Enlaces accesibilidad
Actualitat

Resum de notícies a Catalunya del 28 de febrer de 2024 | Desallotjats els veïns de dos edificis del centre de Santa Coloma de Gramenet per l'aparició d'esquerdes

  • Els pagesos allarguen els talls a les carreteres a Soses i Pontós
  • El Govern lliura al Parlament el projecte de llei de Pressupostos de 2024
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Imatge d'un dels dos edificis desallotjats al carrer Pirineus de Santa Coloma de Gramenet
Imatge d'un dels dos edificis desallotjats al carrer Pirineus de Santa Coloma de Gramenet

L'actualitat d'aquest dimecres passa per la segona de les tres noves jornades de mobilitzacions de la pagesia. Revolta Pagesa ha decidit mantenir les protestes mentre Acció Climàtica no respongui als punts plantejats a la reunió d'aquesta setmana.

La consellera d’Economia, Natàlia Mas, lliura els pressupostos al Parlament, després de l'acord assolit entre el Govern i el PSC. Una entesa que no compta amb el suport de la CUP. El portaveu adjunt del partit al Parlament, Xavier Pellicer, veu "pràcticament impossible" el 'sí'.

A Santa Coloma de Gramenet han estat desallotjats una seixantena de veïns del barri del carrer dels Pirineus, al centre del municipi, per l'aparició d'esquerdes a l'estructura interna de dos edificis.

En el context de forta sequera que viu Catañunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona començarà a reduir la pressió de l'aigua el dilluns 11 de març començant per aquells municipis amb un consum elevat d'aigua. 

Tercera i última jornada del Mobile World Congress, que enguany centra l'atenció en la sostenibilitat i les innovacions relacionades amb la Salut. El Govern i el BSC presenten l'Aina Challenge, el primer concurs de projectes d'IA en català.

El Govern commemora el 50è aniversari de la mort de Salvador Puig Antich amb un acte encapçalat pel president Aragonès i la consellera Ubasart al Recinte Modernista de Sant Pau.

Resum de notícies a Catalunya del 28 de febrer de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:20

    Núria Parlon confirma que s'està inspeccionant l'escala del costat per determinar si també hi ha risc de col·lapse

     

    L'edifici, diu l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, té el risc de col·lapsar, segons els informes del servei de disciplina urbanística municipal. De fet, els tècnics continuen inspeccionant l'immoble i aquest dijous els veïns de l'escala B podrien seguir les mateixes passes. "L'escala del costat podria tenir una situació semblant", avisa Parlon. Tot i això, aquesta nit la passaran encara a casa i seran els serveis tècnics els que determinaran si hi ha un risc real de col·lapse de tota l'edificació.

  • 19:51

    Núria Parlón assegura que s'ha evitat "una possible desgràcia" a l'edifici desallotjat de Santa Coloma de Gramenet

     

    L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet ha visitat aquest vespre els dos blocs situats als números 9 i 11 del carrer Pirineus, a cavall entre els barris de Santa Rosa i Raval afectats per les esquerdes i que han obligat a desallotjar una seixantena de veïns. Bona part, a més, tenen problemes de vulnerabilitat i precarietat i des del consistori s'ha ofert una solució habitacional d'emergència per a 51 persones, de les quals tretze són menors. Els veïns dels altres dotze pisos poden continuar a casa.

  • 19:30

    Els pagesos de Ponent també mantindran els talls a l'A-2 fins divendres

     

    La via està tallada a Soses, al Segrià, on el tall també afecta a l'AP-2 i a Tàrrega. Un portaveu de la plataforma Revolta Pagesa, Arnau Capdevila, ha explicat que els pagesos tenen la "moral alta" per continuar amb la protesta almenys fins divendres i que fins i tot esperen l'arribada de suports d'altres punts de la Catalunya central aquest dijous. Capdevila ha insistit en la necessitat de parlar directament amb el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, després de la seva absència a la reunió de dimarts. 

  • 19:38

    Aragonès demana recordar Puig Antich "en clau de present" i avisa que "l'amenaça de feixisme és real"

     

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat recordar Salvador Puig Antich "en clau de present" davant "la banalització del feixisme" i "l'avenç de l'extrema dreta, el populisme i la xenofòbia". Així ho ha reivindicat aquest dijous durant un acte en què s'ha commemorat el 50è aniversari de l'execució d'Antich, i des d'on ha insistit que "l'amenaça de feixisme és real"

  • 19:22

    El pagesos de l'Empordà decideixen allargar la protesta a Pontós. 

     

  • 18:57

    Mor un escalador a Àger a la Noguera

     

    Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 12.46 hores, que un escalador havia resultat ferit en ser colpejat per unes pedres que han caigut quan es trobava a més de 10 metres de l’inici de la via “Esperando el Parche de Morfina”, a Àger. Des de Bombers, s’han activat l’helicòpter de rescat amb l’equip conjunt dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) i el metge del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) i una dotació terrestre de suport. En localitzar els escaladors, l’helicòpter ha apropat els efectius de rescat fins a la víctima i el metge n’ha certificat la mort. 

  • 18:26

    Els pagesos francesos s'uneixen al tall de l'AP-7 a Pontós 

     

    L'organització agrícola Confédération Paysanne s'ha incorporat al tall d'agricultors a l'autopista AP-7 al seu pas per Pontós  a Girona. Tots dos grups han emès una declaració juntament amb Revolta Pagesa de Girona, en la qual exigeixen "reforçar la preferència comunitària" dels productes agraris a la Unió Europea. També han exigit eines "que assegurin la competència lleial i uns preus que incorporin els costos de les obligacions productives" a més del cessament de les negociacions dels tractats de lliure comerç.
     

  • 18:14

    Turull es recupera favorablement d'una segona intervenció després de l'infart de dilluns

     

    El secretari general de Junts, Jordi Turull, s'està recuperant favorablement d'una segona intervenció que li han practicat aquest dimecres a l'Hospital de Bellvitge, on està ingressat des de dilluns després de patir un infart. El secretari general de Junts va patir dilluns una crisi cardíaca i se li va practicar un cateterisme al mateix Hospital de Bellvitge.
     

  • 17:40

    SANTA COLOMA DE GRAMENET | Una veïna va avisar durant el cap de setmana de l'aparició de les esquerdes

     

    L'edifici afectat és el número 9 del Carrer Pirineus, amb dues escales. L'escala afectada és l'A, amb 19 habitatges. El cap de setmana una veïna va avisar a la seva gestora de l'aparició d'esquerdes. Ahir a la tarda es van anar desallotjant escalonadament als veïns, 60 en total, per risc de despreniment. Ara la policia els està acompanyant a recollir les seves coses i hi ha tres arquitectes apuntalant els pisos que falten.

  • 17:20

    Arquitectura hostil a la ciutat: Arrels Fundació fa un mapa amb els indrets

     

    Bancs individuals, boles de formigó, punxes a terra, barrots... Són alguns exemples d'arquitectura hostil que trobem a les grans ciutats com Barcelona i que denuncia Arrels Fundació. Per les entitats socials, són una vulneració dels drets de les persones sense sostre. 

  • 17:11

    Protecció Civil desactiva l'alerta del Procicat per fort onatge, però manté la del pla per ventades

     

    Protecció Civil ha desactivat aquest dimecres al matí l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya per fort onatge a l'Alt i Baix Empordà. Manté l'alerta, però, per fortes ventades encara avui, especialment a les comarques del Pirineu i el Prepirineu. Es mantenen les previsions de fort onatge fins a la matinada de divendres a l'Alt i el Baix Empordà, però amb menys probabilitat.

  • 17:02

    El paper dels intèrprets, una figura clau al MWC24

     

    Al darrere dels intèrprets que aquests dies participen en els centenars de conferències i reunions del Mobile World Congress hi ha molta preparació. Cal conèixer bé els negociadors i el vocabulari que acostumen a fer servir. El Mobile està ple de conferències, la majoria en anglès, i el paper dels intèrprets és clau. Intèrprets i traductors augmenten un 15% el volum de feina pel Mobile. Una figura sovint invisible, però indispensable per trencar barreres idiomàtiques entre els assistents.

  • 16:46

    El Govern presenta al Parlament uns pressupostos amb un increment de 2.400 milions en despesa

     

    Educació i Salut són els departaments que més creixen. Concretament, els comptes presentats preveuen 7.508 milions per reforçar la plantilla, reduir ràtios i dotar de més recursos l'escola inclusiva. Hi ha 12.059 milions d'euros per Salut centrats a millorar les condicions dels professionals i en l'atenció primària. 

    En percentatge, el departament que més creix és el de Cultura (19,5%). La partida més gran per fomentar i potenciar l'ús del català. Per darrere figuren els departaments d'Igualtat i Feminismes (14,2%) i el de Presidència (13,4%). La despesa social total dels comptes és d'un 72,6%, més baixa que l'any passat. El Govern ho atribueix a l'increment dels interessos del deute i la despesa per fer front a la sequera.

    També es preveu reduir un punt l'IRPF de les rendes inferiors als 33.000 euros anuals: se'n beneficiaran 2 milions i mig de persones. 

  • 16:33

    Revolta Pagesa avisa que la protesta serà "indefinida" fins que els rebi el conseller Mascort.

     

    La plataforma Revolta Pagesa avisa que la protesta serà "indefinida" fins que els rebi el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort. Demanen destituir el director de l'ACA i canviar el nom del Departament d'Agricultura. El representant de la plataforma, Jordi Ginebreda: "Ja ens han enredat una vegada. No ens enredaran dues".

  • 16:15

    60 veïns desallotjats a Santa Coloma de Gramenet per esquerdes als habitatges

     

    Hi ha una seixantena de veïns de Santa Coloma de Gramenet desallotjats per esquerdes a l'estructura interna dels edificis on viuen. Es tracta de dos blocs contigus d'un mateix carrer. Són construccions dels anys 60. Els arquitectes municipals han instat a procedir al desallotjament pel risc d'esfondrament.

  • 15:39

    La sequera de les conques internes catalanes és "la més greu" en 200 anys, segons dades de la UB

     

    Són dades recopilades pel catedràtic de la Facultat de Geografia i Història de la UB i membre de l'Institut de Recerca de l'Aigua Javier Martín Vide, que indiquen que aquesta sequera "no té cap equivalent en un període d'almenys 200 anys, pel que fa a la precipitació recollida a l'àrea de Barcelona". Per ell, el fet que els tres anys més secs de la sèrie pluviomètrica anual de l'Observatori Fabra de Barcelona --que comença el 1914-- hagin estat els darrers --2021, 2022 i 2023-- és molt poc probable: "Estem davant d'una situació absolutament excepcional".
     

  • 15:15

    Planas veu "avenços importants" en la negociació amb els agricultors i els cita a una nova reunió la setmana que ve

     

    El ministre d'Agricultura, Luis Planas, ha afirmat que s'han produït "avenços importants" en la reunió que ha mantingut aquest dimecres amb els sindicats d'agricultors UPA, ASAJA i COAG, als que ha emplaçat a una nova trobada a principis de la setmana que ve per concretar els acords que adoptin en les reunions tècniques que celebraran fins aleshores. Segons Planas, l'Estat i el sector ja han adoptat acords sobre 30 mesures. Ara per ara, segons el ministre, les dues parts s'han "donat una pausa per reflexionar" i poder tancar l'acord en dies.

  • 14:45

    Badalona retreu al Col·legi d'Arquitectura Tècnica que "pressioni" la justícia i els pèrits en el cas del carrer Canigó

     

    L'Ajuntament de Badalona no ha rebut de bon grat el comunicat que feia aquest dimarts el Col·legi d'Arquitectura Tècnica, lamentant la "lentitud" de la investigació en el cas de l'esfondrament del carrer Canigó. El consistori demana "que es deixi treballar a la justícia, professionals i pèrits sense pressionar-los" i assegura que en tot moment es vetlla per la seguretat dels veïns: "Davant qualsevol circumstància de risc assenyalada pels tècnics i Bombers procedim a desallotjar, com ja hem fet, els números 5, 7 i 11". 

  • 14:11

    Els funcionaris de presons van rebre 582 agressions de presos el 2023 i van acumular 1.800 dies de baixa per lesió

     

    Un total de 582 treballadors de les presons catalanes van ser agredits durant l’any 2023, cinc més que l’any anterior i rècord històric. El 20% de les agressions succeeixen en els Departaments Especials i/o de Sancionats i les presons més conflictives i amb més incidència d'agressions continuen sent els centres penitenciaris de Brians 1, Brians 2, Joves i Quatre Camins. Les baixes laborals dels funcionaris agredits van arribar als 1.834 dies en total. Els incidents greus s'han incrementat un 54,4%.

  • 13:45

    Agricultors i ramaders mantenen el tall l'A-2 a Soses, decebuts per la reunió d'aquest dilluns

     

    Agricultors i ramaders mantenen el tall l'A-2 a Soses, decebuts per la reunió d'aquest dilluns amb representants del Departament d'Acció Climàtica. Els manifestants també han carregat contra el conseller David Mascort per no haver assistit dimarts a la reunió i avisen que tallaran les carreteres "fins que faci falta".

  • 13:00

    Els pagesos es mantenen en peu de guerra: els punts enquistats de les reivindicacions

     

    Centenars de pagesos de Lleida i Girona continuen les protestes i amenacen d'"apujar el to" i allargar encara més els bloquejos. Reclamen, entre d'altres, ajuts per la sequera i flexibilitzar les restriccions de reg. Després que del paquet de mesures del Govern per donar resposta als reclams del sector, la principal demanda ara és la competència "deslleial" i preus més justos.

  • 12:33

    Els administradors de finques tindran “fil directe” amb l’Ajuntament de Badalona per alertar de noves ocupacions

     

    L’Ajuntament de Badalona i el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida han signat un conveni de col·laboració, el primer d’aquestes característiques a Catalunya, per lluitar contra l’ocupació il·legal d’habitatges. Segons ha destacat Xavier Garcia Albiol aquesta informació de "primera mà" oferirà una imatge "més precisa" del fenomen per poder actuar.

  • 12:16

    La consellera Natàlia Mas lliura el projecte dels pressupostos al Parlament

     

    La consellera d'Economia, Natàlia Mas Guix, ja ha lliurat el projecte dels pressupostos 2024 a la Cambra catalana. Uns comptes que ha qualificat d'"ambiciosos" i "responsables", però que encara no compten amb els suports necessaris per ser aprovats. Amb el 'sí' del PSC, només cal el suport dels Comuns, que posen el Hard Rock com la línia vermella.

  • 12:10

    Biblioteques de Barcelona portaran el nom de dones rellevants, entre elles, Mària Sánchez

     

    Diverses biblioteques de Barcelona adquiriran noms de dones rellevants del món del llibre, de la cultura i de l'entorn veïnal i associatiu, ja que en l'actualitat la majoria de les biblioteques porten noms d'homes. Entre els noms, els de la poeta Ana María Moix (Biblioteca Fort Pienc), la periodista Rosa M. Arquimbau (Vila de Gràcia), l'escriptora Carme Laforet (Vilapicina), la bibliotecària Aurora Díaz Plaja (Nou Barris), l'activista M. Àngels Rivas (Canyelles) i la periodista de TVE María Sánchez (Zona Nord).

  • 12:00

    Els veïns dels blocs 5, 7 i 11 del carrer Canigó de Badalona entren per a recollir les seves pertinences 

     

    Està previst que l'Ajuntament de Badalona doni accés avui durant un quart d'hora als veïns desallotjats dels 60 habitatges dels blocs 5, 7 i 11 del carrer Canigó per a recollir les seves pertinences. L'advocada Andrea Filella, l'assessora jurídica dels veïns, assegura a Ràdio 4 que se senten "maltractats" per les asseguradores.

  • 11:55

    Illa assegura que acataria un informe mediambiental que digués que el Hard Rock "no s'ha de fer"

     

    Salvador Illa assegura que acatarà un informe mediambiental contrari al macroprojecte del Hard Rock. "Si hi hagués un informe que digués que una infraestructura d'aquesta mena no s'ha de fer, no hem demanat mai que s'incompleixi cap informe", ha assegurat el primer secretari del PSC en una entrevista a SER Catalunya. El dirigent socialista ha precisat que el seu partit només ha demanat "que els tràmits administratius no s'aturin per interferències polítiques", sinó que "segueixin el seu curs", en aquest cas la tramitació del pla director urbanístic (PDU). 

  • 11:47

    Morad accepta 2 anys de presó i una multa de 2.400 euros pels incidents durant la gravació d'un videoclip

     

    El cantant Morad ha acceptat dos anys de presó pels incidents ocorreguts durant la gravació d'un videoclip l'any 2021 a l'Hospitalet de Llobregat. El raper s'enfrontava a set anys de presó per incitació a desordres públics i atemptat agreujat amb instrument perillós. La fiscalia i l'advocat de Morad han arribat a un acord de conformitat previ al judici que havia de fer-se a l'Audiència i el jutge ha dictat sentència ferma. Al raper se li ha aplicat l'atenuant molt qualificat de reparació del dany en haver consignat 2.400 euros en concepte de responsabilitat civil.

  • 11:40

    El Parc d’Atraccions del Tibidabo estrenarà la nova atracció de caiguda lliure durant la primavera

     

    El Parc d’Atraccions del Tibidabo inaugura la nova temporada aquest dissabte amb l’objectiu de superar els 700.000 visitants. Una de les grans novetats és la nova atracció de caiguda lliure de 52 metres d’alçada, que tindrà capacitat per a 24 persones i elevarà els visitants a 500 metres sobre el nivell del mar, des d’on tindran una visió de 360 graus de Barcelona gràcies al seu disseny circular. Es preveu inaugurar-la la primavera vinent. Les obres han tingut un cost de 2,4 milions d’euros.

  • 11:30

    Puente demana que no es faci "demagògia" amb les incidències a Renfe i diu que s'avança en el traspàs de Rodalies

     

    El ministre de Transports, Óscar Puente, ha assegurat que el govern espanyol ja està "complint" el pla de Rodalies de Catalunya. "Estem fent la feina acordada amb la Generalitat pel traspàs del servei" de Rodalies. Amb tot, ha demanat a Junts que no faci "demagògia amb les incidències ferroviàries" a Catalunya. Junts, per la seva part, adverteix el govern espanyol que si no corregeix la desinversió "crònica" no donarà suport als pressupostos.

  • 11:12

    Puente demana que no es faci "demagògia" amb les incidències a Renfe i diu que s'avança en el traspàs de Rodalies

     

    El ministre de Transports, Óscar Puente, ha assegurat aquest dimecres que el seu executiu "està complint" el pla de Rodalies de Catalunya, que té una dotació de 6.300 milions d'euros dels quals, assegura, ja han invertit "més de 1.500 milions". "Nosaltres ja estem complint", ha dit, i "estem fent la feina acordada amb la Generalitat pel traspàs del servei" de Rodalies. Ha demanat a Junts que no faci "demagògia amb les incidències ferroviàries" a Catalunya, perquè "el 50% de les incidències per robatoris a tot l'Estat es produeixen a Catalunya, i la responsabilitat per la seguretat en aquest territori és de la Generalitat".

  • 11:00

    MWC | Com viure l'esport a través de la tecnologia?

     

    Aquesta edició del Mobile World Congress ha posat en valor la tecnologia aplicada en l'esport. Tant és així que diverses empreses han desenvolupat eines de realitat virtual realitat augmentada per portar l'espectador dins d'un partit de bàsquet, al recinte d'unes olimpíades o al vaixell amb què Nova Zelanda va participar en l'última edició de la Copa Amèrica de vela. Esportistes com Pau Gasol, un dels ponents aquest dimarts, han recalcat la necessitat d'apostar en l'esport. L'exjugador de bàsquet dels Lakers i la selecció espanyola ha parlat d'identificar oportunitats que puguin aportar a la societat de manera positiva.

  • 10:45

    MWC | Robots humanoides, anells biomètrics o una app per trobar a la teva mascotes

     

    La intel·ligència artificial s'ha consagrat com a protagonista indiscutible d'aquesta edició del Mobile World Congress. Aquesta tecnologia apareix de manera omnipresent en qualsevol racó dels pavellons de la Fira de Barcelona. I anticipa un protagonisme que ja ha irromput en la nostra realitat amb ChatGPT i que presumiblement es prolongarà durant anys. També és present en els cartells promocionals de les grans marques de telefonia. Aquestes empreses han apostat per la intel·ligència artificial com a reclam per a realçar les seves vendes.

  • 10:25

    Els pagesos gironins reclamen una reunió amb el conseller Mascort i amenacen a "apujar el to"

     

    Els pagesos que tallen l'AP-7 a Pontós reclamen una reunió amb el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, avui, després que ahir els deixés plantats, segons diuen. Amenacen d'"apujar el to" i allargar les protestes si no es produeix. El portaveu d'Unió de Pagesos i Revolta Pagesa, Jordi Ginebreda, diu que esperen que el conseller acudeixi a algun dels talls que estan en marxa arreu de Catalunya.

  • 10:10

    L'AMB començarà a reduir la pressió de l'aigua en set municipis a partir de l'11 de març

     

    L'Àrea Metropolitana de Barcelona començarà a reduir la pressió de subministrament de l'aigua en set municipis on se supera el llindar diari estipulat. Els afectats són Begues, Cervelló, Corbera de Llobregat, la Palma de Cervelló, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Tiana. L'AMB ha defensat que amb un consum com l'actual les afectacions no han de ser destacables. 

  • 10:00

    Aragonès fa una "crida" als Comuns a aprovar els pressupostos i insisteix que no preveu "ni un euro" pel Hard Rock

     

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha insistit que els pressupostos 2024 no inclouen el projecte del Hard Rock perquè "no depèn del Govern": "No posa ni un euro, ni una mesura ni incorpora cap acord relatiu al projecte", ha dit en una compareixença abans del lliurament dels comptes al Parlament. Aragonès assegura que "no hi ha cap raó" perquè no sigui possible aprovar els pressupostos i pressiona els grups parlamentaris que han facilitat la seva aprovació els darrers anys perquè enguany també hi sigui possible.

  • 9:50

    Els comuns es reuniran amb el Govern després que el Consell Executiu aprovi els pressupostos

     

    El Govern i els comuns tenen prevista una nova reunió aquest dimecres a la tarda després que el Consell Executiu extraordinari aprovi els pressupostos del 2024 sense l'aval necessari del grup de Jéssica Albiach. El diputat i negociador d'ECP al Parlament Joan Carles Gallego ha explicat que hi haurà aquesta trobada en una entrevista a Ser Catalunya. D'altra banda, en una altra entrevista a TV3, la presidenta dels comuns a la cambra catalana, Jéssica Albiach, ha assegurat que el Govern no li ha ofert una moratòria del Hard Rock. 

  • 9:40

    Comença el judici al raper Morad a l'Audiència de Barcelona

     

    A l'Audiència de Barcelona, comença avui el judici al raper Morad. Fiscalia li demana 7 anys de presó, acusat d'instigar desordres públics i d'atemptat contra l'autoritat quan gravava el videoclip de 'Papel'.

  • 9:15

    Feijóo acusa Sánchez de conèixer i tapar el 'cas Koldo'

     

    Picabaralla a la sessió de control al Govern espanyol. El líder del PP Alberto Núñez Feijóo ha acusat el president espanyol Pedro Sánchez de tapar el 'cas Koldo', que esquitxa l'exministre José Luis Ábalos. Sánchez li ha contestat que "fa posar vermell que pensi que pot treure rèdit polític de la corrupció, venint del partit que ve".

  • 9:00

    ENTREVISTA | Xavier Pellicer assegura que el referèndum "no està damunt la taula" per aquesta legislatura

     

    El portaveu adjunt de la CUP al Parlament, Xavier Pellicer, assumeix que no hi haurà un referèndum aquesta legislatura, com havien proposat. En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 amb Gemma Nierga, Pellicer ha dit que "no està damunt la taula": "Pensàvem que hi havia l'oportunitat", ha dit. Però ha assegurat que seguiran "batallant" perquè es faci.

  • 8:53

    Els Bombers reben 22 avisos relacionats amb el fort vent, principalment a l'Empordà i el Pla de l'Estany

     

    Els Bombers de la Generalitat han atès 22 avisos relacionats amb el fort vent entre la una de la matinada i les vuit del matí. La majoria d'aquestes actuacions han estat a l'Alt i Baix Empordà i al Pla de l'Estany. Les actuacions principals han estat retirar arbres, cablejat i elements inestables en edificis. D'altra banda, el 112 ha rebut 52 trucades que han generat 37 expedients també per les ventades.

  • 8:45

    ENTREVISTA | Pellicer (CUP) veu "pràcticament impossible" el 'sí' de la CUP als pressupostos

     

    El portaveu adjunt de la CUP al Parlament, Xavier Pellicer, veu "pràcticament impossible" el 'sí' de la CUP als pressupostos després de l'acord entre el Govern i el PSC, sobretot pel que fa al Hard Rock. En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 amb Gemma Nierga, Pellicer ha asseverat que "és un acord absolutament continuista i hem vist els resultats nefastos".

  • 8:41

    Investiguen el robatori d'un rellotge valorat en mig milió d'euros a Barcelona

     

    La víctima, d'origen asiàtic, era un congressista del Mobile World Congress i el robatori s'ha produït al passeig de Gràcia. L'autor dels fets va fugir amb moto, mentre la víctima es trobava en estat de shock.

  • 8:36

    Ábalos promet que seguirà donant suport al govern espanyol des del Grup Mixt al Congrés

     

    L'exministre José Luis Ábalos ha promès aquest dimecres que seguirà fent costat al govern de Pedro Sánchez des de la seva nova posició com a diputat del Grup Mixt al Congrés. De fet, ha afirmat que votarà també a favor de la llei d'amnistia als encausats del procés. "Ara la disciplina me la poso jo", ha remarcat l'exdirigent socialista en una entrevista a RAC-1. "El govern comptarà amb el meu suport i el meu vot sens dubte. Continuaré lluitant pel que penso i continuaré treballant per impedir que la ultradreta i la dreta radical es desenvolupin. Estaré allà", ha afegit. 

  • 8:32

    EL TEMPS | Dimecres amb alguns ruixats al matí, més sol a la tarda i encara amb fortes ventades

     

    La jornada d'avui estarà marcada per alguns ruixats al matí, més sol a la tarda i encara amb fortes ventades, després d’una nevada que ha estat abundant al Pirineu. Aquest matí ja ens apropem al metre de neu i en una setmana s'han acumulat entre 30 i 60 cm de neu nova. La tramuntana i el mestral bufen a ratxes de 90 a 130 km/h. La temperatura ha pujat, però el vent incrementa la sensació de fred. 

  • 8:30

    Tercera i última jornada d'un MWC amb novetats en el camp de la salut, com la rèplica d'un cor

     

    Tercera i última jornada del Mobile World Congress. Una edició en què podem veure algunes aplicacions relacionades amb el camp de la salut, com per exemple, la rèplica d'un cor amb què es pot identificar millor el tractament per a persones amb cardiopaties. Un dispositiu que recopila dades del cos humà per recrear òrgans.

  • 8:21

    El director d'Habitatge i Ciutat a l'IDRA assegura que no hi ha diferències substancials entre l'índex de preu de lloguer estatal i català

     

    El director d'Habitatge i Ciutat a l'Institut de Recerca Urbana de Barcelona, Jaime Palomera, ha assegurat en una entrevista al Cafè d'Idees amb Gemma Nierga que no hi ha diferències substancials entre l'índex de preu de lloguer estatal i català: "Em costa de comprendre. No sé exactament quin és el problema".

  • 08:15

    Activada l'alerta del pla Procicat per les incidències a les carreteres tallades per la pagesia

     

    Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla territorial de Protecció Civil de Catalunya per les incidències a les vies tallades per les mobilitzacions de la pagesia a Girona i Tarragona. Aquest dimecres al matí continuen tallades a les comarques gironines l'AP-7 entre Borrassà i Vilademuls; l'N-II entre Bàscara i Vilamala i l'N-152 a Puigcerdà. A Ponent, hi ha tallades l'AP-2 entre Aitona i Albatàrrec, l'A-2 a Soses i Tàrrega, l'A-22 i l'N-240 a Almacelles, l'N-340 a Alfarràs, l'N-260 i l'N-230 a les Bordes, la C-14 a Bassella i l'LL-12 a Albatàrrec.

  • 8:10

    Més de 200 vehicles tallen l'AP-7 a Pontós en una nova jornada de mobilitzacions de la pagesia

     

    Els pagesos allarguen les protestes fins dijous a Pontós, al Coll d'Ares i a Ponent. Ho van decidir ahir després que la reunió entre representants de la plataforma Revolta Pagesa i el departament d'Acció Climàtica no donés, diuen, els resultats esperats. A l'AP-7, més de 200 vehicles tallen la carretera a l'alçada de Pontós després de més de 30 hores.

  • 08:05

    El Govern celebra un Consell Executiu Extraordinari per donar llum verda als pressupostos

     

    El Govern celebra avui un Consell Executiu Extraordinari per donar llum verda als pressupostos pactats amb el PSC. Abans, el president Pere Aragonès compareixerà per donar els detalls. Aragonès i el socialista Salvador Illa han escenificat un acord que inclou una dotació de 7.400 milions d'euros en Educació, gairebé un 10% més que l'any passat.

  • 08:00

    Bon dia. Segueix l'actualitat a Catalunya del dimecres 28 de febrer de 2024. 

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.