Enlaces accesibilidad

Adeu als escenaris: el músic Lorenzo Santamaria s'acomiada amb una gran gira

  • El cantant Lorenzo Santamaría visita 'Punts de Vista' per parlar de la seva gira per Espanya i Llatinoamèrica per dir adeu als escenaris
  • L'artista, que a la dècada dels 60 va tocar amb Jimi Hendrix a Mallorca, actuarà el pròxim 11 d'abril al Teatre Victòria de Barcelona

Per
Punts de Vista - Entrevista i actuació de Lorenzo Santamaría

El cantant i compositor Lorenzo Santamaría va ser tot un ídol de la música al nostre país a la dècada dels 70. Abans, va formar part de l’escena underground de Mallorca i va arribar a compartir cartell amb el músic Jimi Hendrix. Ara, s’acomiada dels escenaris amb una gira per Espanya i Llatinoamèrica i un disc on ha tornat a gravar els seus grans èxits.

A ‘Punts de Vista’, programa disponible a RTVE Play, Lorenzo Santamaría confessa que la decisió de dir adeu als escenaris la va prendre el 2020: “A la pandèmia vaig pensar que, si me’n sortia, començaria a acomiadar-me”. Tot i això, el músic explica que no sap quina durada tindrà aquest comiat ni quan es retirarà del tot.

Lorenzo Santamaría - Para que no me olvides

A Mallorca, després del concert a l’Auditorium de Palma, Santamaría va programar un bolo més a Inca, una altra ciutat, perquè cap persona que es va quedar sense entrades a la primera data es quedés amb les ganes d’anar a l’espectacle. “Van ser concerts fantàstics, però ho vaig passar malament pels nervis, perquè allà tinc amics, familiars…”, manifesta.

El pròxim 11 d’abril, l'artista tocarà al Teatre Victòria de Barcelona. Després, actuarà a Las Palmas de Gran Canaria, Miranda del Ebro, València i Albacete. La resta de dates de la gira se sabran pròximament. 

Entre la balada i el rock'n'roll

Lorenzo Santamaría és un dels grans exponents de la cançó romàntica a Espanya, però també té ànima de rocker. De fet, a finals dels 70, va aprofitar un canvi de director artístic a la seva companyia de discos per fer un LP de rock'n'roll. “Òbviament, la gent que comprava les balades, no va comprar aquest disc, però em vaig treure l’espineta”, relata el cantant.

A la Mallorca dels anys 60 encara no hi havia discoteques, gairebé tot eren sales de música en directe, on Santamaría tocava cada dia. El 1968, va obrir la Sgt Peppers de Palma i el dia de la seva inauguració va tocar el cantant i guitarrista Jimi Hendrix. “L'endemà, ell va pujar a fer un blues amb nosaltres i va ser una cosa molt bèstia, perquè l'admiràvem”, recorda.

A ‘Punts de Vista’, Lorenzo Santamaría toca una de les seves cançons més mítiques: ‘Para que no me olvides’.