Enlaces accesibilidad

Descomptes per a joves per viatjar en tren o autobús per Espanya i Europa

  • Els bitllets adquirits a través del programa 'Estiu Jove' són valids per viatjar entre l'1 de juliol i el 30 de setembre
  • L'ús fraudulent d'aquest instrument comporta multes de fins a 750 euros

Per
Andanes de l'estació de França a Barcelona
Andanes de l'estació de França a Barcelona

Els joves d'entre 18 i 30 anys es poden registrar a partir d'aquest dilluns a la web del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible per obtenir descomptes en bitllets de tren, autobús i Interrail per Espanya i per Europa de fins al 90%. La rebaixa, que forma part del Programa Estiu Jove, només es podrà fer servir per a viatges entre l'1 de juliol i el 30 de setembre.

Tot i que aquest dilluns 17 de juny s'obre el període per registrar-se, la venda dels bitllets es farà en funció de la disponibilitat dels operadors, i no es podran obtenir descomptes amb caràcter retroactiu.

Les inscripcions poden fer-se mitjançant certificats electrònics qualificats, com el sistema Cl@ve, o introduint dades identificatives com el nom i cognoms, la data de naixement o el municipi de residència, entre d'altres.

Rebaixes de fins al 90% del preu

Els beneficiaris són les persones nascudes entre l'1 de gener de 1994 i el 31 de desembre de 2006, que tinguin nacionalitat espanyola o estrangera amb residència legal a Espanya. Segons el Ministeri, obtindran un codi vàlid per a tot el període i tots els mitjans de transport inclosos al programa. Aqust codi estarà format pel número de DNI o el NIE i un conjunt de caràcters, que l'usuari rebrà al seu mòbil o a un correu electrònic.

Les bonificacions s'aplicaran sobre el preu dels bitllets senzills o d'anada i tornada que permetin viatjar durant els mesos de juliol, agost i setembre. Les rebaixes oscil·len entre el 50 i el 90% en funció de la modalitat de transport utilitzada:

  • Descomptes del 90% en els serveis de mitja distància conencional i ample de via mètric. També per a viatges amb autobús de línia regular de competència estatal.
  • Decomptes del 50% en títols senzills d'Avant, serveis comercials de tots els operadors ferroviaris de llarga distància o altra velocitat (amb un màxim de 30 euros per bitllet), i també per adquirir el passi 'Global Flexible' d'Interrail de 10 dies de viatge en un termini de 2 mesos (sempre que s'adquireixi a través de Renfe).

Queden excloses dels descomptes totes les despeses en concepte de cancel·lació o canvi, emissió, taxes, equipatge o qualsevol altre aspecte accessori al transport. Això vol dir que si l'usuari anul·la el viatge, haurà d'assumir els corresponents càrrecs per cancel·lació.

Fortes sancions pels que cometin frau

El ministeri ha advertit que l'ús fraudulent del codi de descompte, que és personal i instraferible, comportarà sancions. En aquest sentit, es podran imposar multes de fins a 750 euros en el cas de transport ferroviari i de fins a 200 euros en autobús si el beneficiari del codi no correspon amb el viatger. El Ministeri també es reserva el dret a retirar el codi als usuaris que acumulin més de 6 usos indeguts.

L´objectiu del Programa Estiu Jove és promoure l´ús d´un mitjans de transport públics per als viatges estiuencs d'oci i està dotat amb un pressupost de 130 milions d'euros: 55 milions aniran destinats a l'autobús i 75 milions al ferrocarril. L'any passat ja se'n va fer una primera edició que va ser molt exitosa. S'hi van registrar més d'1,13 milions de joves.