Enlaces accesibilidad

Primavera Sound registra 268.000 assistents i estima un impacte econòmic de 200 milions

  • El festival rep 130.000 usuaris únics, dels quals 40.000 són de la ciutat de Barcelona
  • El públic internacional ve de 134 països diferents, sobretot dels Estats Units, Regne Unit i Itàlia

Per
Es preveu que el festival recapti uns 200 milions d'euros
Es preveu que el festival recapti uns 200 milions d'euros ACN

El Primavera Sound 2024 arriba a la seva fi, culminant una edició memorable que ha deixat empremta en tots els visitants. Durant cinc dies intensos, el festival ha arreplegat 268.000 assistents entre els concerts al Primavera Ciutat i al Parc del Fòrum. La capital catalana ha estat el centre neuràlgic de la música internacional, amb actuacions d'artistes de renom com Lana del Rey, Pulp, Siza i Vampire Weekend i nous talents emergents.

Assistència històrica

El festival tancà l'edició amb 268.000 assistents, dels quals 130.000 són usuaris únics, sigui amb entrada individual o abonament. Respecte a l'any passat, el certamen ha crescut en 15.000 visitants, amb el que la cap de premsa del Primavera Sound, Marta Pallarès, ha afirmat que "això ens converteix en el festival més gran d'Espanya i un dels més grans d'Europa".

El certamen no és un esdeveniment local, sinó que atrau a gent de tot el món per veure als seus artistes preferits. En aquesta edició han viatjat persones de 134 països diferents i el 59% dels 130.000 usuaris únics són públic internacional. L'organització situa els nord-americans, els britànics i els italians com a públic principal, conjuntament amb el provinent de l'estat espanyol. Pallarès ha fet èmfasi que 40.000 usuaris únics són de Barcelona.

El codirector del festival Alfonso Lanza ha afirmat que la d'enguany ha estat "una edició de les que fan història" i que el Primavera s'ha consolidat com a "un festival que pot ser al top 3 del món".

Primavera Sound 2024: més de 200 actuacions i 15 escenaris al Fòrum

El Primavera i la ciutat conviuen

L'organització del certamen ha posat molt èmfasi a assegurar que tothom estigués content amb el Primavera. Han treballat de la mà dels veïns per reduir les molèsties i s'ha treballat molt per abordar les preocupacions com el soroll, la neteja i el desallotjament de la zona del Fòrum. S'han establert uns estàndards de qualitat molt alts i han estat en contacte amb alguns veïns en particular, no amb una associació. Finalment, sembla que tots els esforços han donat els seus fruits, ja que els residents propers al recinte han quedat molt satisfets amb els nivells de control.

Darrer dia de concerts al Primavera Sound amb les dones com a caps de cartell

En referència als diners recaptats, l'organització augura que se superarà l'impacte econòmic que va tenir el festival a la ciutat de Barcelona l'any anterior, uns 180 milions d'euros. Tot i no tenir una xifra concreta, el codirector del Primavera ha vaticinat que sobrepassarà els 200 milions i situarà el certamen com el segon esdeveniment amb més impacte econòmic a Barcelona després del Mobile World Congress.

Lana del Rey surt amb retard

La cap de cartell d'enguany, la nord-americana Lana del Rey, va actuar divendres a la nit mitja hora més tard del que estava previst. Preguntada per aquest retard, Pallarès ha respost que "hi ha sempre imponderables" en un festival i que "aquestes coses passen". També ha destacat que l'artista era una de les grans demandes del públic del festival des de feia anys: "El més important és que va ser aquí amb nosaltres".

Lana del Rey, una de les artistes més esperades del Primavera Sound 2024

SZA, el concert més multitudinari

Entre els concerts més esperats de l'edició, SZA era un que la majoria del públic no es volia perdre. La cantant i compositora nord-americana ha emocionat als visitants del Primavera Sound en la seva actuació a l'escenari Santander amb la seva mescla de R&B, hip-hop i soul. Altres artistes que han destacat en l'última jornada del festival ha estat la cantant i compositora Mitsuki Miyawaki, coneguda artísticament com Mitski, i la música de ball electrònic de Romy, del grup The XX.

Entre les nou i les dotze de la nit, un altre element va agafar protagonisme: la pluja. Els concerts que s'han vist més afectats han estat els de PJ Harvey i Mitski.