Enlaces accesibilidad

Les llars de Barcelona destinen el 43% dels ingressos al lloguer de l'habitatge habitual

  • L'esforç per llogar un habitatge a Barcelona ha crescut 3 punts, tot i ser en la ciutat on és necessari dedicar més ingressos
  • Els ingressos que es dediquen a la compra d'un habitatge es redueixen al 33% en el cas de la capital catalana

Per
L'esforç per pagar el lloguer de les llars continua creixent
L'esforç per pagar el lloguer de les llars continua creixent

La ciutat de Barcelona és la que major percentatge dels ingressos de la llar exigeix per a llogar un habitatge (43%), seguida per Palma (41%), Màlaga (40%), Madrid (38%), València (38%), Alacant (34%), així com a Sant Sebastià (32%) i Las Palmas de Gran Canaria (31%), segons un estudi del portal immobiliari Idealista.com.

En el cas de la compra, aquesta pressió es redueix al 33% dels ingressos i queda molt superada per ciutats com Màlaga o les Balears on arriba a xifres del 52% i 46% respectivament. De mitjana, el percentatge dels ingressos de la llar necessaris per a accedir a un habitatge va créixer fins al 22,6% en el cas de la compra i fins al 34,5% en el cas del lloguer durant l'últim any.

La pressió es manté a l'alça

Segons l'estudi, Màlaga és la ciutat en la qual l'esforç per a llogar ha crescut més, ja que s'ha incrementat en set punts percentuals. La segueixen Segòvia (6 punts), València (5 punts), Madrid (5 punts), Palma (4 punts), Girona, Las Palmas de Gran Canaria i Barcelona (3 punts en les tres ciutats). En cinc capitals l'esforç per a llogar és menor que fa un any, es tracta de Jaén, amb una baixada de dos punts, Pamplona, Osca, Logronyo i Cadis (1 punt menys en totes elles).

L'esforç es redueix al 33% en el cas de la compra

En el cas de la província de Barcelona, el percentatge se situa en el 40%, només per darrere de Màlaga (52%) i Balears (46%). En el cas de la compra l'esforç es redueix al 33%, per darrere de Palma (44%), San Sebastià (38%), Màlaga (34%) i Madrid (33%). En la majoria dels casos, l'esforç per a comprar és menor que per a llogar, amb l'excepció dels mercats de Sant Sebastià, Palma, Granada i la Corunya.