Enlaces accesibilidad
Investigació en curs

Igualtat i Feminismes confirma i condemna el feminicidi d'una dona a Òdena

  • El detingut per aquest feminicidi es troba en presó provisional comunicada i sense fiança des de divendres
  • Davant qualsevol indici o situació de violència masclista, cal trucar al telèfon 900 900 120

Per
Detinguda l'exparella de la dona abandonada al voral d'una caretera a Esparreguera
Detinguda l'exparella de la dona abandonada al voral d'una caretera a Esparreguera

El Departament d'Igualtat i Feminismes ha confirmat aquest dilluns el feminicidi d'una dona de 29 anys veïna d'Òdena. El seu cos va ser trobat a Esparreguera i l'autor dels fets, la seva exparella, es troba en presó provisional des de divendres passat.

Set dones i cinc nens han mort assassinats per violència masclista a Catalunya. Dotze feminicidis en cinc mesos. Igualtat i Feminismes ha condemnat l'assassinat i ha expressat "el més sentit condol i escalf" al seu entorn. També fa una crida a erradicar les violències masclistes.

El cos, abandonat a Esparreguera

El cos de la dona va aparèixer al voral d'una carretera a Esparreguera. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís a les 20:45 h de diumenge 19 de maig i hi van acudir amb el SEM, que no van poder fer res per salvar-li la vida. Es va descartar que es tractés d'un accident de trànsit, ja que la dona presentava signes evidents de violència.

Posteriorment, la policia catalana va detenir l'exparella de la víctima, que ara ja es troba en presó provisional comunicada i sense fiança. El jutjat d'instrucció de Martorell, que havia dirigit fins aleshores la investigació, es va inhibir a favor del jutjat de violència sobre la dona d'Igualada.

142 feminicidis a Catalunya

El Departament assenyala que erradicar les violències masclistes en totes les seves formes és una “qüestió de país” i fa una crida a “sumar esforços des de tots els àmbits de la societat” per aconseguir-ho.

Des que es van començar a recollir dades oficials el 2012, hi ha hagut 142 feminicidis a Catalunya. El nombre de fills i filles que han quedat orfes per la violència masclista és de vuit aquest any i de gairebé un centenar en la darrera dècada.

Línia d'atenció contra la violència masclista: 900 900 120

El Govern recorda que davant qualsevol indici o situació de violència masclista cal trucar al telèfon 900 900 120 i que ho pot fer tothom. La línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l'any en diversos idiomes.

Dos dies de dol i minut de silenci

L'Ajuntament d'Òdena, localitat on havia nascut la víctima tot i que ara no hi vivia, ha expressat el seu condol i ha celebrat un minut de silenci dijous passat a les 19 hores davant del consistori. També ha activat els serveis d'atenció a la família i entorn.

Detenen l'exparella de la dona abandonada morta a Esparreguera

L'Ajuntament ha decretat dos dies de dol oficial: el 22 i 23 de maig. I les banderes de l'edifici consistorial han onejat a mig pal en senyal de dol.