Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Carrizosa: "L'independentisme sap que té Illa a les seves mans"

Per
Cafè d'idees - Carrizosa: "L'independentisme sap que té Illa a les seves mans"

El candidat de Ciutadans per Barcelona a les eleccions catalanes del 12 de maig, Carlos Carrizosa, creu que Salvador Illa està "submís" als "atacs" dels partits independentistes: "L'independentisme sap que el té a les seves mans". Es tracta d'una de les principals conclusions del debat de RTVE d'anit entre els candidats al 12M: assegura que l'independentisme es vanagloria dient que ho "tornaran a fer", així com de tenir a les seves mans al govern d'Espanya. I que el PP tampoc "els hi fa fàstics" si es juga arribar a la Moncloa, en referència als contactes amb Junts: "Quin és l'únic partit que no els trairà? Ciutadans", ha reivindicat.

Diu que ciutadans "no claudica mai"

Carlos Carrizosa diu Ciutadans no seguirà la senda que marca el candidat socialista Salvador Illa i el separatisme que diu, portarà una altra "dècada de decadència": "No s'adonen del sofriment que van generar. Els socialistes, com els poden perdonar a qui no demana perdó i diu que ho tornarà a fer". El candidat taronja reivindica el partit que evita la deriva del PP i del PSOE de sotmetre la política interna de Catalunya a la "política externa" com diu que fan Alberto Núñez Feijóo i Pedro Sánchez. "És útil tenir una veu al Parlament. Som el 'Pepito grillo'. Nosaltres no claudiquem mai", ha remarcat.

En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, el número 1 de Ciutadans a les eleccions al Parlament confia a treure 3 diputats a la província de Barcelona com van fer el 2006, que les enquestes també els eren desfavorables i recorda que ara tenen regidors a molts ajuntaments: "Som una mica com els liberals europeus. És política feta per professionals, no per professionals de la política".

No es refia dels populars

D'altra banda, Carlos Carrizosa diu que no centra els seus atacs durant la campanya al cap de llista dels populars, Alejandro Fernández, perquè defensa un constitucionalista que vol parlar clar a Catalunya i no per això perdrà vots". Sí que qüestiona al president del Partit Popular, Feijóo, el seu "cap": "He compartit manifestacions i trinxeres amb Alejandro, però no me'n refio del seu cap i ell tampoc".