Enlaces accesibilidad
Crim masclista

Una dona assassinada presuntament per la parella a Olot

  • Troben amb signes de violència una dona en un pis a la capital de La Garrotxa
  • A l'habitatge també hi havia un home, qui seria la seva parella i s'hauria autolesionat amb una arma blanca

Per
Imatge de l'entrada del pis d'Olot on s'han trobat els dos cossos
Imatge de l'entrada del pis d'Olot on s'han trobat els dos cossos RTVE Catalunya

Una dona de 37 anys ha estat assassinada per la seva parella. L'home de 56 anys és qui va posar fi a la seva vida aquest dijous a la tarda en un pis a Olot (la Garrotxa). Els Mossos d'Esquadra han confirmat que el crim és un cas de violència masclista.

La policia ha rebut un avís cap a 15:45 hores de la tarda que hi hauria dues persones -un home i una dona- ferides amb arma blanca en un habitatge de l'avinguda Santa Coloma del municipi. La dona va aparèixer morta amb signes de violència. L’home, de 56 anys, és la parella de la víctima i s’ha autolesionat. L'individu ha estat traslladat a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on ha mort posteriorment. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra es farà càrrec de la investigació.

Dol pel crim masclista d'Olot

Tres dies de dol decretats

L'Ajuntament d'Olot ha convocat tres dies de dol oficial i una concentració aquest divendres al matí a les 18 hores davant del consistori.

5 víctimes de violència masclista aquest 2024

El Departament d’Igualtat i Feminismes ha condemnat el feminicidi i ha expressat el seu més sentit condol a familiars i veïns. Amb la confirmació d'aquest cas, Feminismes confirma que el nombre de dones assassinades enguany per violència masclista són cinc.

Les dones que estiguin patint algun tipus de violència masclista també poden adreçar-se a qualsevol dels serveis de la xarxa pública d’atenció a les violències masclistes que s’ubiquen arreu del país.

Compromís d'Estat i Generalitat per reforçar la cooperació contra la violència de gènere

Qualsevol indici o situació de violència masclista cal trucar al telèfon 900 900 120. Hi pot trucar tothom. Aquesta línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l'any en múltiples idiomes. Ofereix atenció psicològica directa, fa un primer assessorament jurídic i fa derivació, si així se sol·licita, als serveis especialitzats que acompanyen les dones en la seva recuperació. D’altra banda, en cas d'emergència davant d'una agressió, cal trucar al telèfon 112.