Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Xavi Martínez (UGT): "No parlem de condicions laborals, volem parlar de seguretat"

Per
Cafè d'idees - UGT: "No parlem de condicions laborals, volem parlar de seguretat"

El portaveu d’UGT presons, Xavi Martínez, adverteix que el torn de matí a les presons no està garantit:  "Esperem que no es reprodueixi el que va passar divendres a Quatre Camins". Xavi Martínez reclama canviar l'estructura interna del sistema penitenciari i afegeix que des del 2016 hi ha un increment d'agressions greus d'un 400%: "Van vetar una eina importantíssima, els aerosols d'acció adequada. Els contempla de la llei, situacions puntualíssimes que ens trobem diàriament".

El portaveu d'UGT a presons diu que a banda de l'ús d'esprais també reclamen més personal de presons i passar a ser agents de l'autoritat. Martínez es pregunta per què el pres que va matar la cuinera del centre i després es va suïcidar, estava a la cuina, que és un destí de molta confiança: "Has de complir uns perfils i aquest intern no les complia. Estava a un lloc amb ganivets i dones. Qui és el responsable? Ningú ha dimitit".

Reclamen el cessament d'Amand Calderó

Xavi Martínez diu que ara és el moment de canviar el sistema i que entri "sàvia nova": "Fer un bon canvi de l'estructura. És competència de la consellera i la seva inacció vol dir que no vol". El portaveu d'UGT explica que no aniran a cap reunió amb la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, fins que no hi hagi el cessament del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó: "No anirem, és una provocació que ens convoquin quan hem dit que la condició és el cessament del secretari de mesures penals".

"Els funcionaris ens enfrontem a la mort cada dia. Apel·lem a la responsabilitat que no faci créixer un conflicte"

En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, Martínez explica que no estan reclamant millors condicions laborals o retributives, sinó més seguretat: "Hi ha un número bastant nombrós d'interns que no volen rehabilitar-se ni reinserir-se".

"Volem asseure sota unes premisses"

El representant sindical considera que "és una autèntica provocació" que els ofereixin reunir-se amb la consellera de Justícia sense haver assumit responsabilitats: "Sembla que volen enviar un missatge de què no volem dialogar. Volem asseure sota unes premisses". Xavi Martínez atribueix l'augment d'agressions a les presons a l'entrada a Justícia del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó: "La realitat i els números canten".