Enlaces accesibilidad
Actualitat

Resum de notícies a Catalunya del 15 de febrer de 2024 | Els pagesos aparquen les mobilitzacions a l'espera de concrecions

  • La inflació enceta l'any amb un repunt del 3,3% per la retirada dels ajuts a l'energia
  • El Govern reforça el servei d'atenció psicològica d'emergència a les víctimes de violències masclistes
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Pagesos

L'actualitat d'aquest dijous passa pel nou repunt de la inflació del mes de gener fins el 3,3% impulsat per l'encariment de l'IPC de l'energia del 8,1%.

Nova incidència a la xarxa ferroviària, que en aquest cas afecten els trens regionals del corredor sud entre Tarragona i Barcelona pel robatori de cable a la zona.

La consellera d'Igualtat, Tània Verge, ha presentat el nou Servei d'Intervenció en Crisi d'assistència psicològica d'emergència i presencial per a víctimes de violència masclista i el seu entorn.

Jornada de treva de les movilitzacions dels agricultors després del principi d'acord entre la Generalitat i representants del sector tot i que mentenen l'amenaça de reprendre les protestes a final de mes.

Els hotelers de Lloret de Mar compren una dessaladora mòbil per fer front a la sequera durnat la temporada turística.

En clau política, Junts i el Govern han celebrat la segona reunió per abordar els pressupostos de la Generalitat. Els de Puigdemont reclamen la supressió de l'impost de successions i la rebaixa de l'IRPF per les rendes més baixes.

Resum de notícies a Catalunya del 15 de febrer de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:28

    Govern mantindrà les ajudes al gasoil professional


    El Govern s'ha compromès davant els sindicats agrícoles a mantenir les actuals subvencions al gasoil agricola. També es crearà una agència estatal d'informació i control alimentari per a incrementar la capacitat d'inspecció que duu a terme l'actual Aica en el compliment de la Llei de la cadena. D'altra banda, s'eliminarà l'obligatorietat d'implantar el quadern digital de camp. Són tres de les 18 mesures que ha anunciat el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luís Planas, després de reunir-se aquest dijous amb les principals organitzacions professionals agràries (Asaja, COAG i UPA).

  • 19:55

    La Fiscalia de Barcelona tindrà una fiscal exclusiva per a protecció de les víctimes

     

    El ministeri públic es coordinarà amb altres serveis i avisarà quan els condemnats surtin de presó. Fins ara, el Servei d'Atenció a la Víctima de la Fiscalia de Barcelona es portava a terme des de la secció especialitzada de Violència contra la Dona, que continuarà promovent la protecció i tutela específica de les víctimes d'aquest tipus de violència. 

  • 19:43

    Declaren culpable d'assassinat l'acusat de matar un jove a ganivetades en una casa de Masarac

     

    El fiscal manté la petició de 24 anys de presó i la defensa demana la pena mínima per aquest delicte. El jurat popular ha declarat culpable d'assassinat Omar Dembelly, l'acusat de matar un jove a ganivetades en una casa de l'Alt Empordà el 31 d'agost del 2022. El veredicte, per vuit vots a un, recull que el processat va atacar la víctima amb un ganivet de cuina per sorpresa i sense que es pogués defensar. A més, remarquen que l'agressió va tenir lloc a una habitació reduïda que els dos homes compartien i que la víctima no tenia opció de fugir. 

  • 19:21

    Els sindicats agraris recorden a la Generalitat que ells són els interlocutors vàlids

     

     

    Els sindicats JARC i Unió de Pagesos no consideren acords sinó propostes insuficients els compromisos de la Generalitat amb la plataforma pagesa. Recorden que es tracta d'una organització que no té la potestat per poder negociar en nom de tot el sector. Insisteixen que ells són els interlocutors vàlids i avancen que les reivindicacions han d'anar més enllà.

    Els sindicats agraris recorden a la Generalitat que ells són els interlocutors vàlids | Joana Sendra
    rtve Els sindicats agraris recorden a la Generalitat que ells són els interlocutors vàlids | Joana Sendra
  • 18:50

    Imputada la direcció d'un geriàtric per ocultar un brot de salmonel·losi amb 8 morts


    El titular del jutjat d'Instrucció número 17 de Barcelona ha citat a declarar com investigats a quatre membres de la direcció del geriàtric Aragó de la capital catalana per la mort de vuit ancians en 2022 a causa d'un brot de salmonel·losi que van ocultar.
    En un acte, el jutge instructor cita per al pròxim 4 de març per a ser interrogats a l'administrador i gerent de la residència, a la directora del centre, a la doctora i a la governanta del geriàtric. El magistrat ha citat també a declarar a un total de 17 testimonis, que ho faran els dies 4 i 6 de març.

  • 18:29

    CCOO rebutja els acomiadaments a Coca Cola i avisa que "farà tot el possible" per evitar la deslocalització

     

     La companyia té la intenció d'acomiadar 294 treballadors, dels quals 64 pertanyen al Customer Service de la planta d'Esplugues de Llobregat, i 21 al centre de Ribera de Loira, a Madrid. Pel sindicat, l'"única causa" dels acomiadaments és la voluntat de concentrar aquesta activitat al centre de treball de Sofia. CCOO ha explicat que encara desconeix quan s'iniciarà el període de consultes.

     

  • 18:10

    Uns hackers roben dades personals de mossos d'esquadra d'un servidor de correu del cos

     

    La policia afirma que la filtració s'ha produït en un àmbit molt restringit del ciberespai. Els lladres informàtics han aconseguit sostreure de la bústia virtual un document que contenia les dades dels policies. Segons afirmen els Mossos, la filtració s'ha produït en un àmbit molt restringit del ciberespai. 

  • 17:44

    Comissions Obreres i UGT acaben de desconvocar la vaga parcial prevista a Rodalies per divendres i dilluns vinent.

     

    La protesta cridava a aturar el servei comercial, d'interventors i del centre de Gestió, de 7 a 9 del matí i de 3 a 5 de la tarda. Segons la companyia, tampoc no hi havia previsió d'afectació en la circulació de trens. Els sindicats havien convocat les aturades per reclamar més personal a Rodalies.

  • 17:20

    Vilalta urgeix a aprovar l'amnistia més enllà que després puguin haver-hi indults 'a posteriori'


    La portaveu d'ERC en el Parlament, Marta Vilalta, considera urgent aprovar la llei d'amnistia més enllà que després puguin arribar "altres coses, es digui reforma d'una altra llei, modificació d'una altra cosa o es digui indults 'a posteriori". "Però si comencem a pensar en el que farem en tres mesos ens oblidem que ara hem d'aprovar una llei, la d'amnistia, que és la solució actual que tenim a l'abast amb la majoria suficient perquè es comenci a posar fi a aquesta situació d'injustícia", ha sostingut.
    Tot això després que el conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, hagi afirmat que el Govern central està "obert" a indultar a les persones que no quedin incloses en la llei d'amnistia quan l'apliquin els jutges.

  • 17:00

    ERC rebutja la supressió de successions

     

    La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha reconegut que no comparteixen la visió sobre la supressió de l'impost de successions argumentant que "el 74% de les liquidacions no paguen més d'1 euro i, per tant, no afecta la majoria de la gent". A banda, ha retret a Junts que plantegi mesures que redueixen la capacitat de recaptació de la Generalitat sense oferir alternatives per "quadrar els números".

  • 16:31

    Acord entre RTVE Catalunya i La Xarxa per promoure la producció de documentals en català

     

    RTVE Catalunya i la Xarxa han presentat un acord per promoure la producció de documentals en català. Convoquen un concurs per triar les obres audiovisuals que cofinançaran. Es destinaran 160.000 euros a la categoria de documental obert i 105.000 per històries de proximitat. Es poden presentar projectes fins al 16 de març i al juny, a la Fira de l'audiovisual de Granollers es trobaran als preseleccionats.

  • 16:27

    L'exèrcit sanciona dos militars per promoure una rifa en què se sortejaven els serveis d'una prostituta

     

    L’exèrcit sanciona amb una falta greu a dos militars de la caserna del Bruc de Barcelona per promoure una rifa en què se sortejaven els serveis d'una prostituta. El sorteig no va arribar a fer-se. L'exèrcit considera que aquesta promoció va en contra de la dignitat militar i afecta la imatge les forces armades. La justícia civil va arxivar la causa perquè no va trobar indicis de delicte.

  • 16:19

    El Corte Inglés demanda l’Ajuntament de Mataró per recuperar 24 milions de la compra dels terrenys de Can Fàbregas

     

    El Corte Inglés ha presentat una demanda contra l’Ajuntament de Mataró per demanar el retorn dels 24 milions d’euros de la compravenda de l’Illa de Can Fàbregas i de Caralt, feta fa més de quinze anys amb previsió de fer-hi un equipament comercial i un aparcament de grans dimensions. El govern local ho ha fet públic aquest dijous, tot anunciant que ha presentat una contra demanda. L’executiu acusa la companyia d’haver dilatat “amb excuses” la construcció del centre comercial i sosté que hauria pogut començar les obres el 2012. Tot i que el TSJC va anul·lar els canvis urbanístics de la finca i va demanar reconstruir la fàbrica de Can Fàbregas, el govern diu que això “mai ha estat un impediment” per construir el centre comercial.

  • 16:00

    El cementiri de Reus, reconegut com el millor recinte funerari d'Espanya

     

    El cementiri de Reus és el millor recinte funerari de l'estat. Així l'han reconegut al concurs 'Cementerios de España 2023'. És el primer cop en els més de 150 anys d'història, que el recinte de la capital del Baix Camp rep aquest guardó.

  • 15:30

    Dues víctimes més denuncien l'agressor de dones del metro de Camp de l'Arpa

     

    Dues víctimes més han denunciat l'home que va agredir diverses dones a l'estació de metro de Camp de l'Arpa el 9 de febrer passat. Fa uns dies, els Mossos van informar que només una de les dones havia presentat denúncia i va animar les altres possibles víctimes a fer-ho. S'han presentat dues denúncies més pels mateixos fets, així que la xifra s'eleva a tres. La causa, al jutjat d'Instrucció número 32 de Barcelona, està oberta pels delictes de lesions i tracte degradant i l'agressor es troba en presó provisional, comunicada i sense fiança.

  • 15:25

    Serveis mínims del 40% en els centres de gestió de Rodalies de cara a la vaga de divendres i dilluns

     

    El Departament d'Empresa i Treball ha dictat uns serveis mínims en els centres de gestió de Rodalies i Regionals del 40% en les dues jornades de vaga parcial convocades per UGT i CCOO de cara aquest divendres i dilluns que ve. A més, també fixa la presència d'un treballador en aquelles estacions on el maquinista no té visibilitat total i per comprovar la finalització de les 'operacions del tren' i on sense aquesta maniobra no es podria reprendre el servei per motius de seguretat. 

  • 14:55

    Valls avisa l'oposició que no donar suport al pressupost és "renunciar" a Barcelona i és "optimista" amb la tramitació

     

    El tinent d'alcalde d'Economia de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls, ha advertit l'oposició que no donar suport al pressupost o vincular la decisió a una possible entrada al govern és "renunciar" a Barcelona. Ho ha dit en la presentació de la proposta que s'ha tramitat aquest dijous en comissió de govern i que es debatrà en una comissió extraordinària d'economia dimarts vinent. Aquesta recull un augment del 2% dels ingressos respecte a la de l'octubre, 71,9 milions d'euros més dels previstos per majors transferències de l'Estat. Així, arriba als 3.807 milions i posa l'accent en polítiques socials, lluita contra el canvi climàtic i emergència habitacional. Valls ha remarcat que "hi ha marge" de negociació "si hi ha voluntat d'acord".

  • 15:10

    Enxampen dos homes que venien garotes a Platja d’Aro

     

    Els Agents Rurals han denunciat dos homes per vendre garotes a Platja d’Aro. Els agents van enxampar-los en un dispositiu organitzat conjuntament amb la direcció general de Policia Marítima i Pesca Sostenible d’Acció Climàtica i la Policia Local de Platja d’Aro. Els Agents Rurals especifiquen que van fer el seguiment dels dos individus mentre capturaven les garotes i posteriorment els van interceptar quan intentaven vendre el marisc a l’aparcament d’un centre comercial. Les garotes capturades il·legalment es van tornar al mar. Des dels Agents Rurals recorden que les garotes marisquejades de forma recreativa estan autoritzades entre el 10 d’octubre i el 31 de març, però només poden utilitzar-se per al consum propi.

  • 14:44

    Junts demana al Govern la supressió de l'impost de successió a la segona reunió pels pressupostos

     

    Bonificar al 99% l'impost de successions per a cònjuges, pares i fills o crear un grup especialitzat als Mossos "per fer front a les ocupacions". Aquestes són dues del centenar de mesures que Junts ha posat damunt la taula del Govern aquest dijous, en la segona reunió que han mantingut sobre pressupostos, que en prou feines ha durat 20 minuts. La proposta també incorpora altres aspectes, com un paquet de 50 milions de suport al primer sector, l'industrial, el turístic i l'esportiu per la sequera. 

  • 14:05

    Els veïns de l’edifici contigu a l’esfondrat a Badalona han pogut entrar a buscar les seves pertinences

     

    Els veïns del número 7 del carrer Canigó de Badalona, l’edifici contigu al que es va esfondrar parcialment la setmana passada, han pogut entrar aquest migdia als seus habitatges per endur-se el més imprescindible després que ahir els desallotgessin per precaució. Han pogut entrar dos veïns per pis començat per l’àtic un cop tècnics municipals ho han autoritzat. El David, el veí del 4t 4a que va detectar l’esquerda al seu menjador que va provocar el desallotjament, ha explicat que des del primer moment se’ls ha informat i acompanyat i que confia poder tornar aviat a casa. “Està tot molt recent i anem pas a pas”, ha afegit. Aquesta tarda, l’arquitecte municipal i el contractat pels veïns es reuniran per planificar com actuar.

    Desallotjats els veïns del bloc adjacent a l'esfondrat a Badalona
    rtve Desallotjats els veïns del bloc adjacent a l'esfondrat a Badalona
  • 13:19

    Preocupació a Badalona entre els veïns d'edificis contigus al que es va esfondrar

     

    Els veïns dels edificis del costat de l'esfondrat fa una setmana al Carrer Canigó, número 9, a Badalona, estan preocupats perquè els ha sortit esquerdes i són de la mateixa promoció que el col·lapsat. Hi ha por que els pugui passar el mateix i alguns han marxat a casa de familiars, però d'altres, sense opció, esperen els tècnics que ho revisin. Albiol ha anunciat que divendres hi haurà una reunió amb la Generalitat en el marc de la qual el consistori plantejarà que l'administració catalana supervisi i inspeccioni tots els habitatges. D'altra banda, els veïns desallotjats no podran tornar als pisos fins que es facin obres per reforçar el sostre.

  • 12:57

    Solucionada la incidència que provocava retards de fins a 50 minuts en els trens regionals entre Tarragona i Barcelona

     

     

     La incidència que ha afectat la circulació de trens regionals entre Tarragona i Barcelona ha quedat resolta cap al migdia, segons ha informat Adif. L'empresa ha explicat a primera hora d'aquest dijous que el robatori de cable estava provocant una incidència en el sistema de senyalització entre Tarragona i Torredembarra. Això ha generat retards que en alguns moments han arribat als 50 minuts en els trens de les línies R14, R15, R16 i R17 entre Tarragona i Barcelona.

  • 13:00

    Menys restriccions d'aigua i ajuts de fins al 80%: les claus dels acords de la pagesia i el govern

     

    Després de 10 dies de mobilitzacions, la pagesia segueix pendent dels acords reals a què es pugui arribar tant amb la Generalitat com amb el ministeri d'Agricultura, i que han de determinar la continuïtat de les protestes. Plataforma Pagesa i Acció Climàtica ja treballen en mesures concretes, com ara reformular el Pla Especial de Sequera i establir ajuts de fins al 80% quan les pèrdues siguin causades per restriccions d'aigua. El Govern també ha garantit que recuperarà les oficines comarcals per ajudar a reduir la burocràcia.

  • 12:52

    Usuaris de l'R3 es mostren "indignats" per les incidències a la línia i reclamen solucions "amb la màxima urgència"

     

    La plataforma d'usuaris 'Perquè no ens fotin el tren' i l'Associació per la Promoció del Transport Públic han fet públic un comunicat per mostrar la seva "indignació" per les incidències que hi ha hagut els darrers dies a la línia R3 després de la represa del servei, el 2 de febrer passat, entre Parets i la Garriga. Reclamen que s'aclareixin "responsabilitats" i "se solucionin els problemes amb la màxima urgència". Asseguren que, des del primer dia, hi ha hagut "retards molt importants" a més de "cancel·lacions constants" de trens. Segons expliquen, els trajectes han augmentat "entre 30 i 60 minuts".

  • 12:29

    El preu de l'habitatge acaba el 2023 amb una pujada de l'1,2% trimestral

     

    El 2023 va acabar amb el preu de l'habitatge en els 2.487 euros el metre quadrat, segons el Col·legi de Registradors de la Propietat. Es tracta del quart import més alt de l'Estat, per darrere de les Illes Balears (3.496), Comunitat de Madrid (3.280) i País Basc (2.912). També es va incrementar el preu de nova compra, un 2,7%, fins als 2.699 euros el metre quadrat, mentre que el de segona mà va créixer un 0,7% (2.442). Pel que fa a la compravenda, es van registrar 20.502 operacions, un 5,1% menys que el trimestre anterior.

  • 12:24

    Els hotelers de Lloret compren una dessaladora mòbil per omplir piscines i garantir aigua de boca en temporada turística

     

    Els hotelers de Lloret de Mar (Selva) compraran una dessaladora mòbil per omplir piscines i destinar l'excedent a garantir l'aigua de boca en plena temporada turística. Costarà 1,5 milions d'euros que assumirà el sector, s'instal·larà en un extrem de la platja i es preveu que estigui en funcionament al maig. Tindrà capacitat per tractar fins a 50 metres cúbics d'aigua de mar per hora i, segons subratlla el president del Gremi d'Hostaleria de Lloret, Enric Dotras, la intenció és que aquest model es pugui "replicar a altres punts de la Costa Brava". 

  • 12:04

    Detinguts tres conductors d'autocar a Vilamalla per manipular el tacògraf i poder circular més ràpid del permès

     

    Els Mossos d'Esquadra han detingut tres conductors d'autocar a Vilamalla (Alt Empordà) per manipular el tacògraf del vehicle i poder així circular a una velocitat més alta de la permesa. Els fets van passar el dimarts 13 de febrer pels volts de les onze de la nit quan es va alertar als agents que un autocar anava molt més ràpid del que és habitual. Els Mossos van localitzar i aturar el vehicle a l'àrea de servei de Garrigàs i van demanar la documentació al conductor, que cobria la ruta entre Portugal i Moldàvia i que portava una dotzena de persones. Va ser aleshores quan els agents van demanar les targetes de viatge i van comprovar que hi havia dos conductors més que estaven entre els passatgers del vehicle que té dues plantes.

  • 11:45

    La Generalitat començarà a construir els habitatges socials a solars cedits per l'Ajuntament de Barcelona el 2026

     

    La Generalitat calcula començar les obres per construir els habitatges en els primers 11 solars dels 27 cedits per l'Ajuntament de Barcelona a partir del primer semestre del 2026. Així ho ha explicat aquest dijous la consellera de Territori, Ester Capella, a la clausura d'una jornada sobre el nou model d'habitatge social al Palau Robert. Aquests solars són els que ja tenen disponibilitat immediata perquè l'Incasol iniciï els concursos per edificar els 637 pisos d'ús social, que estaran ubicats a Sant Martí i Montjuïc.

  • 11:26

    El programa Reempresa evita el tancament d’un centenar de parades de mercats de la demarcació de Barcelona

     

    El programa Reempresa Mercats Municipals ha permès salvar 103 parades de mercats d’arreu de la demarcació de Barcelona els darrers sis anys. La iniciativa, impulsada per la patronal Cecot amb la implicació de la Diputació de Barcelona, ha facilitat el traspàs de 61 negocis en funcionament i la reobertura de 42 parades que estaven tancades. El programa posa en comú els propietaris de les parades i persones interessades a invertir en aquests negocis, alhora que ofereix assessorament durant tot el procés burocràtic. El centenar de parades preservades ha permès, de retruc, garantir 191 llocs de treball.

  • 11:15

    Aena posa en servei un lavabo per a persones ostomitzades a l’Aeroport del Prat

     

    Es tracta del primer lavabo adaptat que l’aeroport instal·la en el seu compromís amb la inclusivitat i l’accessibilitat, amb l’objectiu de disposar d’una infraestructura adequada per a respondre a les necessitats d’aquests usuaris. L'espai disposa d'un aparell sanitari situat a una altura adequada i està equipat amb un punt d'aigua amb dutxa de mà higiènica a prop de l'inodor. També incorpora dispensadors de sabó i de paper higiènic a prop de l’aparell sanitari, així com un prestatge per al material necessari per a realitzar el canvi de bossa i un penjador per a la bossa d'irrigació. El nou lavabo està ubicat a la zona de recollida d'equipatges de la Terminal T1.

  • 11:00

    Creen un xat per oferir teràpia anònima i gratuïta a consumidors de material relacionat amb l'explotació sexual infantil

     

    Investigadors de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UIC Barcelona participen en el projecte europeu STOP-CSAM per prevenir la violència sexual contra menors. Una de les principals accions de la iniciativa ha consistit a crear un xat adreçat a consumidors de materials relacionats amb l'explotació sexual infantil. L'eina és gestionada per terapeutes qualificats, és anònima, gratuïta i confidencial. Segons els investigadors, l'atracció sexual cap a infants i adolescents "constitueix un factor de risc per a la comissió d'actes de violència sexual". Han avisat que oferir ajuda específica a aquestes persones les ajuda a gestionar els seus impulsos sexuals, dissuadir-los de fer ús d'aquests continguts i prevenir altres conductes.

  • 10:33

    Lagarde preveu que la inflació continuï baixant, però admet que falta certesa per "assegurar que és sostenible"

     

    La presidenta de Banc Central Europeu, Christine Lagarde, preveu que la inflació "continuï disminuint el 2024", però ha admès que falta certesa per "assegurar" que la desinflació "és sostenible". "Estem segurs que ens dirigim cap a l'objectiu del 2% a mitjà termini, però hem de tenir més confiança". També ha dit que no estan segurs que sigui sostenible. En paral·lel, la presidenta del BCE ha afirmat que alguns indicadors apunten a un "repunt" de l'activitat econòmica aquest any després d'un "debilitament" el 2023.

  • 10:24

    Almenys tres dones denuncien l'agressor del metro de Barcelona

     

    RTVE Notícies Catalunya ha pogut confirmar que tres dones han denunciat l'agressor del metro de Barcelona. L'última denunciant detalla que els fets es van produir a l'octubre al barri de Sants. L'home va insultar i tractar violentament la denunciant quan anava amb la seva mare de 90 anys.

    Se suma a la que ja va confirmar RTVE diumenge d'uns fets que corresponen al desembre al carrer, una altra dona hauria rebut un fort cop al pit. Aquests dos casos han denunciat després de veure'l per les imatges difoses. La primera denunciant és la víctima de les imatges que es van difondre la setmana passada.

  • 10:26

    A Catalunya es van diagnosticar 154 casos de càncer infantil a l'any entre 2018 i 2022

     

    A Catalunya, entre els anys 2018 i 2022, la mitjana anual de la taxa d'incidència del càncer pediàtric ha estat de 134 casos per cada milió de nens. Segons dades fetes públiques pel Departament de Salut amb motiu del Dia Internacional contra el Càncer Infantil, en aquest període de temps es van diagnosticar un total de 770 casos, 154 casos l'any. Els casos més freqüents van ser les leucèmies, malalties mieloproliferatives i mielodisplàsies, amb un 27,9%, seguit del dels tumors del sistema nerviós central i miscel·lània de neoplàsies intracranials i intraespinals, amb un 27,3%, i el dels limfomes i neoplàsies reticuloendotelials, amb un 13,4%. La resta de tumors van representar el 31,4% dels casos.

  • 10:15

    El Govern reforça el servei d'atenció psicològica d'emergència i presencial per a víctimes de violències masclistes

     

    La consellera d'Igualtat, Tània Verge, ha presentat aquest dijous el nou Servei d'Intervenció en Crisi (SIC), un servei d'assistència psicològica d'emergència i presencial per a víctimes de violència masclista i el seu entorn. El nou SIC es va posar en marxa a principis d'any i disposa d'un equip de 33 psicòlogues especialitzades en violència masclista i amb capacitat de desplaçar-se per tot Catalunya en un màxim de dues hores, les 24 h del dia i els 365 de l'any. El servei va dirigit a totes les persones afectades per situacions de crisi provocades per violència masclista i es podrà activar, entre d'altres, a través del 900 900 120, els Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE) i els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

  • 09:50

    Els transportistes demanen no ser "ostatges" de les protestes.

     

     

    Carlos Folchi, secretari general de l'Associació General de Transportistes Autònoms i Pimes de Catalunya (AGTC), demana als pagesos que no els converteixin en "ostatges" i "víctimes" de les seves protestes. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, creu que "no són acceptables" les situacions que han produït els pagesos: "El dret a la lliure circulació és fonamental. És absolutament compatible amb la manifestació". El membre del Comitè Executiu de la Federación Nacional de Asociaciones de Transportistas de España (FENADISMER) assenyala la "passivitat absoluta" d'Interior i els Mossos davant els talls de carretera. I diu que no han tingut bon feedback dels seus intents de parlar amb el sector.

     
  • 9:20

    Carles Campuzano creu que el Govern indultarà qui quedi fora de l'amnistia.

     

     

    El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, acusa Junts d'irresponsabilitat per no votar llei d'amnistia i assegura que el Govern de Sánchez concedirà indults a qui en quedi fora: "Si el gen convergents estigués a Junts, ja tindríem una llei d'amnistia". 

     
  • 9:05

    La inflació repunta al 3,4% al gener pel fi de les mesures anticrisi i l'encariment de l'energia

     

    Són tres dècimes més que al desembre. A Catalunya, l'IPC es torna a situar per sota de la mitjana espanyola al 3,3%. Els aliments, però, segueixen disparats i estan un 7% més cars respecte del gener de l'any passat.

  • 9:00

    Retencions a l'A-2 i l'AP-7 per una col·lisió múltiple a Sant Andreu de la Barca. 

     

     

    Matí complicat a les carreteres catalanes per una col·lisió múltiple a l'A-2 a Sant Andreu de la Barca. En aquesta carretera a hores d'ara s'acumulen fins a 10 kilòmetres de retencions en sentit Tarragona. El sinistre s'ha produït cap a les 6 del matí i s'han vist involucrats 6 vehicles. També hi ha reticions de 9 kilòmetres a l'AP7 al Papiol i 7 a Martorell

     

     
  • 8:25

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dijous 15 de febrer d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras.

  • 8:15

    Fins a 40 minuts de retard en els trens regionals Tarragona-Barcelona pel robatori de cable.

     

     

    Els trens regionals del corredor sud entre Tarragona i Barcelona (l'R14, l'R15, l'R16 i l'R17) tenen retards de més de mitja hora per una incidència que afecta la senyalització entre Tarragona i Torredembarra, segons han informat Adif i Renfe.

    Aquesta incidència és conseqüència de robatori de cable en aquesta zona. Tècnics d'Adif estan treballant per solucionar el problema al més aviat possible. 

     

     
  • 8:05

    Els pagesos aixequen els talls de carretera, però amenacen de tornar-hi a finals de mes. 

     

     

    Els pagesos aixequen els talls, però amenacen de tornar-hi el dia 28. El ministre d'Agricultura rep avui les principals organitzacions agràries en el desè dia de mobilitzacions. Luis Planas es va comprometre ahir a reforçar la llei de la cadena alimentària i va acceptar la petició dels pagesos catalans de ser interlocutors directes. Aquest fet, més els bons resultats de la reunió amb el conseller Mascort va fer que ahir els pagesos gironins aixequessin els talls de l'AP-7 i la Nacional 2, després de més de 30 hores.

     
  • 8:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat d'aquest dijous 15 de febrer de 2024. 

     

     

    Consulta les notícies més destacades d'ahir.