Descobreix els murals artístics del Palau de la Diputació de Lleida
- El palau de la Diputació de Lleida, construcció inaugurada el 1898, s'ha convertit en un epicentre institucional després d'unes múltiples transformacions al llarg dels anys
- Els pintors pintors Josep i Jaume Minguell han creat obres a les parets interiors de l'edifici amb una tècnica tradicional que utilitza una pasta de calç i sorra de marbre
La majestuosa seu de la Diputació de Lleida, situada estratègicament entre la rambla de Ferran i el carrer del Carme, és testimoni d'una rica història que es fusiona amb l'essència medieval de la ciutat. El presentador del programa 'De Carrer', David Fernández, ha visitat l'espai recentment, destacant especialment les impressionants pintures murals realitzades pels reconeguts pintors lleidatans Josep i Jaume Minguell.
El Palau de la Diputació
Inaugurada el 1898, aquesta emblemàtica construcció va emergir sobre les ruïnes de l'antic Hospital del Sant Esperit, convertint-se en un nou epicentre institucional de la ciutat.
El palau ha experimentat múltiples transformacions i ampliacions al llarg dels anys, convertint-se en el cor de l'activitat política i administrativa de la província. A les seves parets, s'apleguen àrees funcionals com la Secretaria General, Cooperació Municipal, Àrea Econòmica, i moltes altres, essent testimoni dels esdeveniments més rellevants de la vida pública local.
Gran pintura mural
Un dels trets més destacats d'aquesta imponent edificació són les seves pintures murals. Des de la planta baixa fins als tres pisos, es pot admirar un conjunt d'obres iniciades per l'artista Jaume Minguell, l'any 1964, i continuades pel seu fill, Josep Minguell. Aquest últim, a més, va realitzar les pintures del soterrani el 2002 i els murals de la façana de la rambla de Ferran el 2007. Utilitzant una tècnica ancestral, els Minguell apliquen una pasta de calç i sorra de marbre sobre les parets humides, creant obres que captiven l'essència del paisatge lleidatà.
Els colors terrosos i les evocadores imatges dels Pirineus, les muntanyes i el romànic esdevenen els protagonistes d'aquesta nova expressió artística, un homenatge vibrant a la riquesa cultural i paisatgística de la regió, que s'integra harmoniosament amb l'estructura arquitectònica i l'art del palau.
Amb aquesta iniciativa, la Diputació de Lleida reafirma el seu compromís amb la preservació i promoció de la cultura i l'art, fusionant el passat amb el present en un diàleg visual que enriqueix el patrimoni de la regió.