Enlaces accesibilidad

Els veïns de Ripoll, sense aigua de l'aixeta pels alts nivells d'arsènic

  • El nivell d'arsènic marca 14 ug/l, el que supera el llindar dels 10 ug/l per al consum humà
  • L'ajuntament espera resoldre aquest problema amb l'ampliació de l'estació de Tractament d'Aigua Potable

Por
L'Ajuntament de Ripoll recomana no beure de l'aigua de l'aixeta
L'Ajuntament de Ripoll recomana no beure de l'aigua de l'aixeta RTVE

Fins que no plogui, els veïns de Ripoll i de Campdevànol no poden cuinar ni beure de l'aigua de l'aixeta. Al darrer control, el nivell d'arsènic marcava 14 ug/l, el que supera el llindar dels 10 ug/l que l'OMS estableix pel consum humà.

Nivell d'arsènic elevat a l'aigua de Campdevànol i Ripoll

Els ajuntaments de Ripoll i Campdevànol esperen resoldre aquest problema amb la futura ampliació de l'estació de Tractament d'Aigua Potable. Fa dos anys van patir la mateixa situació.

La sequera agreuja el problema

L’Ajuntament de Ripoll i de Campdevànol recomanen no consumir aigua de la xarxa per beure ni cuinar pels alts nivells d'arsènic. Es tracta d’un element químic que es troba de manera natural a l’aigua, però que, per culpa de la sequera, s’ha vist incrementat. L’aigua de l’aixeta sí es pot utilitzar per dutxar-se, rentar la roba o la cuina, sense cap risc per a la salut.

Els Ajuntaments de Ripoll i Campdevànol i SOMASRSA han aprovat el projecte de renovació i ampliació de l’estació de Tractament d’Aigua Potable. En breu, s’iniciarà la seva licitació i, amb aquest projecte, es preveu posar fi a les incidències de qualitat de l’aigua que s’han produït en els darrers anys.