Enlaces accesibilidad

L'art de viatjar en parella: consells per aplicar aquestes vacances

  • La psicòloga, Arantxa Coca, explica les preferències dels espanyols per les seves vacances a 'Xavifòrnia'
  • Encara que viatgeu en parella, és important donar-se temps per fer activitats individuals

Per

Xavifòrnia - Arantxa Coca: L’art de viatjar en parella

El 76% dels espanyols prefereix viatjar en parella. I és que saber viatjar junts, com a bons amics, és un dels ingredients per a ser bons amants. La psicòloga, Arantxa Coca, ja pensa en l’estiu i les vacances i en parla de tot això al programa de Ràdio 4 'Xavifòrnia'.

Relaxar-se i desconnectar són les preferències per les parelles que a més, decideixen invertir en un bon allotjament i una bona alimentació durant el període vacacional. Cada cop es busquen experiències més personalitzades com excursions, massatges o sopars especials.

Arantxa Coca recomana a moltes parelles anar de vacances i oblidar-se que ho són. "Com si no voleu tenir sexe, no fa falta", aconsella. Si penses que la teva parella és el teu millor amic segurament no discutiràs i toleraràs més les opinions de l'altre. Aquesta és una manera de tornar a connectar amb la persona que et va agradar, de treure't les ulleres de parella i, moltes vegades, de jutge. "No surtis en parella, surt amb un bon amic", conclou l'experta.

El nuevo canal RTVE Viajes

Disfruta del nuevo canal RTVE Viajes

Viatjar en parella pot ser una experiència meravellosa i enriquidora, però també pot plantejar reptes. Aquí tens alguns consells per fer que el vostre viatge sigui el més agradable possible:

1. Abans del viatge

  • Planifiqueu junts: Assegureu-vos que tots dos tingueu una opinió en la planificació del viatge. Parleu sobre les destinacions que voleu visitar, les activitats que voleu fer i el pressupost.
  • Expectatives clares: Comuniqueu les vostres expectatives sobre el viatge. Això pot incloure des de quins llocs visitar fins a com gestionar els diners.
  • Pressupost: Decidiu un pressupost comú i sigueu clars sobre com es repartiran les despeses. Això pot evitar molts malentesos i tensions.

2. Durant el viatge

  • Temps per a vosaltres mateixos: Encara que viatgeu junts, és important donar-se temps per fer activitats individuals. Això us ajudarà a mantenir un bon equilibri i evitar possibles conflictes.
  • Flexibilitat: Sigueu flexibles i estigueu disposats a canviar els plans si cal. Les coses no sempre surten com es planifiquen, i una actitud oberta pot fer la diferència.
  • Comunicació: Mantingueu una comunicació oberta i honesta durant tot el viatge. Si hi ha algun problema, parleu-ne de seguida en comptes de deixar que creixi.
  • Compartiu responsabilitats: Repartiu les tasques i responsabilitats del viatge, com ara qui s’encarrega de les reserves, la navegació, o portar el mapa.
  • Respecteu els ritmes: Cada persona té un ritme diferent. Respecteu el temps que l'altre necessita per descansar, explorar o simplement relaxar-se.

3. Després del viatge

  • Parleu sobre l'experiència: Reflexioneu junts sobre el viatge. Parleu sobre el que us ha agradat, el que potser no ha anat tan bé i com podríeu millorar la vostra experiència en futurs viatges.
  • Celebreu els moments compartits: Recordeu els moments especials i celebreu les experiències que heu viscut junts. Això enfortirà la vostra relació i us donarà bons records per reviure.