Enlaces accesibilidad

En llibertat l'alcalde de Puigverd de Lleida

  • Havia estat detingut per un delicte de violència masclista en l'àmbit familiar
  • Junts per Catalunya suspèn Josep Solsona de militància i demanarà que deixi l'alcaldia

Per
Josep Solsona durant el debat de la moció de censura en què va ser escollit alcalde de Puigverd de Lleida
Josep Solsona durant el debat de la moció de censura en què va ser escollit alcalde de Puigverd de Lleida ACN

El jutjat de guàrdia de Lleida ha acordat aquest dissabte la llibertat provisional de l'alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona, detingut aquest divendres acusat d'un presumpte delicte de violència de gènere en l'àmbit familiar. L'investigat i els testimonis han declarat davant el jutge aquest dissabte, el qual no ha acordat cap ordre d'allunyament o protecció. El jutjat de guàrdia de Lleida ha rebut Solsona per presumptes delictes d'amenaces i coaccions, lesions i amenaces en l'àmbit de violència de gènere, maltractament en l'àmbit familiar i agressió sexual a menor d'edat. Segons informen fonts judicials, cada causa serà remesa al jutjat competent i Solsona manté la condició d'investigat.

L'alcalde havia passat a disposició del jutjat de guàrdia aquest dissabte al matí. Va ser detingut a les 16:30 del passat divendres, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, després de declarar per una denúncia de violència de gènere. Després de passar la nit a dependències policials, va ser traslladat al jutjat.

La reacció de Junts per Catalunya

Junts, el partit que governa en el municipi, ha comunicat que de forma cautelar, ha suspès la militància de l'alcalde i ha afirmat que demanarà que deixi l'alcaldia. El partit ha comunicat la seva consternació sobre els fets "molt greus" i s'ha posat a disposició de la família i persones afectades.

Comunicat publicat per Junts per Catalunya

Comunicat publicat per Junts per Catalunya

Junts per Catalunya també ha expressat la plena confiança i col·laboració amb la justícia "en qualsevol aspecte" que es consideri que el partit pugui aportar.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Puigverd de Lleida també ha emès un comunicat demanat que "deixi l’alcaldia del municipi per tal de poder gestionar la situació actual de la millor manera possible pensant en seguir oferint un bon servei als veïns de Puigverd de Lleida". Comunica que es mostra consternat i contrariat davant dels fets denunciats.

Concentració davant l'Ajuntament de Puigverd de Lleida contra la violència masclista

Un centenar de persones s'ha concentrat davant l'Ajuntament de Puigverd de Lleida (Segrià) per rebutjar la violència masclista, després de la detenció de l'alcalde del municipi. Durant l’acte s’han mostrat cartells amb els lemes 'Si ens toquen a una ens toquen a totes', 'Lliures i sense por' i 'Caureu tots'. Així mateix, s’ha fet la lectura d’un text per denunciar la violència en totes les seves formes. 

L'alcaldia de Solsona

Josep Solsona, alcalde de Puigverd de Lleida detingut per violència de gènere | Informa: JOANA SENDRA

Josep Solsona va arribar a l'alcaldia de Puigverd de Lleida l'agost del 2022, després que prosperés una moció de censura contra l'aleshores alcaldessa Sandra Barberà d'ERC, i va revalidar el seu càrrec en les últimes eleccions municipals.