del migdia els pagesos que des de mig matí tallaven de forma intermitent l'AP-2 a Soses, al Segrià. Els concentrats han abandonat la via després de parlar amb la policia, primer en el tram en sentit Barcelona i posteriorment deixant també lliure el que va en sentit Saragossa.

  • 13:56

    Barcelona recuperarà dos regidors les pròximes eleccions, segons la LOREG

     

    Barcelona ha superat la barrera dels 1,7 milions d'habitants, cosa que suposa que en les pròximes eleccions municipals recuperarà dos regidors més, una xifra fixada per la LOREG i que la ciutat va perdre el 1995. Collboni ha donat la xifra durant la presentació de 'Barcelona Dades', un portal que ha posat en marxa l'Ajuntament i que aglutina les diverses webs municipals amb dades i estadístiques.

    Barcelona recuperarà dos regidors les pròximes eleccions, segons la LOREG
    rtve Barcelona recuperarà dos regidors les pròximes eleccions, segons la LOREG
  • 13:23

    Girona asseca una bassa de les hortes de Santa Eugènia per eliminar-ne les espècies invasores

     

    L'Ajuntament de Girona ha començat el procés per assecar una de les dues basses que hi ha a les hortes de Santa Eugènia. En concret, buidarà la més gran. L'objectiu és capturar mitjançant la pesca elèctrica els peixos que hi habiten. Un cop a la galleda, se seleccionen les espècies invasores per sacrificar-les, mentre que les autòctones es reserven per retornar-les al riu, juntament amb l'aigua que es va traient de la bassa. A més, també s'ha instal·lat un filtre de grava, just a les comportes d'entrada per on passa el cabal que omple la bassa, a fi d'evitar que hi entrin més peixos provinents dels canals adjacents. Un cop passi l'episodi de sequera es tornarà a omplir la bassa i es tornaran a introduir espècies autòctones.

  • 13:19

    En marxa un portal que aglutina les webs municipals amb dades i estadístiques

     

    L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un nou portal que integra les diverses webs municipals on hi ha dades estadístiques. El projecte, Barcelona Dades, pretén millorar l'anàlisi i la transparència, i aspira al fet que la ciutadania pugui accedir de manera fàcil i intuïtiva a les estadístiques, tant del consistori, com de fonts privades. Per exemple, el consum amb targetes de crèdit està disponible, així com dades en temps real del trànsit o l'actualització del padró de manera mensual i no anual.

  • 13:15

    Salut instal·la vinils que simbolitzen un forat negre en 90 punts de Catalunya per prevenir el suïcidi

     

    Salut ha començat a instal·lar vinils en diferents punts de Catalunya amb missatges per conscienciar i prevenir el suïcidi. Es tracta d'una acció amb cercles negres enganxats en alguns espais de la via pública per simbolitzar el forat negre o pou en el qual es poden trobar persones amb conductes suïcides. Contenen un missatge que anima a demanar ajuda si es coneix algú que és "a punt de caure" en "el pou del suïcidi" i insta a trucar al telèfon 061/Salut Respon. A Catalunya, els episodis d'ideació suïcida han crescut un 16% en majors de 18 anys durant el 2023 respecte al 2022, segons les dades provisionals del Codi Risc Suïcidi.

  • 13:12

    L’Hospital de Bellvitge posa en marxa estudis genètics per millorar el diagnòstic de les causes de l’epilèpsia

     

    Les Unitats d’Epilèpsia i de Genètica Clínica de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) han posat en marxa estudis genètics multidisciplinaris per identificar la causa de l’epilèpsia, un trastorn neurològic que afecta l’1% de la població i que pot ser produït per múltiples patologies. Es calcula que el 30% dels epilèptics desconeixen la malaltia que provoca el trastorn. Per identificar-les, l’HUB ha fomentat un estudi de panell de gens, específic per a l’epilèpsia i l’encefalopatia epilèptica, que ha permès que un 28% més de pacients tinguin un diagnòstic definitiu.

  • 13:11

    Armengol valora que Feijóo vulgui resoldre el conflicte català des de la política


    La presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha mostrat la seva sorpresa davant l'obertura del PP a un indult condicionat a Carles Puigdemont. Malgrat tot, ha valorat que Alberto Núñez Feijoo aposti ara per arreglar el conflicte català des de la política i que els populars vagin "en aquesta línia" que defensa el Govern.

  • 13:10

    Gabriel Ferrater, mirant al futur: els llums d'un semàfor, la UOC i el dirigible Hindenburg.

     

     

    Ha mort Gabriel Ferrater, rector de la UPC i de la UOC, un enginyer inventor que defensava que hem d'actualitzar-nos constantment. Va començar optimitzant un semàfor, va crear la primera Universitat a distància de Catalunya i deia que cal treballar 'pels nets del nostres nets'. 

     
  • 13:00

    Els Mossos d'Esquadra obren una investigació per l'accident de PortAventura

     

    Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació de l'accident que es va produir aquest diumenge en una atracció de PortAventura i que va deixar catorze persones ferides. D'aquestes, dues es troben encara ingressades. La resta d'afectats ja han rebut l'alta. Des del parc temàtic han declinat donar informació sobre el sinistre al·legant que la policia té una investigació oberta. Des del cos han explicat que hi ha diligències informatives obertes que es traslladaran al jutjat un cop s'hagi enllestit l'informe.

  • 12:40

    La plantilla de Danone a Parets porta el 'no al tancament' davant la seu de la companyia

     

    Els treballadors de Danone han traslladat el "no al tancament" de la planta, situada a Parets del Vallès, fins a la seu central de la companyia, a Barcelona. Ho han fet aquest dilluns en una manifestació convocada per CCOO, USOC i UGT i que coincideix amb el primer mes de l'anunci de la fi de l'activitat de l'empresa. La protesta ha sortit de l'estació de Sants i s'ha traslladat fins a les portes de la seu de la companyia, al carrer Buenos Aires. Allà, s'hi han viscut alguns moments de tensió entre manifestants i els Mossos d'Esquadra. Els treballadors han llençat ous i iogurts contra la façana de l'edifici i hi han enganxat adhesius amb missatges contraris al tancament.

  • 12:25

    Pagesos tallen la C-14 a l'Urgell i defensen que cal continuar sortint fins que no hi hagi solucions reals

     

    Una vintena de pagesos tallen des de les nou del matí la C-14 al seu pas per Ciutadilla, a l'Urgell. Preveuen quedar-s'hi dotze hores, fins a les 9 del vespre, i defensen que continuaran tallant carreteres fins que les administracions donin resposta a les seves reivindicacions. "Els aeroports fan vagues, els taxistes paren les carreteres i nosaltres hem arribat a un punt que ho hem de fer i fins que no ens donin una solució una mica bona no podem parar", ha insistit Carles Sarró. 

  • 12:00

    La Plataforma 6-F passa a dir-se Plataforma Pagesa per desvincular-se dels "possibles llaços amb partits feixistes"

     

    La Plataforma 6-F de Catalunya passa a dir-se Plataforma Pagesa per desvincular-se "del tot" dels "possibles llaços amb partits feixistes espanyols". Així ho van acordar aquest diumenge el grup motor i les diferents delegacions territorials que formen part de l'organització agrària, segons han informat a través d'un comunicat. Tot i que la plataforma des d'un inici s'ha autodenominat com a "independent", en els últims dies s'ha fet públic que alguns dels noms que signaven els manifestos estatals han estat lligats a Vox. És el cas de l'advocat Xaime da Pena, el mateix que va pagar una lona de Desokupa a Madrid.

  • 11:35

    Mobilitat complicada en diversos punts de Catalunya pel bloqueig de les carreteres

     

    Segons informa Trànsit, en aquests moments la situació de les carreteres catalanes s'està complicant per les tractorades dels pagesos. Estan bloquejades o afectades per retencions:

    • l'A-2 a Soses (Lleida)
    • l'A-22 a Almacelles (Lleida)
    • l'AP-2, a Soses
    • la C-12, en Mora la Nova (Tarragona)
    • la C-14 a Verdú (Lleida)
    • la C-25 en Sant Sadurní de Noia
    • l'N-240 en Torregrossa (Lleida)
  • 11:30

    Els comuns acusen el PP de "mentir" i tenir "por" per una filtració sobre les negociacions amb Junts

     

     

    Els comuns demanen “transparència” al PP sobre les negociacions mantingudes amb Junts i el PNB per investir Feijóo després de les eleccions. El portaveu de la formació, Joan Mena, ha remarcat que "no pot ser que un partit que aspira a governar al conjunt de l'estat, es dediqui a dir mentides a l'hora d'explicar què és el que va demanar i proposar", tant a Junts com al PNB.  Des de Catalunya En Comú apunten que les declaracions de Feijóo responen a la "por" que Puigdemont filtri el contingut de les negociacions.

  • 11:20

    Desenes de pagesos fan talls intermitents a l'AP-2 a Soses i tallen l'A-2 

     

    Desenes de pagesos han accedit a l'autopista AP-2 a Soses a peu i fan talls intermitents. Tot just després que un dispositiu dels Mossos els hagi impedit accedir amb els tractors. Abans, han fet una marxa lenta des d'Alcarràs fins a Soses per l'A-2. Els talls es fan en sentit Saragossa, el que provoca retencions.

  • 11:00

    Continuen ingressats els dos ferits greus en PortAventura i la resta estan donats d'alta



    Els dos ferits greus ahir diumenge en caure les branques d'un arbre sobre una de les atraccions de PortAventura Word  continuen hospitalitzats, mentre que els quatre ferits menys greus van ser donats d'alta ahir. Un dels ferits de gravetat "segueix en estat crític" a l'hospital de Bellvitge, mentre que l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, on està ingressat l'altre ferit de gravetat, no ha facilitat dades sobre quin és el seu estat.

    Els tres ferits "menys greus" a causa de l'accident van ser traslladats ahir a l'Hospital Santa Tecla de Tarragona i a l'Hospital Sant Joan de Reus i se'ls va donar d'alta ahir a la tarda-nit.

  • 10:28

    Investiguen la mort violenta d'un pres en la presó de Brians 1, que hauria estat asfixiat pel seu company de cel·la
     

    L'homicidi va tenir lloc la nit de dissabte a la presó de Sant Esteve Sesrovires. En concret en una de les cel·les de la Unitat Hospitalària Psiquiàtrica Penitenciària. El jutjat de guàrdia de Martorell ja ha obert una investigació. Un nou incident greu el registrat en aquest centre penitenciari català que posa en peu de guerra els sindicats. En declaracions a Ràdio 4, el portaveu d'UGT Presons, sindicat majoritari, denuncia que estem davant, un cop més, de les nefastes polítiques de la conselleria de Justícia. Per això, exigeixen que es depurin responsabilitats.

  • 10:06

    La inversió en start-ups de salut catalanes cau fins als 220 milions durant el 2023, la meitat que l'any anterior

     

    Són dades de l'informe anual del Biocat, la institució que impulsa l'ecosistema de ciències de la vida i la salut a Catalunya. Tot i la davallada, el sector fa un balanç "positiu" de l'últim exercici i recorda que el 2022 va ser "excepcional" perquè van coincidir tres grans operacions, que van fer disparar les xifres. 

  • 09:45

    Un caçador fereix greument un ciclista en una zona boscosa de Forallac

     

    Un caçador ha disparat un tret a l'abdomen d'un ciclista en una zona boscosa del Baix Empordà aquest diumenge i el va deixar ferit de gravetat. Els Mossos van rebre l'avís quan faltaven pocs minuts per les deu del matí. Segons ha avançat la periodista Anna Punsí, l'incident, que s'investiga com un accident de caça, es va produir en un punt de difícil accés del nucli de Fitor i estaria habilitat per fer-hi batudes.

  • 09:28

    Desenes de pagesos tallen l'A-2 a Soses i un dispositiu dels Mossos els impedeix fer-ho a l'AP-2

     

    Els manifestants han intentat accedir a l'AP-2 per tallar-la, però un dispositiu dels Mossos d'Esquadra els ho ha impedit. Els portaveus de la mobilització han denunciat que els impedeixin continuar amb la protesta, ja que tenien el permís corresponent per bloquejar ambdues vies. En aquest sentit, ha criticat que el Govern els deixi manifestar-se i els ha advertit que "la paciència també s'acaba".

  • 09:02

    Sílvia Paneque: "El text de la llei d'amnistia s'ha de mantenir"

     

    La diputada del PSC al parlament, Silvia Paneque, creu que no s'entendria que Junts per Catalunya no donés suport a la llei d'amnistia. En declaracions al Cafè d'Idees de Ràdio 4, Paneque ha assegurat que el text s'ha de mantenir per respectar la fortalesa jurídica. 

    La diputada del PSC també  ha assegurat en declaracions al cafè d'idees de ràdio 4 que era pràcticament impossible posar d'acord junts amb Vox, tot i els intents del Partit Popular per salvar la investidura d'Alberto Núñez Feijóo. 

  • 8:25

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dilluns 12 de febrer d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras.

  • 8:20

    Els treballadors de Danone es manifesten a Barcelona.

     

     

    El comitè d'empresa de Danone ha convocat aquest matí una manifestació a Barcelona per demanar a l'empresa que no tanqui la planta que té a Parets del Vallès.  El tancament posa en risc el lloc de feina de 157 persones. 

  • 8:15

    14 ferits en un accident a Port Aventura. 

     

     

    Continuen en estat crític dos dels 14 ferits aquest diumenge després que un arbre impactes contra una muntanya russa a Port Aventura. Segons ha informat el parc en un comunicat, el fort vent que va bufar ahir a la zona va provocar que algunes branques impactessin en alguns usuaris de l’atracció Tomahawk. El Sistema d’Emergències Mèdiques va traslladar a l’hospital en helicòpter als dos ferits crítics.  Els Mossos investiguen els fets. Visitants de Port Aventura van assegurar que l’arbre va caure a l’interior de l’atracció. 

  • 8:10

    La pagesia continua amb les seves mobilitzacions

     

    Aquest matí estan previstos diversos talls a Alcarràs, Almacelles i La Portella i demà estan convocades tractorades a l'entrada de Mercabarna i el port de Tarragona. Unes mobilitzacions que no s'han aturat al llarg del cap de setmana. Una marxa lenta d'agricultors i ramaders a la C-16 al Berguedà ha afectat la circulació aquest diumenge. La protesta s'ha reproduït a les comarques del Solsonès i el Bages, on han desfilat per la C-55 de Solsona cap al sud. Els pagesos afirmen que continuaran amb les mobilitzacions fins que es compleixin les seves reivindicacions. 

     
  • 8:05

    Feijóo fa marxa enrere i ara nega la possibilitat d'indultar a Puigdemont

     

    Alberto Núñez Feijóo ha sortit al pas de les informacions que apunten que el PP s'obre a indultar Puigdemont, sempre que se'n penedeixi i s'entregui a la justícia. Fonts del PP també haurien admès que van estudiar la proposta d'amnistia de Junts durant 24 hores i que veuen difícil provar les acusacions de terrorisme. Enmig de les crítiques dins i fora del partit, el líder popular assegura que la seva postura no ha canviat.

  • 8:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat d'aquest dilluns 12 de febrer de 2024.