Enlaces accesibilidad

Les darreres pluges i la calor porten més mosquits a Barcelona

  • L'Agència de Salut Pública ha començat a controlar el clavegueram en 82 punts de la ciutat
  • El 2023 la sequera va reduir l'activitat dels mosquits en un 45% perquè no tenien bassals on créixer

Por
Tornen a proliferar els mosquits a Barcelona, després de les últimes pluges.
Tornen a proliferar els mosquits a Barcelona, després de les últimes pluges.

Les pluges castigaran Barcelona aquest estiu amb més mosquits. El 2023, la seva presència es va reduir un 45%, perquè no tenien bassals on créixer, però les darreres precipitacions i les altes temperatures fan augmentar de nou la seva activitat.

Per aquest motiu, ja s'ha començat a controlar. A la via pública, l'Agència de Salut Pública (ASPB) està pendent del clavegueram en 82 punts de la ciutat, els més problemàtics. Uns 200 ja s'han modificat i s'actuarà sobre 100 més, aquells on es detecti més activitat de larves.

Les últimes pluges augmenten l'activitat dels mosquits a Barcelona | Maite Boada

On es troba el focus?

L'ASPB identifica cada any els espais públics de la ciutat, sobretot centrant-se en els embornals, on potencialment poden proliferar els mosquits i on poden representar un problema. Però, allà és on es concentren la majoria d'aquests insectes voladors que tan de picor i incomoditat provoquen, és a les propietats privades.

Enguany, es tornarà a dur a terme la campanya 'A casa teva, fem prevenció del mosquit tigre' orientada a reduir els focus de cria de mosquit tigre amb visites a domicilis seleccionats de diferents barris. En aquestes, s’ofereix una inspecció informada per ensenyar a identificar-los i les mesures que cal aplicar per eliminar-los. Es preveuen 400 visites al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

La sequera evita les plagues

L’any 2023 va ser l’any més sec des que hi ha registres a la ciutat i el segon més calorós. Un fet que va provocar que hi hagués la gairebé meitat de mosquits que l'any anterior (45% menys).

La tendència a la baixa dels últims anys és conseqüència de la sequera, ja que els mosquits tenen menys zones i bassals on créixer.