Enlaces accesibilidad
Actualitat

Notícies a Catalunya de l'11 de març de 2024 | 9 ferits en un incendi a un edifici al Baix Guinardó

  • Els pagesos aixequen el tall a l'AP-7 a l'alçada de Cambrils
  • El Govern es reuneix amb els comuns per intentar desencallar els suports als Pressupostos
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
9 persones afectades per l'incendi a un bloc de pisos del Baix Guinardó.
9 persones afectades per l'incendi a un bloc de pisos del Baix Guinardó.

L'actualitat d'aquest dilluns passa per l'aniversari dels 20 anys dels atemptats d'Atocha a Madrid. Durant tota la jornada s'han fet actes commemoratius als escenaris dels atemptats, com Atocha o les estacions de Santa Eugenia i el Pozo. D'altra banda, s'inicia la setmana clau per desencallar els pressupostos de la Generalitat. El Govern intenta acostar posicions amb els comuns en una nova reunió, però, mentrestant, Junts ha registrat l'esmena a la totalitat.

4 municipis més rebaixen la pressió de l'aigua a casa, afectant unes 87.000 persones. La sequera, també influeix en la pol·linització i aquest any serà la primavera més complicada pels al·lèrgics des de 1994. Un incendi a un edifici d'habitatges al Baix Guinardó (Barcelona) deixa 9 persones ferides, una d'elles greus. De cara a aquest divendres 15 de març, CCOO i UGT convoquen una aturada de 23 hores a Rodalies.

Notícies a Catalunya de l'11 de març de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:26

    Interrompen la recerca del desaparegut dissabte a la costa de Barcelona

     

    La Guàrdia Civil ha interromput aquest dilluns, amb l'arribada del vespre, la recerca del desaparegut dissabte passat a la costa de Barcelona, segons ha informat el cos policial. El dispositiu es reprendrà dimarts al matí. La recerca es va suspendre diumenge a la tarda per l'empitjorament de la mar. Aquest dilluns els efectius que formen part del dispositiu han fet una reunió per establir els camps de treball, tant en superfície com amb immersió, seguint els patrons de corrents de desplaçament. A més, una patrullera del servei marítim de la Guàrdia Civil a Tarragona s'ha desplaçat a Barcelona per unir-se al dispositiu.

  • 19:45

    El ple de Mont-roig del Camp aprova els canvis urbanístics i la venda dels terrenys per permetre l'arribada de Lotte

     

    El ple de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp del Camp (Baix Camp) ha aprovat inicialment aquest dilluns al migdia els canvis urbanístics i el plec de condicions per la venda dels terrenys del polígon de Comellarets que han de permetre l'arribada al municipi de l'empresa sud-coreana Lotte Energy Materials. La sessió ha estat tensa i una cinquantena de veïns han protestat tant a les portes de la Casa de Cultura on s'ha fet el ple com a l'interior de la sala. Els dos punts han prosperat amb el vot favorable de PSC, IMM, ERC i VOX i tan sols Junts s'ha posicionat en contra. L'alcalde del municipi, Fran Morancho, ha afirmat que en els pròxims dos anys la localitat ingressarà uns 15 milions d'euros per la presència de Lotte.

  • 19:35

    9 persones afectades per l'incendi a un bloc de pisos del Baix Guinardó, una traslladada a l'hospital en estat greu 

     

    El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) atén 9 persones afectades per l'incendi en un edifici d'habitatges al Baix Guinardó (Barcelona). Una d'elles ha estat traslladada a l'hospital en estat crític. D'altra banda, un dels afectats és al CUAP i els altres sis ja han rebut l'alta.

  • 19:20

    Detenen un jove de 19 anys per la mort violenta d'un altre el 3 de març a Tarragona

     

    Els Mossos d'Esquadra detenen un jove de 19 anys com a presumpte autor de la mort violenta d'un altre home el diumenge 3 de març al barri de Campclar de Tarragona. Segons fonts pròximes a la investigació, l'autòpsia ha certificat que la mort es va produir per ferides d'arma blanca. La investigació continua oberta per esclarir si es va utilitzar una pistola en el crim, ja que diversos testimonis van sentir trets. Aquest dilluns, l'arrestat s'ha presentat voluntàriament amb el seu advocat a la comissaria dels Mossos de Campclar i després ha quedat detingut. La víctima és un individu, de 35 anys, que va caure desplomat a terra després de caminar malferit uns 50 metres per la rambla del barri tarragoní.

  • 19:00

    Pimec fa una crida al consens per aprovar els comptes de Barcelona

     

    Pimec ha fet una crida al "consens" per aprovar els diferents pressupostos de Barcelona, de la Generalitat i de l'Estat en benefici del "progrés social i econòmic". "Si una empresa no funciona sense comptes, un país tampoc", ha volgut deixar clar el president de la patronal de les pimes, Antoni Cañete. Ha posat de manifest la importància que les diferents formacions polítiques contribueixin a tirar endavant els comptes com a elements necessaris per poder "avançar en els projectes estratègics", així com per poder donar resposta als reptes econòmics i a les necessitats de les persones.

  • 18:45

    Convoquen una vaga indefinida a ambulàncies Egara a partir del 14 de març a Lleida, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

     

    La Secció Sindical de CGT a l'empresa Ivemon Ambulàncies Egara ha acordat la decisió de convocar una vaga indefinida a partir del 14 de març per a tota la plantilla del servei a Lleida, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. En un comunicat, CGT ha denunciat els "acomiadaments indiscriminats" entre els treballadors de l'empresa en aquests territoris que "posen en perill la continuïtat del servei" i n'ha exigit la seva readmissió. També denuncien una sobrecàrrega de treball per manca de personal així com la renovació dels vehicles.

  • 18:35

    Dues persones ferides lleus per l'incendi a un edifici d'habitatges al Baix Guinardó (Barcelona)

     

    Dues persones han resultat ferides lleus per l'incendi a un edifici d'habitatges al Baix Guinardó (Barcelona). És el número 391 del carrer Cartagena. Hi han treballat 9 dotacions de Bombers. El foc ja ha estat extingit.

  • 18:00

    UGT i CCOO convoquen interventors, personal d'estacions i del centre de gestió a una vaga a Rodalies el 15 de març

     

    UGT i CCOO convoquen el personal d'estacions, interventors i del centre de gestió a una vaga de 23 hores a Rodalies per al divendres 15 de març. La reunió amb l'empresa, que ha comptat amb la medicació de la Generalitat, ha finalitzat sense acord. CCOO i UGT han reclamat que es reverteixi la situació "insostenible" als centres de gestió de Rodalies i també la falta de personal en taquilles i intervenció per millorar l'atenció al client. Segons els sindicats, l'empresa "no proporciona els recursos necessaris per a garantir un servei de qualitat a Rodalies de Catalunya".

  • 17:06

    El president del Govern, Pedro Sánchez, i l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero participaran en el XV Congrés del PSC.

     

    El congrés, que se celebrarà del 15 al 17 de març en el Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona. Reunirà més de 2.000 persones, entre els més de 1.300 delegats del partit i els prop de 700 observadors i convidats. Servirà perquè l'actual primer secretari del PSC, Salvador Illa, revalidi el seu lideratge indiscutit. Sánchez s'encarregarà, juntament amb Illa, del tancament del congrés, el diumenge al migdia, mentre que Zapatero intervindrà en l'obertura del conclau.

  • 16:50

    Foment del Treball reclama un acord pels Pressupostos

     

    La patronal catalana reclama als partits que es deixin de banda línies vermelles en la negociació dels pressupostos. Foment del Treball reclama un acord que permeti mantenir la inversió pública en un any en què es preveu que el creixement de l'economia catalana sigui més moderat. Uns pressupostos que han d'ajudar a compensar amb inversió pública l'alentiment que s'espera de l'economia catalana, que després de créixer un 2,6¿% l'any passat, molt per sobre de la mitjana europea, enguany es preveu que es moderi fins a la forquilla que va de l'1,5 al dos per cent.

  • 16:22

    Mar Coll roda 'Les mares no'

     

    La directora Mar Coll torna al cinema deu anys després amb 'Les mares no'. La pel·lícula, participada per RTVE, adapta la novel·la de l'escriptora basca Katixa Agirre. La història aborda la complexitat que viuen les dones en la maternitat.

  • 16:10

    14 ferits, un d'ells crític i un de greu, per la caiguda d'un autobús en unes obres entre Cornellà i Esplugues

     

    Almenys una persona ha resultat ferida crítica, una altra està greu, sis més estan ferides de poca gravetat i d’altres sis tenen ferides lleus després que un autobús de la línia L10 hagi caigut a unes obres d’un aparcament a Cornellà de Llobregat, a la carretera d’Esplugues. A l'interior del vehicle hi viatjaven unes 25 persones i totes estan ja fora. Els Bombers estan fent tasques per controlar una fuita de gasoil al vehicle, que està estabilitzada.

  • 15:45

    El passeig marítim de Sant Antoni de Calonge, malmès pel temporal

     

    El passeig marítim de Sant Antoni de Calonge queda malmès amb el pas del temporal. Les onades s'han endut la sorra i han descalçat part del passeig. També perilla l'estabilitat de les palmeres. L'ajuntament calcula que reparar els danys costarà uns 300.000 euros i demana l'ajut del Ministeri i de la Generalitat. 

  • 15:00

    Els menors de 35 anys ja poden demanar l'ajut per al lloguer

     

    A partir d'avui, els menors de 35 anys ja poden demanar l'ajut per al lloguer de la Generalitat, a través del web Gencat. La convocatòria s'ha obert aquest matí. Una incidència informàtica ha impedit fer el tràmit durant unes hores, però ja s'ha resolt. Uns ajuts que van dels 20 als 250 euros mensuals, però només per als joves amb uns ingressos anuals inferiors als 24.300 euros.

  • 14:39

    Madrid acull l'acte institucional aquest 11M per recordar i fer un homenatge a les víctimes de l'atemptat terrorista d'Atocha que va deixar 192 morts i 1.857 ferits.

     

    20 anys de l'11M, el pitjor atemptat de la història d'Espanya
    rtve 20 anys de l'11M, el pitjor atemptat de la història d'Espanya
  • 14:30

    'Robot dreams' i 'La sociedad de la nieve' es queden sense estatueta als Oscars

     

    Ni 'Robot dreams', de Pablo Berger, ni 'La sociedad de la nieve', de Juan Antonio Bayona, han aconseguit guanyar cap estatueta als Oscars. Com estava previst, la favorita 'Oppenheimer' de Christopher Nolan ha estat la gran triomfadora. El biopic del pare de la bomba atòmica s'ha endut 7 premis, entre ells les més importants: millor pel·lícula, direcció i millor actor protagonista per Cillian Murphy. 

  • 14:16

    El govern espanyol assegura que estarà al costat de la Generalitat per modernitzar el canal d'Urgell per "fases"

     

    La secretària d'Estat d'Agricultura, Begoña Garcia, ha dit que el govern espanyol estarà al costat de la Generalitat per la modernització "en futur i per fases" del canal d'Urgell. El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, va insistir al Parlament de la necessitat de corresponsabilitat de l'executiu espanyol per la modernització d'aquest canal. Garcia ha reconegut que l'obra té un cost molt alt perquè són 70.000 hectàrees i cal un conveni per determinar qui assumeix què, tot i que de moment no hi ha data perquè es firmi.

  • 14:00

    Els agricultors celebren que la Llei del Fons Agrari pugui augmentar els recursos del camp

     

    Els agricultors celebren que la Llei del Fons Agrari pugui augmentar els recursos del camp i sol·liciten que entri en vigor durant el 2024 en la Comissió del sector agrari.

    Els agricultors celebren que la Llei del Fons Agrari pugui augmentar els recursos del camp | Ferran Cuixart
    rtve Els agricultors celebren que la Llei del Fons Agrari pugui augmentar els recursos del camp | Ferran Cuixart
  • 13:36

    Detenen un jove de 19 anys per la mort violenta d'un altre el 3 de març al barri de Campclar de Tarragona

     

    Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 19 anys com a presumpte autor de la mort violenta d'un altre el diumenge 3 de març al barri de Campclar de Tarragona. Els fets van tenir lloc a la Rambla de Ponent de la ciutat a ple dia. La víctima és un home de 35 anys, que va patir l'atac, presumptament per arma de foc, i que es va desplomar al terra després de caminar malferit uns 50 metres. Des d'aquell dia s'havien succeït mobilitzacions cada vespre al veïnat convocades per veïns i familiars de la víctima per reclamar la detenció de l'autor dels fets.

  • 13:15

    Se suspèn el ple municipal de Mont-roig del Camp per la protesta de pagesos i ecologistes

     

    Se suspèn el ple municipal de Mont-roig del Camp per la protesta de pagesos i ecologistes a les portes de l'Ajuntament. Els Mossos demanen que marxin per poder reprendre la sessió, que ha de votar la compravenda dels terrenys on s’ha d’ubicar la fàbrica de bateries Lotte Energy Materials. Els Mossos avisen que si no marxen, és un delicte de desobediència

  • 13:05

    Govern i oposició recorden l'11M i es creuen retrets per les "mentides" i la definició de "terrorisme". 

     

     

    El Govern i els diferents partits s'han sumat a aquest record a les 193 víctimes mortals i gairebé 2000 ferits de l'11M, però alhora han aprofitat l'ocasió per lançar-se retrets mutus per les "mentides" en la gestió de la informació posterior o perquè es plantegi que existeixen diferents "graus" de terrorisme quan tot és condemnable.

    El president del Govern, Pedro Sánchez, ha participat en el Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme. "Els espanyols ja teníem una experiència del terrorisme, però ningú ha d'acostumar-se a conviure amb la barbàrie", ha asseverat. I ha cridat a "recordar per dignitat. La dignitat dels quals van sobreviure, dignitat dels quals no podran deslliurar-se d'aquesta llosa, la dignitat de les persones que des d'associacions mantenen visqui la flama de la memòria".


    Respecte de l'oposició, el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha recordat a les víctimes dels atemptats i ha reafirmat la seva repulsa al terrorisme "en totes les seves formes". "El terrorisme és una infàmia que no pot caure en l'oblit. En el vintè aniversari de l'11M volem reafirmar la nostra repulsa al terrorisme en totes les seves formes", ha expressat el líder dels 'populars' en un missatge en la xarxa social X.

     
  • 13:02

    Comencen les votacions per triar els premis 'Roses de Sant Jordi' 2024.

     

    Des d'avui i fins el  24 de març ja es poden votar en línia els guardons que completen el palmarès dels 68ens Premis Sant Jordi de Cinematografia. Els oients de Ràdio 4 podran escollir la millor pel·lícula espanyola i estrangera al web de RNE Catalunya. La cerimònia d'entrega dels  Premis Sant Jordi de Cinematografia  serà el 24 d'abril. 

  • 12:51

    Detenen un home per atracar a punta de navalla diversos establiments comercials de Granollers i Canovelles

     

    Els Mossos d'Esquadra van detenir el 4 de març un home de 35 anys per atracar en cinc establiments comercials de Granollers i Canovelles. El primer atracament va ser el 17 de gener en un supermercat del carrer Sant Esteve de Granollers, a on van entrar dos individus amb cascs de motocicleta, van amenaçar amb una arma blanca el dependent i van sostreure uns 500 euros. El 26 de gener es va produir un altre atracament en un altre supermercat del carrer Sant Jaume de la mateixa ciutat amb el mateix modus operandi. Es van endur 250 euros. Els dies posteriors es van produir tres fets més similars.

  • 12:33

    Aquesta primavera serà més "complicada" pels al·lèrgics perquè la sequera augmenta la pol·linització

     

    La primavera tornarà a ser "complicada" pels al·lèrgics, segons les previsions de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya. Tot i que amb la sequera es podria pensar que els nivells de pol·len caurien, la realitat és justament la contrària. La coordinadora de la XAC, Jordina Belmonte, explica que les plantes estan fent unes "explosions florals" molt importants i la quantitat de pol·len que es recullen als diferents captadors que hi ha repartits arreu del país superen ja les mitjanes històriques registrades des de 1994. 

  • 12:25

    Pagesos i ecologistes traslladen la protesta al ple municipal de Mont-roig del Camp

     

    Després del tall de l’AP-7 a Cambrils, que han protagonitzat durant 24 hores, pagesos i grups ecologistes contraris al Hard Rock traslladen ara la protesta al Ple municipal de Mont-roig del Camp, que ha d’aprovar avui a les 12:30 h la compravenda dels terrenys on s’ha d’ubicar la fàbrica de bateries Lotte Energy Materials.

  • 12:20

    Les entitats naturalistes de Girona consideren un error omplir piscines amb aigua dessalada

     

    Les entitats naturalistes de les comarques de Girona consideren un error omplir piscines amb aigua dessalada per garantir la temporada turística. També critiquen que la patronal gironina reclami la interconnexió de xarxes per poder tenir aigua de l'Ebre.

    Les entitats naturalistes gironines consideren un error omplir piscines amb aigua dessalada | Joan Sisquella
    rtve Les entitats naturalistes gironines consideren un error omplir piscines amb aigua dessalada | Joan Sisquella
  • 12:12

    El temporal s'emporta part del passeig de Fenals de Lloret i l'alcalde reclama una actuació "urgent"

     

    El temporal s'ha emportat part del passeig marítim de la platja de Fenals de Lloret de Mar (Selva) i hi ha deixat un esvoranc d'uns 90 metres. L'alcalde, Adrià Lamelas, reclama a la Generalitat una actuació "urgent" perquè el passeig pugui reobrir-se de cara a l'estiu. Lamelas recorda que el projecte per estabilitzar el talús i refer el passeig de Fenals fa temps que s'arrossega, demana accelerar-lo i admet que els estralls del temporal faran "impossible" obrir la zona per Setmana Santa.

  • 12:00

    Baixa la pressió d'aigua de l'aixeta a tres municipis catalans

     

    Una mesura que es posa en marxa per combatre la forta situació de sequera. Els municipis són: Begues, Corbera de Llobregat i Sant Just Desvern. Aquests municipis superen el llindar diari de consum d'aigua, que són 200 litres per habitant i dia. La restricció ja s'aplicava a Sant Vicenç dels Horts. A Cervelló, l'ajuntament va baixar pressió a l'octubre i ja no pot baixar-la més. I Tiana ho farà el 17 de març

  • 11:54

    Barcelona arriba als 1.000 punts de càrrega de vehicles elèctrics

     


    L'objectiu de l'ajuntament és duplicar-ne el nombre de punts i triplicar la potència de les instal·lacions ubicades a la xarxa d'aparcaments BSM i al carrer. D'aquesta manera, Barcelona es converteix en la primera ciutat a l'Estat amb més llocs de recàrrega i la cinquena a Europa. 

  • 11:30

    PRESSUPOSTOS | Els comuns descarten l'abstenció

     

    El portaveu dels comuns, Joan Mena, ha tornat a supeditar l'aprovació dels Pressupostos al compromís per part del Govern de no tramitar el projecte urbanístic que ha de permetre que el projecte del Hard Rock tiri endavant. Mena ha deixat clar que l'abstenció de cara a la votació de dimecres no és una opció. També ha advertit a ERC que "no entenem que un país que apel·la a la sobirania de Catalunya vulgui que els comptes catalans es decideixin a Madrid". "Yolanda Díaz té clar quin és el seu espai i la decisió es prendrà a Catalunya", ha afegit. 

  • 11:07

    PRESSUPOSTOS | Nova reunió del Govern amb els comuns

     

    Una delegació dels comuns es reuneix des de les 9 de matí al Palau de la Generalitat amb el Govern. Els comuns insisteixen a demanar aturar el projectes urbanístic del Hard Rock. Des de la Generalitat creuen que la via per convèncer el partit d'Albiach és canviar algunes partides per incloure les seves propostes. Manquen només 48 hores per la votació de les esmenes. En tot cas els comuns podrien decidir retirar-la el mateix dimecres al matí. 

  • 10:59

    PRESSUPOSTOS | Junts també presenta l'esmena a la totalitat 

     

    Junts per Catalunya també ha registrat aquest dilluns, abans de finalitzar el termini, una esmena a la totalitat al projecte de pressupostos de la Generalitat. La setmana passada ja van fer el mateix amb la llei d'acompanyament. Junts i el Govern han mantingut diverses trobades per parlar dels comptes, l'última dijous passat, però el principal obstacle ha estat la bonificació del 99% de l'impost de successions que planteja el partit de Laura Borràs i Jordi Turull. 

  • 10:35

    Sis municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona rebaixen la pressió de l'aigua que arriba a casa

     

    Això afecta prop de 87.000 persones. És una mesura per combatre la forta situació de sequera, alhora avisarà aquells consumidors que passin del topall de 200 litres per habitant i dia. Es rebaixa la pressió a Begues, Sant Vicenç dels Horts, Tiana, Cervelló, Sant Just Desvern i Corbera de Llobregat, per consum excessiu d'aigua. 

    7 municipis de l'AMB rebaixen la pressió de l'aigua que arriba a casa
    rtve 7 municipis de l'AMB rebaixen la pressió de l'aigua que arriba a casa
  • 10:24

    Els Mossos d’Esquadra detenen tres homes i desmantellen una plantació de marihuana en una casa a Gelida

     

     Els agents van detenir una persona que cuidava la plantació i van intervenir 483 plantes de marihuana en el moment de l’entrada i registre del domicili. Els inquilins havien llogat la casa a una altra persona utilitzant documentació falsa. La investigació es va iniciar a finals del mes de novembre de l’any 2023, quan els agents van rebre informació sobre una possible plantació de marihuana en una casa a la Urbanització Safari, de Gelida. 

  • 10:10

    La creació d'empreses puja un 13,33% al gener a Catalunya
     

     

    La creació de noves empreses a Catalunya va pujar un 13,33% al gener en taxa interanual amb un total 2.117 societats mercantils constituïdes, en un mes en què les empreses dissoltes van ser 343, un 25,64% més, segons les dades difoses aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística . Es tracta del segon millor dada de constitució d'empreses en un mes de gener a la regió de la sèrie històrica.

     

  • 9:53

    Salvador lla rememora el 11M: "La nostra memòria està amb totes les víctimes i les seves famílies"
     

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha rememorat els atemptats gihadistes del 11M, que aquest dilluns fa 20 anys que es van dur a terme a Madrid: "Avui i sempre, la nostra memòria està amb totes les víctimes i les seves famílies". També ha recordat que es tracta de "el major atemptat terrorista que ha sofert Espanya" i pel qual la societat mostra una gran solidaritat.

  • 9:35

    La dotzena de tractors ja han deixat l'AP-7

     

    Els pagesos i manifestants han donat per finalitzat el tall de l'AP-7 a Cambrils fa una hora. D'aquesta manera, es reobre la circulació de la via en sentit sud i està previst fer-ho aviat en sentit nord.  Els manifestants han passat d'ocupar els dos sentits a tallar només la via en sentit nord cap a les 8.30 hores.

     El tall va començar aquest diumenge, amb una nova jornada de protesta, però que en aquesta ocasió per mostrar el seu rebuig a macroprojectes al territori com el Hard Rock o la fàbrica de bateries de Lotte.

  • 9:30

    7 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona rebaixen la pressió de l'aigua que arriba a casa. 

     

     

    Això afecta prop de 87.000 persones. És una mesura per combatre la forta situació de sequera, alhora avisarà aquells consumidors que passin del topall de 200 litres per habitant i dia.

    7 municipis de l'AMB rebaixen la pressió de l'aigua que arriba a casa
    rtve 7 municipis de l'AMB rebaixen la pressió de l'aigua que arriba a casa
  • 9:25

    L'exjutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón defensa que la llei d'amnistia és plenament constitucional. 

     

  • 9:10

    Garzón retreu a Aznar que no hagi admès errors de l'11-M: "No està tot explicat".

     

     

    L'exjutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, retreu a Aznar que encara no ha admès que es van cometre errors arran de l'11M: "Encara no està tot explica i no està tot reconegut". En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, assegura que "des del primer moment" va tenir la impressió que darrere l'11M hi havia el terrorisme jihadista i que a primera hora de la tarda "no hi havia cap dubte" sobre l'autoria de l'atemptat.

  • 8:30

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dilluns 11 de març d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras.

  • 8:25

    El cinema català marxa de Hollywood sense Oscar

     

    Ni "La Sociedad de la Nieve" ni Robot Dreams s'han pogut endur una estatueta en una gala dominada per Oppenheimer. : La pel·lícula de Christopher Nolan s'ha imposat en 7 categories, entre elles millor pel·lícula, millor direcció i millor actor protagonista per Cillian Murphy. L'ha seguit de ben a prop "Pobres criaturas" que ha guanyat 4 premis entre ells el de millor actriu per Emma Stone. Tot plegat en una gala de menys de tres hores i mitja que també ha tingut referències a la Guerra d'Ucraïna quan '20 días en Mariúpol' s'ha emportat l'Oscar a millor documental.

  • 8:15

    Setmana clau per desencallar els pressupostos de la Generalitat

     

    El president Aragonès avisa als Comuns que si no donen suport als comptes es generarà un context més difícil per tirar endavant els números de l'Estat. Els comuns que se citen a la Generalitat aquest matí amb l'equip negociador del govern,  afirmen que és inaudit barrejar carpetes mentre afegeixen pressió a la negociació, recordant que queden pocs dies per la votació de les esmenes a la totalitat. Albiach ha recriminat a Esquerra que s'hagi plantejat pressionar per al 'sí' dels comuns a través de Madrid. 

  • 8:10

    Els equips reprenen aquest matí les tasques de recerca de l’home desaparegut al litoral barceloní. 

     

     

    Els equips d'emergències tenen previst reprendre aquest matí les tasques de recerca de l'home que va desaparèixer al litoral barceloní aquest dissabte. La recerca va ser suspesa ahir a la tarda arran de l'empitjorament de l'estat de la mar. Els cossos de seguretat i els equips d'emergències han ampliat el radi  mar endins. La Guàrdia Civil ha informat que l'últim cop que es va veure l'home estava enfilat a una boia a la platja de Llevant. De moment, no hi ha constància de cap denúncia de desaparició.

     
  • 8:05

    Pagesos i manifestants mantenen el tall de l'AP-7 a Cambrils

     

    A les 9 del matí s'aixecarà el tall que mantenen des d'ahir manifestants i pagesos a l'AP-7 a Cambrils. Protesten contra els macroprojectes plantejats al Camp de Tarragona, com el Hard Rock i la fàbrica de Lotte Energy Materials. Després de tota una jornada de manifestació, els assistents han acordat mantenir el tall de circulació. Aquest dilluns es concentraran davant l'Ajuntament de Mont-roig del Camp on el ple municipal votarà l'aprovació de la venda de terrenys per poder instal·lar el complex industrial de la fàbrica de bateries elèctriques.