Mira amunt! Roses a la façana de la Casa Batlló per Sant Jordi
- Des del 2016, la Casa Batlló de Barcelona és una de les més admirades per Sant Jordi perquè llueix un munt de roses a la façana
- Aquesta iniciativa solidària es fa cada any i fa que aconsegueix que avui, durant uns moments deixem de mirar rams i llibres
El drac de Sant Jordi s'ha enfilat per la teulada de la Casa Batlló, al passeig de Gràcia de Barcelona. La seva esquena d'escames corona l'edifici, però el cavaller ja li ha clavat la llança.
El gran arquitecte Antoni Gaudí va poder treballar al seu gust en aquest edifici, ja que el propietari li va deixar llibertat absoluta. Es volia assegurar que casa seva destacaria entre les altres, i sabia que Gaudí ho aconseguiria.
El reusenc la va dissenyar amb els elements que més s'estimava: la identitat històrica, amb la llegenda de Sant Jordi, i les referències cristianes: la victòria per sobre del mal, amb la bèstia ferida de mort per la llança, que és la torre, i que du les inicials de la Sagrada Família, la catedral de Gaudí. A més, la natura, amb les formes corbes, els colors, la llum. I els materials modernistes que formen un conjunt perfecte: vidre, ferro forjat, ceràmica i rajoles de trencadís.
Les fines columnes de la façana són els ossos de pobres què el drac ja s'ha menjat, i els balcons són calaveres amb màscares: per això, de la Casa Batlló se'n deia la casa dels badalls o de les màscares.
Tots aquests elements varien un xic per Sant Jordi, per fer-la encara, si és possible, més bonica. La casa s'engalana amb tota cura amb roses dissenyades per Antoni Gaudí, amb un material resistent per a ser uns quants dies a sol i serena.
Res més encertat per engalanar un edifici que les roses que rebé princesa i que va sorgir de la sang del drac. Una llegenda coneguda arreu d'Àsia i Europa, ja que Sant Jordi és patró de moltes nacions.
Els passejants hi queden ben badats, és el moment de mirar amunt, pocs instants en què la diada de Sant Jordi ens fa treure la vista dels llibres i de les roses. La foto de record es fa imprescindible en aquest indret.
Aquesta iniciativa va començar amb finalitat solidària, i així continua. El 2016, primer any d'aquesta decoració, es van recollir part dels ingressos a benefici d'Arrels Fundació, entitat que des del 1987 vetlla per les persones sense llar de la ciutat de Barcelona.