Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Ignacio Garriga confia que els jutges impediran l'aplicació de l'amnistia

Per
Cafè d'idees - Ignacio Garriga confia que els jutges impediran l'aplicació de l'amnistia

El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, confia que els jutges impediran l'aplicació de l'amnistia i demostraran que la llei "és contrària a l'ordenament jurídic": "Que compleixin la legalitat vigent, el principi d'igualtat". En aquest sentit, confia que els jutges actuen d'acord amb el criteri professional i no políticament. Garriga diu que el 99% dels espanyols rebutja la llei d'amnistia perquè trenca el principi d'igualtat i demana a tribunals i jutges que s'hi pronunciïn en contra, com diu que ja han fet diverses organitzacions judicials.

Acusa Pedro Sánchez "d'assaltar les institucions"

Garriga reconeix al Tribunal Constitucional com a l'òrgan que ha de validar la llei d'amnistia si bé afegeix que el TC a vegades sembla una delegació del partit socialista: "És per culpa de Pedro Sánchez, que han assaltat les institucions amb la col·laboració del PP". Ignacio Garriga afegeix que Vox no es quedarà "de braços plegats" si Sánchez fa un "canvi de règim per la porta del darrere".

Crida a la mobilització contra Puigdemont

En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, Garriga fa una crida a la mobilització al carrer del "poble espanyol" si l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, torna a Catalunya després de l'entrada en vigor de la llei d'amnistia: "És una situació gravíssima i injusta". "No podem normalitzar que entrin com si no hagués passat res", assenyala sobre els polítics que podrien ser amnistiats.

Ignacio Garriga aclareix que no es referia a la rebuda a Puigdemont "quan arribi per la Diagonal" per relacionar-ho amb l'entrada de les tropes franquistes l'any 1939: "Si entra que sigui emmanillat en un cotxe de la policia nacional".

Creu que hi haurà acord entre ERC i el PSC

El secretari general de Vox creu que ERC i el PSC arribaran a un acord per la investidura del president de la Generalitat i acusa Salvador Illa de compartir agenda independentista: "El pacte entre ERC i PSC a Barcelona, gràcies al PP, és un avanç del que pot passar a la Generalitat". Garriga diu que el PSC i ERC estan escenificant "un teatret" i que són experts de l'últim minut "una jugada mestre".

Defensa Netanyahu: "Lliure una guerra contra el terrorisme"

Ignacio Garriga rebutja qualificar de crims contra la humanitat l'actuació d'Israel a Gaza "mentre hi hagi un terrorisme diabòlic protagonitzat per Hamàs" i nega qualsevol validesa a l'ONU: "Netanyahu està lliurant una guerra contra el terrorisme que podria arribar a Europa". El secretari general de Vox defensa la visita de Santiago Abascal a Benjamin Netanyahu perquè "tanca un conflicte que Sánchez ha obert amb Israel".