Enlaces accesibilidad

Aquest estiu, evita les picades de mosquits amb els recursos més efectius

  • Els mosquits poden picar tant dins com fora de casa, però és possible evitar-los amb recursos, alguns més eficaços que d'altres
  • Probablement en fas servir alguns, però la biòloga Evelyn Segura ofereix a 'L'altaveu' els consells més efectius per repel·lir-los

Per
L'altaveu - Augmenten les infeccions transmeses per mosquits

Com cada estiu, tornen els mosquits, probablement un dels majors enemics de la raça humana. Són tan impertinents que poden picar en qualsevol lloc i en qualsevol moment. Per aquest motiu, la biòloga Evelyn Segura ofereix a 'L'altaveu' uns consells per repel·lir-los tant dins com fora de casa.

Crear un bon jardí fora de casa

Un dels remeis per evitar que els mosquits entrin a casa és construir un jardí a fora. Plantes com la lavanda, és a dir, aromàtiques, fa que aquests insectes siguin sensibles i no els agradi l'olor que fan. A més, és un vegetal molt bonic, resistent i mediterrani, i amb ell podem implantar una mena de tanca. Tanmateix, no és infal·lible. S'ha de plantar molta quantitat d'aquest espígol perquè l'experiment funcioni correctament i, així i tot, a vegades es pot colar algun mosquit.

Antimosquits i plantes dins de casa

En cas que els mosquits superin la primera barrera que és el jardí que es pot muntar a l'exterior, dins de casa també els hi podem posar difícil. Una opció són les mosquiteres, que és protecció física, ideal pels nadons i nens petits. Igualment, plantes com l'alfàbrega, la menta o el romaní, que es poden fer servir per cuinar, poden despendre unes olors que aquests insectes detesten. En el cas concret de l'alfàbrega, per exemple, és tòxica per les larves dels mosquits.

Plantes com la lavanda són molt efectives per repel·lir els mosquits.

Exemplar de lavanda exposat a 'L'altaveu'.

Polseres

Un altre remei són les polseres repel·lents de mosquits. Les de citronel·la són molt aromàtiques, i n'hi ha de dos tipus: les que són biocides i les que no ho són. Les polseres biocides tenen uns productes concrets com el citriodiol, que és molt eficient per incomodar als mosquits. Segons Evelyn Segura, els braçalets barats que solen vendre als supermercats i a les farmàcies no porten aquest compost orgànic i, per tant, no funcionen amb tanta eficàcia. Per nadons i nens petits, és preferible renunciar a l'ús de polseres i optar per una protecció física com pot ser portar roba de pell en aquells espais que poden contraure alguna malaltia perillosa.

Esprais

Els esprais i productes antimosquits que podem aplicar-nos a la pell són els que científicament s'ha demostrat com a més eficaços. Són els millors a l'hora de despistar i repel·lir els insectes que ens poden provocar la transmissió de malalties, molèsties o reaccions al·lèrgiques, per la saliva que deixen anar quan piquen. És imprescindible que aquests productes siguin aptes i és fonamental que es vagin aplicant amb constància, com la crema solar, perquè si no perden eficàcia. Important: els esprais antimosquits s'han d'emprar entre 30 i 50 minuts després d'haver-se aplicat el protector solar.