Enlaces accesibilidad

Arrenca el Saló de l'Ensenyament amb una clara aposta per la Formació Professional

Per
Augmenta un 10% l'oferta d'FP al Saló de l'Esenyament, i representarà un 38% dels expositors
Augmenta un 10% l'oferta d'FP al Saló de l'Esenyament, i representarà un 38% dels expositors RTVE

El Saló de l'Ensenyament dona un any més el tret de sortida per guiar el futur d'aquells que encara no tenen clar, o sí, què volen fer. Enguany, l'oferta augmenta, sobretot pel que fa als cicles de Formació Professional, que s'incrementa un 10% respecte a l’any passat.

Creixen sectors amb molta demanda, com la sanitat o la publicitat, però també la ciberseguretat o la mecànica. En la 33a edició del certamen, el Departament d'Educació espera superar els 100.000 assistents de l'any passat.

Obre portes el Saló de l'Ensenyament a la Fira de Montjuïc

Enguany, amplia a 170 les activitats d’orientació i inclou més iniciatives de suport a les famílies que acompanyen els joves en la seva decisió. La fira té lloc des d'aquest dimecres i fins al 17 de març al recinte de Montjuïc de Barcelona.

Clara aposta per l'FP

El Saló de l’Ensenyament d'enguany té més oferta que mai de Formació Professional. La directora del saló, Laura Pararols, explica que aquesta edició hi ha més oferta d'aquests estudis perquè la demanda "ha crescut molt" i el que es pretén és que "estiguin més representats" al saló.

Un dels motius pels quals augmenta la demanda d'FP és perquè els alumnes "cada cop més veuen que és una necessitat" perquè les empreses demanen tenir aquests estudis. A més, la directora assenyala que és una "opció més ràpida al món laboral" perquè són estudis més curts que un grau universitari.

D'altra banda, la directora explica que també ha crescut l'oferta d'universitats i que compta amb les 12 universitats catalanes públiques i privades. "Alhora, també tenim oferta d'estudis a nivell internacional i nacional", ha dit Pararols.

No sé què estudiar... què faig?

L'orientació individualitzada és un dels serveis més demandants del saló d'enguany. Tant des d'Educació com des de la mateixa Fira s'ofereix un servei personalitzat per ajudar els joves en la tria dels seus estudis. La psicopedagoga D'EP Institut Gemma Latorre ha explicat que "hi ha molta necessitat d'orientació" davant la gran oferta existent.

Segons l'organització, hi ha estudis que apunten que 7 de cada 10 joves catalans no saben què faran quan acabin la secundària. L'orientadora Montserrat Oliveras, cofundadora del D'EP Institut, assenyala que "cal conèixer-se bé per poder triar".

Per tant, cal saber amb què som bons, què ens interessa i quina és la nostra personalitat, i "això vol dir reflexió". Un cop "sé com soc", arriba l'hora d'explorar bé la formació i conèixer bé els estudis. Per últim, és "imprescindible" conéixer el mercat de treball, explica l'orientadora.