Anima't a ser un moly de 'Va de Verd'
- Descobreix els perfils dels greenfluencers que difonen a les xarxes socials com tenir cura de les plantes
- Coneix la Clara Redondo, guanyadora de la primera edició del premi ‘Moly de l'Any’ que atorga ‘Va de Verd’
Si ets un aficionat o expert en plantes, no dubtis a unir-te a la comunitat de ‘Va de Verd’ i podràs convertir-te en un moly! Tot i que els col·laboradors no tenen solucions infal·libles, ofereixen valuoses recomanacions per tenir èxit en la cura i el manteniment de les plantes.
Què és un moly?
Un moly pot ser qualsevol persona que es relacioni amb el món vegetal. És el concepte que aglutina la gran varietat de col·laboradors que participen en el programa. Aborden des de temes més tradicionals vinculats amb l’horticultura o la jardineria, fins a d’altres més alternatius com, per exemple, les expressions artístiques i culinàries que involucren les plantes en la seva execució.
Orígens del moly
Etimològicament, la paraula moly prové del grec antic môly i fa referència a una herba màgica de la mitologia grega. Segons el poema èpic de l’Odissea d’Homer, és una flor blanca d’arrel negra que creix a l’Olimp, la llar dels déus. Però el moly també ha aparegut a mons màgics més contemporanis. Pels que són fans de la saga de Harry Potter, és una planta que serveix per contrarestar encantaments malignes i que s’utilitza com a ingredient per elaborar pocions.
Molys a ‘Va de Verd’
Diego Oliveras (@locoplantas) és especialista en jardineria i paisatgisme. De la seva passió per les plantes va néixer el seu compte d'Instagram, que ja té més de 42k de seguidors. És autor del llibre ‘Manual para amar (y no matar) a tus plantas’ i al programa presentat per María Gómez dona consells per crear i cuidar els espais verds a casa nostra.
““
Pol Gelpí (@horturbaalbalco) és un creador de contingut en català que mostra com crear un hort urbà al balcó. A ‘Va de Verd’ explica com incideixen el sol i el vent a les plantes que hi ha a una terrassa i dona algunes solucions.
““
Cristina López (@plant.zila) és biòloga i greenfluencer, amb més de 28k seguidors a Instagram. Fa anys que col·lecciona llibres relacionats amb les plantes i, per fi, s’ha decidit a publicar el seu propi e-book: El lenguaje de las plantas baby. Detalla com han de ser les cures i atencions específiques de “baby plants”.
““
María Durán (@mcanarina) ha col·laborat amb ‘Va de Verd’ des de Tenerife. Ensenya com són les plantacions de plàtan canari: mostra les seves fases de producció i les cures que ha de tenir un plataner.
““
Genís Rovira (@hortdebutxaca) és un horticultor que té més de 7k de seguidors a Instagram. Explica com fer planters en safates, com elaborar substrats i dona alguns consells per conservar les llavors.
““
I tu, t’animaries a convertir-te en un moly la pròxima temporada? Pots escriure un correu electrònic a vadeverd@rtve.es.