Enlaces accesibilidad
Actualitat

Resum de notícies a Catalunya del 20 de març de 2024 | La reunió del Govern amb els sindicats de presons acaba sense acord

  • L'Audiència de Barcelona deixa en llibertat Dani Alves amb una fiança d'un milió d'euros
  • Aragonès defensa un finançament singular a Madrid advertint a Sánchez que els acords s'han de complir
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Els funcionaris de presons es manifesten a Barcelona
Els funcionaris de presons es manifesten a Barcelona RTVE Catalunya

L'actualitat d'aquest dimecres passa per la decisió de l'Audiència de Barcelona de deixar en llibertat l'exfutbolista del Barça, Dani Alves, si paga un milió d'euros de fiança. A més, li retira els passaports brasiler i espanyol per evitar-ne la fugida.

Altres temes destacats de la jornada són la represa de les protestes dels treballadors de presons, que s'han manifestat a la plaça Sant Jaume, la defensa del finançament singular del president de la Generalitat a Madrid, la previsió que la Sagrada Família pugui finalitzar-se en 10 anys i les bones perspectives de les agències de viatges de cara a la Setmana Santa.

Notícies a Catalunya del 20 de març de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 19:32

    Una cinquantena de persones es concentren Barcelona per denunciar "vulneració de drets" dels presos

     

    Una cinquantena de persones es manifesten a hores d'ara a la plaça Sant Jaume de Barcelona, convocats per l'Associació de Familiars de Presos, per denunciar que les mobilitzacions i bloquejos dels treballadors penitenciaris als centres estan provocant greus conseqüències pels interns. Denuncien que s'estan cancel·lant judicis, visites mèdiques o que no els poden enviar roba.

    Una quinzena d'entitats tenen previst presentar una denúncia davant la fiscalia del TSJC per coaccions i vulneració de drets fonamentals. I demanen al Departament de Justícia que sancioni els funcionaris que estiguin desatenent la seva feina.

  • 19:23

    El Govern portarà l'Estat als tribunals si no combina els índexs del preu de lloguer català i espanyol

     

    El Govern enviarà un requeriment a l'Estat per reclamar que en l'aplicació de l'índex del preu del lloguer es combini el català i l'espanyol i no s'utilitzi només aquest darrer, que inclou un barem amb un índex mínim i un de màxim. Fonts de la Generalitat han avisat que aquest és el pas previ a la presentació d'un contenciós administratiu si el Ministeri de l'Habitatge no dona resposta en el termini d'un mes i un dia des de la presentació del requeriment.

  • 19:11

    L’advocada de la víctima d’Alves diu que la llibertat sota fiança evidencia que hi ha una “justícia per a rics”

     

    L’advocada de la jove violada per l’exfutbolista Dani Alves ha assegurat que la posada en llibertat del jugador a canvi d’una fiança d’un milió d’euros suposa un precedent “perillós”, perquè pot fer pensar a la ciutadania que hi ha una “justícia per a rics” i una per a la resta.

  • 18:40

    El Ministeri de Sanitat es compromet a posar fi a les guàrdies mèdiques de 24 hores i començar amb un model de màxim 17

     

    La ministra de Sanitat, Mónica García, planteja establir jornades de 17 hores per acabar amb les guàrdies mèdiques de 24 hores, que ha titllat d’“aberració” i “anacronisme”. “Estem plenament compromesos amb aquesta mesura tot i que sabem que és complexa i que requereix una reestructuració del sistema nacional de salut”, ha indicat García. Fa unes setmanes la ministra ja va anunciar la intenció d'eliminar-les, reivindicació de molts professionals.

  • 18:05

    Delegats sindicals es tanquen a Educació i demanen "negociacions reals" per millorar les condicions dels treballadors

     

    Tres delegats de la UGT i dos d'USTEC s'han tancat aquesta tarda al Departament d'Educació i anuncien la intenció de passar-hi la nit mentre demanen "negociacions reals" per millorar les condicions laborals dels treballadors, tant dels docents laborals com del personal PAS i PAE. Els representants de la plantilla han pres aquesta decisió després d'una nova mesa tècnica amb els responsables de la conselleria on aportacions dels sindicats "no han tingut el suport" de la contrapart, segons indica UGT en un comunicat.

  • 17:15

    Dani Alves no aconsegueix reunir el milió d'euros per poder sortir de la presó aquest mateix dimecres

     

    L'exjugador del Barcelona Dani Alves no podrà sortir aquest dimecres de presó en no poder reunir ara com ara el milió d'euros que l'Audiència de Barcelona li ha imposat com a fiança. Segons han informat a RTVE fonts pròximes al cas, l'advocada d'Alves s'ha reunit la tarda d'aquest dimecres a la presó de Brians 2 amb el futbolista per a comunicar-li que encara no ha pogut reunir el milió d'euros, per la qual cosa haurà de romandre a la presó almenys fins a aquest dijous.

  • 16:54

    El sector del cava reconeix la preocupació per una caiguda de la producció a curt termini per la sequera.

     

    La DO Cava ha tancat el 2023 amb 251,8 milions d’ampolles venudes, un 1,1% més que l’any anterior. És una xifra rècord, en un exercici en què s’han expedit 253,8 milions d’ampolles. La distribució a Espanya va créixer un 4% mentre que les exportacions van caure un 0,25%.  

     

    Pel que fa als efectes de la sequera, la DO Cava mostra la seva “preocupació” després que la collita hagi minvat prop d’un 40% a Catalunya els últims dos anys. Augura una caiguda de la producció d’ampolles a curt termini, mentre treballa mesures per compensar la falta de raïm.

  • 16:35

    Més de 4 milions i mig de persones visiten la Sagrada Família en 2023

     

    Més de 4 milions i mig de persones van visitar l'any passat la Sagrada Família. Precisament, els llocs més buscats pels turistes que visiten Barcelona, després del Parc Güell. El balanç que ha fet avui el Temple indica uns ingressos de 127 milions d'euros. Unes xifres que s'apropen als nivells de prepandèmia.

  • 16:13

    Les últimes innovacions de la Fira Alimentaria i Hostelco

     

    Tecnologia i aliments van de la mà aquests dies a la Fira Alimentaria i Hostelco. Les empreses hi presenten les últimes novetats. Per exemple, l'hostaleria té a l'abast robots cada cop més innovadors, com una plataforma que transporta maletes i un aspirador capaç de netejar 1.000 metres quadrats l'hora.

  • 16:00

    Desarticulen a Manlleu un grup criminal especialitzat en estafes en línia a clients d'entitats bancàries

     

    Els Mossos d'Esquadra, l'Ertzaintza del País Basc, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han desplegat aquest dimecres a la matinada un dispositiu conjunt contra un grup assentat a Osona investigat per més de mil estafes bancàries arreu de l'Estat. Segons han informat els mossos, el balanç final dels detinguts és de divuit persones. Els agents han fet registres a vuit domicilis de Manlleu i un a Roda de Ter. Se'ls acusa d'estafa tecnològica, blanqueig de capitals i organització criminal. La investigació, segons fonts policials, va arrencar l'octubre de 2023 arran de diverses denúncies d'estafa per internet arreu de l'Estat i encara continua oberta.

  • 15:38

    La formiga boja s'estén a Barcelona

     

    S'està estenent per Barcelona i els experts no descarten trobar-les a altres punts de Catalunya. És la formiga boja, una espècie exòtica invasora que ja fa dos anys va ser erradicada.

  • 15:30

    Demanaran arxivar la causa pel llançament de conills vius en una protesta pagesa a Lleida el març de 2023

     

    Una cinquantena de pagesos s'han concentrat als jutjats de Lleida per donar suport als quatre representants d'organitzacions agràries que han declarat per un presumpte maltractament animal. Entitats animalistes els van denunciar per la manera com van fer entrar conills a les oficines del Departament d'Agricultura durant la protesta que van fer el març de l'any passat. Els pagesos diuen que no van maltractar cap conill i demanen arxivar la causa.

  • 14:27

    Dani Alves podrà sortir de la presó pagant 1 milió d'euros de fiança. 

     

     

    L'audiència de Barcelona ha estimat el seu recurs i ha acordat que pugui quedar en llibertat provisional a l'espera de la sentència ferma. D'aquesta manera el tribunal accedeix així a la petició de la defensa que va sol·licitar aquest mesura mentre es resolen els recursos. Se li retiraran els passaports, haurà de comparèixer setmanalment davant la justícia i tindrà prohibit apropar-se a la víctima menys d'1 km. 

    Dani Alves podrà sortir de la presó pagant 1 milió d'euros de fiança
    rtve Dani Alves podrà sortir de la presó pagant 1 milió d'euros de fiança
  • 14:23

    Albiach fa oficial la seva candidatura per liderar els comuns el 12-M i estén la mà a Podem per concórrer plegats

     

    La coordinadora dels comuns ha advertit: "Nosaltres tenim clar que l'adversari és a l'altre cantó de la pancarta, nosaltres hi estem oberts", amb relació a sumar força amb Podem. D'altra banda, ha celebrat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, presenti una proposta de finançament singular per a Catalunya, però li retreu que és electoralista, que arriba tard i que hauria d'haver sorgit del consens de partits.

  • 14:19

    Els préstecs hipotecaris per a la compra d'habitatge a Catalunya baixen un 2,4% al gener
     

     

    Segons les dades proporcionades per l'Observatori Notarial de Catalunya, es van autoritzar 3.512 préstecs hipotecaris per a la compra d'habitatges, amb un import mitjà de 164.687 euros. La quantitat també ha baixat un 0,4% respecte al mateix mes de l'any anterior. En canvi, la compravenda d'habitatges ha crescut un 3,4% interanual, per sota de la mitjana nacional (+7,3%).
    El preu mig del metre quadrat ha estat de 2.145 euros, un 4,8% més i a 439 euros més que la mitjana estatal.

     

     

  • 14:06

    Els funcionaris de presons es reuneixen per primer cop amb la Generalitat

     

    Els sis sindicats de presons s'han reunit en una trobada que no estava prevista amb la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà. No ha sortit cap acord ni cap inici de negociació. I és que la línia vermella dels sindicats continua sent la mateixa: dimissions o cessaments dels responsables de presons.

  • 14:00

    TriasxBCN titlla de "sainet" els retrets entre el PSC i BComú

     

    Trias per Barcelona titlla de "sainet" els retrets entre PSC i BComú pel pressupost municipal. El portaveu de TriasxBCN, Jordi Martí, s'ha queixat de la "inestabilitat" i l'impacte que té en la ciutat. Martí ha recordat que el seu grup ho ha "intentat tot" però un cop constatat que el pressupost presentat és "el propi d'un govern Colau sense Colau" han decidit ser "alternativa". "Ens erigim en gairebé l'única alternativa seriosa i rigorosa a l'alcalde Collboni", ha afirmat. Com ja van anunciar fa dies, TriasxBCN votarà en contra dels comptes.

  • 13:41

    Albiach manté que els comuns negociaran els pressupostos de Barcelona amb el PSC "fins a l'últim minut"

     

    La coordinadora dels comuns, Jéssica Albiach, assegura que la formació negociarà els pressupostos de Barcelona amb el PSC "fins a l'últim minut". En un acte a Montcada i Reixac, Albiach ha recordat que la formació vol arribar a una entesa amb el govern de Jaume Collboni, però li retreu que després de deu mesos de les eleccions municipals segueix amb una minoria de 10 regidors al ple municipal: "Els ciutadans volen un govern estable i progressista", ha remarcat, remetent-se als resultats dels comicis de maig de 2023. 

  • 13:29

    Jordi Valls culpa Colau de la manca d'acord per aprovar el pressupost

     

    El tinent d'Economia de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls, ha culpat Ada Colau de la manca d'acord per aprovar el pressupost municipal, que s'ha de votar aquest divendres. L'endemà que les bases de BComú hagin decidit votar en contra del pressupost si no hi ha un acord de govern abans de divendres, Valls ha assegurat que "l'únic argument" dels comuns per rebutjar els comptes és l'entrada al govern. En aquest sentit, ha assenyalat que el pressupost acordat entre PSC i ERC recull el 90% de les peticions que van fer els comuns i ha dit també que el grup de Colau no ha presentat cap esmena.

  • 13:19

    Acaba sense acord la reunió entre Generalitat i sindicats de treballadors de presons

     

    Els sis sindicats dels treballadors penitenciaris de Catalunya han sortit de la reunió que han mantingut amb la vicepresidenta de la Generalitat, Laura Vilagrà, sense cap acord per resoldre la crisi que s'està vivint arran de la mort d'una cuinera assassinada a Mas d'Enric per un pres.

    Per part de la Generalitat mantenen que s'han d’investigar les circumstàncies de l'incident fatal i no descarten dimissions a la llarga, però de moment no.

    Els treballadors asseguren que demà a les 8 hores aniran a manifestar-se davant del Parlament on hi serà la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i volen fer sentir la seva veu: "No hem negociat res, seguim concentracions", diuen els sindicats. 

  • 13:07

    Lleida Rural adopta mesures per a l'estalvi d'aigua a les cases rurals

     

    La Federació de cases rurals de Lleida, Lleida Rural, ha anunciat la implementació d'un conjunt de mesures per a l'estalvi d'aigua a tots els seus allotjaments, per tal de donar resposta a la situació crítica de sequera que afronta Catalunya. Mario Mata, president de la Federació, ha explicat que han desenvolupat un protocol d'estalvi d'aigua per a totes les instal·lacions. Aquest protocol inclou una sèrie de mesures pràctiques que abasten tant l'ús domèstic com el turístic de l'aigua. 

  • 12:38

    Vilagrà rep els sis sindicats de presons a la Generalitat

     

    Fonts de vicepresidència han explicat que els representants sindicals han entrat a la reunió cap a les 12.15 hores. Des que van iniciar les protestes dijous de la setmana passada, els sindicats han rebutjat reunir-se amb la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, i n'han reclamat la dimissió i la del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó.

  • 12:31

    La situació econòmica i la sequera no frenen les ganes de viatjar per Setmana Santa

     

    L'augment generalitzat de preus i l'encariment dels paquets turístics no perjudicaran les ganes de viatjar aquesta Setmana Santa. Així ho assegura un estudi de l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades, que ha enquestat 400 agències de viatges. De fet, més de la meitat dels associats preveuen un volum de vendes d'un 5-10% més respecte a l'any passat.

  • 12:15

    Les persones no religioses són majoria per primer cop a Catalunya, el 51,3% segons un informe

     

    Les persones atees, agnòstiques o no-creients són majoria per primer cop a Catalunya. En concret, ho és el 51,3% de la població catalana, segons un informe de la Fundació Ferrer i Guàrdia sobre la laïcitat elaborat a partir de dades obtingudes de diverses fonts, com ara baròmetres del CIS. El País Basc és l'altra comunitat de l'Estat on també és majoria (51%). A tot l'Estat, el percentatge de persones no religioses és el 41,5% i se supera per primer cop el llindar del 40%. Es tracta de la xifra més alta de la sèrie històrica. 

  • 12:00

    La Sagrada Família podria acabar-se d’aquí a 10 anys

     

    El president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, ha assegurat aquest dimecres que "tenen el desig" d'acabar la construcció vertical del temple d'aquí a 10 anys, el 2034. En una roda de premsa de presentació de la memòria de 2023, han evitat comprometre's amb un termini exacte per la finalització de la construcció perquè depèn de factors externs com els permisos municipals, les possibilitats econòmiques o els materials. Camps sí que ha garantit que el 2025 culminarà la construcció de la Torre de Jesús de 132 metres, la Capella de l'Assumpta i el Claustre. De fet, aquest 2024 els treballs se centren en unir la Sacrista actual amb la Capella de l'Assumpta que s'està realitzant.

  • 11:45

    L'Audiència de Barcelona deixa en llibertat a Alves sota fiança d'un milió d'euros

     

    L'Audiència de Barcelona ha acordat deixar en llibertat provisional a l'exjugador del FC Barcelona Dani Alves, sota fiança d'un milió d'euros, mentre es resolen els recursos contra la sentència que li va condemnar a quatre anys i mig de presó per violar a una jove en una discoteca de Barcelona.

    En la sentència compta amb el vot particular d'un magistrat partidari de mantenir al futbolista a la presó. Alves podrà sortir de presó si paga la fiança imposada, amb l'obligació de no sortir del país, lliurar els seus dos passaports i comparèixer setmanalment davant el tribunal.

  • 11:40

    El Banc de Sang insta la ciutadania a fer donacions abans de marxar de vacances

     

    El Banc de Sang i teixits posa en marxa la campanya "Abans de Setmana Santa, fes viatjar la teva sang", per demanar als ciutadans que facin donacions de sang abans de marxar de vacances. L'objectiu és el d'augmentar les donacions que, en èpoques festives, acostumen a disminuir, tot i les necessitats dels hospitals.

  • 11:18

    El Govern destina 23 milions d'euros a ajuts de fins a 500.000 euros a inversions industrials, el doble que l'any passat

     

     

    Els ajuts van dirigits a noves plantes productives, d'ampliacions de fàbriques o per millorar els processos productius. El total es duplica amb relació a l'any passat, quan va ser de 10 milions, segons ha destacat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en una roda de premsa aquest dimecres. Els projectes han d'invertir com a mínim 100.000 euros en el cas de les pimes o d'un milió si són empreses grans. Com a novetat, s'afegeix com a criteri de valoració la reducció d'un 15% del consum d'aigua de la planta productiva.

  • 10:58

    Vuit presos aïllats i quatre funcionaris demanen atenció mèdica després d'una baralla en Ponent

     

    Un dels treballadors està de baixa laboral amb lesions lleus. Fonts de la Conselleria de Justícia, Drets i Memòria han informat que l'incident va ser a les 8.30 hores en el mòdul 3 de la presó, on va haver-hi "una baralla entre diferents interns, que va finalitzar gràcies a la ràpida intervenció dels funcionaris". En revisar les càmeres de seguretat per a investigar l'incident, "es va detectar que havia participat un intern que no havia estat identificat en el moment", i funcionaris van anar a buscar-lo per a portar-lo a aïllament, en el Departament Especial de Règim Tancat (Dert).

  • 10:49

    Mor l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, condemnat per desviar fons del Palau de la Música

     

    Òsacar va ser condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó pel Tribunal Suprem pel cas de desviament de fons del Palau de la Música. Estava pendent de judici pel cas 3%, que l'Audiència Nacional va decidir reobrir el passat octubre.

  • 10:46

    La inversió estrangera a Catalunya creix gairebé un 18% anual el 2023

     

    Catalunya va atraure 4.643,9 milions d'euros en inversions estrangeres durant el 2023, segons les dades publicades aquest dimecres pel Ministeri d'Economia, Comerç i Empresa. Representa la quarta xifra més elevada de la sèrie històrica i la més elevada des del 2016. La captació de capital remunta en l'últim trimestre de l'any i es dispara fins als 2.486,9 milions

  • 10:35

    L’economia catalana va créixer un 2,6% l’any passat i el PIB va assolir els 292.474 milions d’euros

     

    La variació es manté intacta respecte a la dada avançada el mes de febrer, i suposa que l’economia catalana creixi una dècima més que l’espanyola (2,5%, segons l’indicador avançat) i se situï més de dos punts per sobre de la mitjana de la Unió Europea, que és d’un 0,4%. 

  • 10:15

    Almenys una desena de detinguts en l'operatiu policial a Osona contra un grup per fer estafes bancàries per internet

     

    Els Mossos d'Esquadra, l'Ertzaintza del País Basc, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han desplegat aquest dimecres a la matinada un dispositiu conjunt contra un grup assentat a Osona investigat per més de mil estafes bancàries arreu de l'estat. Els agents han fet registres a vuit domicilis de Manlleu i un a Roda de Ter i hi ha hagut almenys una desena de detinguts.

  • 10:00

    Pere Aragonès assegura que el finançament singular de Catalunya serà possible com ho ha estat l'amnistia. 

     

     

    El president de la Generalitat ha defensat a Madrid la proposta de finançament singular per Catalunya. Ho fa davant un sistema actual que considera injust i recorda que és un compromís del PSOE a canvi de la investidura de Pedro Sánchez i que s'ha de complir. En aquest sentit, ha recordat que també l'amnistia semblava impossible i confia a fer valdre la força política d'ERC a Madrid. Aragonès també ha deixat clar que la negociació ha de ser bilateral i ha advertit que "no puc acceptar que els ciutadans andalusos limitin el nostre sistema de finançament". 

  • 10:00

    Segon dia de tranquil·litat a les presons catalanes en un matí sense bloquejos per part dels funcionaris. 

     

     

    Les presons catalanes funcionen aquest dimecres per segon dia consecutiu amb normalitat, segons ha confirmat el Departament de Justícia, sense bloquejos als centres penitenciaris. Aquest dimecres els treballadors es concentraran davant del Palau de la Generalitat, i aquest dijous faran el mateix davant del Parlament per la compareixença de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, a la cambra catalana.

  • 9:10

    Vilagrà s'ofereix per reunir-se amb els sindicats de funcionaris de presons.

     

     

    La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, s'ofereix per reunir-se amb els sindicats de funcionaris de presons per intentar arribar a trobar una entesa i una solució a la situació de malestar i bloqueig dels darrers dies.

     

     
  • 8:30

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dimecres 20 de març d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras. 

     

     

  • 8:25

    Els treballadors dels centres penitenciaris es concentraran a les 11 hores a la plaça Sant Jaume. 

     

     

    Situació de treva a les presons catalanes pel que fa als bloquejos, mentre continua encallada la negociació entre el Govern i els treballadors dels centres penitenciaris Que es concentraran avui a partir de les 11 del matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Ahir, en roda de premsa, van explicar el dia a dia de la seva feina. Diuen que sovint només hi ha un funcionari per vigilar un centenar d'interns i, per això, asseguren, és bàsic que se'ls reconegui com agents de l'autoritat. 

    Mentrestant, des del Govern, avisen els treballadors de presons que la seva obligació és vetllar per garantir el normal funcionament dels centres. Adverteixen del risc que pot provocar entorpir-lo i alterar la seguretat emparant-se en el dret a protesta. 

     
  • 8:20

    El ministre de Transports compareix al Congrés pel cas Koldo. 

     

     

     

    El ministre de Transports, Óscar Puente, compareixerà avui al Congrés dels Diputats en un debat monogràfic sobre els contractes d'emergències subscrits durant la pandèmia pel seu departament.  En aquell moment el dirigia José Luís Ábalos, on també tenia responsabilitats Koldo García, llavors assessor i ara mateix investigat judicialment per presumptament encapçalar una trama fraudulenta de compra de mascaretes.

     
  • 8:15

    Operació policial en marxa a Manlleu contra un grup dedicat a cometre estafes bancàries. 

     

     

    Actiu un operatiu conjunt entre Mossos d’Esquadra Guardia Civil, Policía Nacional i Ertzaintza, dirigit a la desarticulació d'un grup criminal organitzat dedicat a la comissió d'estafes per Internet, a primera hora del matí s'ha iniciat l'operatiu d'explotació de la investigació a Manlleu, on es fan diversos registres domiciliaris i diferents detencions. 

  • 8:10

    Els comuns diuen no al pressupost de Collboni. 

     

     

    Els Comuns votaran en contra del projecte de pressupostos presentat per Jaume Collboni a Barcelona. Diuen que només donaran suport si es forma un govern de coalició d’esquerres. Així ho han decidit les bases de la formació aquest dimarts al vespre en una reunió plenària. Sense els comuns, el PSC no tindrà els suports necessaris per aprovar els comptes i haurà de recórrer a una qüestió de confiança. La votació dels pressupostos està prevista per aquest divendres i Jaume Collboni només té garantits el vots dels regidors del seu partit i els d’Esquerra Republicana.

     
  • 8:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat d'aquest dimecres 20 de març de 2024. 

      


    Consulta aquí les notícies més destacades d’ahir.

     
  • 8:05

    Aragonès porta la precampanya pel 12M a Madrid. 

     

     

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, porta avui a Madrid la precampanya electoral pel 12M a Catalunya. El també candidat d'ERC participa avui en un esmorzar d'Europa Press on desgranarà les seves propostes per la propera legislatura, marcada per l'amnistia i pensant ja en el referèndum acordat, el que ha anomenat "acord de claredat" i que ha estat aparcat en un calaix aquests tres anys.