Enlaces accesibilidad

El festival Sónar dona el tret de sortida amb els francesos Air com a caps de cartell

  • El Sónar+D obre portes amb una reflexió sobre els límits de la intel·ligència artificial en l'art
  • El festival comença aquest dijous i durarà fins aquest dissabte a Fira de Barcelona

Per
Sónar: el tecno i el house, acompanyats pels nous sons de l'escena electrònica
Sónar: el tecno i el house, acompanyats pels nous sons de l'escena electrònica

Els francesos Air són el reclam de la nova edició del festival Sónar, que dona el tret de sortida aquest dijous a Fira de Barcelona. El grup puja a l'escenari divendres per rememorar el seu icònic disc 'Moon Safari'. A més, el Sónar+D acull, de nou, una reflexió sobre la intel·ligència artificial.

Arrenca el Sónar: música electrònica i Inteligència Artificial

Altres artistes de renom que acull el festival de música electrònica són Paul Kalkbrenner, Charlotte de Witte, Sevdaliza, Jessie Ware, Kaytranada, Laurent Garnier, Vince Staples, Folamour, Richie Hawtin, Kerri Chandler, Floating Points i Yerai Cortés.

El codirector del festival, Ricard Robles, parla de la fusió present enguany en la programació: "Barreja un equilibri interessant entre els pioners de l'electrònica i les microescenes, projectes locals amb personalitat pròpia però interconnectats". Per la qual cosa, el tecno i el house estaran acompanyats pels nous sons de l'escena electrònica.

Sónar+D: el futur de la Intel·ligència Artificial 

La Intel·ligència Artificial torna a centrar els tres dies del Sónar+D. L'eix principal és la seva implementació massiva en les indústries creatives. Aquest dimecres, s'ha celebrat la conferència inaugural, on s'ha analitzat els perills i els dubtes que el seu ús genera en el món de la creativitat.

Destaquen xerrades com la de Nicole L'Huillier, Sasha Costanza-Chock, Micaela Mantegna, Tim Maughan, Joanne McNeil i Isabelita Virtual, i acollirà un 'showcase' d'arts visuals i digitals immersives d'artistes catalans.

El Sónar+D aposta per la reflexió sobre la intel·ligència artificial al camp de l'art | Maria Huguet

Un confessionari amb intel·ligència artificial que exposa la seva opinió més sincera sobre les persones que hi entren, un dispositiu que recomana cançons en analitzar les característiques d'una mà o una màquina que llegeix l'aspecte físic d'una persona i proposa un llistat musical en una experiència audiovisual, són algunes de les novetats que s'hi poden trobar.