Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Gerardo Pisarello: "Salvador Illa ha de parlar i dir què farà"

Per
Gerardo Pisarello: "Salvador Illa ha de parlar i dir què farà"

El secretari primer de la Mesa del Congrés i diputat de Sumar Comuns, Gerardo Pisarello, no descarta una investidura del socialista Salvador Illa: "A veure què posa Illa sobre la taula. Què farà, quin és el seu programa". Pisarello demana una entesa dels partits d'esquerres per evitar una "sociovergència" i planteja un acord dels comuns amb el PSC, ERC i la CUP: "Ens hauríem d'entendre per evitar una regressió amb el partit socialista, una sociovergència. No seria bo pel país".

Gerardo Pisarello diu que Salvador Illa parla més de Pujol que de Maragall i demana a les forces d'esquerra al Parlament que pressionin als socialistes com passa al Congrés de Diputats: "Sumar, les forces d'esquerra li diuen a Pedro Sánchez això no. És el mateix que ha de passar a Catalunya".

Hard Rock: "A veure què posa Illa sobre la taula"

Amb relació a l'elecció de la Mesa del Parlament, Gerardo Pisarello diu que hi ha moltes possibilitats de configuració de la Mesa i que són legitimes si obtenen els vots, però es mostra preocupat per la formació de govern: "Em preocupa que no hi hagi govern. Crea desafecció". El diputat dels Comuns al Congrés reconeix l'escull que significa el projecte de Hard Rock i defensa no posar línies vermelles durant la negociació: "Hem de mantenir la nostra posició. A veure què posa Illa sobre la taula".

En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, Pisarello és contrari a repetir les eleccions perquè diu que hi ha fórmules per a un tripartit: "Hem dit que amb les majories que tenim, podria haver-hi un govern de PSC, ERC i comuns".

No veu diferències amb Podemos

Gerardo Pisarello reconeix que les diferències dels programes electorals per a les eleccions europees de Sumar i Podemos "pràcticament no hi són" i diu que tota la gent que dubta si votar a Sumar o Podemos "és la meva gent": "Montero també és estimada. Com també Joan Tardà o Laure Vega. No m'equivoco de qui és l'adversari". El diputat de Sumar Comuns diu que respecte a Pedro Sánchez perquè l'ha vist valent "no sé si per principis o pragmàtic" i afegeix que "està sent molt atacat per la dreta i la ultradreta".

Citació de Begoña Gómez: "Vol incidir en les eleccions"

Pisarello veu la citació de Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez, com una ingerència que vol incidir en les eleccions europees: "És una operació molt clara d'un pseudosindicat i un jutge que ha actuat amb molt poca imparcialitat". Gerardo Pisarello acusa Manos Limpias de fer servir les querelles "per destrossar als adversaris polítics" i al jutge instructor d'actuar amb una manca d'imparcialitat absoluta.  El diputat de Sumar demana una reforma profunda i modificar qui ha d'anomenar els jutges i l'accés a la judicatura que diu "és classista".