Enlaces accesibilidad

Es reforcen els efectius per l'elevat risc d'incendi aquest estiu, tot i les darreres pluges

  • El Departament d'Interior reforça els efectius per combatre el risc d'incendi
  • El Pla Alfa comptarà amb 5 nivells a partir d'ara

Per
Els reforcen els efectius de Bombers i Agents Rurals per combatre l'alt risc d'incendi
Els reforcen els efectius de Bombers i Agents Rurals per combatre l'alt risc d'incendi

Els Bombers han treballat en 1.750 incendis de vegetació aquests darrers 5 mesos, un 34% menys que el mateix període de l'any passat. Les pluges de les últimes setmanes han contribuit a millorar la situació sobre el terreny. Tot i això, alerten que arrenca una campanya forestal "extremadament complexa"

Els cossos d'emergències reforcen els efectius per afrontar una temporada "complexa" d'incendis | Anna Pujol

“No podem caure en el cofoisme ni abaixar la guàrdia”, ha advertit el conseller d’Interior en funcions, Joan Ignasi Elena. Tot i la complexa situació, Elena ha assegurat que els cossos d’emergència afronten la campanya “més robustos i forts” amb un reforç de 471 persones.

Preocupa el sud de Catalunya

Les pluges d'aquesta primavera han contribuit a que la vegetació no estigui tan seca, però des del Departament d'Interior es mostren preocupats per la situació que es viu al sud de Catalunya. La majoria d'incendis del darrer hivern s'han concentrat en aquesta zona.

Campanya forestal de risc, sobretot al sud de Catalunya

Alerten, a més, que els incendis provocats pels llamps i la capacitat dels focs de cremar de nit també s'han avançat en la temporada. Per combatre-ho, disposen de més de 5.000 efectius entre Bombers i Agents Rurals, que tenen uns 1.000 vehicles i 28 mitjans aeris.

Fan una crida a la prudència: darrere de 9 de cada 10 incendis, hi ha directa o indirectament la mà humana.

Pla Alfa adaptat al canvi climàtic

Enguany, el Pla Alfa evoluciona i s’adapta a la situació d’emergència climàtica. A partir d'ara tindrà 5 nivells, que van del 0 per a nivell baix de perill fins al 4 per a un perill de nivell extrem d’incendi forestal.

Fins el nivell 3, els Agents Rurals vetllen perquè es compleixin les restriccions d’activitats. Amb el nivell 4, es restringeix l’accés a espais naturals per perill extrem d’incendi forestal i s’estableixen mesures preventives extraordinàries.