Enlaces accesibilidad

5 sèries documentals sobre la naturalesa, gratis i en català a RTVE Play Catalunya

  • Troba en el catàleg de RTVE Play Catalunya documentals gratuïts i en català sobre la natura!
  • 'Lleons contra hienes', 'Oceans èpics', 'Blau endins', 'De l'alba al crepuscle' i 'Gladiadors' són algunes de les sèries que hi pots trobar

Per

Grans Documentals - Caçadors mediterranis

Si t'agraden els documentals sobre animals i natura, a RTVE Play Catalunya trobaràs les millors col·leccions doblades en català i gratuïtes!

1. Lleons contra hienes

Pocs animals són tan incompresos pel públic com els lleons i les hienes. Tots estem familiaritzats amb el clixé dels lleons com els nobles reis de la sabana davant de la reputació de les hienes de ser carronyaires covards i tortuosos. La sèrie de dues parts 'Lleons contra hienes' corregeix aquesta imatge esbiaixada i permet una altra visió d'aquests antics oponents, on la realitat sovint es mostra completament oposada als prejudicis que sovint tenen els espectadors.

2. Oceans èpics

Els nostres oceans són un lloc vast i meravellós, però ignorem en gran manera els desafiaments moderns que s'amaguen sota les onades. L'escalfament global i la contaminació estan conspirant per desequilibrar la natura, posant les espècies en perill com mai. Aquesta sèrie celebra la bellesa perdurable dels nostres oceans èpics en tres ambients marins diferents, però també destaca els desafiaments que enfronten les espècies mentre lluiten per sobreviure en un món canviant.

3. Blau endins

Viatge per un dels llocs més bells de la terra, el triangle de corall, un paradís d'esculls considerat com l'àrea de més biodiversitat marina mundial que ocupa una àrea de 6 milions de quilòmetres quadrats i s'estén entre 18.000 illes, a una zona on convergeixen els mars del sud-est d'Àsia i d'Oceania. El triangle de corall allotja i cuida més de 2000 espècies de peixos i fauna de tota classe. Allà hi viu el 75% de tot el corall del nostre planeta la missió del qual és bombar contínuament oxigen als oceans, generant vida.

4. De l'alba al crepuscle

'De l'alba al crepuscle' celebra els ritmes diaris de la vida a diferents llocs del món. Des del matí fins al vespre, des dels boscos tropicals d'Àsia fins a les àrides praderies de l'interior d'Austràlia, descobreix una miríada de criatures úniques i exòtiques que lluiten per sobreviure durant el dia. Els episodis cobreixen 6 llocs diversos i extraordinaris: Amèrica, Àsia, Índia i Sri Lanka, Austràlia, Nova Zelanda i les illes subantàrtiques i el Pacífic tropical.

5. Gladiadors

A tot el planeta hi ha animals nascuts per lluitar i destinats a enfrontar-se al seu enemic. Armats amb armament, astúcia i tàctiques, aquests gladiadors estan preparats per a la batalla. Alguns lluiten pel territori, d'altres per accedir al menjar o a una parella; però tots lluiten pel mateix premi final: la supervivència.