Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Batlle anuncia l'ampliació de les unitats especials nocturnes a Sants-Montjuïc i Sant Martí

Per
Cafè d'idees - Albert Batlle admet que "tot s'ha complicat molt" pels pactes a Barcelona

El tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i responsable de seguretat de la ciutat, Albert Batlle, anuncia que l'ajuntament reforçarà les unitats nocturnes de patrullatge als districtes de Sants-Montjuïc i Sant Martí de Barcelona. L'edil ha confirmat que començaran a funcionar el pròxim 1 de juny. Aquestes unitats especials, ha explicat Batlle, ja funciona a l'Eixample i Ciutat Vella amb el patrullatge que és on es concentra l'activitat d'oci i comercial.

El responsable de l'àrea de Seguretat de Barcelona diu que l'anunci que va fer l'alcalde Jaume Collboni al Cafè d'Idees de "l'alcalde de nit" es va entendre malament i que no serà un "alcalde de nit" sinó un "comissionat" que argumenta, ja funciona a altres ciutats del món: "És la governança de la nit".

Batlle: "Aquí tenim delictes de baixa intensitat, sobretot furts"

Aquí tenim delictes de baixa intensitat, sobretot furts

El responsable de l'àrea de Seguretat de Barcelona destaca que delictes com furts o robatoris amb violència han baixat aquest primer trimestre de l'any i defensa que la ciutat és segura pels grans actes delictius: "Homicidis, delites contra les persones, estem al nivell de les millors ciutats del nostre entorn. (...) Aquí tenim delictes de baixa intensitat, sobretot furts".

Batlle insisteix a lluitar contra la impunitat dels multireincidents i reconeix que la percepció dels ciutadans potser ser d'inseguretat i els preocupa: "Hi ha un tema de percepció. A Barcelona no pateixes per un apunyalament, sinó perquè et prenguin la cartera o el mòbil. Creen la sensació d'inseguretat i preocupa i hem de procurar buscar-hi solucions".

Batlle, sobre els pactes de govern municipals: "Tot plegat s'ha complicat molt"

En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4,  Batlle no aclareix si hi ha un pacte amb ERC perquè s'incorpori al govern municipal, però reconeix que "s'ha complicat molt". I destaca algunes fites polítiques com l'aprovació de la llei d'amnistia, l'anticipació de les eleccions catalanes i que el dia 10 s'ha d'escollir la presidència del Parlament: "Tot plegat s'ha complicat molt, hi va haver un primer acord de pressupostos, l'anticipació de les eleccions catalanes i estem a les portes d'uns debats d'investidura".

Sobre la formació d'un govern, Batlle defensa que "guanya" qui té majoria per formar govern en resposta a si Xavier Trias va guanyar o no a Barcelona: "Ho veiem a molts llocs, a Girona... hi ha molts pactes que possibiliten la creació d'un govern. Qui guanya és qui té la majoria".

Batlle, sobre els clubs cannàbics: "Jo els tancaria"

El tercer tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament és partidari del tancament dels clubs cannàbics i creu que no n'hi hauria d'haver a la ciutat, però recorda que hi ha llicencies atorgades i que estan regulats: "Els clubs cannàbics estan regulats per la llei. Estem en un estat de dret i ha d'haver-hi procediments garantistes". Batlle demana una reflexió "entorn del negoci criminal de la droga".