Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Resum de notícies a Catalunya del 11 de juny del 2024 | La llei d'amnistia entra en vigor amb la seva publicació al BOE

  • El Suprem manté l'ordre nacional de detenció contra Carles Puigdemont, Puig, Comín i Rovira
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
El líder de Junts, Carles Puigdemont (David Brorrat | EFE)
El líder de Junts, Carles Puigdemont (David Brorrat | EFE)

L'actualitat d'aquest dimarts passa per la publicació al BOE de la Llei d'amnistia, fet que permet que la norma entri en vigor. Els jutges tenen dos mesos per aplicar-la en totes causes del procés. El TSJC ja ha preguntat a les parts sobre l'amnistia a Mas, Ortega, Rigau, Torra, Solé, Juvillà, Jové, Salvadó i Garriga.

Mentrestant, el nou president del Parlament, Josep Rull, ha de consultar els partits per determinar qui serà el primer candidat a sotmetre's a la investidura. Des de Junts es neguen a presentar Carles Puigdemont sense tenir els suports garantits i conviden Salvador Illa a fer el primer pas.

Els Mossos d'Esquadra i el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han desplegat a primera hora del matí un dispositiu contra una organització criminal que introduïa haixix a Catalunya.

L'actualitat a Catalunya, 11 de juny de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:01

    Detenen un monitor de piscina a Sant Boi per posar una càmera als vestidors

     

    Detingut un monitor de 19 anys per col·locar una càmera de gravació als vestidors de la piscina de  la Fundació Llor de Sant Boi. Una alumna del centre la va trobar ahir a la tarda i els seus pares ho van denunciar als Mossos d'Esquadra. El centre l'ha acomiadat. El cas està sota secret d'actuacions.

  • 18:42

    Renfe oferirà 400 trajectes diaris en autobús per garantir la mobilitat de viatgers de l'R4 i l'R8 a l'estiu

     

    Renfe oferirà fins a 400 trajectes diaris en autobús aquest estiu per garantir la mobilitat de viatgers de l'R4 i l'R8. La companyia ha programat un pla alternatiu de transport amb 25 autobusos i 20.000 places al dia entre Martorell Central/Castellbisbal i Molins de Rei per a la línia R4, i Martorell Central – Rubí Can Vallhonrat per a l'R8. Tot plegat per afrontar una nova fase d'obres d'Adif al nus de Castellbisbal programada entre el 24 de juny i l'11 de setembre, uns dos mesos i mig. 

  • 17:52

    Unes obres a l'L2 del metro deixaran sense servei el tram entre el Clot i la Pau

     

    Unes obres de manteniment a la línia L2 del metro deixaran sense servei el tram entre les estacions de Clot i la Pau. Els treballs es faran aquest cap de setmana del 15 i 16 de juny i TMB habilitarà 10 busos llançadora amb freqüències de tres minuts. L'L2 funcionarà amb normalitat entre Paral·lel i Clot, d'una banda, i entre La Pau i Badalona/Pompeu Fabra, per l'altra, deixant únicament fora de servei les estacions de Bac de Roda i Sant Martí.

  • 17:34

    Platja d'Aro vol destinar 200 pisos buits a lloguer assequible

     

    L'Ajuntament de Platja d'Aro (Baix Empordà) vol mobilitzar 200 pisos buits per destinar-los a lloguer assequible oferint incentius als propietaris. L'alcalde, Maurici Jiménez, explica que tenen detectats 370 habitatges que estan desocupats perquè durant tres anys no han generat factures de llum ni d'aigua. L'objectiu del consistori, amb l'ajuda dels agents de la propietat immobiliària, és aconseguir redirigir-ne un 40% cap a la borsa pública d'habitatge per atendre les demandes de les famílies que passen per benestar social.

  • 16:59

    ERC debatrà aquesta tarda si entra en el govern de Collboni

     

    ERC es reuneix aquest dimarts a les 19 hores per debatre sobre si entra o no a formar part del govern de Jaume Collboni. Una trobada on s'acordarà amb quin mecanisme, amb un congrés o una consulta, es pronuncia la militància.

  • 16:47

    El Govern diu que ara toca als jutges aplicar l'amnistia i consideren que la voluntat del legislador és clara
     

     

    La portaveu del Govern i ministra d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegría, ha assenyalat que una vegada que la Llei d'Amnistia ha entrat en vigor aquest dimarts, correspon als jutges aplicar-la. A més, fonts del Govern precisen que és molt clara quina és la voluntat del legislador en redactar aquesta norma.

  • 16:32

    Un estudi de CCOO alerta dels reptes de l'envelliment de la població

     

    A Catalunya, un 19% de la població té més de 65 anys. Un percentatge que augmentarà les pròximes dècades, arribant fins al 29% l'any 2050. Un canvi demogràfic que, segons el darrer estudi sobre persones grans de CCOO, comporta i comportarà reptes per les polítiques públiques.

  • 16:26

    Detecten una nova espècie invasora de paparra a Catalunya

     

    Les temperatures suaus de l'hivern han fet que les paparres surtin abans i, des de la pandèmia, se'n troben més en entorns urbans. A causa del canvi climàtic, a Catalunya s'ha detectat una plaga d'una nova espècie invasora, sobretot en algunes comarques de Barcelona i Tarragona. 

  • 16:16

    Revolta Pagesa pressiona per formar un govern per "començar a treballar i donar solució" a les seves demandes

     

    Revolta Pagesa ha reclamat als partits polítics formar "ja" un govern "estable" per "començar a treballar i donar solució" a les seves demandes. Representants de la plataforma agrària s'han reunit avui al Parlament amb representants del PSC, Junts, Comuns i CUP i els han presentat oficialment el gremi de la pagesia catalana i el manifest d'Aranguren, que recull les demandes que van signar fa una setmana.

  • 15:58

    II Congrés Catalunya Circular a Barcelona: empreses pioneres de l'economia verda donen visibilitat a iniciatives transgressores

     

    Donar visibilitat a iniciatives transgressores o debatre sobre temes tan importants com és la millora del reciclatge. Són alguns dels objectius de la 2a edició del Congrés Catalunya Circular, que arrenca a Barcelona. Punt de trobada d'empreses pioneres de l'economia verda.

  • 15:25

    Entrega dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2024

     

    L'ONCE, institució que lluita per una millor qualitat de vida de les persones cegues i amb discapacitat, fa entrega aquesta tarda dels Premis Solidaris. Uns guardons que reconeixen persones, institucions, entitats i administracions que procuren la inclusió social de tots els ciutadans. L'Ajuntament d'Altafulla i El Lloc de la Dona a Barcelona han estat dos dels premiats.

  • 15:03

    Foment del Treball creu que cal limitar "l'afluència de turistes descontrolats" a Barcelona

     

    El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha advocat per "trobar solucions" que evitin "l'afluència de turistes descontrolats" a Barcelona. Sánchez Llibre considera que aquests tipus de visitants "perjudiquen bàsicament el turisme de qualitat", que segons ha subratllat, és el que defensa la patronal. Així ho ha dit en la presentació, aquest dimarts, d'un acord entre Barcelona i Porto per fomentar el turisme.

  • 14:47

    Lloret de Mar, Amposta i Palafrugell, les tres ciutats de més de 20.000 habitants amb les pensions més baixes

     

    CCOO de Catalunya ha presentat aquest dimarts el seu 'Observatori Social de les Persones Grans', un col·lectiu dels majors de 65 anys que ja frega el 20% de la població total de Catalunya i que disposa d'una pensió mitjana de 1.419 euros. No obstant això, hi ha fortes diferències entre municipis amb Lloret de Mar (1.145 euros), Amposta (1.163 euros) i Palafrugell (1.196 euros) com les tres ciutats de més de 20.000 habitants amb la mitjana de la pensió contributiva més baixa, i Sant Cugat del Vallès (1.727 euros), Sant Quirze del Vallès (1.695 euros) i Barcelona (1.586 euros) amb les pensions més altes. 

  • 14:16

    Aprovada la nova selectivitat amb unes característiques i criteris de correcció comuns per tots els territoris

     

    El Consell de Ministres ha aprovat la nova selectivitat, per primer cop, amb unes característiques i criteris de correcció comuns per tots els territoris de l'estat espanyol. Els alumnes que es presentin a les noves PAU s'examinaran de quatre matèries obligatòries de la modalitat cursada, a més de la llengua cooficial com és el cas de Catalunya.

  • 13:46

    Foment del Treball proposa un corredor aeri entre Barcelona i Porto

     

    La patronal Foment del Treball proposa establir un corredor aeri entre Barcelona i la ciutat portuguesa de Porto per aprofitar el potencial turístic de totes dues capitals.

    Foment proposa un corredor aeri entre Barcelona i Porto | Climent Sabater
    rtve Foment proposa un corredor aeri entre Barcelona i Porto | Climent Sabater
  • 13:40

    Possible cas d'explotació laboral a Lleida

     

    La Guàrdia Urbana ha detingut dos germans pakistanesos en un local del Gran Passeig de Ronda, on es van localitzar sis homes malvivint en un traster. Les víctimes haurien vingut a Lleida per treballar de temporers. La plataforma Fruita amb Justícia Social els oferirà suport jurídic.

    Possible cas d'explotació laboral a Lleida | Joana Sendra
    rtve Possible cas d'explotació laboral a Lleida | Joana Sendra
  • 13:30

    El CIE de la Zona Franca de Barcelona, el centre de l'Estat que més internaments registra en un any

     

    Durant l'any passat, més de 2.000 migrants en situació irregular van ser ingressats en Centres d'Internament d'Estrangers arreu de l'Estat. El CIE de la Zona Franca de Barcelona va ser de llarg el que més internaments va registrar. Ho diu un informe de l'entitat Migra Studium, que alerta de les dificultats amb què es troben per visitar els interns.

  • 13:20

    'Reviu', el nou portal de ressenyes de pisos de lloguer a Barcelona

     

    IDRA, l'Institut de Recerca Urbana de Barcelona, posa en marxa Reviu, el nou portal de ressenyes sobre pisos de lloguer i immobiliàries. Una eina per tenir informació més real sobre les condicions del pis que es vol llogar i la relació amb els propietaris.

    'Reviu', el nou portal de ressenyes de pisos de lloguer a Barcelona | Marga Esparza
    rtve 'Reviu', el nou portal de ressenyes de pisos de lloguer a Barcelona | Marga Esparza
  • 13:12

    El Tribunal de Comptes pregunta a Fiscalia i defenses si consulta al TJUE per la llei d'amnistia i suspèn la redacció de la sentència sobre l'1-O.

     

     

    El Tribunal de Comptes ha preguntat aquest dimarts a la Fiscalia, a Societat Civil Catalana i a les defenses dels 35 encausats pel presumpte desviament de fons per al 1-0 i l'acció exterior del 'procés' si planteja una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per la llei d'amnistia que ja s'ha publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).
    El Tribunal de Comptes també suspèn la redacció de la sentència sobre l’1-O.

  • 13:10

    Veïns del bloc Tarragona a l'Eixample de Barcelona denuncien molèsties pels 40 pisos turístics

     

    Els veïns del bloc Tarragona del barri de l’Eixample de Barcelona denuncien haver de conviure amb prop de 40 pisos turístics amb tot el que això comporta. Soroll, festes i faltes d’educació constants. I lamenten la inacció política.

    Veïns del bloc Tarragona de Barcelona denuncien molèsties pels 40 pisos turístics | Ferran Cuixart
    rtve Veïns del bloc Tarragona de Barcelona denuncien molèsties pels 40 pisos turístics | Ferran Cuixart
  • 13:07

    Un total de 30 detinguts en un dispositiu policial contra una xarxa que introduïa haixix a Catalunya

     

    30 persones han estat detingudes pels Mossos d'Esquadra durant un operatiu contra una xarxa que introduïa haixix a Catalunya, que han portat a terme aquest dimarts juntament el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària.

    L'operació ha comportat registres a la Catalunya central, amb entrades a Manlleu, Torelló i Sant Hipòlit de Voltregà (Osona). S'han fet també entrades a Roses (Alt Empordà), Tàrrega (Urgell) i Puiggròs (Garrigues).

    En total, 11 entrades i perquisicions, segons ha informat la policia catalana. La investigació continua oberta.

     
  • 12:50

    Junqueras i excàrrecs d'ERC demanen al Tribunal de Comptes arxivar la causa per despeses de l'1-O



    El ja expresident d'ERC, els exconsellers Raül Romeva i Dolors Bassa i altres sis alts càrrecs del Govern han presentat aquest dimarts un escrit davant el Tribunal de Comptes en el qual sol·liciten l'arxiu definitiu d'aquesta causa. Precisament, el passat 29 de maig el Tribunal de Comptes deixava vist per a sentència el procediment comptable obert contra 35 ex alts càrrecs catalans, entre ells Puigdemont, Junqueras i el expresident Artur Mas, per la despesa pública destinada al procés, una causa en la qual la Fiscalia els demana gairebé 3,1 milions.

     

  • 12:45

    El Govern publicarà una resolució que amnistia els fets sancionats a través de la “Llei Mordassa” vinculats al procés independentista de Catalunya

     

     

    Aquest dijous, el Govern també habilitarà un formulari al web del Departament d’Interior on es podrà sol·licitar una resolució individualitzada d'amnistia i/o la devolució econòmica de la sanció abonada. El gabinet jurídic de la Generalitat donarà suport processal als seus empleats públics i alts càrrecs quan sigui aplicable la Llei d’amnistia per actes o omissions realitzats en exercici de les seves funcions. 

  • 12:42

    La CNMV admet a tràmit la petició d'autorització de l'opa del BBVA sobre el Sabadell

     

    La Comissió Nacional del Mercat de Valors ha admès a tràmit la sol·licitud d'autorització presentada pel BBVA per l'opa sobre el Banc Sabadell. L'ens recorda que aquest pas no suposa "cap pronunciament" sobre la resolució relativa a l'autorització. Així mateix, apunten que comissió no avalarà l'operació fins que no se li acrediti l'obtenció de la "no oposició" del Banc Central Europeu.

  • 12:17

    Bonet recorda que les converses per formar un govern a Barcelona continuen i desvincula les negociacions de la investidura al Parlament

     

    La primera tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha assegurat que les negociacions per formar un govern de coalició a Barcelona continuen. "Les converses no hi ha deixat de ser en diverses intensitats en tot moment", ha indicat en un acte preguntada per aquesta qüestió. A més, ha negat que el calendari de negociacions pugui estar condicionat pel ple d'investidura al Parlament.

  • 12:07

    El govern espanyol ultima un portal web únic per identificar els allotjaments turístics il·legals

     

    El ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha anunciat que aviat es posarà en marxa una plataforma web única que permetrà identificar els habitatges turístics de lloguer. Hereu ha explicat també que pròximament llançaran l'Estratègia de Turisme. Segons el ministre, tots els habitatges de curta estada de lloguer turístic a Espanya hauran de tenir un codi que els identificarà.

    El govern espanyol ultima un portal web únic per identificar els allotjaments turístics il·legals | Maite Boada
    rtve El govern espanyol ultima un portal web únic per identificar els allotjaments turístics il·legals | Maite Boada
  • 11:52

    Rècord d'usuaris de metro i bus de Barcelona: 62 milions a l'abril 

     

    El nombre d'usuaris del transport públic de Barcelona s'ha enfilat fins als 62,4 milions a l'abril i supera així el rècord de l'octubre, quan va haver-hi 62,04 milions. Segons les dades provisionals de Transport de Viatgers de l'INE, el bus va créixer un 23,7% en comparació amb el mateix període de 2023, fins als 20,3 milions, mentre que l'ús del metro es va incrementar un 14,7%, fins als 42,03 milions. 

  • 11:51

    El Suprem manté l'ordre nacional de detenció contra Puigdemont després de la publicació de la llei d'amnistia

     

    El jutge Pablo Llarena dona cinc dies a la Fiscalia i a les defenses perquè es pronunciïn sobre l'amnistia. A més a més, ha dictat una bateria de providències en les quals trasllada a la Fiscalia i a les defenses que es pronunciïn sobre la revisió dels casos del procés per la llei d'amnistia.   

    Al Suprem consten dos procediments penals relatius al procés. En primer lloc, la causa del procés que inclou Puigdemont i els exconsellers que van ser processats per rebel·lió; i l'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras i la resta de líders independentistes que van ser condemnats el 2019. Aquesta causa abasta delictes de desobediència i malversació.

     En segon lloc, figura el procediment penal obert al febrer per presumpte terrorisme contra el mateix Puigdemont i el diputat electe d'ERC al Parlament Ruben Wagensberg arran dels aldarulls atribuïts a la plataforma independentista Tsunami Democràtic.
     

  • 11:46

    El Port de Tarragona inaugura la terminal de creuers de 2.200 metres quadrats

     

    El Port de Tarragona inaugura aquesta tarda la seva terminal de creuers. Un total de 2.200 metres quadrats que han suposat una inversió de 5,5 milions d'euros. Diners que ha aportat l'empresa concessionària de les instal·lacions, Global Ports Holding.

    EEl Port de Tarragona inaugura la terminal de creuers de 2.200 metres quadrats | Judit Huerta
    rtve EEl Port de Tarragona inaugura la terminal de creuers de 2.200 metres quadrats | Judit Huerta
  • 11:29

    Turull, sobre una investidura d'Illa: "Si ho té tan clar, que hi vagi ell primer. I si no surt, que ho deixi estar"

     

    El dirigent de Junts afirma que Puigdemont no provarà de ser investit sense tenir els suports: "No farem un Feijóo". "Com que Salvador Illa diu que té tants suports, que hi vagi ell; si vol, que hi vagi demà. I si no surt, que ho deixi estar", ha dit en una entrevista a TV3. Turull s'ha pronunciat així després que en una entrevista a La 2 i Ràdio 4 Illa hagi garantit que no s'abstindrà en una investidura de Puigdemont.

  • 11:00

    IU obre la porta a "parlar" amb Sumar perquè Asens renunciï al seu escó a l'Europarlament i els hi cedeixi

     

    El coordinador federal d'Esquerra Unida, Antonio Maíllo, ho obert  la porta a "parlar" amb Sumar perquè el candidat dels Comuns el 9-J, Jaume Asens, renunciï al seu escó i els cedeixi el lloc a l'Europarlament. Segons ha dit en una entrevista a RNE, cal prendre "mesures fraternals" per permetre que tots els seus membres de la coalició trobin formes de participar i sentir-se "còmodes". 

  • 10:34

    El TSJC pregunta a les parts sobre l’amnistia a Mas, Ortega, Rigau, Torra, Solé, Juvillà, Jové, Salvadó i Garriga

     

    El tribunal dona deu dies a acusacions i defenses perquè es pronunciïn.  Els afectats són els expresidents de la Generalitat Artur Mas i Quim Torra, la consellera Natàlia Garriga, l’exvicepresidenta Joana Ortega, els exconsellers Irene Rigau i Bernat Solé, el diputat Josep Maria Jové i els exdiputats Pau Juvillà i Lluís Salvadó.

  • 10:14

    Òmnium demana que s'apliqui l'amnistia a Oleguer Serra. 

     

     

    Òmnium ja ha demanat oficialment l'amnistia per al seu membre de la Junta Directiva nacional Oleguer Serra, acusat de terrorisme en el marc de la causa a l’Audiència Nacional contra el Tsunami Democràtic. Els advocats de l'entitat han realitzat el tràmit, just després que la llei s'hagi publicat al BOE aquest dimarts.

    L'entitat sol·licita l'arxivament de la causa contra Serra, i denuncia la "persecució política" orquestrada contra Òmnium i el conjunt del moviment independentista. Així mateix, l'entitat posa a disposició de tots els "represaliats" l'escrit presentat, a través de la Sindicatura per l'Amnistia.

     
  • 10:05

    Almenys 6 persones detingudes en una operació policial contra una xarxa que introduïa haixix a Catalunya.

     

     

    Els Mossos han detingut almenys sis persones a Manlleu (Osona) en el dispositiu que estan duent a terme contra una organització criminal que introduïa haixix a Catalunya. La policia catalana ha escorcollat tres domicilis en aquest municipi. 

    També s'estan fent registres a Sant Hipòlit de Voltregà, Roses i a Ponent. 
     

  • 9:40

    L'advocat Boye, sobre la llei l'amnistia: "Confiem que aplicaran la llei com correspon".

     

     

    L'advocat de Carles Puigdemont Gonzalo Boye explica que esperaran que el jutge faci els primers passos per aplicar la llei d'amnistia: "Llarena respectarà el que diu la llei". 

    Boye confia que Puigdemont torni pel ple d'investidura, perquè esperen que "la llei s'apliqui tal com està establert". En cas de no ser així, l'advocat confirma que tenen mesures preparades per si els jutges no apliquen la llei d'amnistia. 

  • 9:21

    Salvador Illa considera que una investidura de Puigdemont és "perdre el temps". 

     

     

    El primer secretari del Partit Socialista de Catalunya, Salvador Illa, insisteix que l'"única possibilitat" per formar govern és una majoria "progressista" amb PSC, ERC i els comuns: "Ahir vam fer un oferiment a Esquerra que presidís la Mesa del Parlament". En aquest sentit, Illa s'obre a enraonar sobre les condicions d'ERC per investir un president i assegura que serà "generós": "Esquerra ha desvinculat les converses per la Mesa de la presidència de la Generalitat".

     
  • 9:05

    ERC registra els escrits per demanar que s'apliqui la llei d'amnistia. 

     

     

    Fons D'ERC assegura que les defenses jurídiques del partit ja estan entrant tots els escrits demanant que s’apliqui la llei d'amnistia que s'ha publicat a primera hora del matí. Es busca tancar les 37 causes que afecten dirigents del partit. 

     
  • 8:54

    Turull afirma que "no serà senzill" que la cúpula "patriòtica-politico-judicial" de l'Estat apliqui l'amnistia.

     

     

     El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha afirmat que un cop publicada la Llei d'Amnistia al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) comença "una nova batalla" perquè ha lamentat que "no serà senzill" que l'Estat espanyol i la seva cúpula "patriòtica-politico-judicial" l'apliquin.

  • 8:52

    La Moncloa diu que la publicació de l'amnistia al BOE ha seguit la via habitual i apuntala la "nova etapa" a Catalunya

     

     

    Fonts del Ministeri de Justícia i Presidència han apuntat aquest dimarts al matí que la publicació de la llei "ha seguit les vies i els terminis habituals de les normes després de la seva aprovació parlamentària". "La norma ja ha demostrat la seva utilitat a l'hora d'obrir una nova etapa de retrobament, diàleg i prioritats compartides que la societat catalana va consagrar a les urnes el 12-M i va ratificar el passat diumenge", assenyalen.

     
  • 8:30

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dimarts 11 de juny d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras.

  • 8:25

    El Parlament de Catalunya constitueix la Mesa: quin és el calendari a partir d'ara?

     

     

     
  • 8:20

    Dispositiu policial en marxa contra una organització que introduïa haixix.

     

     

    En marxa a aquesta hora un operatiu dels Mossos d'Esquadra contra el tràfic d'haixix a diverses zones de Catalunya, en concret a la Catalunya central sobretot a Manlleu, però també a Roses i Ponent.

    Uns 200 efectius entre agents, ARRO, BRIMO policia aèria i canina estan realitzant diverses entrades. En aquest operatiu també està participant el servei de vigilància duanera, perquè es tractaria d'un grup criminal que es dedicaria a introduir aquesta substància a Catalunya. La investigació està sota secret d'actuacions.

  • 8:10

    La llei d'amnistia entra en vigor amb la seva publicació al BOE. 

     

     

    El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts la Llei orgànica d'amnistia per a la normalització institucional, política i social a Catalunya, també coneguda com a llei d'amnistia, que ha entrat en vigor en el moment de la seva publicació, obrint-se un termini de dos mesos perquè jutges i tribunals l'apliquin. 

    El decret, signat pel rei Felip VI i el president del Govern, Pedro Sánchez, recull la norma que el Congrés va donar suport dijous passat amb majoria absoluta, aixecant el veto del Senat i donant llum verda definitiva a la seva aprovació després de diversos mesos de tramitació i negociacions entre l'Executiu i les formacions independentistes.

  • 8:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat d'aquest dimarts 11 de juny de 2024. 

     


    Consulta aquí les notícies més destacades d’ahir.