Enlaces accesibilidad

El lliri de la pau, una planta per a principiants

Per
Va de Verd - El lliri de la pau

El lliri de la pau és una planta molt maca i elegant: fulles verdes i brillants, però que amaguen al seu interior unes de color blanc que semblen un lliri. Tradicionalment, se li ha atribuït els valors de la pau i la puresa. És ideal per decorar interiors i no necessita cures massa específiques per mantenir-se radiant durant tot l’any.

Origen

Spathiphyllum és el nom científic que rep el lliri de la pau i pertany a un gènere de plantes amb flors, que conté unes 40 espècies dins de la família de les aràcies. A grans trets, totes les seves variants són originàries d’àrees equatorials d'Amèrica i del sud-est d'Àsia, ja que creixen en hàbitats amb temperatures per sobre dels 18ºC.

El lliri de la pau és ideal per ubicar-lo a l’interior de casa. Com que és nadiu de climes tropicals, és capaç d’absorbir grans quantitats d’humitat ambiental. Per extensió, trobem altres espècies exòtiques com l’anthurium clarinervium, de la família dels anturis, que també compten amb aquesta qualitat purificadora. A ‘Va de Verd’ la florista Sílvia Masegosa explica les claus sobre com cuidar aquesta planta.

El lliri de la pau, una planta per a principiants

Un lliri de la pau.

On ubicar la planta?

“Podem posar-la en qualsevol lloc de la casa, sempre que rebi claredat i no una il·luminació massa directa”, explica Masegosa, amb relació al fet que les fulles poden cremar-se si s’exposen totalment a la radiació solar. Per tant, quan arriba el bon temps amb la primavera, sí que podeu traslladar-la l’exterior, però cal ubicar-la preferiblement a punt estratègic on tingui ombra.

Mantenir el vostre lliri de la pau a l’interior també és una bona opció, perquè és una espècie amb una inflorescència contínua i, si la cuideu bé, lluirà les seves flors tot l’any. Un altre gran avantatge de tenir-la a una estança de la vostra llar, és que purificarà les substàncies contaminants presents en l’aire. És molt útil per eliminar partícules del xilè, l'acetona, el benzè i els alcohols.

Freqüència de reg

El lliri de la pau és una planta tropical, per tant, no requereix molta aigua per desenvolupar-se. S’ha de tenir en compte, però, l’estacionalitat de l’any per cobrir satisfactòriament les seves necessitats. “Durant la primavera i l’estiu regar-la dos cops a la setmana, però amb temperatures més aviat hivernals, amb un cop al mes ja seria suficient”, aconsella la florista, recalcant que cal fixar-se en el substrat i que sempre estigui una mica humit.

En general, la freqüència de reg de les spathiphyllum és moderada, raó per la qual, cal vigilar que el substrat no quedi entollat. Realment, la clau de l’èxit és entendre les necessitats de la vostra planta, que us avisarà que necessita aigua cada cop que el substrat estigui sec.

Adob

Sílvia Masegosa recomana aplicar adob al substrat un màxim de tres cops a l’any, sigui ecològic o casolà. És un pas opcional, però si ho feu, estimulareu el creixement i la floració del vostre lliri de la pau.