Enlaces accesibilidad

Pep Blay, biògraf del cantant de Sau: "Carles Sabater necessitava que l’estimessin"

  • 25 anys després de la mort de Carles Sabater, el cantant de Sau, el periodista musical Pep Blay publica la biografia novel·lada 'Cor trencat'
  • El músic va morir a causa d'arrítmies al cor i no per una addicció a les drogues, tal com es pensa habitualment

Por
Punts de Vista - Entrevista a Pep Blay

El 13 de febrer de 1999, Catalunya es va llevar amb una notícia que va parar el temps: Carles Sabater, el cantant de Sau, ens deixava amb 36 anys. 25 anys després de la seva mort, l’escriptor i periodista musical Pep Blay publica ‘Cor Trencat’, una biografia novel·lada del músic.

A ‘Punts de Vista’, programa disponible a RTVE Play, el periodista reivindica la seva figura com a cantant, però també com a actor de gran projecció: “Era una estrella dels escenaris”. Després de parlar amb gent propera a ell de diferents entorns, l’escriptor ha conegut a fons l'ídol dels 90. “Amb Sau, era el tio més feliç del món. Carles Sabater necessitava que l’estimessin”, sosté. 

Blay explica que el cantant de ‘Boig per tu’ va generar el fenomen de fans més gran del moment: “Tenia tires i tires de seguidors que anaven darrere d’ell i s’enamoraven d’ell perdudament”. Fins i tot, relata el periodista, hi havia vegades que l’actor era a casa amb la llum tancada perquè des de fora no el veiessin.

Rumors al voltant de la seva mort

Carles Sabater va morir després d’un concert de Sau a Vilafranca del Penedès. Els rumors sobre les causes de la seva mort prematura van estar a l’ordre del dia. De fet, molta gent encara creu que el cantant va morir a causa d’una addicció a les drogues, afirmació que queda desmentida a ‘Cor trencat’ de Pep Blay.

Per escriure aquest llibre, l'escriptor va poder accedir a l’informe de l’autòpsia de Sabater i un expert en patologia forense li va confirmar que “el perfil d’aquesta persona està lluny de tota mena d’addicció”. 

Tenia problemes econòmics

La veritable raó de la seva mort és que l’artista patia d’arrítmies al cor sense saber-ho i aquest quadre se’l va agreujar a causa del seu trepidant estil de vida. “Portava un ritme molt bèstia i accelerat”, manifesta el periodista. “Carles Sabater feia música i feia teatre per poder arribar a final de mes. Tenia problemes econòmics”. 

Pep Blay, biògraf d’estrelles

Pep Blay, que ha escrit les biografies de Sopa de Cabra, Els Pets o Albert Pla, explica que escriure sobre algú que ja no hi és té una dificultat afegida. “Molta gent se m’ha obert en canal i m’ha explicat coses privades molt íntimes, que no sabia fins a quin punt podia publicar-les”, expressa.

Blay relata a ‘Punts de Vista’ que un dia escrivint "es va dirigir a Carles Sabater" en cerca d’ajuda i guia. Aleshores, en aquell moment, va entrar per la finestra una dent de lleó que a casa seva diuen “angelet”, mentre sonava la cançó ‘Envia’m un àngel’. “Digues superstició, digues el que vulguis, però en aquell moment vaig dir: ‘em sembla que estic en el camí’”, confessa.