Enlaces accesibilidad

Com practicar 'sèxting' de forma segura?

  • Selva Orejón, experta en ciberseguretat, et dona consells per fer 'sèxting' de manera segura a "L'altaveu"
  • La cineasta Patricia Franquesa, víctima de sextorsió, ha dirigit el documental 'Diari de la Meva Sextorsió'

Per
L'altaveu - Com evitar un cas de sextorsió?

El 'sexting' o l'enviament de missatges i fotos de contingut sexual a través d'internet, s'ha popularitzat entre els joves tornant-se una pràctica bastant freqüent. Aquesta, però, té els seus riscos.

De fet, els Mossos d'Esquadra avisen a xarxes socials sobre la circulació d'un correu electrònic on t'amenacen de compartir les teves imatges íntimes. Per no difondre-les, es demana el pagament d'una quantitat de diners a la víctima. La policia recomana eliminar aquest correu i, sobretot, no pagar res.

¿Sabe lo que es el sexting?

¿Sabe lo que es el sexting?

Es pot fer 'sèxting' de manera segura?

David Romera, sergent de la Regió Policial Virtual dels Mossos d'Esquadra, explica quines mesures hem de prendre per no patir una 'sextorsió' i l'experta en identitat digital i ciberseguretat, Selva Orejón, dona alguns consells per fer 'sèxting' de manera segura a "L'altaveu" de La 2.

1. Només amb persones de confiança

Orejón recomana no practicar 'sèxting' amb persones que acabem de conèixer a través d'una aplicació de cites. "El risc zero no existeix", comenta.

2. Aplicacions segures

Es recomana fer servir aplicacions que tinguin la funció d'esborrar els missatges just després d'enviar-los i que les fotos enviades no s'emmagatzemin.

3. Connexió segura

Cal tenir el sistema operatiu sempre actualitzat i que el dispositiu tingui una connexió molt segura.

4. Amagar cara i tatuatges

És important que a les fotos no aparegui la cara, ni els tatuatges, ni res que pugui identificar a la persona.

Diari de la Meva Sextorsió

La cineasta Patricia Franquesa, víctima de sextorsió, ha presentat el documental 'Diari de la Meva Sextorsió', on narra el seu cas al DocsBarcelona. La cinta narra, en primera persona, com va canviar el seu dia a dia en ser víctima d'un ciberassetjament.

"Tot va començar amb el robatori del meu ordinador a Madrid", explica. Després d'això, un hacker va difondre imatges íntimes seves. El documental explica com el sistema policial i judicial pot fer poc per protegir-la com a víctima.

La narració està construïda a través de missatges de text, correus i vídeos gravats per la directora. "La vergonya d'anar a denunciar no ajuda, em vaig sentir sexualitzada", assegura.