Enlaces accesibilidad

Barcelona posa en marxa un cotxe que multarà els vehicles aturats al carril bus

  • La mesura pretén dissuadir la invasió de vehicles no autoritzats als carrils reservats i que obstaculitzen el pas dels autobusos
  • Les sancions oscil·len entre els 60 i 200 euros

Per
Aquest és el cotxe de la TMB que multarà els vehicles aturats al carril bus.
Aquest és el cotxe de la TMB que multarà els vehicles aturats al carril bus.

L’Ajuntament de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) implanten una nova mesura per millorar els desplaçaments del transport públic urbà que, asseguren, guanyarà en velocitat i en seguretat viària.

Es tracta d'un cotxe amb càmera de control fotogràfic que sancionarà les infraccions de vehicles no autoritzats al carril bus, en concret per aturades o estacionaments. Des d'aquest dilluns, comença a funcionar en fase de prova fins al maig, quan inicia l'activitat sancionadora amb multes d'entre 60 i 200 euros.

Com funcionarà?

El sistema pretén evitar les aturades o estacionaments de vehicles al carril de bus i taxi que obliguen a l'autobús, en moltes situacions, a haver de fer maniobres complexes per esquivar-los o fer pujar o baixar passatgers fora de les zones indicades. Aquestes accions, a més d’alentir la velocitat, augmenten el risc d’accident.

Per tant, se circularà per la ciutat per detectar vehicles privats o de distribució de mercaderies com furgonetes i camions, que obstaculitzin el pas del bus i es fotografiarà la matrícula i la infracció comesa. Les imatges i dades s’enviaran a l’Institut Municipal d’Hisenda (IMH), on es gestiona la sanció corresponent amb el ciutadà.

Arrencarà al maig

La mesura es troba en fase de proves com a sistema complementari del de la Guàrdia Urbana. El vehicle estarà circulant dos mesos, però fins al maig no es posarà en marxa l’activitat sancionadora.

L'Ajuntament recalca que les multes aniran als cotxes que s'aturin al carril, però no pels que hi circulin.

Cotxe identificable

El vehicle és un cotxe 100% elèctric, de zero emissions, de color vermell i blanc i que porta l’identificatiu “Control fotogràfic carril bus” i el logo de TMB. 

Elements de captació de les imatges situats sobre elsostre del cotxe. TMB.

Elements de captació de les imatges situats sobre elsostre del cotxe. TMB.

Aquest disposa d'una tauleta tàctil a l'interior i dues càmeres a l'exterior instal·lades en la carrosseria. Amb els dispositius es recull tota la informació, així com les fotografies de la matrícula i el context amb què s'ha trobat el vehicle.