Enlaces accesibilidad

Pagesos i ecologistes mantenen fins dilluns el tall de l'AP-7 a Cambrils

  • Els manifestants s'oposen a projectes com el Hard Rock o l'empresa Lotte Energy Materials
  • Dilluns al matí traslladaran la protesta davant l'Ajuntament de Mont-roig del Camp

Per
Pagesos i entitats ecologistes tallen la circulació a l'AP-7 per "la defensa dels recursos lligats al territori"
Pagesos i entitats ecologistes tallen la circulació a l'AP-7 per "la defensa dels recursos lligats al territori" ACN

Més d'un centenar de persones i una desena de tractors tallen des del matí d'aquest diumenge l'autopista AP-7 a Cambrils (Baix Camp) en els dos sentits de la marxa per protestar contra projectes com el Hard Rock o l'empresa Lotte Energy Materials. La mobilització, convocada per diverses entitats, s'allargarà durant 24 hores després que els concentrats han decidit en assemblea passar la nit a l'autopista i mantenir el tall fins dilluns al matí, quan tenen previst traslladar la protesta a l'Ajuntament de Mont-roig del Camp.

Ecologistes i pagesos tallen l'AP-7 per rebutjar els macroprojectes urbanístics

Segons la plataforma Aturem Hard Rock, la mobilització ha permès constatar que hi ha un nexe comú entre les diferents organitzacions convocants: la defensa dels recursos al territori, com ara la gestió de l'aigua. Sota el lema 'Defensem el camp, llaurem el futur', els manifestants han decidit mantenir l'acampada i allargar la protesta com a mínim fins dilluns al matí.

Pagesos i ecologistes justifiquen el tall de l'AP-7 | Informa: Clara Ontañon

El portaveu de la plataforma Aturem Hard Rock, Eloi Redón, qualifica "d'èxit" la mobilització per haver aglutinat diverses organitzacions en defensa del territori i ha apuntat que es tracta d'una "demostració de força". A més a més, descarten que la d'aquest diumenge sigui una mobilització puntual: "la lluita continuarà durant molts més dies i si el Govern, la classe política i totes aquestes empreses segueixen entestades en la mateixa idea de trossejar la nostra terra i vendre-la mentre la pagesia es va morint cada dia, nosaltres hi plantarem cara i més fort".

En Comú Podem rebutja les pressions per aprovar els pressupostos

Una de les entitats que s'ha unit a la protesta és Salvem Mont-roig, que s'oposa frontalment a la implantació de l'empresa coreana Lotte Energy Materials a Mont-roig del Camp. L'agrupació té previst encadenar la mobilització d'aquest diumenge amb una protesta a les portes de l'Ajuntament, coincidint amb la sessió plenària d'aquest dilluns al migdia. L'ordre del dia compta amb l'aprovació inicial de la modificació puntual del POUM en referència al sector dels Comerallets, ubicació on s'ha d'instal·lar la fàbrica de bateries elèctriques de Lotte.

Aquestes organitzacions compten amb el suport de Revolta Pagesa, que s'ha unit al tall per criticar la gestió dels recursos hídrics per part del Govern. Ramon Rojo, portaveu del grup al Baix Camp, es queixa que el sector primari porta un any i mig sense aigua i d'altres sectors econòmics reben un tracte preferent: "nosaltres ens estem arruïnant, i ara resulta que a aquestes empreses se'ls hi fan unes concessions excepcionals d'aigua del transvasament de l'Ebre".

Mentre duri el tall, els Mossos desvien el trànsit de l'autopista des de la sortida 38 de l'Hospitalet de l'Infant fins a la sortida 35 de Vila-seca-Salou. El Servei Català de Trànsit recomana circular per les carreteres N-340 i l'autovia A-7.