Enlaces accesibilidad

La calorada avança l'obertura de piscines a Lleida

Per
Aquesta primera setmana de juny ens porta temperatures de ple estiu.
Aquesta primera setmana de juny ens porta temperatures de ple estiu.

Primera setmana de juny i ja es comença a sentir l'estiu en l'increment de temperatures. A Lleida, aquest divendres els termòmetres toquen sostre i està previst que se superin els 35°. Davant les primeres onades de calor extrema, diversos ajuntaments han obert les piscines municipals.

La situació, però, no es mantindrà tot el cap de setmana. L'episodi de calor durarà fins dissabte a la nit. Diumenge es preveu un canvi de temps amb forts xàfecs, tempestes i temperatures més baixes.

Piscines obertes a Lleida davant les primeres onades de calor | Joana Sendra

S'avança l'estiu

Primera clatellada de calor de l'any. S'acosta un cap de setmana de platges plenes. A Ponent, però, la forma de mitigar la calor és refrescant-se a la piscina. Lleidatans i lleidatanes poden fer el seu primer bany, perquè molts pobles, sobretot al Baix Segre, han decidit obrir la tanca de la piscina abans d'hora.

A Vilanova de Bellpuig, al Pla d'Urgell, es pot accedir des d'aquest mateix divendres. A Massalcoreig a partir de dissabte. I a Soses, al Segrià, ja fa gairebé una setmana de la seva obertura. L'alcaldessa, Sandra Marco, explica que les tardes estan plenes de "mares i nens petits perquè a la plaça no s'hi pot estar, fa molta calor".

La gran majoria de municipis tenen previst posar en marxa la temporada el pròxim cap de setmana. A la ciutat de Lleida, també s'inaugurarà aleshores, concretament el 15 de juny.