Enlaces accesibilidad

Laia Marull i Ernest Villegas s'enfosqueixen recitant a 'Macbeth' al Teatre Lliure

  • Els intèrprets Laia Marull i Ernest Villegas protagonitzen la nova adaptació de 'Macbeth', que es pot veure al Teatre Lliure fins al 23 de març
  • El muntatge, dirigit i adaptat per Pau Carrió, es una de les obres més fosques de William Shakesperare

Per
Punts de Vista - Entrevista a Laia Marull i Ernest Villegas

El director teatral i dramaturg Pau Carrió retorna a Shakespeare amb una nova adaptació de ‘Macbeth’, una de les obres de l’autor anglès més fosca, vigent, excitant i poètica. Encapçala el repartiment de la peça els intèrprets Laia Marull i Ernest Villegas.

A ‘Punts de vista’, programa disponible a RTVE Play, els protagonistes asseguren que ‘Macbeth’ és un clàssic, perquè “hi ha coses de la condició humana que encara ressonen i ressonaran en els seus versos”, expressa Ernest Villegas. Es parla de l’ambició, del poder i “com la por a que et treguin aquest poder et fa ser pitjor i fer coses cada vegada més bèsties”, explica Laia Marull, qui interpreta a Lady Macbeth.

Pel que fa a Villegas, l’actor tenia entrades agafades per veure l’obra abans que li proposessin donar vida al personatge de Macbeth. En un principi, aquest paper l’anava a fer Julio Manrique, però l’intèrpret i director escènic va haver de renunciar després d’assumir la direcció del Teatre Lliure.

Teatre que remou

El dramaturg Pau Carrió és tot un expert en el món creatiu de Shakespeare. A l’última dècada, ha portat la batuta als muntatges de ‘Victòria d’Enric V’, ‘Hamlet’ i ‘Nit de Reis o el que vulguis’. Aquesta vegada, dirigeix la història maleïda del general Macbeth que, enlluernat per una trobada amb tres éssers malignes, entra en una espiral d’ambició i de destrucció tràgica. 

Fent paral·lelisme amb el context polític actual, Marull es pregunta: “Això va intrínsec amb la humanitat? Fa pinta que sí, però és trist veure que no hem pogut aprendre d’aquests errors que ja Shakespeare ens posava cara a cara”. 

A mi m'agrada que el teatre em remogui

“A mi m’agrada que el teatre em remogui”, assegura Villegas. És per això que si amb ‘Macbeth’ aconsegueixen que fer pensar al públic o que se senti interpel·lat serà un bon indicatiu, explica l’actor a ‘Punts de vista’.

En aquest cas, l’adaptació està situada a la I Guerra Mundial. L’espai escènic i el vestuari, a càrrec de Sebastià Brosa i Sílvia Delagneau, busca amb la seva tonalitat fosca representar el que passa a la ment dels personatges. 'Macbeth' es podrà veure a la sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure fins al 23 de març.