L'inici del curs escolar serà el 9 de setembre
- S'endarrereix la data fixada pel 5 de setembre, com havia pautat l'exconseller Cambray
- Educació atén així les demandes del Consell Escolar i els sindicats educatius
L'inici del curs escolar serà el 9 de setembre. Així ho ha confirmat aquest dijous el Departament d'Educació, que endarrereix la data del començament de les classes fixada pel 5 de setembre. Educació atén així les demandes del Consell Escolar i els sindicats educatius.
La consellera Anna Simó ja ha avançat al 'Cafè d'Idees' amb Gemma Nierga que el curs que ve començaria abans de l'11 de setembre, però ha rebutjat dir una data exacta: "Descarto absolutament començar el 12 de setembre, ha estat un avenç fer-ho abans".
Una demanda del Consell Escolar i sindicats
Diversos membres del Consell Escolar demanaven endarrerir la data d'inici de curs per tenir un marge de cinc dies per preparar-se. I és que l’exconseller Josep González Cambray havia establert que el primer dia de classes fos sempre el quart dia laborable, que enguany recau en el dia 5.
Així, finalment el Departament ha decidit endarrerir la data pel 9 de setembre per a infantil, primària i secundària, i el dia 12 de setembre per a la postobligatòria. Educació sempre havia posat com a condició que el primer dia de curs fos abans de la Diada.
La consellera ja ha comunicat la decisió a la mesa sectorial i al Consell Escolar. Simó agraeix la contribució del consell a la millora del sistema educatiu i es compromet a “continuar treballant escoltant sempre el parer de la comunitat educativa”.
Per la seva banda, els sindicats UGT i CCOO han celebrat la decisió d'Educació. CCOO, però, ha lamentat que s’hagi fet “un cop més de forma unilateral” sense previ avís a la mesa sectorial.
Elisabet Bonilla, delegada del sindicat Professors de Secundària, ha demanat que l’ESO comenci igual que la postobligatòria, el 12 de setembre. “Secundària i postobligatòria tenen una via diferent, no tenen res a veure amb la primària, necessiten una preparació específica”, ha argumentat Bonilla. “La inclusió real és aquella que va amb el finançament, i no carregar el professorat amb mesures que no tenen res a veure amb la docència”, ha conclòs.
Curs marcat per l'informe PISA
El curs vinent estarà marcat pels resultats de l'informe PISA, que posa de manifest la davallada de l'educació a Catalunya, sobretot en matemàtiques, comprensió lectora i ciència. Així, la consellera assegura que les dades de l'informe PISA milloraran les del 2023 perquè han entrat en vigor mesures contra la segregació: "Les últimes dades indicaven brots verds amb matemàtiques, ciències o anglès. Volem avaluar si va ser un oasi o si anem millorant competències".