Enlaces accesibilidad

Els pescadors de Barcelona tindran nova llotja, reclamada des de fa 30 anys

  • S'estrenarà a l'octubre, un cop finalitzada la Copa Amèrica
  • La zona permetrà als ciutadans accedir a la subhasta de peix en directe i disposarà d'un nou restaurant

Por
El Port de Barcelona obrirà les portes de la nova llotja de pescadors un cop finalitzada la Copa Amèrica.
El Port de Barcelona obrirà les portes de la nova llotja de pescadors un cop finalitzada la Copa Amèrica.

El Port Olímpic de Barcelona renova la llotja de pescadors, que estarà llesta a l'octubre. Un espai més gran i reurbanitzat, que permetrà a la ciutadania poder presenciar les subhastes de peix en directe i que incorporarà un restaurant de cuina mediterrània amb els productes més frescos.

Feia uns 30 anys que els pescadors reclamaven un local renovat a peu de moll i obert al públic per tal d'apropar l'ofici i la mercaderia a un major nombre de persones. "Volem que la llotja sigui més que un espai on es compra i es ven peix, i que la gent pugui conèixer la pesca de la ciutat de primera mà", ha remarcat el president, Lluís Salvadó. La instal·lació actual està en ús des de 1961.

Les obres, amb una inversió total de 9 milions d'euros, s'emmarquen en el conjunt d'actuacions de millora que fa el port, en relació amb la Copa Amèrica. Tot i això, la previsió és que s'allarguin uns quatre mesos, quan haurà acabat la competició.

Com serà?

La nova llotja, treballs de la qual van començar el passat 24 de maig, ocuparà 3.233 m² i tindrà com a element central una rampa exterior de 140 metres que connectarà l'entorn de la Torre del Rellotge amb els diferents espais de l'edifici.

Una rampa d'accés que, segons el director del Port Vell, David Pino, juga a dos nivells i que permet als ciutadans apropar-se a les subhastes "sense molestar a l'activitat pesquera", que se situa a la part baixa de l'edifici.

Visibilitzar l'activitat pesquera

El director general de Política Marítima, Sergi Tudela, ha assegurat que l'espai "dignifica i visibilitza" el sector pesquer de cara a la resta de barcelonins i que la nova llotja "contribuirà a trencar la bretxa entre el món urbà i el marítim".

També, el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Barcelona, José Manuel Juárez, demana més ajuda de les administracions: "Som l'únic sector primari que queda a la ciutat".