Enlaces accesibilidad

José Elías Navarro sobre Laporta: "Alguien que te deja casi 40 millones se merece más que un hola y adiós"

  • L'empresari badaloní, José Elías Navarro, va avalar Laporta en la seva candidatura com a president del F.C. Barcelona
  • El president d'Audax Renovables és considerat el 54è espanyol més ric segons la llista Forbes

Per

Cafè d'idees - José Elías: "M'he sentit bastant ignorat per Laporta"

L'empresari català i el 54è espanyol més ric de la llista Forbes, José Elias Navarro, visita el programa 'Cafè d'Idees' per parlar de la seva vida i com ha arribat a ser multimilionari.

Era pràcticament un desconegut, fins que es va convertir en l'aval de Joan Laporta com a president del F.C. Barcelona. I és que Elías va decidir complir el somni del seu amic, Eduard Romeu, d'entrar en la directiva, confiant en la seva capacitat per a revertir la situació econòmica del club. "A quien avalé en el Barça fue a Romeu. Lo de Laporta fue un accidente", exclama.

José Elías Navarro i Joan Laporta

José Elías Navarro i Joan Laporta

Actualment, assegura tenir una relació "discreta" amb el president del Barça i revela que s'ha sentit "bastant ignorat". Es mostra contundent i sense pèls a la llengua opina que: “Alguien que te deja casi 40 millones de euros se merece más que un hola y adiós”. L'empresari creia que se'l faria més partícip de la victòria del president i afegeix que: "Si hubiera sabido esto, quizás no se lo hubiera prestado".

En una conversa amb Gemma Nierga i Víctor Amela, explica també com s'ha convertit en un empresari d'èxit, quina és la seva posició política i els motius que l'han portat a ser youtuber.

Origen humil

D'origen humil i nascut al barri de Sant Crist de Badalona, és el president d'Audax Renovables, Atrys Health, Aspy, Ezentis i la cadena de supermercats La Sirena. Als seus 47 anys, pot fer gala d'haver assolit una fortuna estimada de 550 milions d'euros. Fill d'un electricista vidu i d'una divorciada amb quatre fills d'un matrimoni anterior, va estudiar als Maristes i després es va formar com a enginyer tècnic industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Però l'èxit no li va arribar fins a l'any 2009 quan, amb només 3.000 euros al seu compte corrent, va crear Orus Energia, una comercialitzadora de llum i gas. L'èxit de la seva emprenedoria va fer possible que, dos anys després de la seva posada en marxa, comprés la també companyia energètica Audax Energia.

"El asalariado paga demasiados impuestos y la clase media ha desaparecido en España", opina l'empresari, que defensa la dignitat de les persones del que hauria de ser la classe social majoritària. Respecte al gran problema de l'habitatge, recomana no llogar un habitatge si es va amb l'aigua al coll: "Si vas justito y pagas un alquiler de 1.200 euros, cuando te jubiles y tu pensión sea de 600 euros ¿Qué vas a hacer?", es pregunta. "Si me da mucha pena ver a chavales compartiendo piso, no quiero ni pensar ver a abuelos en esta situación", afegeix.

Nou fenomen a les xarxes

El món ha canviat, i per això ha decidit crear una marca personal i obrir el seu propi canal de YouTube on té seguidors d'entre 12 i 65 anys. "Me dijeron que tenía capacidad para hacerme viral, tenía autoridad, cercanía y simpatía", assegura. Els seus vídeos van dirigits a donar entrevistes i xerrades amb un missatge molt clar: com canviar la teva vida i fer-te ric.