Enlaces accesibilidad
Actualitat

Resum de notícies a Catalunya del 23 de febrer de 2024 | L'incendi a València deixa almenys 10 morts

  • Les institucions catalanes mostren el seu suport a Ucraïna en el segon aniversari de l'esclat de la guerra
  • Tot a punt perquè Barcelona es converteixi aquest cap de setmana en la capital mundial de tecnologia amb el MWC
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Façana de l'edifici cremat a València
Façana de l'edifici cremat a València

L'actualitat d'aquest divendres passa per les reaccions a la mort violenta d’una dona a Olot. Els Mossos d'Esquadra han confirmat que es tracta d'un crim masclista i s'han decretat tres dies de dol a la capital de la Garrotxa.

Es compleixen dos anys que va esclatar la guerra a Ucraïna. Des de les institucions catalanes s'han volgut sumar als actes de suport al país. 

Mostres de suport, també des de Catalunya, a la tragèdia de València. L'incendi d'un edifici d'habitatges deixa un balanç de 10 víctimes mortals, 9 desapareguts i 15 persones ferides, de moment.

El Govern imposa 6 milions d'euros en sancions a una vuitantena de grans tenidors per no oferir lloguer social a persones en risc d'exclusió social.

I tot plegat a les portes del Mobile World Congrés que espera fins a 95.000 visitants a partir de dilluns al recinte firal de Gran Via de l'Hospitalet.  

Resum de notícies a Catalunya del 23 de febrer de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 19:15

    Olot condemna amb un minut de silenci l'assassinat de la veïna a mans de la seva parella

     

    Desenes de persones han condemnat aquest divendres a Olot l'assassinat d'una veïna a mans de la seva parella amb un minut de silenci. L'acte s'ha fet a les sis de la tarda i l'Ajuntament ha decretat tres dies de dol oficial, durant els quals les banderes onejaran a mig pal. "La lluita contra la violència masclista és col·lectiva i hem de tenir totes les alertes activades", ha dit la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

  • 18:27

    Agricultors protagonitzen una marxa lenta en la L-313 entre Torrefeta i Guissona 
     


    Segons ha informat el Servei Català de Trànsit realitzen la protesta amb tractors. La marxa lenta ha començat sobre les 17.35 hores d'aquest divendres en direcció nord, i provoca dificultats de circulació en la via.

  • 18:15

    El Govern avança quatre mesos el reforç de prevenció d'incendis en boscos per la sequera

     

    El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Govern ha avançat el reforç dels Grups Especials de Prevenció d'Incendis Forestals quatre mesos a conseqüència de la situació dels boscos derivada per la sequera. Així ho ha anunciat aquest divendres el Govern, que ha destacat que "mai en un mes de febrer la vegetació a Catalunya havia sofert un dèficit d'aigua tan pronunciat" com en el d'enguany. El reforç de mitjans s'ha fet efectiu ja aquesta mateixa setmana doblegant a vuit el nombre d'efectius, la qual cosa ha comportat una ampliació de pressupost fins als 3 milions d'euros.

  • 18:00

    Una nova incidència a Rodalies a Barcelona provoca afectacions a les línies R1, R3 i R4 

     

    Tècnics d'Adif estan treballant en la resolució d'una incidència a Arc de Triomf el que obliga a circular en via única en el túnel de plaça de Catalunya i comporta una limitació de la capacitat operativa en la via a Barcelona. Amb l'objectiu minimitzar l'afectació, s'ha reprogramat el servei de les línies que circulen en aquest tram. D'aquesta manera, els trens de la línia R1 es desvien per Passeig de Gràcia i els trens de l'R3 i R4 poden patir retards.

  • 17:20

    Augmenten a deu els morts en l'incendi d'un edifici a València

     

    Almenys deu persones han mort en l'incendi d'un edifici al barri de Campamar de València, segons ha confirmat l'alcaldessa de la ciutat, María José Català. "No podem descartar-ne més perquè es faran més inspeccions oculars", ha dit, sense donar detalls de les víctimes mortals perquè "s'ha decretat el secret de sumari". De fet, un jutjat valencià ha decidit obrir una investigació per l'incendi. La xifra coincideix amb les persones "il·localitzables", segons l'alcaldessa de València. Les altres quatre que constaven com a desaparegudes ja han estat localitzades, ha explicat.

  • 16:46

    Jornada de portes obertes dins la campanya 'Aquí comença tot'

     

    En ple període de portes obertes als centres educatius, pas previ a les preinscripcions per al curs vinent, 80 escoles d’arreu de Catalunya que habitualment reben poques o cap visita de famílies interessades s’han unit a la campanya 'Aquí comença tot'. Les escoles 'Auró' i 'Maria Galí i Guix' de Terrassa ens han obert les portes.

  • 16:40

    Els preparatius del Mobile World Congress, reserves de restaurants al 90%

     

    Un dels grans reclams pels congressistes són els restaurants amb estrella Michelin. El dels Germans Torres acostuma a tancar dilluns i diumenge, però, pel Mobile, faran una excepció. Empreses dedicades a la distribució de peix i marisc fresc augmenten la seva producció un 30%. El producte més demandat és el producte fresc. Una setmana frenètica on el Mobile també es converteix en un aparador de la gastronomia catalana.

  • 16:20

    La Generalitat multa per valor de 6 milions d'euros a una vuitantena de grans tenidors

     

    A banda de la sanció econòmica, el Govern també publica el nom dels infractors. L'executiu fa com a mesura pressió extra, a banda de la multa, perquè els grans tenidors, per voluntat pròpia, ofereixin el lloguer social a persones amb risc d'exclusió. L'Agència Catalana de Consum ha obert 1.240 expedients contra grans tenidors per incomplir aquesta obligació. Hi ha dos que acumulen la meitat dels processos.

    La Generalitat multa per valor de 6 Milions d'euros a una vuitantena de grans tenidors | Informa: Climent Sabater
    rtve La Generalitat multa per valor de 6 Milions d'euros a una vuitantena de grans tenidors | Informa: Climent Sabater
  • 16:10

    Segon aniversari de l'inici del conflicte bèl·lic a Ucraïna

     

    Aquest dissabte es compleixen dos anys de la invasió russa a Ucraïna. I arreu s'han repetit els homenatges de record. A la Generalitat, Aragonès ha refermat el suport a la població i ha carregat contra el president Putin. Davant el consol d'Ucraïna a Barcelona ha assegurat que el terror no quedarà impune. Borobyov Artem ha rebut també la Solidaritat a la delegació del govern. El delegat ha recordat que Catalunya ha acollit 38.000 ucraïnesos i ha tingut un reconeixement per a les entitats que han donat suport als desplaçats. 

     

    Segon aniversari de l'inici del conflicte bèl·lic a Ucraïna | Informa: HELENA OSET
    rtve Segon aniversari de l'inici del conflicte bèl·lic a Ucraïna | Informa: HELENA OSET
  • 16:18

    Unió de Pagesos valora positivament la reunió amb el Ministeri d'Agricultura però li exigeix "fets"

     

    El coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, ha valorat "en positiu" la reunió amb el Ministeri d'Agricultura. "Asseure i parlar és el primer pas per intentar trobar solucions", ha apuntat Caball. Ara bé, el coordinador ha avisat que "les paraules són importants i els documents també", però que vol "fets". Caball ha explicat que alguns pagesos francesos s'afegiran a les mobilitzacions previstes per la setmana que ve a la frontera, però que no serà una concentració conjunta. El sindicat ha instat els pagesos a adherir-s'hi i "allargar-ho fins a aconseguir resultats".

  • 15:49

    Cinc víctimes mortals confirmades a l'incendi de dos edificis a València

     

    Ja són 5 les víctimes mortals a l'incendi de Campanar, a València. Mentre s'esbrina què va causar el foc, la mirada està posada en el material que revestia la façana, que és molt inflamable. La finca la va construir l'empresa catalana FEBEX i que té bona part dels seus edificis aquí a Catalunya.

  • 15:10

    L'explotació laboral en mines amb menors, l'altra cara dels telèfons mòbils

     

    En relació amb el Mobile World Congress a Barcelona, des d'Oxfam-Intermon han recordat la cara més negativa de la tecnologia: l'explotació laboral de milers de persones, fins i tot menors, a les mines on s'obtenen els minerals necessaris per a la fabricació dels terminals.

    L'explotació laboral en mines amb menors, l'altra cara dels telèfons mòbils
    rtve L'explotació laboral en mines amb menors, l'altra cara dels telèfons mòbils
  • 14:18

    L'ACA convoca una nova línia d'ajuts de 2 milions d'euros per transportar aigua en vehicles cisterna i fer actuacions d'emergència

     

    Aquesta és la cinquena línia en aquest sentit convocada en els darrers dos anys i el termini per a presentar sol·licituds acaba el 31 de març. Les subvencions es podran destinar a actuacions fetes entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2023. Oscil·len entre el 30 i el 95% del cost total, en funció de la població censada, amb un límit de 100.000 euros. Entre 2022 i 2023, l'ACA ha atorgat quatre línies d'ajuts d'aquest tipus.

  • 14:09

    Compromís d'Estat i Generalitat per reforçar la cooperació contra la violència de gènere

     

    La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la ministra de l’àmbit, Ana Redondo, han condemnat l’assassinat masclista d’una dona a Olot aquest dijous. En una reunió a Barcelona, Verge ha traslladat a Redondo la “necessitat” de reforçar el marc de cooperació en matèria de violència masclista. També més hores de formació en perspectiva de gènere, i de caràcter obligatori, a tots els jutjats.

    Totes dues també s'han emplaçat a equiparar les lleis catalana i espanyola contra aquesta xacra, ja que actualment no reconeix el mateix abast de tipologia de violència com l'econòmica. Redondo ha assenyalat també la necessitat d'igualar els criteris de recompte de casos d'assassinats masclistes

    Compromís d'Estat i Generalitat per reforçar la cooperació contra la violència de gènere
    rtve Compromís d'Estat i Generalitat per reforçar la cooperació contra la violència de gènere
  • 14:09

    Mor una dona atropellada per un camió al port de Barcelona

     

    Un adona va morir atropellada aquest dimecres per un camió al port de Barcelona. La víctima anava en bicicleta i va caure sota el vehicle, el conductor del qual no va poder fer res per esquivar-la. El Port de Barcelona ha fet aquest divendres un homenatge a la víctima, que era molt coneguda al recinte portuari.

  • 13:56

    S'avança 4 mesos el reforç del Grup de Prevenció d'Incendis per la sequera "extraordinària": "No havia passat mai"

     

    Per primer cop en la història, el Govern ha avançat quatre mesos l'operatiu d'estiu del Grup de Prevenció d'Incendis Forestals del Departament d'Acció Climàtica per la situació "extraordinària" de sequera al país. El dispositiu, en marxa aquesta setmana, dobla els efectius – de 30 persones a 60- per tasques de prevenció, vigilància i primeres intervencions i amb 8 bases de sortida a tot el territori. "Això no havia passat mai", ha explicat la directora general de Boscos d'Acció Climàtica, Anna Sanitjas, tot remarcant que els arbres "estan al límit" per la falta de pluges en els darrers 3 anys. 

  • 13:52

    Collboni diu que no està previst que es produeixi cap salutació amb representants d'Israel al MWC

     

    L'alcalde Jaume Collboni ha assegurat que no estava ni està previst que es produeixi cap salutació amb representants d'Israel al Mobile World Congress (MWC), que se celebra la setmana vinent. Collboni ho ha dit en resposta a un prec de BComú formulat per Ada Colau que li demanava garantir que no participarà en la salutació oficial ni a cap altre acte oficial vinculat amb l'Ambaixada d'Israel i les empreses israelianes. El batlle ha assenyalat que l'agenda de l'alcalde és seguir el programa previst i que, per tant, no participarà en cap "boicot" sinó que es limitarà a seguir el programa.

  • 13:45

    Consum adverteix a les immobiliàries: és il·legal cobrar comissió per gestionar un lloguer



    El ministeri ha advertit diferents immobiliàries dedicades a la gestió del lloguer d'habitatges després de tenir coneixement que algunes d'elles estarien procedint d'aquesta forma. Ha estat la Direcció General de Consum, integrada en el Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, la que ha comunicat que determinades mercantils immobiliàries haurien obligat a les persones interessades a arrendar un habitatge a pagar una comissió per la gestió del lloguer. Aquest pagament es tractaria d'una comissió equivalent a un mes de lloguer de l'habitatge més un 21% d'IVA.

  • 13:38

    Verge i Redondo condemnen l’assassinat masclista d’una dona a Olot: “Aquesta xacra incumbeix a tothom”

     

    La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la ministra de l’àmbit, Ana Redondo, han condemnat l’assassinat masclista d’una dona a Olot aquest dijous. Es deia Laila i amb el seu assassinat són cinc els feminicidis a Catalunya des que va començar el 2024, 132 en l’última dècada. “Aquesta xacra incumbeix a tothom. Hem d'estar units contra la violència de gènere”, ha afirmat la ministra. “Estarem acompanyant la família i l’entorn proper de la Laila, com volem fer amb totes les dones que estan en una situació de violència masclista”, ha dit la consellera. 

  • 13:21

    La delegació del govern espanyol a Catalunya recorda les víctimes d'Ucraïna dos anys després de l'inici del conflicte

     

    La delegació del govern espanyol a Catalunya ha recordat aquest divendres les víctimes de la guerra d'Ucraïna coincidint amb el segon aniversari de l'inici del conflicte. Ho ha fet en un acte que ha comptat amb el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, el cònsol general d'Ucraïna, Vorobyov Artem, i un conjunt d'entitats i refugiats ucraïnesos. Prieto ha criticat "la invasió criminal i injustificada" de la Rússia de Putin i ha posat en valor "la resistència" del poble ucraïnès. 

  • 13:01

    L’Ajuntament de Barcelona declara un problema de salut pública l’abús de les xarxes socials per part dels menors

     

    El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha declarat un problema de salut pública l’abús de les xarxes socials per part dels menors d’edat i oferirà formació digital als mateixos menors, famílies i entitats. A més, assessorarà els afectats perquè emprenguin accions contra les companyies responsables i ha instat els governs català, espanyol i europeu a impulsar mesures de control públic dels algoritmes que desenvolupen aquestes aplicacions.

    Barcelona declara les xarxes socials un problema de salut pública
    rtve Barcelona declara les xarxes socials un problema de salut pública
  • 12:59

    Diana Riba serà la candidata d’Esquerra Republicana a les eleccions europees


    L’eurodiputada encapçalarà la llista amb l’objectiu de seguir incidint en les regulacions europees per preservar els drets socials, civils i polítics i defensar Catalunya. L’eurodiputada d’Esquerra Republicana Diana Riba encapçalarà la candidatura dels republicans a les eleccions europees del proper 9 de juny. Després de ser proposada per l’Executiva Nacional i en no haver-se formalitzat cap altra candidatura, Riba ha estat proclamada oficialment candidata aquesta setmana.

  • 12:57

    Barcelona modificarà el pla d'usos del carrer Gran de Sant Andreu per a flexibilitzar el comerç



    El ple de l'Ajuntament de Barcelona d'aquest divendres ha aprovat definitivament modificar el pla d'usos del carrer Gran de Sant Andreu per ajustar la normativa a les necessitats actuals de comerciants i veïns. Aquest pla permet que se simplifiquin les condicions d'implantació per a activitats regulades i s'eliminin les restriccions a especialistes alimentaris i polivalents alimentaris, així com en el lloguer de bicicletes. 

  • 12:35

    L'Hospital de Bellvitge commemora el 40è aniversari del primer trasplantament de fetge a Espanya

     

    El 23 de febrer de 1984, l’Hospital Universitari de Bellvitge va fer el primer trasplantament hepàtic de tot l’Estat. Aquest trasplantament va ser possible gràcies a la iniciativa dels doctors Carles Margarit i Eduard Jaurrieta. 

    El primer trasplantat de fetge, per un tumor hepàtic, va ser en Juan Cuesta, que ens explicava un mes després, des de casa, com es trobava.  L’home va viure un any amb el nou fetge, però des d'aquell 23 de febrer del 84 tot ha canviat molt com recorda el Doctor Alfonso Osorio, l'únic cirurgià viu participant en aquella fita.

    40 anys del primer trasplantament de fetge | ANNA BAÑERES
    rtve 40 anys del primer trasplantament de fetge | ANNA BAÑERES
  • 12:08

    Barcelona ajudarà les famílies perquè estalviïn aigua i insta a vigilar els alts consums dels hotels

     

    El ple de l’Ajuntament de Barcelona aprova una proposició que insta a fomentar l’estalvi d’aigua, sobretot als establiments turístics amb alts consums. Promourà ajuts per a les famílies vulnerables i les que instal·lin dipòsits pluvials a les cobertes. La proposició, presentada pels comuns i transaccionada amb el PSC, ha rebut el suport d’ERC i el vot contrari de PP i Vox, que han instat a transvasar aigua de l’Ebre a la capital catalana. TriasxBCN volia votar a favor, però la intervenció de Janet Sanz, dels comuns, carregant contra el consum d’aigua del turisme, els ha fet virar el vot a l’abstenció.

  • 11:51

    El sector de l'esquí, amb esperança que les pròximes nevades permetin acabar la temporada amb un paisatge blanc

     

    El fred i les nevades previstes els pròxims dies omplen d'esperança el sector de l'esquí; sobretot el que treballa al Pirineu oriental, que ha viscut els primers dos mesos d'hivern amb unes condicions meteorològiques que han complicat la temporada. Ara, esperen que la situació canviï i que el paisatge es mantingui blanc durant unes setmanes perquè els amants d'aquest esport tinguin més al·licients i marxin de les pistes amb ganes de tornar-hi l'any que ve. Ho comenta el director de La Molina, Xavier Perpinyà, que assegura que les estacions han pogut oferir un bon servei. 

  • 11:40

    L'Ajuntament de Barcelona crearà una comissió per fer front a la multireincidència

     

    El ple de Barcelona aprova per unanimitat la creació d'una comissió d'estudi per analitzar reformes legislatives i altres mesures organitzatives que permetin fer front a la multireincidència delictiva. El tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha reconegut que les dades de criminalitat no els agraden i ha recordat que s'han detectat i detingut 526 persones reincidents. Malgrat que la resposta policial és l'adequada, ha dit Batlle, calen reformes "importants" en les lleis processals i penals per "agilitzar processos i acabar amb la sensació d'impunitat".

  • 11:30

    Barcelona fomentarà el català en l'àmbit digital per promoure'l entre els joves

     

    L'Ajuntament de Barcelona crearà una comissió d'estudi per fomentar la presència del català en l'entorn digital i en els nous formats tecnològics, i promoure així l'ús de la llengua entre els joves. La mesura s'ha aprovat amb els suports del PSC, TriasxBCN, BComú i ERC mentre que el PP i Vox hi ha votat en contra. La comissió haurà d'analitzar, per exemple, nous formats audiovisuals com vídeopodcasting i també videojocs i creadors de continguts.

  • 11:00

    La Fiscalia demana entre sis mesos i 2 anys i mig de presó per a vuit persones que el  2021 van tancar-se al Rectorat de Lleida en suport al raper Pablo Hasé 

     


    El ministeri fiscal els acusa a tots d'un suposat delicte de desordres públics, pel qual demana una condemna de sis mesos de presó per a cadascun. A més, a quatre d'ells els atribueix també el delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat. Considera que van fer servir els extintors per ruixar els efectius policials que van aconseguir entrar a l'edifici i, a més, també els "hi van llançar, sense que consti si els van arribar a impactar".

  • 10:47

    El ple de Barcelona guarda un minut de silenci per les víctimes de l'incendi a València

     

     

    L'alcalde, Jaume Collboni, ha expressat que segueix "amb esgarrifança el terrible incendi" i ha traslladat la seva solidaritat i la de Barcelona a les víctimes, a les persones afectades i a les famílies i afins, i també a l'alcaldessa de València, María José Catalá.

  • 10:22

    Aragonès lamenta el "tràgic incendi" a València i posa la Generalitat a la seva disposició
     

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha lamentat aquest divendres el "tràgic incendi" d'un edifici a València i ha mostrat la seva disposició a ajudar en el que necessitin a la Generalitat Valenciana, a l'Ajuntament de València i a la resta d'institucions. "Catalunya està a València i amb les famílies afectades", ha destacat a l'inici d'un acte de suport a Ucraïna pel segon aniversari de la invasió russa.

  • 10:00

    Els hotels catalans van rebre 993.768 viatgers al gener, un 3,4% més que el mateix mes del 2023

     

    Segons les dades de  l'Institut Nacional d'Estadística del total, 399.084 eren residents a l'Estat mentre que 594.685 eren residents a l'estranger. Si es compara amb el gener del 2020, just abans de la irrupció de la pandèmia, encara se situa un 2,4% per sota. Pel que fa el nombre de pernoctacions, se'n van registrar 2.276.224, és a dir, un 1,9% més que al gener del 2023. Els preus es van enfilar un 10,43% anual.

  • 09:45

    Una desena de detinguts per tràfic de drogues durant un dispositiu en un festival de música electrònica a Barcelona

     

    Els agents van detectar diversos grups de persones amb una actitud diferent a la resta d'assistents, que s'acostaven a altres grups, interactuaven pocs segons i marxaven ràpidament. Els policies van seguir-los i van observar com feien intercanvis de compra venda de drogues. Una de les detencions es va fer quan dos homes es van acostar a una patrulla de paisà per oferir-los droga.

  • 09:33

    Els Mossos d'Esquadra confirmen l'assassinat masclista de Laila, de 37 anys, a Olot



    Els Mossos d'Esquadra han confirmat que el crim és un cas de violència masclista i que va ser la seva parella, de 56 anys, qui va posar fi a la seva vida. El Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat ha condemnat el feminicidi i ha expressat el seu suport a l'entorn de la víctima, igual que ha fet l'Ajuntament d'Olot, que ha decretat tres dies de duel i ha convocat una concentració aquest divendres a les 18.00 hores.

  • 9:10

    Bustinduy, sobre la llei ELA: "La tramitació de les lleis acostuma a trigar, però vaig veure cert consens"

     

    El ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy, defensa "anar fent coses" per avançar mentre la llei ELA no tira endavant: "La tramitació de les lleis acostuma a trigar. L'altre dia vaig veure cert consens entre els grups majoritaris".

    En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, carrega contra la deriva "d'arrossegament" del PP cap a l'extrema dreta: "Per a la democràcia, és una tragèdia. Estic segur que els sortirà malament".

     
  • 08:40

    Una avaria tren a Bellvitge obliga a circular per una via única entre Bellvitge i Sants

     

    Des de les 05.30 h, una avaria d'un tren de treballs obliga a circular en via única entre Bellvitge i Sants, el que afecta trens R2 sud i Regionals del corredor sud.

    En quedar restringida la capacitat de la circulació, per a minimitzar l’afectació s’ha reprogramat el servei de l’R2 sud amb dos trens per hora i sentit, que efectuen parades a totes les estacions. Tècnics d’Adif estan treballant en la resolució de la incidència.

     
  • 8:25

    EL TEMPS | La previsió d'aquest divendres 23 de febrer d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras. 

  • 8:20

    Investiguen com a possible crim masclista la mort violenta d'una dona a Olot. 

     

     

    Els Mossos d'esquadra han trobat el cos de la víctima amb signes de violència en un pis del municipi. A l'habitatge també hi havia un home, la parella de la víctima, que s'havia autolesionat amb una arma blanca. L'individu ha estat traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona on ha mort més tard.
     

     
  • 8:15

    La Casa Reial i els líders polítics se solidaritzen amb els afectats per l'incendi en un edifici de València. 

     

     

    La Casa Reial ha expressat la seva preocupació per l'evolució de l'incendi i ha mostrat el seu suport als serveis d'emergències. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha parlat de consternació i ha ofert tota l'ajuda necessària. El president de la Generalitat valenciana, Carlos Mazón, s'ha mostrat agraït per l'eficàcia i professionalitat dels efectius que han treballat des de primera hora i l'alcaldessa de València, Maria José Català, ha decretat 3 dies de dol oficial. Núñez Feijóo també ha mostrat el seu suport als efectius que han treballat des del primer moment
     

     
  • 8:10

    Sans: "Una propagació per fora i per dins, t'agafa entre dos focs. El control és pràcticament impossible"

     

     

    Encara es desconeixen les causes de l'accident, però tot apunta que l'estructura ha estat determinant per la propagació de les flames. Jordi Sans, president de la Comissió de Seguretat del Col·legi d'Enginyers industrials de Catalunya. explica al Cafè d'idees per què el foc a l'edifici de València es va expandir tan ràpidament. I confirma que a Catalunya hi ha edificis de característiques similars al que ha cremat: "Els més moderns estan molt més controlats que els de fa 20 anys".

  • 8:05

    Incendi a València en un edifici de 14 plantes: almenys 4 morts, 19 desapareguts i 14 ferits. 

     

     

    Fonts municipals han assegurat que hi ha 19 desapareguts i 14 ferits. Durant tota la nit, els bombers han estat remullant l’immoble des de fora amb l’ajuda de la Unitat Militar d'Emergències.  De moment, no han pogut entrar-hi dins i les víctimes mortals han estat localitzades a través de drons. Jorge Suárez és el sotsdirector d’emergències a València. 

    Els Bombers van haver de rescatar veïns que van escapar de les flames saltant entre els balcons. És el cas d’una parella que es va refugiar en una terrassa durant una bona estona i que, finalment, va poder escapar amb l’ajuda de dues grues. Els veïns, que han sol·licitat allotjament, han estat reubicats en hotels de la ciutat.
     

  • 8:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat a Catalunya del divendres 23 de febrer de 2024. 

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.