Enlaces accesibilidad

Els taxistes tornen a bloquejar Barcelona per protestar contra les VTC il·legals

  • Centenars de taxis han recorregut la Gran Via de la capital catalana fins al passeig de Gràcia
  • Amenacen de bloquejar el port i l'aeroport si el Ministeri de Transports no els dona "solucions"

Per
La mobilització dels taxistes ha sortit de la plaça Espanya per recórrer la Gran Via
La mobilització dels taxistes ha sortit de la plaça Espanya per recórrer la Gran Via

La guerra dels taxistes de Barcelona contra les VTC s'obre de nou. Centenars de conductors han sortit aquest dimarts als carrers de la capital catalana per reclamar que les plataformes com Cabify i Uber operin "legalment".

La mobilització, convocada per Élite Taxi, ha començat a les 10:30 h a plaça Espanya i ha recorregut la Gran Via per a arribar a passeig de Gràcia. Allà els taxistes s'han reunit en assemblea on han decidit bloquejar els accessos al Port de Barcelona i l'aeroport del Prat si el Ministeri de Transports no els dona "solucions". 

Denuncien 1.500 VTC il·legals

Els taxistes acusen les plataformes de VTC com Cabify, Uber o Bolt de no seguir les normes del sector i operar amb vehicles sense llicència. "Volen un model de negoci que aquí no els permetrem", ha dit el portaveu del sindicat, Tito Álvarez. En concret, denuncien que hi ha 1.500 VTC il·legals a la ciutat.

"O operen legalment, o no hi haurà pau a Barcelona", ha avisat Álvarez. El sector reclama que entri en vigor un règim d'autorització on se'ls obligui que només puguin donar servei a cotxes legals o se'ls retiri l'autorització i "se n'hagin d'anar de Catalunya". També protesten contra l'alt cost de les asseguradores: "Ens estan ofegant".

Nova marxa lenta dels taxistes contra les VTC a Barcelona | Climent Sabater

El líder d'Élite Taxi ha assegurat que aquest dilluns van parlar amb representants del Ministeri de Transports i en els "pròxims dies" mantindran una reunió "al més alt nivell" amb algun dels seus càrrecs.

No és la primera vegada que els taxistes bloquegen el centre de la ciutat per protestar contra aquestes plataformes.

Amenacen de bloquejar el Port i l'aeroport

Els taxistes asseguren que bloquejaran els accessos al Port i l'aeroport del Prat si el Ministeri de Transports no els dona "solucions". Així ho ha decidit en una assemblea al passeig de Gràcia, on també han reclamat al Departament de Territori una nova regulació de les VTC abans de l'1 de setembre.

Álvarez ha avisat a la Generalitat que si la nova regulació no està a punt abans del setembre, convocaran de manera indefinida marxes lentes dels taxistes que tenen festa per les rondes i l'aeroport.

Nova llei per regular la convivència

La portaveu del Govern en funcions, Patrícia Plaja, ha explicat que l’executiu deixa “llesta” i a punt una nova llei que regula la convivència entre els taxistes i les VTC. A més, ha considerat que el text està tan treballat “colze a colze” amb ells que recull “la majoria de les mesures que estan reclamant” els taxistes.

“El govern ha treballat durant mesos amb tots els sectors una nova llei, els treballs estan molt avançats i s’hauria aprovat al juny si no hagués estat per la convocatòria electoral. No ha pogut ser”, ha lamentat, tot afegint que el text està “llest perquè el Govern entrant, si té aquesta voluntat, la pugui aprovar i convalidar”.