Enlaces accesibilidad
Actualitat

Resum de notícies a Catalunya del 20 de febrer de 2024 | Pere Aragonès demana el suport als pressupostos per destinar 1.045 milions a combatre la sequera

  • La Mesa del Congrés aprova una pròrroga de la tramitació de la Llei d'Amnistia
  • Desallotgen un altre bloc del carrer Canigó de Badalona per l'aparició d'esquerdes
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Unitat dels Mossos d'Esquadra
Unitat dels Mossos d'Esquadra

L'actualitat d'aquest dimarts passa pel ple monogràfic sobre la sequera del Parlament, on el president de la Generalitat ha avançat que els pressupostos de 2024 preveuen 1.045 milions d'euros per combatre la sequera. L'oposició li ha retret la manca de "celeritat" i una gestió deficient per fer front a la situació a Catalunya.

Els Bombers han ordenat el desallotjament del bloc del número 11 del carrer Canigó de Badalona després que els veïns hagin alertat de l'aparició d'esquerdes.

El PSC aconsegueix el sí d'ERC i els comuns a la Comissió extraordinària d’Economia per tramitar els comptes 2024.

De la plana judicial destaca la resposta de la justícia suïssa qüestionant la investigació del magistrat García Castellón sobre Marta Rovira en la causa de Tsunami Democràtic. Mentrestant, la Mesa del Congrés aprovarà aquest dimarts la pròrroga del termini per debatre la Llei d'Amnistia a la Comissió de Justícia.

En clau econòmica, Grifols torna a patir a la borsa després de la nova escomesa del fons baixista Gotham, que conclou que els canvis en la cúpula certifiquen les acusacions de manipular els comptes.

Resum de notícies a Catalunya, 20 de febrer de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 19:19

    Colau alerta Collboni que si no opta pel govern d'esquerres faran una oposició "molt exigent"

     

    Ada Colau ha alertat Jaume Collboni que si no opta pel govern d'esquerres que li proposa Barcelona en Comú el seu grup passarà a fer una oposició "constructiva però exigent, molt exigent". En un missatge difós a través de les xarxes socials, l'exalcaldessa de Barcelona ha indicat que el "gest de generositat" que ha fet aquest dimarts el seu grup "és l'últim". Colau es referia, així, al fet que el govern en minoria de l'alcalde socialista ha aconseguit tramitar els pressupostos municipals amb els vots favorables d'ERC i de BComú.

  • 19:00

    L'Ajuntament de Badalona es farà càrrec de les inspeccions del tercer bloc desallotjat al Carrer Canigó

     

    L'alcalde de Badalona, Xavier Albiol, ha dit que no poden esperar que es posin d'acord els 400 veïns per fer les inspeccions corresponents després que dos edificis ja hagin estat desallotjats, a part del primer que es va esfondrar.

  • 18:38

    Territori crea un gabinet de crisi davant la situació dels blocs del carrer Canigó de Badalona

     

    El Govern ha anunciat aquest moviment hores després que hagi calgut desallotjar un nou edifici adjacent al qual es va esfondrar el 6 de febrer, en un succés que va causar tres morts. La setmana passada ja va caldre fer marxar dels seus pisos els veïns de l'altre bloc annex a l'esfondrat parcialment, que també va ser desallotjat després de l'incident. Tant aquesta setmana com la passada es va prendre la decisió del desallotjament per l'aparició d'esquerdes a les edificacions.

  • 18:20

    PARLAMENT | El PP retreu que els ciutadans hagin de pagar amb "restriccions" la inacció del Govern sobre la sequera

     

     

    El diputat popular, Daniel Serrano, ha criticat la "deixadesa fragrant" del Govern com demostra el baix grau d'execució de les inversions previstes per fer front a la sequera. El PP critica que entre 2020 i 2023 no es van invertir "ni un euro" en instal·lacions o infraestructures per augmentar l'oferta d'aigua tot i les evidències del que podia passar. Serrano ha lamentat la "sequera d'inversions" i haver d'esperar ara a que aquestes vegin la llum el 2028. "No ens en fiem", ha afegit. "No són culpables que no plogui, però si de no haver fet res durant molts anys i haver desprogramat el que estava previst", ha assegurat el diputat popular.   

  • 18:02

    PARLAMENT | Carlos Carrizosa critica la "política curtterminista de llibre" de portar vaixells amb aigua

     

    El portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha criticat la "política curtterminista de llibre" del govern d'Aragonès de portar vaixells amb aigua per pal·liar la manca d'aigua. "És una solució cara i ineficient, i resulta una idea quan menys primitiva", ha asseverat.

  • 17:50

    L'OCU denuncia al Banc d'Espanya "traves" dels bancs a l'hora de retornar les despeses de les hipoteques

     

    L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha denunciat al Banc d'Espanya "traves" d'algunes entitats bancàries a l'hora de retornar les despeses de les hipoteques. Després que a finals de gener el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) tombés el límit per reclamar, l'OCU considera "inacceptable" que ara alguns bancs es neguin a rebre reclamacions i ho derivin tot a la seva pàgina web. L'organització assegura que aquesta pràctica representa un "obstacle" per a les persones grans i més vulnerables, al mateix temps que defensa que tan sols pretén "dificultar i dissuadir" al consumidor en l'exercici dels seus drets.

  • 17:45

    PARLAMENT | La CUP avisa que les mesures anti-sequera no són suficients ni equitatives


    El diputat de la CUP, Dani Cornellà, ha indicat que els partits majoritaris i el Govern incorren en "contradiccions" entre el que pregonen i el que després defensen i voten en el Parlament.  Després de demanar als comuns que no donin suport a uns pressupostos que prevegin infraestructures com les de Hard Rock o el quart cinturó, Dani Cornellà ha arremès contra PSC, ERC i Junts ja que, segons ha dit, "s'omplen la boca de demanar renovables i després continuen apostant per polítiques i projectes insostenibles".

  • 17:25

    PARLAMENT | Ignacio Garriga (Vox) critica que a Catalunya hi ha "sequera de polítics responsables"
     

     

    El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, ha destacat aquest dimarts que, malgrat l'actual episodi de sequera, a Catalunya hi ha "sequera de gestió i sequera de polítics responsables" capaços de, segons ell, anteposar el bé comú a les seves ideologies. Garriga ha retret que la Generalitat faci que els catalans hagin de "pagar el cost de la seva manifesta incompetència" mitjançant mesures com les zones de baixes emissions o l'augment de taxes.

  • 17:06

    PARLAMENT | Salvador Vergés critica que el Govern no ha complert "amb què es van comprometre"

     

    "Si haguessin complert amb què es van comprometre, tindríem a disposició el doble d'aigua de què poden portar amb vaixells", ha dit el diputat de JxCat Salvador Vergés al Parlament en referència a la gestió del govern de Catalunya quant a la sequera.

  • 16:55

    PARLAMENT | Salvador Illa crítica que després de 10 anys de procés Catalunya és més dependent d'aigua i energia

     

    El primer secretari del PSC ha denunciat que els governs presidits per Artur Mas, Carles Puigdemont, Quim Torra i Pere Aragonès "no han fet els deures" per fer front a la sequera i no han preparat Catalunya per fer front a l'actual situació de sequera. Així mateix, Salvador Illa, ha lamentat que l'actual Govern "sabent que afrontava una sequera molt severa, no ha tingut la celeritat necessària durant els dos darrers anys. 

  • 16:41

    PARLAMENT | Albert Batet demana "compromís i responsabilitat" i un "canvi de rumb urgent en la governança" contra la sequera

     

    El president de Junts al Parlament de Catalunya, Albert Batet, ha apel·lat al "compromís i responsabilitat" i, per aconseguir-ho, ha demanat "un canvi de rumb urgent en la governança" per fer front a la sequera "en fons i en formes". A més, s'ha mostrat disposat a "treballar" i ha assegurat que tenen "voluntat d'aportar solucions".

  • 16:39

    PARLAMENT | El conseller Mascort apel·la al "consens" per a "construir plegats un futur més esperançador"

     

    El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha tret pit de les mesures del departament per fer front a la sequera i ha demanat "consens" als grups parlamentaris per a "construir plegats un futur més esperançador".

  • 16:36

    PARLAMENT | Jèssica Albiach critica que el Govern "ha arribat tard a la gestió de la sequera"

     

    La diputada dels Comuns al Parlament de Catalunya Jèssica Albiach ha criticat que des del Govern "no s'ha concretat res efectiu" pel que fa a les mesures contra la sequera. I s'ha dirigit al president Pere Aragonès: "Han arribat tard a la gestió de la sequera".

  • 16:29

    Desallotgen un altre bloc del carrer Canigó de Badalona per l'aparició de noves esquerdes

     

    Els Bombers han ordenat el desallotjament del bloc del número 11 del carrer Canigó de Badalona després que els veïns hagin alertat de l'aparició d'esquerdes. L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat al seu compte de X que la decisió s'ha pres després que els tècnics municipals i els Bombers hagin inspeccionat l'immoble aquest mateix dimarts al matí. En aquests moments, explica l'alcalde, es treballa per saber quina és "l'afectació real". D'altra banda, el consistori ha activat els serveis municipals necessaris per acompanyar els veïns afectats. Ja la setmana passada es va haver de desallotjar el bloc del número 7, també per l'aparició d'esquerdes a conseqüència de l'esfondrament parcial de l'interior del bloc del número 9.

  • 16:10

    Més que un conductor de bus

     

    El Quico ha sigut conductor d'autobús durant 34 anys. S'acaba de jubilar. Els últims 10 s'ha encarregat de fer la ruta del barri de Les Planes, de Barcelona. Dia a dia s'ha guanyat l'estima dels veïns, que l'han volgut acomiadar d'una manera molt especial.

  • 15:35

    PARLAMENT | Pere Aragonès compromet 1.045 milions dels nous pressupostos per combatre la sequera

     

    El president de la Generalitat ha reclamat a l'oposició el suport als nous pressupostos per poder destinar 1.045 milions d'euros a "produir més aigua" i fer "front la sequera més important" de la història de Catalunya. Pere Aragonès ha atacat durament el govern d'Artur Mas, criticant que la situació actual és el resultat de la manca d'inversions per una "austeritat mal entesa" i que ara li toca al govern actual posar remei: "Ara estem pagant les decisions del passat". 

  • 15:14

    L'Associació d'Afectats per Fàrmacs demana retirar el Nolotil pels casos que han patit efectes secundaris greus.

     

     

    El Nolotil, l'analgèsic de marca més venut a Espanya, s'ha situat en el punt de mira. El motiu és la demanda interposada per l'Associació d'Afectats per Fàrmacs perquè es retiri del mercat per l'augment, en l'àmbit hospitalari, de casos que han patit efectes secundaris greus, sobretot en població procedent de països on el fàrmac fa anys que està prohibit.  A Catalunya, el 2020 es va recomanar no prescriure'l, però en l'última revisió feta l'any passat s'ha decidit mantenir com a opció perquè el risc és molt baix en la població local.

    L'Associació d'Afectats per Fàrmacs demana retirar el Nolotil pels casos que han patit efectes secundaris greus
    rtve L'Associació d'Afectats per Fàrmacs demana retirar el Nolotil pels casos que han patit efectes secundaris greus
  • 14:46

    Detingut un aprenent de Mossos arrestat per presumpta agressió a una altra companya. 

     

     

    Segons ha pogut saber Ràdio 4, l'aspirant a Mosso, que ahir va ser detingut per una presumpta agressió sexual a una companya de curs, hauria perpetrat la presumpta agressió fora de l'Escola de Policia. En concret en el pis que tots dos futurs policies, que cursaven el Curs Bàsic, compartien. La víctima és aspirant a policia local.

    Fonts d'interior mostren la seva rotunda condemna davant d'aquest fet. La Direcció General de Policia ha signat un expedient disciplinari aquesta mateixa tarda per la qual se'l suspèn de manera cautelar, de tal manera que l'home no es podrà reincorporar al curs bàsic. L'arrestat està pendent de passar a disposició judicial en les pròximes hores.

    Detingut un aspirant de Mosso per una presumpta agressió sexual a una companya de curs
    rtve Detingut un aspirant de Mosso per una presumpta agressió sexual a una companya de curs
  • 14:17

    L'Aeroport del Prat prioritzarà les rutes a Àsia i Llatinoamèrica

     

    Prioritzar les rutes a l'Àsia i Llatinoamèrica, en concret Shanghai, Hong Kong, Lima, Delhi i Tòquio, i desestacionalitzar el tràfic de l'aeroport Josep Tarradellas – Barcelona el Prat. Aquests són dos dels principals objectius que s'ha fixat el Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA) en el seu nou pla estratègic per al període 2024 – 2025. L'entitat que integren el Govern, l'Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç i Aena també s'ha proposat incrementar freqüències i recuperar els destins que es van perdre per la pandèmia.

    L'Aeroport del Prat prioritzarà les rutes a Àsia i Llatinoamèrica
    rtve L'Aeroport del Prat prioritzarà les rutes a Àsia i Llatinoamèrica
  • 14:17

    El Festival Internacional del Circ de Girona batrà el rècord de trapezistes en una mateixa atracció amb quinze artistes

     

    A més, serà la tercera ocasió en què un circ acull un espectacle amb tres trapezis volant en paral·lel. Els encarregats de fer-ho seran els xilens The Flying González que ja havien actuat en la segona edició del festival. Aquest dimarts els artistes han fet els primers assajos a la carpa del festival, ubicada al camp de Mart de la Devesa abans de l'estrena d'aquest dijous. 

  • 14:15

    El Govern assegura que un acord pels pressupostos de la Generalitat en "els pròxims dies".

     

     

    La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, assegura que el projecte del Hard Rock a Vila-seca no és "un escull" per a aprovar els Pressupostos de la Generalitat per a 2024, una aprovació que espera que es faci realitat "en els pròxims dies".  En la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del consell executiu, Plaja ha assenyalat que el Govern "ha complert tots els acords" als quals va arribar l'any passat amb el PSC i els comuns, per la qual cosa creu que "no hi hauria cap motiu perquè no es pugui repetir l'operació" per a aprovar els comptes.

     

  • 14:08

    Aragonès assistirà a la inauguració del Congrés Mundial de Mòbils al costat del rei


    El president de la Generalitat, assistirà el pròxim 26 de febrer a Barcelona a la inauguració del Congrés Mundial de Mòbils, que també comptarà amb la presència del rei Felip VI, i tots dos coincidiran així mateix en el sopar d'autoritats de la vespre.
    Aquesta serà la segona visita de Felip VI a la capital catalana en menys de dues setmanes, després que el passat dia 14 presidís al costat de la cúpula judicial el lliurament de despatxos als nous jutges i inaugurés, amb la reina Letizia, un edifici d'oficines del grup Puig.

  • 13:50

    Barcelona adquireix el fons del fotògraf Humberto Rivas per garantir-ne la conservació i difusió

     

    L’Institut de Cultura de Barcelona ha adquirit una gran part del fons del fotògraf Humberto Rivas (Buenos Aires, 1937- Barcelona, 2009) i culmina un procés que ha de garantir la conservació i difusió de l’obra de l’autor, establert a la ciutat des de l’any 1976. El fons està integrat per 23.193 negatius, plaques i diapositives de diferents mides, així com els contactes; 6 maquetes de fotomuntatges; 200 tiratges originals i un lot de documentació textual. “Era el que volíem tots, que el fons es quedés a Barcelona i que aquí es vingui a estudiar a Humberto Rivas”, ha dit Salvador del Carril, fillastre del fotògraf Humberto Rivas. L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona acollirà el fons, que s'ha comprat per 200.000 euros.

  • 13:48

    Desactiven els protocols de seguretat a la T1 de l'aeroport del Prat després del vessament de material radioactiu

     

     

    Protecció Civil ha desactivat l'alerta per l'avís d'un paquet amb material radioactiu a la Terminal 1 de l'aeroport Barcelona-El Prat. Després de fer els controls pertinents, s'ha comprovat que no hi ha risc per a la salut. Aena confirma que l'incident no ha provocat cap afectació a l'operativa de l'aeroport.

  • 13:23

    TriasxBCN demana a Collboni que assumeixi la "màxima responsabilitat" en les polítiques de seguretat de Barcelona

     

    TriasxBCN ha demanat a l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que assumeixi la "màxima responsabilitat" en les polítiques de prevenció i seguretat de la ciutat. Després que la Junta Local de Seguretat de Barcelona fes públic aquest dilluns que el 2023 els delictes a la capital van créixer un 8,6% i les agressions sexuals un 24,5%, el portaveu de TriasxBCN, Jordi Martí, ha advertit que si no hi ha "un cop de timó molt clar" a curt termini en matèria de seguretat a la ciutat, la formació exigirà "dimissions". "Collboni no pot delegar tota la responsabilitat en un primer tinent d'alcaldia, ha d'assumir-ho ell perquè l'alcalde és el màxim responsable de la seguretat i de la Guàrdia Urbana", ha defensat Martí.

  • 13:21

    La Generalitat diu que no està sobre la taula emplenar piscines amb aigua de dessalinitzadora


     La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha indicat que el Govern està obert a adaptar el Pla de Sequera si fos necessari, si bé ha ressaltat que no està sobre la taula que es pugui usar l'aigua tractada en dessalinitzadores per a emplenar piscines. "És impossible valorar-ho en el seu conjunt perquè el Departament d'Acció Climàtica i l'Agència Catalana de l'Aigua no han rebut el projecte; quan ens arribi, l'estudiarem des de tots els vessants", ha afirmat.

  • 13:10

    Torna l'MSC per mostrar l'altra cara de la moneda de les tecnologies

     

    Coincidint amb la celebració a Barcelona del Mobile World Congress, l'ONG SETEM organitza, paral·lelament, el Mobile Social Congress. Faran diversos actes i xerrades per conscienciar la població, i les empreses, de la necessitat de ser més sostenibles amb les noves tecnologies. Alhora volen denunciar l'explotació de recursos naturals i de persones per la creació dels dispositius digitals.

    Torna l'MSC per mostrar l'altra cara de la moneda de les tecnologies
    rtve Torna l'MSC per mostrar l'altra cara de la moneda de les tecnologies
  • 12:59

    Sirera acusa Collboni de "trair" Barcelona i els seus propis votants després del pacte pressupostari amb ERC

     

    El president del grup del PP a l'Ajuntament, Daniel Sirera, ha acusat l'alcalde Jaume Collboni de "trair" Barcelona i els seus propis votants en presentar un pacte pressupostari amb ERC. Sirera ha lamentat que el PSC s'hagi presentat a la comissió d'economia amb un acord ja tancat amb els republicans i l'ha acusat d'incomplir els compromisos amb els populars. També ha avisat a l'alcalde que el suport d'ERC no li garanteix "res" de cara a la votació definitiva al plenari de març i ha defensat que escolti als regidors que el PP té al consistori.

  • 12:57

    La Mesa tramita la ILP perquè el Parlament declari la independència malgrat l'informe desfavorable del lletrat

     

    Els dos membres de Junts, la presidenta del Parlament, Anna Erra i la secretària segona, Aurora Madaula, hi han votat a favor; el membre de la CUP, el secretari tercer, Carles Riera, també hi ha votat a favor. En canvi, la vicepresidenta primera, Alba Vergés (ERC), s'hi ha abstingut; mentre que els dos representants del PSC (la vicepresidenta segona, Assumpta Escarp, i el secretari primer, Ferran Pedret) hi han votat en contra. 

  • 12:52

    Vessament dins la bodega d'un avió a la T1 de l'aeroport del Prat

     

    Protecció Civil activa preventivament l'alerta per l'avís en un paquet amb material radioactiu. Tot indica que es tracta d'un incident menor, perquè el paquet és de baixa intensitat. S'han desplaçat efectius del Servei de Coordinació d'Activitat Radioactiva per a fer comprovacions. Ho haurien detectat en el celler de l'avió. AENA diu que l'incident no ha afectat en cap moment l'operativa de l'aeroport.

  • 12:50

    Detingut un aprenent de Mossos arrestat per presumpta agressió a una altra companya

     

    Segons ha pogut saber Ràdio 4, l'aspirant a Mosso, que ahir va ser detingut per una presumpta agressió sexual a una companya de curs, hauria perpetrat la presumpta agressió fora de l'Escola de Policia. En concret en el pis que tots dos futurs policies, que cursaven el Curs Bàsic, compartien. La víctima és aspirant a policia local.

    Fonts d'interior mostren la seva rotunda condemna davant d'aquest fet. La Direcció General de Policia ha signat un expedient disciplinari aquesta mateixa tarda per la qual se'l suspèn de manera cautelar, de tal manera que l'home no es podrà reincorporar al curs bàsic.

    L'arrestat està pendent de passar a disposició judicial en les pròximes hores.

  • 12:48

    El Govern presenta recurs d’inconstitucionalitat contra diversos articles de la Llei estatal d’habitatge per vulneració de competències.

     

    El Consell Executiu ha aprovat avui presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra diversos articles de la Llei estatal d’habitatge, un cop ahir el Consell de Garanties Estatutàries va emetre’n l’informe preceptiu, per considerar que vulneren les competències exclusives que l’Estatut d’Autonomia de Catalunya concedeix a la Generalitat en matèria d’habitatge. Cap dels articles que el Govern recorrerà al Tribunal Constitucional fa referència als diversos mecanismes previstos a la llei per a la contenció de rendes del mercat de lloguer.

  • 12:46

    El Govern reclama a l’Estat la creació urgent de 50 places de jutges i magistrats i més recursos econòmics per descongestionar els jutjats.

     

    El Govern ha avalat aquest matí l’informe presentat pel Departament de Justícia, Drets i Memòria sobre la manca de personal judicial a l’Administració de justícia de Catalunya, en el qual també reclama a l’Estat millores en les transferències econòmiques per invertir en recursos humans i digitals als jutjats. Entre d’altres, la Generalitat reclama al govern espanyol la creació urgent de 50 noves places de jutges i magistrats en el termini de dos anys i una renegociació dels recursos transferits per poder avançar cap a una Administració de justícia més àgil i més pròxima al ciutadà.

  • 12:30

    Els veïns de Ripoll, sense aigua de l'aixeta pels alts nivells d'arsènic

     

    Fins que no plogui, els veïns de Ripoll i de Campdevànol no poden cuinar ni beure de l'aigua de l'aixeta. Al darrer control, el nivell d'arsènic marcava 14 ug/l, el que supera el llindar dels 10 ug/l que l'OMS estableix pel consum humà. Els ajuntaments de Ripoll i Campdevànol esperen resoldre aquest problema amb la futura ampliació de l'estació de Tractament d'Aigua Potable. Fa dos anys van patir la mateixa situació.

  • 12:10

    Una desena de persones detingudes en l'operació antidroga dels Mossos

     

    Els Mossos detenen més d'una desena de persones durant l'operatiu policial contra diverses xarxes criminals dedicades al tràfic de drogues, principalment marihuana i haixix. Des de primera hora del matí, estan fent diverses entrades i registres, majoritàriament a l'àrea metropolitana de Barcelona.

    Al dispositiu hi participen un centenar d'agents, tant de la comissaria d'investigació, ARRO, seguretat ciutadania com de la unitat canina. L'operatiu també inclou el delicte de defraudació de fluid elèctric.

     
  • 11:30

    La Mesa del Congrés acorda prorrogar el termini perquè la Comissió de Justícia dictamini la Llei d'Amnistia

     

    El PSOE i Sumar, que tenen majoria a la Mesa del Congrés, han aprovat la pròrroga que ha sol·licitat el Grup Socialista perquè la Comissió de Justícia compte amb més temps per a dictaminar sobre la proposició de Llei d'Amnistia. La previsió és que l'òrgan de govern de la Càmera concedeixi una última ampliació de 15 dies que finalitzarien el 6 de març. Després de la decisió de Junts de rebutjar la proposició de llei en la votació de conjunt a la qual va haver de sotmetre's en el Ple per tindre caràcter orgànic, la Mesa de la Càmera va acordar retornar el text a la Comissió de Justícia perquè emetera un nou dictamen.
     

  • 11:20

    Una jutgessa visita el bloc número 9 del carrer Canigó de Badalona on van morir 3 persones després d'esfondrar-se l'interior de l'edifici. 

     

    Aquest dilluns l'alcalde del municipi, Xavier Garcia Albiol, s'ha reunit amb veïns del bloc adjacent, on han aparegut esquerdes.  Assegura que el consistori pagarà les revisions dels edificis adjacents al que es va esfondrar fa dues setmanes. Albiol ha explicat que  moltes veïns dels immobles afectats han afegit pes als àtics, han suprimit algunes de les parets interiors dels pisos o que els ferros de l'edifici no estaven ben coberts.
     

  • 10:59

    Pressupostos de Barcelona superen el primer tràmit amb els suports d'ERC i BComú



    El govern municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona ha aconseguit que la seva proposta de pressupostos superés avui dimarts la primera votació gràcies a la “confiança” d'ERC i el suport “condicionat” de BComú, que han votat a favor en comissió. Els pressupostos han estat aprovats inicialment amb els vots en contra de TriasxBCN-ERC, PP i Vox. Ara se sotmetran a exposició pública durant un mes amb la previsió de sotmetre'ls a aprovació definitiva en el ple municipal de març.

    El tinent d'alcaldia d'Economia i Hisenda, Jordi Valls, que ha defensat la proposta, ha agraït la "confiança", "col·laboració" i "lleialtat" als republicans, amb els quals ahir dilluns va subscriure un acord pressupostari.

  • 10:55

    Arxiven la causa a onze mossos que van interrompre una festa il·legal en plena pandèmia



    Una jutge ha arxivat la causa a onze agents dels Mossos d'Esquadra perquè no troba indicis suficients per a atribuir-los un delicte de lesions per la seva intervenció en interrompre una festa que en 2021 va burlar les restriccions pel coronavirus, la qual cosa va derivar en "innombrables altercats".  Els fets van ocórrer el 4 d'abril de 2021, cap a les 00.35 hores, quan diverses persones estaven celebrant una festa en un pis de Sabadell, sense respectar les mesures sanitàries i les restriccions acordades arran de la pandèmia del coronavirus.

  • 10:35

    Grifols s'enfonsa un 7% en bossa després d'un nou informe de Gotham



    Les accions de Grifols es desplomen un 7% en la sessió borsària d'aquest dimarts, en el qual Gotham City Research ha publicat un nou informe sobre la companyia en la qual torna a posar en dubte la seva relació amb Scranton i demana més explicacions.
    En l'acumulat de l'any, Grifols, que lidera aquest mats les pèrdues de tota la Borsa espanyola, es deixa un 34%. El passat 9 de gener, el fons Gotham Research va publicar un primer informe de la companyia, a la qual acusava de manipular deute reportat i Ebitda.

  • 10:11

    El Sónar completa cartell amb Laurent Garnier, Paul Kalkbrenner, Sevdaliza i Adriatique


    L'edició número 31 de Sònar, que tindrà lloc entre el 13 i 15 de juny en Fira Gran Via i Fira Montjuïc, promet tornar a reunir pioners de la música de ball, icones de l'actualitat i autèntiques estrelles del techno, un programa eclèctic i transversal per a continuar confirmant al festival de la capital catalana en el panorama internacional.

    Aquest dimarts s'han revelat també nous xous d'artistes com Kittin b2b David Vunk, Richie Hawtin, Jennifer Cardini b2b HAAi, Danny Tenaglia, DJ Flight & MC Chickaboo, Octave One live, Soto Ansa, Aïsha Devi & Emmanuel Biard presentant ‘Els Immortelles’, Tayhana amb el seu Club Latinx, Yerai Cortés i Llorer Halo, entre altres confirmacions.

  • 09:50

    Gotham torna a qüestionar la relació entre Grífols i Scranton

     

    El fons baixista conclou que els canvis en la governança certifica que algunes de les seves observacions eren "vàlides". Així, Gotham City Research planteja mitja dotzena de preguntes més després de l'informe que va emetre fa unes setmanes en què l'acusava de manipular els comptes i qüestionava els vincles entre la companyia i Scranton. En el nou document, on el fons baixista considera que els canvis en la governança a la companyia certifiquen que algunes de les seves observacions eren "vàlides".

  • 09:20

    Illa: "La voluntat és una amnistia que inclogui a tothom"

     

     

    Salvador Illa considera que la llei d'amnistia ha de poder salvar la tramitació parlamentària sense perdre solvència jurídica. A la a l'entrevista al Cafè d'Idees, el primer secretari del PSC, ha assegurat que no hi ha alternatives. Illa també s'ha referit a la feblesa política de Pere Aragonès i ha reiterat que vol aprovar els pressupostos a Catalunya sempre que es compleixi el que han demanat. 

     

  • 8:40

    Operació policial contra diverses xarxes criminals dedicades al tràfic de droga. 

     

    Des de primera hora del matí un centenar d'efectius dels Mossos d'Esquadra porten a terme un dispositiu contra diverses xarxes dedicades al tràfic de drogues, sobretot marihuana i haixix. S'estan portant a terme diverses entrades i registres a habitatges particulars i naus industrials on es trobarien les plantacions. De fet, també s'investiga un delicte de frau en el subministrament elèctric.

  • 8:25

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dimarts 20 de febrer d'El Temps de RTVE Catalunya amb la Sònia Papell.

     
  • 8:15

    El Parlament celebra un ple monogràfic sobre la sequera enmig de les crítiques de l'oposició al Govern per la seva gestió. 

     

     

    Les negociacions pels pressupostos es produeixen amb les crítiques de l'oposició al govern per la gestió de la sequera. Una qüestió sobre la qual es debatrà avui al ple monogràfic que se celebra al Parlament. Des del PSC reclamen inversions a l'ACA i critiquen que Aragonès no hagi convocat els presidents de tots els grups per saber les seves propostes. Una postura compartida també per Junts, que insisteix a celebrar una cimera sobre la sequera. El ple monogràfic d'avui se celebra a petició dels Comuns i la CUP. Tots dos partits reclamen a Aragonès que aparqui els macroprojectes i tanqui l'aixeta als sectors que més despesa en fan: el turisme i les grans empreses. 

  • 8:05

    Els partits continuen les negociacions per la llei d'amnistia. 

     

     

    La llei d'amnistia continua la seva tramitació al Congrés. Ho fa amb la pròrroga del primer termini sobre la taula a l'espera d'un eventual acord entre els partits. El primer secretari del PSC Salvador Illa insisteix que no es pot sacrificar la solvència jurídica de la llei i ha insistit que per validar-la cal que compti amb la majoria suficient al Congrés. Els republicans han demanat celeritat als socialistes i des de Junts responen que no és el moment de tenir pressa sinó de tenir una bona llei d'amnistia. 

  • 8:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat d'aquest dimarts 20 de febrer de 2024. 

     


    Consulta aquí les notícies més destacades d’ahir.