Sergi Rufi, psicòleg: "Soc carn de psicòleg des dels 3 anys"
- El Dr. Sergi Rufi presenta el seu quart llibre 'La belleza de la rareza'
- El psicòleg va perdre a la seva mare quan era només un nadó
Es defineix com un rebel inconformista, d'esperit aventurer i amb tendència a l'experimentació. Sergi Rufi és doctor en psicologia i autor del llibre 'La belleza de la rareza'. Fa més de 25 anys que treballa per ajudar a les persones a què visquin una vida amb menys culpa, vergonya i frustració. Ell defensa la singularitat i l'autenticitat de cadascú i assegura, en una entrevista a 'Noms Propis', que: "Ningú ha de canviar".
“La nostra raresa és l'aportació al col·lectiu per enriquir-lo“
Creu que és una persona estranya i és que a l'escola ja li cridaven l'atenció per ser massa “autoritari” amb els companys. “Soc carn de psicòleg i psiquiatre des que tenia 3 o 4 anys”, confessa. Fill d'un metge, es va veure abocat a anar al psicòleg de ben petit, però diu que ningú l'ha aconseguit canviar mai. Quan tenia només dos anys la seva mare, que tenia problemes mentals severs, es va llevar la vida i ell se'n va assabentar als 19. "Soc fill del cortisol", comenta.
La bellesa de la raresa
En el seu quart llibre 'La belleza de la rareza' parla de la bellesa que es pot trobar en la raresa. "A qui és rar se'l culpabilitza perquè amenaça la norma", explica durant l'entrevista amb la periodista Anna Cler. Val a dir que sempre ha volgut demostrar que les persones que la societat considera estranyes i margina poden inspirar.
“Soc carn de psicòleg i psiquiatre des que tenia 3 anys“
Justament, considera que el 50% de la població és normal o replicant i l'altra meitat és rara o evolutiva. "Si ets rar et fan sentir que ets un error, que no ho fas bé i que ets culpable", explica el psicòleg, que creu que s'ha de canviar la forma de relacionar-se amb un mateix, però no la manera de ser. "La nostra raresa és l'aportació al col·lectiu per enriquir-lo", afirma. Defineix les persones diferents com a més sensibles, creatives, introvertides i evolutives. Altrament, defensa que no s'ha de forçar a les persones a fer coses que no poden fer i llença un missatge tranquil·litzador: "Si la gent ha de canviar, no depèn de tu".
Teràpies alternatives
Sembla que la psicologia convencional, aquella que et fa reestructurar el pensament, no pot arribar-hi a tot perquè amb les persones més sensibles, creatives i introspectives molts cops no es veuen canvis significatius. A Rufi, endinsar-se en el món de l'espiritualitat l'ha portat a conèixer i experimentar diverses teràpies alternatives com són els anomenats viatges astrals. "Estic viu de miracle amb les bogeries que he fet", confessa. Tot i això, es guarda moltes experiències per ell mateix, però alerta que s'ha d'anar amb compte amb tot això que desconeixem.