Enlaces accesibilidad

'La societat de la neu' i 'Robot Dreams' es queden sense estatueta dels Oscars

  • 'Oppenheimer' i 'Pobres criaturas' es coronen com a les guanyadores de la nit
  • Bayona pensa que aquesta pel·lícula "és un pas més per donar-te a conéixer"

Per
96ª edició dels premis Oscars
96ª edició dels premis Oscars

Ni 'Robot dreams', de Pablo Berger, ni 'La sociedad de la nieve', de Juan Antonio Bayona, han aconseguit guanyar cap estatueta als premis Oscars. Com estava previst, la favorita 'Oppenheimer', de Christopher Nolan, ha estat la gran triomfadora.

El biopic del pare de la bomba atòmica s'ha endut set premis, entre ells, els més importants: millor pel·lícula, direcció i millor actor protagonista per Cillian Murphy. Tant Bayona com Pablo Berger no han volgut parlar de derrota.

Dolça sensació

El film de Bayona narra la història dels supervivents de l'accident d'avió als Andes el 1972 i acompanya els protagonistes durant els 72 dies en la lluita per tornar a casa. Després d'arrasar als Goya, el director tenia bones sensacions pels Oscars, però finalment no ha estat així.

'La sociedad de la nieve' estava nominada pel maquillatge i perruqueria, però ha estat superada per 'Pobres criaturas'. També estava nominada com a millor pel·lícula internacional. Aquest últim guardó se l'ha emportat 'La zona de interés', de Jonathan Glazer.

"Penso que aquesta pel·lícula és un pas més per donar-te a conéixer i tenir accés a millors projectes. Aquesta pel·lícula ens deixa una posició molt dolça per escollir quina serà la següent", ha dit Bayona després de la gala dels Oscars. La doble nominació de 'La sociedad de la nieve' ha provocat que el cineasta català pugui mirar-se a partir d'ara la meca de la indústria cinematogràfica mundial cara a cara.

Els guanyadors dels premis Oscars amb Pep Prieto

En una conversa al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, Pep Prieto, especialista de cine i sèries, creu que el simple fet de ser allà i poder competir amb altres films d'aquesta categoria és "enorme".

'Oppenheimer' i 'Pobres criaturas', les grans triomfadores

Els grans triomfadors de la gala estrela del cinema han estat 'Oppenheimer' i 'Pobres criaturas', amb 7 i 4 guardons respectivament. La pel·lícula del pare de la bomba atòmica partia de 13 nominacions i s'ha coronat com a millor pel·lícula dels premis de l'Acadèmia de Hollywood. També ha obtingut una estatueta pel millor director, millor actor, millor actor de repartiment, millor fotografia, millor muntatge i millor banda sonora.

'Pobres criaturas', per la seva banda, partia d'11 nominacions, i només s'ha pogut fer amb quatre. Tot i que són poques, la situen com a segona gran guanyadora dels premis. La primera estatueta ha estat per millor disseny de producció, tot seguit va rebre el reconeixement pel millor disseny de maquillatge i perruqueria, millor disseny de vestuari i millor actriu, per Emma Stone. I és que Pep Prieto confirma que ha vist "poques interpretacions com la seva".