Enlaces accesibilidad
Actualitat

Resum de notícies a Catalunya del 22 de febrer de 2024 | Un incendi virulent crema un edifici de pisos a València

  • L'Audiència de Barcelona condemna Alves a 4 anys i mig de presó per agressió sexual 
  • El turisme surt beneficiat del ple del Parlament sobre la sequera
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Es crema un edifici de 14 plantes a València i han quedat persones atrapades.
Es crema un edifici de 14 plantes a València i han quedat persones atrapades.

L'actualitat d'aquest dijous passa per la votació de les resolucions del ple monogràfic sobre el canvi climàtic i la sequera celebrat al Ple del Parlament. El turisme surt beneficiat amb un pacte per omplir les piscines amb aigua dessalinitzada, a diferència de la pagesia per qui no s'ha aprovat cap proposta.

L’Audiència de Barcelona condemna l’exfutbolista del Barça Dani Alves a quatre anys i mig de presó per l’agressió sexual a una jove el desembre del 2022 en una discoteca de la capital catalana. 

Per la seva banda, la tinent fiscal del Tribunal suprem, Maria Angels Sánchez-Conde ha presentat l'informe final en el qual s'oposa a que la causa de Tsunami Democràtic s'investigui per terrorisme Carles Puigdemont.

El conseller de Salut, Manel Balcells, presenta la nova unitat terapèutica per al tractament dels trastorns de la conducta alimentària (TCA) molt greus en infants i adolescents.

Continuen a Badalona les inspeccions dels edificis de la mateixa illa que el que es va esfondrar. Una empresa especialitzada està estudiant el bloc desallotjat número 11. L’Ajuntament no descarta cap escenari.

Un incendi de grans dimensions crema un edifici de 14 plantes al barri del Campanar a València.

Resum de notícies a Catalunya del 22 de febrer de 2024

https://img2.rtve.es/aplicaciones/rtve-app-mam/imagen/evento/

https://img2.rtve.es/aplicaciones/rtve-app-mam/imagen/evento/
RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 19:50

    Desconvocada la vaga de maquinistes de Renfe anunciada per al març

     

    Semaf ha desconvocat la vaga de maquinistes de Renfe anunciada per als dies 1, 4, 6 i 12 de març -de 24 hores cadascuna- després d'haver arribat a un acord amb la direcció de la companyia ferroviària. Entre altres qüestions s'ha pactat iniciar els tràmits per publicar, amb caràcter "immediat", una Oferta Pública d'Ocupació per a maquinistes d'entrada abans del 15 de març d'aquest any. L'acord respon a les queixes de la formació sindical, que denuncia que les plantilles estan "infradimensionades". El sindicat també es mostra contrari al traspàs de Rodalies a la Generalitat.

  • 19:40

    El turisme surt beneficiat del Ple de sequera

     

    JuntsxCat i PSC voten que les piscines puguin omplir piscines amb aigua dessalinitzada. D'altra banda, els gimnasos, en una segona fase, ara som a la primera, es podrà utilitzar fins a un 25% de l'aigua. El que no s'ha aprovat és la proposta del president, Pere Aragonès, de 1.000 milions d'euros destinats a pal·liar els problemes de l'agricultura derivats de la sequera.  

  • 19:35

    El Parlament rebutja instar el Govern a aturar el Hard Rock, amb el vot en contra d'ERC

     

    El Parlament ha rebutjat instar el Govern a aturar el projecte del Hard Rock, o la possibilitat de crear noves instal·lacions d'oci basades en atraccions d'aigua. Es tracta d'una proposta de resolució del grup de la CUP que no s'ha aprovat, en el marc del ple monogràfic sobre sequera i canvi climàtic, debatuda i votada aquest dijous a la tarda. Tot el ple hi ha votat en contra, excepte CUP i comuns. D'altra banda, la cambra també ha rebutjat constatar la necessitat d'aprovar els pressupostos del 2024 com a "eina fonamental" per lluitar contra la sequera, i com a mecanisme del Govern per "posar al dia" el país en la gestió del cicle de l'aigua. En aquest cas es tractava d'una de les propostes del grup d'ERC, que el ple tampoc ha aprovat.

  • 19:13

    La defensa de la víctima d’Alves recorrerà la sentència i critica que qui pot pagar aconsegueixi una rebaixa de pena

     

    La defensa de la víctima de Dani Alves ha anunciat que recorrerà la sentència que condemna el futbolista a quatre anys i mig de presó i ha criticat “que es transmeti a la societat que les persones amb capacitat econòmica poden veure reduïda la pena si poden consignar una quantitat important”. Malgrat tot, l’advocada de la jove ha assegurat que la víctima està satisfeta amb la sentència. “Va començar dient no vull denunciar, no em creuran, i les seves paraules han estat ‘per fi m’han cregut’”, ha explicat la seva lletrada, Ester García. L’advocada ha opinat que la sentència ha estat “pionera” des del punt de vista del consentiment i l’ha desvinculat de la Llei del ‘només sí és sí’.

  • 19:10

    Un incendi de grans proporcions crema un edifici de 14 pisos al barri de Campanar de València

     

    Un incendi de grans proporcions està arrasant en la vesprada d'aquest dijous parteix d'un edifici de 14 plantes al barri de Campanar, a València. El foc està generat una gran columna de flames i una densa fumera que afecten diverses plantes de l'edifici. El112 ha mobilitzat deu dotacions de bombers municipals, dos SAMU i un SVB fins al lloc de l'incendi, que pel que sembla s'ha originat en un quart pis de l'immoble i s'ha estès a la resta de l'edifici, segons ha informat Emergències en el seu compte de X.

  • 18:05

    Troben una dona morta amb signes de violència en un pis d'Olot

     

    Una dona ha aparegut morta amb signes de violència a primera hora d'aquesta tarda en un pis a Olot. Els fets han passat en un habitatge de l'avinguda Santa Coloma i els Mossos d'Esquadra investiguen si es tracta d'un crim masclista. La policia ha rebut un avís cap a tres quarts de quatre de la tarda que hi hauria dues persones -un home i una dona- ferides amb arma blanca en un habitatge del municipi. L’home és la parella de la víctima i s’ha autolesionat. L'individu ha estat traslladat a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on ha mort posteriorment. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra es farà càrrec de la investigació.

  • 17:47

    Condemnen a 10 mesos de presó l'home que va admetre quedar-se 454.000 euros de dues empreses que gestionava a Lleida

     

    L'Audiència de Lleida ha condemnat a 10 mesos de presó l'home que va admetre que es va quedar 454.000 euros de dues empreses que gestionava a Lleida. A banda, la sala l'inhabilita per exercir com a gestor administratiu o en la gestió integral d'empreses. També el multa amb 1.500 euros i li demana que indemnitzi les empreses perjudicades. La sala li ha aplicat els atenuants de confessió i de reparació del dany. 

  • 17:20

    El Parlament demana al Govern que revisi les restriccions per la sequera per "prioritzar" la pagesia

     

    El Parlament ha aprovat part d'una moció d'ERC per demanar al Govern que revisi les restriccions d'aigua per la sequera per "prioritzar" les activitats econòmiques essencials com la pagesia. A més, vol que les restriccions "se singularitzin" per assegurar de manera preferent la sostenibilitat de la petita i mitjana pagesia. La cambra també ha aprovat reclamar al govern espanyol que paralitzi la negociació d'acords de lliure comerç amb tercers països, apliqui un major control de les importacions i estableixi les clàusules mirall en el comerç amb països fora de la UE.

  • 17:16

    Troben un home mort amb signes de violència a l'avinguda Joan de Borbó de Barcelona

     

    Un home va ser trobat mort amb signes de violència ahir dimecres 21 de febrer a l'avinguda Joan de Borbó del districte barceloní de Ciutat Vella, segons han informat els Mossos d'Esquadra. La víctima tenia 33 anys. A primera hora de la tarda d'ahir, la policia catalana va ser requerida per adreçar-se a l'indret, davant l'avís que hi havia un home sense constants vitals. En arribar els primers indicatius policials van confirmar la troballa del cos sense vida i van activar els investigadors i la comitiva judicial.

  • 16:50

    Els usuaris de transport públic triguen un 20% més a entrar a Barcelona que en vehicle privat, segons el RACC

     

    Els usuaris de transport públic triguen un 20% més a arribar a Barcelona que si ho fessin en vehicle privat, el que suposa 10 minuts més de mitjana. Així es desprèn d'un estudi del RACC que ha analitzat l'experiència de 1.100 ciutadans i que ha conclòs que molts opten per la mobilitat col·lectiva per evitar les retencions i per la manca d'aparcament en arribar a destí. L'informe també ha avisat de l'elevada ocupació, del 80%, de la xarxa de Rodalies, FGC i el Bus Expréss a primera hora del matí. Per tot plegat, el RACC ha apostat per augmentar les freqüències i capacitats, completar la integració tarifària, estendre el Park&Ride i flexibilitzar la jornada laboral. A més, ha remarcat que les ZBE no han millorat l'ús del transport públic.

    Els usuaris de transport públic triguen un 20% més per entrar a Barcelona
    rtve Els usuaris de transport públic triguen un 20% més per entrar a Barcelona
  • 16:40

    El Parlament vota les propostes dels grups sobre la sequera 

     

    El Parlament vota aquesta tarda les propostes dels grups sobre la sequera, després del ple monogràfic d'aquest dimarts. Piscines, dutxes de gimnasos, sector turístic o la importació d'aigua en són alguns dels eixos. El PSC ha registrat una proposta de resolució demanant a la Generalitat que autoritzi omplir les piscines dels establiments turístics i d'oci que no superin el límit de consum del Pla de Sequera. Junts demana que es modifiqui el Pla de Sequera perquè instal·lacions esportives hagin de reduir el consum d'aigua un 25% o més en les tres fases d'emergència. 

     

    Els comuns han registrat una proposta per definir el turisme com a sector específic i aplicar-hi mesures concretes. Des de la CUP, proposen incorporar un tram específic al cànon d'aigua per al consum turístic, i que es prohibeixi el rec de camps de golf amb aigua potable o dessalinitzada amb diners públics. I el PP, que es creï una línia d'ajudes perquè els establiments turístics implementin sistemes de regeneració d'aigua

  • 16:20

    Troben un cadàver al riu a la zona Pedret de Girona

     

    Els Mossos d'Esquadra investiguen l'aparició d'un cadàver al riu al barri de Pedret, a Girona. El cos ha aparegut a primera hora d'aquesta tarda a l'alçada del número 128 del carrer Pedret i, a hores d'ara, totes les hipòtesis estan obertes.

  • 16:00

    La campanya de Salut protagonitzada per un metge de família obre el debat sobre la cosificació

     

    La campanya del Departament de Salut protagonitzada per aquest metge de família ha obert el debat a les xarxes sobre la cosificació de determinats col·lectius. Una mirada que pateixen des de fa anys les dones.

  • 15:50

    L'electricitat registrarà aquest divendres el seu mínim anual en baixar fins als 6,72 euros/MWh



    El preu mitjà de l'electricitat marcarà aquest divendres el seu mínim en el que va d'any. Així, la llum caurà un 37,25% respecte al preu marcat per a avui dijous, que se situa en 10,71 euros/MWh. De fet, l'electricitat serà un 95% més barata que fa un any, coincidint amb el quart dijous de febrer, quan es va pagar de mitjana entorn de 140,57 euros/MWh. Per franges horàries, el preu més alt de la llum es registrarà demà entre les 21.00 i les 22.00 hores, amb 18,36 euros/MWh, en tant que el seu preu més baix serà de 0,01 euros/MWh entre les 14.00 i les 16.00 hores.

  • 15:34

    L'Hospital de Sant Pau posa en marxa la primera Unitat Funcional de Patologia Pleural

     

    La patologia pleural, i en particular, el vessament pleural, és un problema clínic freqüent que cada any desenvolupen més d’un milió i mig de persones a Espanya i que pot ser causat per un ampli ventall de malalties com són, entre d'altres, la insuficiència cardíaca, la cirrosi, la pneumònia bacteriana o el càncer, què és en el 75% dels casos. D'aquí que establir un diagnòstic precoç i acurat és fonamental, perquè d’això en depenen el tractament i el pronòstic dels pacients. 

  • 15:21

    Continuen a Badalona les inspeccions dels edificis de la mateixa illa que el que es va esfondrar

     

    A Badalona continuen les inspeccions al carrer Canigó. Des de l’Ajuntament asseguren que l’empresa estudiarà durant tot el dia d’avui l’edifici desallotjat número 11. La consellera de Territori, Ester Capella, ha anunciat que visitarà el carrer per tractar de manera conjunta amb el consistori una situació que qualifiquen de preocupant. Jesús, veí del bloc número 13, comenta que no sap quan estudiaran el seu edifici. Denuncia desinformació i apunta que fa 14 anys ja van arreglar, amb la comunitat, unes esquerdes importants de l’àtic després d’informar a l’Ajuntament.

  • 15:13

    Collboni dona per fet que el pressupost s'aprovarà al ple de març i diu que continuarà parlant "amb tothom"

     

    L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni ha donat per fet que el pressupost del 2024 s'aprovarà al ple del 22 de març. "Aprovarem als pressupostos arribant a un acord amb els grups", ha dit preguntat per si descarta la via de la qüestió de confiança. Collboni ho ha dit al Col·legi d'Economistes de Catalunya, des d'on també ha respost a l'ultimàtum dels comuns, que li reclamen formar govern en 30 dies.

  • 14:51

    Detingut a les Valls de Valira un home de nacionalitat andorrana que tenia 3.500 paquets de tabac de contraban al cotxe

     

    Els fets van tenir lloc aquest dimarts a les 15:30 hores, en el marc d'un control dut a terme al quilòmetre 2,5 de l'N-145, a les Valls de Valira (Alt Urgell). La mercaderia estava valorada en més de 18.000 euros i va quedar intervinguda a la duana de la Farga de Moles.  D'altra banda, una dona de 43 anys va ser detinguda el mateix dimarts després que efectius de la Guàrdia Civil localitzessin dotze bosses petites de marihuana, d'uns dos grams cadascuna, i 190 euros en efectiu amagats sota el mostrador d'un bar que l'arrestada regentava a Alcarràs (Segrià).

  • 14:30

    El Tribunal de Justícia de la Unió Europea falla contra la contractació temporal a Espanya.

     

    El text considera que el Dret espanyol no dissuadeix adequadament les administracions públiques de l'abús d'aquest tipus de contractes. Per la qual cosa, insta el Govern i les administracions corresponents a convertir-los en treballadors fixos. L'òrgan europeu entén que convocar processos selectius per a cobrir definitivament les places ocupades de forma provisional per treballadors temporals és una mesura adequada per evitar que es perpetuï una situació de precarietat.

  • 14:03

    El sector immobiliari manté l'optimisme tot i el sotrac de 2023

     

    El sector assenyala que les 91.630 operacions de 2023 a Catalunya continuen estant molt per sobre de les registrades abans de la pandèmia. De fet, suposen la segona millor xifra des de 2008, només superada pel 2022. Des de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, el seu gerent, Oscar Gorgues, recorda a Ràdio 4 que els dos darrers anys havien estat de rècord amb xifres que s'acostaven a les de la bombolla immobiliària. D'aquí que s'insisteixi en la "solidesa del sector", tot i aquest sotrac, tal com demostra que els preus continuïn sense caure.

  • 14:01

    Els comuns incrementen la pressió pels Pressupostos

     

    Els comuns mantenen el seu veto al projecte si tira endavant el Hard Rock i demanen al govern que rectifiqui si vol el seu suport. La presidenta dels comuns en el Parlament, Jéssica Albiach, manté el Hard Rock com a línia vermella per a negociar els pressupostos de la Generalitat de 2024. Un suport que els comuns també condicionen a la petició de 1.000 milions d'euros per a mesures en matèria d'habitatge, així com una regulació específica per als lloguers de temporada. Per la seva banda, el líder del PSC, Salvador Illa, critica els comuns per aprofitar la situació de sequera per bloquejar el projecte del Hard Rock, que vincula a la "generació de prosperitat a Catalunya".

  • 13:50

    Junts registra una proposició de llei al Congrés per millorar la vida dels malalts d'ELA

     

    Junts per Catalunya ha registrat al Congrés una proposició de llei per millorar la vida de les persones afectades per Esclerosis Lateral Amiotròfica (ELA). La iniciativa, que recull les reivindicacions de diverses entitats, té com a objectiu reconèixer la singularitat de l'ELA respecte d'altres patologies neurodegeneratives. "Hi ha d'haver una resposta des de l'estat davant la manca de prestacions i de recursos suficients per cobrir i proporcionar cures al malalt d'ELA. Una situació que, a més de vulnerabilitat econòmica, genera angoixa i ansietat al malalt i al seu entorn", ha afirmat la diputada Pilar Calvo.

  • 13:40

    Professors de Secundària demana que l’ESO comenci igual que la postobligatòria i més recursos econòmics

     

    Elisabet Bonilla, delegada del sindicat Professors de Secundària, ha demanat que l’ESO comenci igual que la postobligatòria, el 12 de setembre. “Secundària i postobligatòria tenen una via diferent, no tenen res a veure amb la primària, necessiten una preparació específica”, ha argumentat Bonilla a la sortida de la reunió de la mesa sectorial on els han comunicat que l’inici de curs serà el dia 9 entre I3 i 4t d’ESO. “La inclusió real és aquella que va amb el finançament, i no carregar el professorat amb mesures que no tenen res a veure amb la docència”, ha conclòs.

  • 13:20

    Pimec Girona alerta que la sequera ja impacta directament en 1.500 empreses

     

    Són pimes tant del sector primari com de la indústria, que sumen més de 20.000 treballadors, a qui les restriccions d'aigua comprometen l'activitat. El director de l'Àrea d'Economia i Empresa de la patronal, Carles Mas, diu que si no es prenen mesures per pal·liar-ho inevitablement això es traduirà en acomiadaments que deixaran tocat el creixement econòmic. Pimec preveu que la desacceleració es noti sobretot al segon semestre d'any. El president de Pimec Girona, Pere Cornellà, ha criticat la "manca d'acció" del Govern amb la sequera i veu la dessaladora de Lloret com l'evidència de "la desesperació" del sector privat.

  • 13:05

    Tarragona acull el segon fòrum del corredor de l'hidrogen de l'Ebre

     

    Tarragona acull el segon fòrum del corredor de l'hidrogen de l'Ebre. L'objectiu és que els governs català, aragonès, navarrès i basc treballin conjuntament amb empreses privades per impulsar l'hidrogen verd i per avançar cap a la transició energètica.

  • 12:48

    Élite Taxi aconsegueix un "acord polític" amb ERC, Junts, PSC i la CUP per exigir el B2 de català a taxistes i VTC

     

    El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, ho ha dit després de la reunió que ha mantingut aquest dijous amb les forces polítiques al Parlament, però ha subratllat que aquest "principi d'acord" està condicionat a l'aprovació dels pressupostos del Govern. Álvarez ha explicat que s'ha demanat que el sector se l'inclogui en el Pacte Nacional per la Llengua, "igual que la sanitat", i ha indicat que ho estudiaran. També s'ha pactat incloure en la normativa imposar sancions per "mala praxi" dels taxistes.

    Els taxistes i conductors de VTC hauran de tenir el nivell B2 de català
    rtve Els taxistes i conductors de VTC hauran de tenir el nivell B2 de català
  • 12:18

    UGT i CCOO es mostren satisfets amb la data d'inici del curs escolar

     

    Els sindicats UGT i CCOO han celebrat la decisió d'Educació. CCOO, però, ha lamentat que s’hagi fet “un cop més de forma unilateral” sense avisar la mesa sectorial. El sindicat ho veu com “un reconeixement dels problemes que ha plantejat aquests anys l’avançament de l’inici de curs”. La proposta del dia 9 des d’I3 fins a 4t d’ESO i del dia 12 per a la postobligatòria “permet tenir més dies per preparar el curs amb qualitat”, admet CCOO, que alhora reclama “les mesures necessàries per fer-ho amb garanties”.

  • 11:45

    Capella sobre la crisi del carrer Canigó: "Hi serem per donar la millor resposta als ciutadans de Badalona"

     

    La consellera de Territori, Ester Capella, ha reiterat el suport del Govern a l'Ajuntament de Badalona per la crisi arran de l'esfondrament d'un edifici al carrer Canigó, que va causar tres víctimes mortals, i el desallotjament de tres immobles més. "Hi serem per donar la millor resposta als ciutadans de Badalona, amb independència de les causes, però és evident que el Govern hi ha de ser buscant les solucions pertinents", ha assenyalat la consellera.

  • 11:27

    Els hotels de Barcelona promouen una campanya per reduir el consum d’aigua dels turistes

     

    Sota el lema ‘STOP. L’aigua és un bé escàs, ajuda’ns a preservar-la’, la iniciativa del Gremi d’Hotels de Barcelona permet missatges per conscienciar els clients de la situació de sequera a través d’elements visuals a les habitacions, sigui en format físic o també de forma digital, en les pantalles dels establiments d’espais individuals i comuns.

  • 11:05

    Un motorista mor en xocar amb un porc senglar a la TV-3141 a Riudoms

     

    Un motorista de 45 anys i veí de Vinyols i els Arcs (Baix Camp) ha mort en un xoc amb un porc senglar a la TV-3141, al terme municipal de Riudoms. Els fets van tenir lloc dimecres a les 22.03 hores al punt quilomètric 3,4 de la via. Per causes que encara s'estan investigant, la víctima va col·lidir amb l'animal i, posteriorment, un turisme va xocar amb la moto. Fruit del succés el conductor de la motocicleta va perdre la vida. Els dos ocupants del cotxe van resultar il·lesos.

  • 10:44

    La compravenda d'habitatge ha caigut d'un 10,7% el 2023, un punt més que al conjunt de l'Estat.

     

    El sector immobiliari a Catalunya ha arribat, obstant a les 91.000 operacions, xifres encara millors que abans de la pandèmia. L'encariment dels tipus d'interès ha frenat les transaccions. De retruc també les hipoteques sobre les llars han tingut una davallada del 19,2%. La caiguda ha estat més pronunciada a Catalunya, donat que en el conjunt de l'Estat s'ha situat en el 17,8%. L'interès mitjà d'aquests préstecs s'enfila fins el 3,2%, el més alt dels darrers anys.

  • 10:39

    Educació confirma que el curs escolar començarà el 9 de setembre

     

    L'inici del curs escolar serà el 9 de setembre. Així ho ha confirmat aquest dijous el Departament d'Educació, que endarrereix la data del començament de les classes fixada pel 5 de setembre. Educació atén així les demandes del Consell Escolar i els sindicats educatius.

  • 10:21

    La tinent fiscal del Suprem s'oposa a investigar Puigdemont per terrorisme en el cas Tsunami

     

    María Ángeles Sánchez-Conde ha presentat l'informe final en el qual s'oposa a què en la causa de Tsunami Democràtic s'investigui per terrorisme l'expresident Carles Puigdemont per la seva presumpta implicació en els aldarulls atribuïts a la plataforma independentista la tardor del 2019 en senyal de protesta per la sentència del procés. A banda, demana que es retorni a l'Audiència Nacional la causa de Tsunami Democràtic en considerar que no hi ha prou indicis contra Puigdemont i Wagensberg.

     

  • 10:12

    Dani Alves, condemnat per agressió sexual a 4 anys i 6 mesos de presó.

     

     

    L’Audiència de Barcelona condemna el futbolista Daniel Alves per agressió sexual a 4 anys i 6 mesos de presó. El tribunal de la secció 21 li imposa, a més, cinc anys de llibertat vigilada, allunyament i incomunicació de la víctima durant 9 anys i 6 mesos, així com una indemnització de 150.000 euros i el pagament de les costes

    La sentència considera que ha quedat acreditat que la víctima no va consentir i que existeixen elements de prova, a més del testimoni de la denunciant, per a entendre provada la violació. 

  • 9:49

    Dani Alves arriba a l'Audiència de Barcelona. 

     

     

    El Tribunal que jutja Dani Alves per una agressió sexual a una dona en una discoteca el desembre de 2022 ha citat les parts per donar a conèixer previsiblement la sentencia. Allà ja han arribat els advocats de la víctima, David Sáez; els de la defensa representada per Inés Guardiola acompanyada del seu equip: María Jesús Pesqueira Zamora i Miraida Puente Wilson.

     
  • 9:20

    La consellera Anna Simó confirma que el curs escolar començarà abans de l'11 de setembre. 

     

     

    La consellera d'Educació, Anna Simó, confirma que el curs començarà abans de l'11 de setembre: "Descarto absolutament començar el 12 de setembre, ha estat un avenç fer-ho abans". "Si seguim el criteri de l'any passat, hauríem de començar dijous dia 5", però no ha acabat de determinar si serà aquest dia o el 9 de setembre, que és dilluns, com també està sobre la taula.

     
  • 8:35

    Silence demana un ERTO

     

    La tecnològica Silence, coneguda per les seves motocicletes elèctriques, ha plantejat un expedient de regulació temporal d'ocupació, un ERTO, als treballadors de les seves instal·lacions als terrenys de l'antiga Nissan a la Zona Franca, pel descens de la demanda de vehicles elèctrics, segons ha informat aquest dimecres. L'expedient duraria fins al 30 de juny.

    Fonts sindicals han apuntat que el fabricant de motos i nanocars té un problema d'excés d'estoc que obliga a presentar aquest expedient per reduir la càrrega de feina.

  • 8:30

    Reunió entre Élite taxi i membres del Parlament després d'arribar a acords amb la Generalitat. 

     

     

    Els sindicats de taxistes es reuneixen aquest matí amb els grups parlamentaris al Parlament per abordar les reivindicacions del sector i anunciar acords. Tot plegat, després que ahir Generalitat, PSC i el sindicat Élite Taxi Barcelona arribessin a un pacte per desconvocar les aturades de cara al Mobile World Congress.

    D'aquesta manera, es descarten les possibles aturades de què amenaçava el sector de cara al congrés de mòbils. Segons Elite, a manca de tancar els últims serrells tècnics i jurídics, les parts haurien consensuat punts fonamentals, i asseguren que estaran al 200%, diuen, de cara al Mobile.

     
  • 8:25

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dijous 22 de febrer d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras. 

     
  • 8:20

    El Tribunal cita les parts del cas Alves.

     

     

    L'Audiència de Barcelona ha citat avui l'exfutbolista Dani Alves. Una cita en la qual podria comunicar-li la sentència del seu cas per presumpta agressió sexual a una dona a la discoteca Sutton. Però també podria donar a conèixer el resultat de la petició de llibertat que va realitzar la defensa de l'exjugador l'últim dia de judici.  Dues setmanes després, el tribunal encara no ha resolt la petició, tot i que els tres membres del jurat es van comprometre a decidir abans de dictar sentència. La fiscalia demana per Alves 9 anys de presó. La defensa de la víctima ho eleva a 12.

  • 8:15

    L’Ajuntament de Badalona mostra la seva preocupació davant un nou desallotjament. 

     

     

    L’Ajuntament de Badalona mostra la seva preocupació després que s’hagi ordenat desallotjar un quart bloc a la mateixa illa d’edificis del que es va esfondrar. El consistori no descarta cap escenari. Els tècnics d’una empresa especialitzada contractada per l’Ajuntament han començat a inspeccionar totes les finques. D'altra banda, un dron de la Guàrdia Urbana està revisant les cobertes. Paral·lelament, els Bombers han iniciat el procés d’apuntalament de l’edifici desallotjat des de dins. 

     
  • 8:10

    El ple vota avui les propostes sobre la sequera.

     

     

    El president vincula l'aprovació dels pressupostos al pla per fer front a l'emergència per sequera. Aragonès assegura que s'hi destinaran 1.000 milions d'euros. Precisament, aquesta tarda el ple votarà les propostes dels grups sobre la sequera, després del ple monogràfic de dimarts. Els socialistes van allargar la mà al govern durant el ple, tot i criticar-los que no s'hagin fet infraestructures en els darrers 10 anys. Crítics també des de Junts amb el govern, també es van mostrar disposats a col·laborar. 

  • 8:05

    La negociació dels pressupostos i el Hard Rock marquen la sessió de control al Govern.

     

     

    Junts, Comuns i la CUP pressionen Pere Aragonès perquè decideixi sobre el Hard Rock. És el principal escull entre els partits per aprovar els comptes catalans. Aragonès argumenta que l'executiu tramitarà el projecte d'acord amb la normativa urbanística i garantint la sostenibilitat. També ha recordat que una majoria del Parlament hi està a favor. El president de la Generalitat demana no aturar els pressupostos per les diferències en un projecte molt concret. 
     

     

     

     

     
  • 08:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat a Catalunya del dijous 22 de febrer de 2024. 

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.