Enlaces accesibilidad
Actualitat

Resum de notícies a Catalunya del 22 de març de 2024 | L'Audiència Nacional ordena bloquejar Telegram per ús no autoritzat de contingut audiovisual

  • El Ple de Barcelona tomba els Pressupostos i Collboni els sotmetrà a una qüestió de confiança
  • ERC i PSOE pacten no reunir la taula de negociació de governs fins després del cicle electoral del 12-M i el 9-J
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
El juez Pedraz ordena bloquear Telegram de forma cautelar
Logo de la aplicación de mensajería Telegram EFE/EPA/IAN LANGSDON

L'actualitat d'aquest divendres passa per la ressaca de l'anunci de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, de concórrer com a candidat a les eleccions del 12 de maig.

Altres temes destacats de la jornada passen pel tomb als pressupostos de Barcelona i l'anunci de sotmetre'ls a una qüestió de confiança, l'estada d'Alves a la presó per no poder reunir el milió d'euros per a la fiança, i les noves protestes dels treballadors de les presons.

Notícies a Catalunya del 22 de març de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 0:46

    L'Audiència Nacional ordena bloquejar Telegram per ús no autoritzat de contingut audiovisual

     

    El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha odenat bloquejar la xarxa social Telegram a Espanya per ús no autoritzat de contingut audiovisual sotmès a drets d'autor, segons ha avançat la cadena televisiva 'Cuatro' i han confirmat a l'ACN fonts de la mateixa Audiència. El magistrat ha pres aquesta decisió arran de la denúncia presentada per Mediaset, Atresmedia i Movistar Plus contra la xarxa creada pels germans russos Pável i Nicolai Dúrov. Les companyies audiovisuals han reclamat aquesta mesura cautelar perquè es paralitzi l'activitat de la plataforma de missatgeria instantània mentre es duu a terme la investigació. A l'hora de publicar aquesta notícia la xarxa encara funcionava.

  • 21:08

    La fiscalia recorre la presó eludible amb fiança d’Alves

     

    La Fiscalia Provincial de Barcelona ha recorregut l'acord per deixar en llibertat sota fiança l'exjugador del Barça Dani Alves mentre no sigui ferma la sentència de quatre anys i mig de presó per violar una dona en una discoteca de Barcelona. Alves està en presó provisional des de fa catorze mesos i aquest cap de setmana encara restarà privat de llibertat perquè no ha pogut reunir els diners de la fiança, estipulada en un milió d'euros. A parer de la Fiscalia, es mantenen els motius pels quals es va adoptar la presó provisional i, de fet, considera que ara encara són més presents, atesa la condemna i els recursos del mateix ministeri públic i de l'acusació particular, amb sol·licitud de penes de fins a dotze anys de presó.

  • 19:30

    113.000 cotxes han sortit de l'àrea metropolitana fins a dos quarts de set de la tarda per l'operació de Setmana Santa

     

    113.000 cotxes han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les tres i dos quarts de set de la tarda d'aquest divendres, en el que suposa la primera fase de l'operació sortida de Setmana Santa. La xifra representa una quarta part del total que s'espera que abandonin l'àrea fins a aquest dissabte a les tres de la tarda, segons ha explicat el Servei Català de Trànsit (SCT). En concret es calcula que 480.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana per anar a destinacions de vacances. L'SCT indica que fins al moment no hi ha hagut incidències destacades a la xarxa viària catalana.

  • 19:04

    Detenen una dona per apunyalar a una altra a les Rambles de Barcelona

     

    La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut una dona aquest divendres cap a les cinc de la tarda després que hagi apunyalat una altra dona a l'altura del número 133 de les Rambles, segons ha avançat 'Betevé' i han confirmat a l'ACN fonts de l'Ajuntament de la capital catalana. La víctima ha estat atesa per efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i posteriorment traslladada a un centre mèdic.

  • 18:56

    La reivindicació dels pagesos aterra al Mercat del Ram de Vic en una edició amb més animals però menys tractors

     

    Els pagesos han passat de la idea inicial de boicot al Mercat del Ram a tenir-hi un espai al costat de l'espai firal. Després de la reflexió pertinent, els pagesos van optar per formar-ne part, "en positiu", i aprofitar aquest altaveu per fer divulgació de la seva causa. Albert Catot, de Revolta Pagesa, ha explicat que volen conversar amb el públic i explicar-los "de viva veu" els problemes que tenen i el malestar que els ha portat a sortir al carrer. Una de les propostes per al públic és una gimcana per donar d'alta una explotació, on es trobaran tot de traves. El Mercat del Ram s'allargarà fins diumenge oferint més de 120 activitats en una edició on es podran veure més animals, però que tindrà menys tractors en exposició.

  • 18:53

    Detenen una dona després d'apunyalar-ne una altra a les Rambles de Barcelona

     

    La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut una dona aquest divendres cap a les cinc de la tarda després que hagi apunyalat una altra dona a l'altura del número 133 de les Rambles, segon han confirmat fonts de l'Ajuntament de la capital catalana. La víctima ha estat atesa per efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i posteriorment traslladada a un centre mèdic.

  • 18:15

    'Bestiari', un "viatge" sonor pels parcs naturals catalans, a la Biennal de Venècia

     

    'Bestiari', de Carlos Casas, és el projecte audiovisual que Catalunya, a través de l'Institut Ramon Llull, presentarà a la Biennal d'Art de Venècia el pròxim 20 d'abril. Una obra feta a partir d'una recopilació de sons de la natura dels Parcs Naturals catalans.

  • 17:28

    El Banc dels Aliments recupera quasi 27 tones de menjar del saló Alimentaria i les distribueix a entitats socials

     

    El Banc dels Aliments ha recuperat 26.887 quilos d’aliments de la Fira Alimentaria, xifra que suposa un increment de més del 30% en relació a l’edició anterior. El president del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, ha destacat que gràcies a aquesta recuperació, s’ha evitat que els aliments es converteixin en residus i ja s’han enviat a les entitats socials que atenen persones en situació de vulnerabilitat perquè els distribueixin. 

    Marga Esparza
    rtve Marga Esparza
  • 17:10

    Pere Aragonès rebutja la llista unitària de Puigdemont

     

    El president de la Generalitat ha recordat des de Viladecans que va convocar eleccions avançades "perquè els grups del Parlament, inclòs Junts, van votar en contra del Pressupost més alt de la història de Catalunya". Pere Aragonès, ha desitjat que Puigdemont pugui defensar la seva candidatura "en plena llibertat". També ha apuntat que el camí de la negociació "continuarà" i que qui millor el representa és ERC i "no qui s'ha apuntat a darrera hora". 

  • 16:55

    Els pescadors recullen 120.000 litres de brossa del mar, el doble de 2022

     

    A la pesca del dia se li sumen quilos i quilos de brossa. El projecte es diu Pesca Neta. Els pescadors registren a través d'una aplicació les deixalles que s'han enredat a les xarxes i les classifiquen en funció del tipus i el pes. L'any 2023 es van extreure del mar 120.000 litres de brossa i preocupa perquè és el doble que l'any anterior. Els pescadors alerten: tota la porqueria que hi ha al mar ve de la terra. La majoria dels residus són plàstics, sobretot tovalloletes higièniques i envasos.

    Els pescadors recullen 120.000 litres de brossa del mar, el doble de 2022
    rtve Els pescadors recullen 120.000 litres de brossa del mar, el doble de 2022
  • 16:45

    Investigadors, amb l'ajuda de la Unió Europea, creen uns aparells per captar l'aigua de la boira

     

    La boira com a font d'aigua. Ho investiguen amb captadors de boira que aprofiten les gotes en suspensió per regar els petits arbres que envolten. N'han instal·lat una seixantena al parc natural del Garraf, en una zona especialment degradada per l'extrema sequera i per l'activitat d'una pedrera. Els captadors, a part de la boira, necessiten vent, per això, diuen, podrien implantar-se a l'Anoia i al Bages. El projecte va néixer a les illes Canàries. Allà, són estructures més grans, i serveixen per reforestar zones cremades. Han arribat a captar 250 litres per metre quadrat en un mes.

    Investigadors creen uns aparells per captar l'aigua de la boira
    rtve Investigadors creen uns aparells per captar l'aigua de la boira
  • 16:40

    Els treballadors de la banca convoquen 24 hores de vaga per reclamar increments salarials

     

    Els treballadors del sector de la banca han convocat una jornada de 24 hores de vaga per primera vegada en 40 anys. Els sindicats majoritaris, CCOO, FINE i UGT han convocat l’aturada després de no arribar a un acord aquest dijous amb la patronal per un augment salarial. Hi ha protestes a tot l’Estat i també a Barcelona.

    Helena Oset
    rtve Helena Oset
  • 16:10

    Els bombers neutralitzen un incendi d’una substància inflamable i corrosiva al Port de Barcelona

     

    Els Bombers de Barcelona han neutralitzat un incendi al Port de Barcelona on la substància involucrada és inflamable i corrosiva, al moll de l'energia. Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla Plaseqcat per un accident a l’empresa Quimidroga, però ja l’ha desactivat un cop l’empresa i els bombers han informat que la situació està normalitzada. No hi ha hagut cap afectació personal i no es preveu afectació exterior. 

  • 16:00

    El llegat de Pau Donés ressona de nou damunt dels escenaris en una gira tribut de Jarabe de Palo

     

    El llegat musical de Pau Donés torna a ressonar damunt dels escenaris en la gira de tribut al cantant de Jarabe de Palo. Un públic entregat ha omplert la sala Red Star de Valls en el primer concert de la gira a Catalunya. Lluny de ser un tribut convencional, l'espectacle es basa en l'optimisme i compta amb la participació directa del cantant desaparegut a través de diversos audiovisuals. "Hem volgut fer un homenatge al Pau tocant les seves cançons i que el públic s'hi connecti. L'objectiu és que hi hagi emoció i record", ha dit el seu germà, Marc Donés.

  • 15:48

    Presó per al pare detingut per emportar-se a punta de pistola el seu fill d'un CRAE de Lleida

     

    El jutjat d'Instrucció 2 de Lleida, en funcions de guàrdia, va decretar dijous presó provisional comunicada i sense fiança per a l'home detingut dimarts acusat d'emportar-se el seu fill de 2 anys d'un centre de menors de Lleida a punta de pistola. Els Mossos d'Esquadra també van detenir a la mare del menor pels mateixos motius, però el jutge la va deixar en llibertat provisional amb càrrecs i li va imposar una ordre d'allunyament, segons ha informat el TSJC. 

  • 15:30

    Alves passarà el cap de setmana a presó perquè no ha pogut reunir els diners de la fiança

     

    L'exfutbolista Dani Alves no ha pogut fer efectiva la fiança d'un milió d'euros que li va imposar l'Audiència de Barcelona per sortir en llibertat provisional tot i l'hora de marge que li ha donat el jutge. Alves va perdre dijous el suport del seu principal avalador fins ara, el pare del també exblaugrana Neymar.

  • 14:51

    Reclamen millorar els protocols de protecció a la infància per lluitar contra la violència vicària

     

    Barcelona acull entre avui i demà la 3a trobada estatal de violència vicaria i violència de gènere institucional per aplegar víctimes i representants institucionals. Les entitats reclamen una formació obligatòria dels operadors jurídics i una millora dels protocols de protecció a la infància.

     

     

    Diverses entitats reclamen una millora dels protocols de protecció a la infància per lluitar contra la violència vicària
    rtve Diverses entitats reclamen una millora dels protocols de protecció a la infància per lluitar contra la violència vicària
  • 14:20

    Collboni vincularà els pressupostos de Barcelona a una qüestió de confiança

     

    El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat el pressupost per al 2024 presentat pel govern de Jaume Collboni. Els regidors de PSC (10) i ERC (5), que van arribar a un acord pressupostari, s'han quedat sols donant suport als comptes, que han topat amb el 'no' de TriasxBCN (11), BComú (9), PP (4) i Vox (2). Collboni ja ha anunciat que convocarà un ple extraordinari el 27 de març per activar el mecanisme de la qüestió de confiança i tenir els comptes aprovats el 2 de maig.

  • 14:12

    Tret de sortida de la Setmana Santa: comença el moviment a estacions de tren i a l'aeroport

     

    Tret de sortida de la Setmana Santa. Els establiments turístics que ja es preparen per a l'arribada dels qui ja s'agafen uns dies de descans. I a les estacions de tren i a l'aeroport, hi ha ja molt moviment de viatgers.

  • 13:45

    Els sindicats dels professionals sanitaris també exigeixen més seguretat a les presons

     

    Tant metges com infermeres asseguren que estan especialment exposats  a possibles situacions de violència, donada la seva proximitat física amb els reclusos en un espai reduït i privat com són les consultes. 

    Els sindicats dels professionals sanitaris també exigeixen més seguretat
    rtve Els sindicats dels professionals sanitaris també exigeixen més seguretat
     
  • 13:14

    L’Ajuntament de Sabadell expressa el condol als familiars del veí que s'ha tret la vida després de ser desnonat

     

    L’Ajuntament de Sabadell ha expressat en un comunicat el condol i solidaritat als familiars, persones properes i veïns de l'Àlex, que dimarts es va treure la vida després de ser desnonat del pis on vivia des de feia 30 anys. El consistori ha mostrat la "plena disposició" a assumir el cost de l'enterrament i comiat, "tal com es fa en casos de vulnerabilitat social i econòmica". A més, ha assegurat que no tenia cap informació prèvia sobre la seva situació.

  • 12:45

    Colau assegura no voler "donar un xec en blanc" a Collboni, i l'alcalde l'acusa de "boicotejar" els pressupostos progressistes

     

    La líder dels comuns a l'Ajuntament de Barcelona, Ada Colau, s'ha reiterat en el 'no' als pressupostos de la ciutat davant la negativa de l'alcalde Jaume Collboni a "explorar" un pacte de govern. La dels comuns ha assegurat que ja li ha donat "dos xecs en blanc" i ara no vol donar-li suport als comptes "a canvi de res". Collboni, per la seva part, li ha deixat anar que "mai havia vist tanta irresponsabilitat junta en tan poc temps" per provocar el "bloqueig de tres pressupostos progressistes".

  • 12:25

    El ple de Barcelona tomba els pressupostos i Collboni els sotmetrà a una qüestió de confiança el 2 de maig

     

    El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat el pressupost per al 2024 presentat pel govern de Jaume Collboni. Els regidors del PSC i ERC, que sumen 15, s'han quedat sols donant suport als comptes, que han topat amb el 'no' del grup de Trias i dels comuns. Collboni ha anunciat que convocarà un ple extraordinari el 27 de març per activar el mecanisme de la qüestió de confiança i tenir els comptes aprovats el 2 de maig. 

  • 12:08

    El Senat constitueix la Comissió que haurà de tramitar la Llei d'Amnistia
     


    El Senat ha constituït aquest divendres la Comissió creada específicament per a tramitar la proposició de Llei d'Amnistia, en la qual el PP tindrà majoria absoluta, amb el senador madrileny Pío García Escudero com a president d'aquest grup de treball. La Mesa del Senat, en la qual el PP té majoria absoluta, va decidir en la seva reunió del passat dimarts que la proposició de llei d'amnistia que va pactar el PSOE amb les formacions independentistes es tramitaria en la Cambra Alta en una Comissió conjunta Constitucional/Justícia.
     

  • 12:10

    La PAHC de Sabadell denuncia que un veí de la ciutat s'ha suïcidat després que l'hagin desnonat

     

    La PAHC de Sabadell ha denunciat que un veí de ciutat, major de 70 anys, s'ha suïcidat després que l'hagin desnonat del pis on vivia des de feia 30 anys amb la seva parella. Els fets van tenir lloc dimarts passat quan una comitiva judicial va acudir al domicili del matrimoni i li va comunicar que havia de marxar del pis. Segons la PAH, l'home va sortir de l'immoble "en estat de shock" i va treure's la vida en un parc proper.

  • 12:04

    Sis entitats mostren el seu suport a la consellera Ubasart arran de la crisi a les presons

     

    Sis entitats dedicades a la defensa dels drets humans i de les persones preses, així com de la necessitat de monitoritzar el sistema penitenciari català, han expressat el seu suport a la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i al secretari de Mesures Penals, Armand Calderó, arran de la crisi penitenciària després de l'assassinat d'una cuinera de Mas d'Enric. En un comunicat que han emès l'endemà de la compareixença d'Ubasart a la Diputació Permanent del Parlament, han lamentat la posició de Junts i el PSC, que des del seu punt de vista "s'han situat al costat dels sectors més reaccionaris i autoritaris del sindicalisme penitenciari". Alhora, han remarcat que aquestes postures són "incompatibles amb els drets humans".

  • 11:49

    Pinten la carretera d’accés al Puig de les Basses demanant la dimissió d’Ubasart

     

    Unes pintades demanant la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, han aparegut a la carretera d’accés del centre penitenciari del Puig de les Basses, a Figueres. Les pintades són on fa uns dies els treballadors tallaven l’accés per arribar fins al centre en protesta per la mort d’una cuinera a la presó de Mas d’Enric. En les pintades es mostra la unitat de diferents col·lectius de treballadors d’aquest centre penitenciari, com ara els CIRE, sanitaris o docents.

  • 11:30

    El ple de Barcelona fa un minut de silenci per la mort de la cuinera de la presó de Mas d’Enric

     

    El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha guardat aquest divendres un minut de silenci per la mort d’una cuinera a la presó de Mas d’Enric la setmana passada.

  • 11:14

    Una cinquantena de treballadors de presons es concentren davant les portes de Brians 2

     

    Mig centenar de funcionaris de diferents presons es manifesten a les portes de Brians 2, on està ingressat el futbolista Dani Alves, condemnat a quatre anys i mig de presó per agressió sexual. Aquest divendres s'espera que pugui sortir del centre si reuneix el milió d'euros que li ha imposat l'Audiència de Barcelona per sortir en llibertat.

    Els treballadors diuen que mantindran la protesta fins que surti Alves per demanar la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament, Amand Calderó. 

  • 10:55

    Alves segueix buscant opcions per aplegar el milió d'euros per sortir de presó. 

     

     

    Dani Alves no ha abonat la fiança d'un milió d'euros imposada per la justícia.El futbolista ha passat una altra nit a la presó de Brians 2. El pare de Neymar, que s’havia especulat que li prestaria diners, ha anunciat que no ajudarà al futbolista.

    Diu que tant ell com el seu fill ja no tenen cap relació amb el cas i no volen que se'ls relacioni. Alves està condemnat a quatre anys i mig de presó, però la sentència no és ferma i la justícia pot trigar encara mesos a resoldre tots els recursos. 

  • 10:35

    Els preus dels hotels pugen un 6,4% i les pernoctacions se situen en màxims

     

    Els hotels catalans van tancar febrer amb 1.131.483 de persones allotjades, un 7,56% més que el mateix mes de 2023, segons les dades de l'INE. La xifra també és un 3,14% més alta que el 2019. També s'han disparat el nombre total de pernoctacions fins als 2,7 milions, un 5,57% respecte a un any enrere i un 10,3% més que el 2019. Pel que fa a l'Índex de Preus Hotelers en el segon mes de l'any van pujar un 6,43%, fins als 109,1 euros.

  • 10:16

    ERC i PSOE suspenen la taula de negociació de governs per les eleccions. 

     

     

    ERC i PSOE han pactat no reunir la taula de negociació dels dos governs fins després de les eleccions al Parlament del 12 de maig i les europees del 9 de juny. En un comunitat, la Generalitat i el govern espanyol coincideixen que no té sentit forçar ara una trobada d'aquest òrgan de negociació bilateral, en plena precampanya.

    L'acord signat entre ERC i PSOE per investir Pedro Sánchez inclou que la taula s'havia de tornar a reunir abans que acabés el primer trimestre de 2024. Des de la Generalitat insisteixen que no volen cap reunió que només sigui "una foto", i que ara mateix no hi ha cap acord tangible nou, un cop aprovada la llei d'amnistia.

  • 10:04

    Sis ferits lleus per una fuita d'amoníac en una nau de distribució d'alimentació de Polinyà.

     

     


    Una fuita d’amoníac en una empresa de distribució d'alimentació de Polinyà (Vallès Occidental) ha causat tres ferits lleus i ha obligat a desallotjar també tres companyies adjacents. S'hi han desplaçat 13 dotacions de bombers.

    L'incident s'ha produït dins d'una càmera frigorífica i 10 treballadors que hi havia a la nau en el moment dels fets han sortit pel seu propi peu. A banda, tres empleats s'han confinat al menjador de l'empresa i els Bombers els han evacuat. Les sis persones ateses pel SEM han patit afectacions a les mucoses respiratòries.

  • 9:20

    Salvador Vergés per Girona, Mònica Sales per Tarragona i Jeannine Abella per Lleida: aquests són els candidats de Junts pel 12M. 

     

     

    Aquest dijous finalitzava el termini per presentar els caps de llista de les quatre circumscripcions a les eleccions del Parlament del pròxim 12 de maig. Si bé Carles Puigdemont ja va anunciar la seva candidatura en un acte multitudinari a Elna, Junts per Catalunya ha anunciat la resta de candidats: per Girona proposa Salvador Vergés; per Tarragona, Mònica Sales; i per Lleida, Jeannine Abella. 
     

  • 9:00

    Carlos Carrizosa descarta que Ciutadans s'integri al PP a les eleccions catalanes. 

     

     

    El president de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, descarta que Cs s'integri al PP a les eleccions catalanes: "Volem una gran coalició constitucionalista. La integració està fora de discussió". 

    En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4,    Carrizosa no es dona al·ludit per les paraules del secretari general de Ciudadanos (la branca espanyola) i eurodiputat, Adrián Vázquez, qui va llançar un advertiment als seus a Catalunya en la recta final de la negociació amb el PP: "Cal deixar de mirar-se el melic. El moment d'un front ampli és ara". El líder dels taronja a Catalunya assegura que "no sortirà res al Comitè Nacional d'aquesta tarda que no estigui avalat pel partit a Catalunya". De fet, Carrizosa és contrari a la integració del partit en el PP, però sí que ha apostat per una coalició.

     
  • 8:30

    EL TEMPS | La previsió d'aquest divendres 22 de març d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras.

     

  • 8:25

    EUA demanarà, per primera vegada, un alto el foc a Gaza.

     

     

    El Consell de Seguretat de l'ONU rebrà avui una proposta dels Estats Units per demanar un alto el foc immediat a Gaza. Serà la primera vegada que Washington hi voti a favor. L'única condició que posa és el retorn a Israel de tots els ostatges segrestats per Hamàs. El secretari d'estat nord-americà torna a reunir-se avui amb Netanyahu per intentar apropar posicions per una treva a la Franja. 

     
  • 8:20

    Els sindicats insisteixen a demanar la dimissió de la consellera de Justícia. 

     

     

    Igual que alguns grups parlamentaris, els sindicats dels treballadors de presons fa dies que demanen la dimissió de la consellera i del secretari de mesures penals, Amand Calderó. I ho posen com a condició per seure a negociar. Així ho reiteraven ahir, concentrats a les portes del Parlament. Sentim a Marta ERRE, d'ACAIP Catalunya i Fernando Carrera, de Comissions Obreres. 

     
  • 8:15

    Gemma Ubasart descarta dimitir i diu que l'evolució del pres de Mas d'Enric era "favorable"

     

    La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, rebutja dimitir pel conflicte a les presons. Així ho ha dit al Parlament, on ha defensat que l'assassinat de la cuinera de Mas Enric era difícil de preveure. Ubasart de fet, ha qualificat els fets d'excepcionals i ha destacat que aquest és el cas més greu en 40 anys de competències de la Generalitat en matèria penitenciària. La consellera ha explicat que l'evolució del pres era positiva. Ha dit que la Junta de Tractament de la presó el va avaluar fins a 14 vegades en 7 anys; sempre amb resultats favorables. I no descarta canviar protocols per decidir les activitats dels interns. 

    PSC, Junts, Vox, Ciutadans i PP han coincidit en exigir-li a Ubasart que dimiteixi. En canvi, la CUP ha reivindicat els drets dels presos i les seves famílies i En Comú Podem ha lamentat que Pere Aragonès l'hagi deixat sola en aquest cas. 
     

  • 8:10

     Pedro Sánchez treu ferro a la candidatura de Puigdemont i el PP creu que és una anomalia. 

     

     

    També s'ha pronunciat el president del Govern. Abans que es formalitzés l'anunci de Puigdemont, Pedro Sánchez mirava de treure ferro a la seva candidatura i la situava en un context de passat. El líder del PP en canvi, parla d'anomalia. Destaca que serà un candidat perseguit per la justícia i que farà campanya a l'estranger. Alberto Núñez Feijóo retreu a Sánchez el suport de Junts al seu govern. 

  • 8:05

    ERC retreu a Puigdemont que cometi ''errors del passat'' proposant una llista única. 

     

     

    Esquerra retreu a Carles Puigdemont que cometi errors del passat proposant una llista única. Malgrat això, veuen espais per refer ponts, per exemple donant suport a la proposta del Govern per a un finançament singular. Des de la formació celebren que Junts tingui candidat, i que ara també aposti pel referèndum pactat. 

     
  • 08:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat a Catalunya del divendres 22 de març de 2024.

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.